Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ίντερνετ και διαδηλώσεις στη Ρωσία


Εδώ και μέρες οι άνθρωποι στη Ρωσία βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τον τρόπο διεξαγωγής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Χωρίς το ίντερνετ όμως κάτι τέτοιο σήμερα θα ήταν σχεδόν αδύνατον. Ο Αλεξάντερ Πλιουτσέφ δεν φοβάται να μιλήσει. Ο 39χρονος μπλόγκερ, συνεργάτης του ραδιοσταθμού EchoMoskwy, δηλώνει πως χωρίς το ίντερνετ δεν θα υπήρχαν αυτές οι διαδηλώσεις. Το ότι οι άνθρωποι στη Ρωσία και κυρίως στη Μόσχα, βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της 4η Δεκεμβρίου, οφείλεται κυρίως στην κινητοποίηση που υπάρχει μέσω του διαδικτύου. «Σήμερα αρκεί ένα smsή ένα βίντεο μέσω του youtubeγια να ενημερώσεις τους φίλους σου, οι οποίοι με τη σειρά τους το στέλνουν παρακάτω» λέει ο Αλεξάντερ Πλιουτσέφ.

Δείτε απίστευτα βίντεο από την κακοκαιρία στη Σκωτία




Απατεώνες χρησιμοποιούν παιδιά ως «δόλωμα»


Οι Αρχές συνιστούν προσοχή
Νέες μεθόδους εφευρίσκουν και υιοθετούν συνεχώς οι κακοποιοί, προκειμένου να οδηγήσουν ανυποψίαστους πολίτες στα δίχτυα τους. Η τελευταία «μόδα» θέλει τους απατεώνες να επιστρατεύουν μικρά παιδιά και να τα κάνουν «δόλωμα» για να εξαπατήσουν τον κόσμο.
 Oι κακοποιοί αφήνουν μικρά παιδιά μόνα σε κεντρικά σημεία. Μόλις εντοπιστεί ο «στόχος», το παιδί – που είναι καθαρό και καλοντυμένο - τον πλησιάζει κλαίγοντας, του λέει ότι έχει χαθεί και τον παρακαλεί να το πάει σπίτι του.

Η Μέρκελ, ο Κάμερον και οι παράπλευρες απώλειες

Οι αγορές θα είναι τελικά εκείνες που θα κρίνουν από Δευτέρα την αποτελεσματικότητα της δημοσιονομική αρχιτεκτονικής, όπως αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες. Η απουσία της Μ. Βρετανίας αποτελεί και το αγκάθι της συνόδου.
Έπαινος για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών από γερμανικούς οικονομικούς κύκλους, ανησυχία για την ενότητα της Ε.Ε., οργή για τη στάση της Μ. Βρετανίας από Γερμανούς πολιτικούς και αυτοκριτική για τη στάση της Μέρκελ είναι οι συνταγμένες των αναλυτών.

Στο όνομα τίνος τοποθετηθήκατε κε Παπαδήμο; (Αφελής επιστολή στον ειδήμονα πρωθυπουργό μας)

Θέμης Τζήμας
Κε Παπαδήμο,
πριν μερικές εβδομάδες οριστήκατε πρωθυπουργός της Ελλάδας προκειμένου να διασφαλίσετε- υποτίθεται- την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Ο πρώην πρωθυπουργός, τον οποίο συμβουλεύατε με καταφανή θετικά αποτελέσματα για τη χώρα, και πρόεδρος του πλειοψηφούντος στη Βουλή κόμματος ουσιαστικά κατήγγειλε ότι η πτώση του προήλθε από παρασκηνιακές ενέργειες τμήματος του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας. Έκανε αυτήν την καταγγελία δε, ασχέτως της στήριξης που σας παρέχει.

Πίσω απ' την ευρωπαϊκή κρίση χρέους κρύβεται άλλη μια διάσωση της Wall Street...



Από τα τέλη του 2009 και μετά οι αμερικανικές τράπεζες και τα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια φρόντισαν να πουλήσουν ελληνικά και άλλα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας για να μειώσουν το ρίσκο τους στην ευρωζώνη και αυτό αποτέλεσε έναν απ' τους λόγους που η κρίση έλαβε τόσο μεγάλες διαστάσεις. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μεγάλες αμερικανικές τράπεζες φρόντισαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση πουλώντας και αγοράζοντας ασφάλιστρα των ομολόγων που ξεφορτώθηκαν

Η Γερμανία μόλις συμφώνησε στη στήριξη του ευρώ με.. τύπωμα συναλλάγματος...

Γράφει ο Πάνος Παναγιώτου
Επικεφαλής χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής

Με βάση τις τελευταίες αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών οι ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να στηρίξουν το ευρώ και την ευρωζώνη θα διαθέσουν επιπλέον κεφάλαια έως 200 δις ευρώ στο ΔΝΤ, των οποίων η διαχείριση θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σύμφωνα με το σχέδιο τα 150 δις ευρώ από αυτά θα προέλθουν από την Ευρωζώνη και τα υπόλοιπα 50 δις από άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες μέσω διμερών δανείων από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες.
Όμως οι ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν υιοθετήσει το ευρώ μπορούν και τυπώνουν χρήμα μέσω των κεντρικών τραπεζών τους ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύσει και για τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, τα 50 δις ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να 'σώσουν' την ΕΕ μπορούν να προέρχονται από απλή εκτύπωση συναλλάγματος και... είναι σχεδόν βέβαιο πως κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες αυτό θα συμβεί, τουλάχιστον σε ένα βαθμό.

«26» και «1» στις Βρυξέλλες - Η γέννηση της Ευρώπης δύο ταχυτήτων και η απομόνωση της Βρετανίας


Με διαίρεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο πόλους -Βρετανία και γαλλογερμανικό άξονα-, ένα ρευστό σκηνικό με αβέβαιες συνέπειες για την επόμενη ημέρα, και μία Συνθήκη εντός Συνθήκης με σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία και υπερεξουσίες στην Κομισιόν που έρχεται να επισφραγίσει την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, εκείνων που αποφασίζουν με οδηγό Παρίσι και Βερολίνο και εκείνων που εκτελούν, λήγει η δραματική Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών. Η στενότερη δημοσιονομική ένωση προς διάσωση του ευρώ που φέρει την υπογραφή της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί οδηγεί την ΕΕ στην πιο ριζική αναδιάρθρωση σε δεκαετίες με τον Ντέιβιντ Κάμερον να ρισκάρει την πολιτική απομόνωση της Βρετανίας με το βέτο που προέβαλε στην αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία.