Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕ ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 40% ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Παραμένει πολύ άσχημη εικόνα του δικομματισμού με τη Νέα Δημοκρατία εμφανώς του ΠΑΣΟΚ τα ποσοστά της όμως να είναι πολύ χαμηλά, χαμηλότερα ακόμα και από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας που είχε παίξει στην εκπομπή "Ανατροπή". Εάν τα αποτελέσματα αυτά καταγραφούν στις κάλπες με επτακομματική βουλή, η αυτοδυναμία θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν απίθανη καθώς με το νόμο Παυλόπουλου και επτά κόμματα στη Βουλή το πρώτο κόμμα θα πρέπει να προσεγγίσει το 40% για να έχει 151 βουλευτές. Σενάριο σχεδόν απίθανο με τα σημερινά δεδομένα..

ΠΡΩΤΑ Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΕ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ


Η απόφαση της Χάγης για την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων δεν επηρέασε τις αποφάσεις του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ των «27», αφού οι υπουργοί επανέλαβαν ότι προϋπόθεση για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με τις Βρυξέλλες είναι  να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας. Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, το κλίμα στις επαφές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα κατά τη μακρά συζήτηση των συμπερασμάτων της ΕΕ για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, ήταν θετικό.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Προκαταβολή έως και μισό εφάπαξ σχεδιάζει να χορηγεί το υπό κατάρρευση Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τους απελπισμένους δικαιούχους δημόσιους υπαλλήλους. Το Ταμείο έχει μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ, με 50.000 συνταξιούχους να περιμένουν στην
ουρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την περίοδο διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις του Νοεμβρίου 2009 ενώ εκατοντάδες είναι οι δικαιούχοι που απεβίωσαν περιμένοντας την εφάπαξ αποζημίωση.
Ακόμη και τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα για τη σωτηρία του ΤΠΔΥ δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Νόμιμο το «κατέβασμα» για προσωπική χρήση - «Δεν χάνετε από την πειρατεία», διαμηνύει στη βιομηχανία η Ελβετία


Στην Ελβετία, ένας στους τρεις, κατεβάζει «πειρατικά» μουσική, ταινίες και παιχνίδια από το Ίντερνετ. Εκεί, το κατέβασμα για προσωπική χρήση ήταν, αλλά και θα παραμείνει, νόμιμο, αφού τελικά, δημιουργοί και κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων όχι μόνο δεν χάνουν, αλλά κερδίζουν από την πειρατεία, λέει πεντακάθαρα η ελβετική κυβέρνηση.
Με τις κασέτες μουσικής και τις βιντεοκασέτες τα αντίγραφα ήταν εξαιρετικά, δεν είχαν όμως εγγενή μηχανισμό αναδιανομής. Με το Ίντερνετ αυτό άλλαξε.