Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Πνέει τα λοίσθια η κυβέρνηση συνασπισμού Κάμερον; - Ανατροπή Κάμερον;

Όποιος διαφωνει και δεν υποκύπτει στη ΜΕΡΚΕΛ .... Ανατρέπεται!!Γ.Ζ.
Αύριο στη Βουλή θα φανούν τα όρια αντοχής της κυβέρνησης συνασπισμού. Ο εταίρος του Κάμερον δηλώνει έκπληκτος από την άσκηση βέτο. Οι βρετανοί στηρίζουν την απόφαση του πρωθυπουργού εκφράζοντας αμφιβολίες για την Ε.Ε.

Σοβαρά προβλήματα συνοχής και βιωσιμότητας της κυβέρνησης συνασπισμού στη Βρετανία, προκαλεί η απόφαση του Πρωθυπουργού Ντειβιντ Κάμερον να θέσει βέτο στην γαλλο-γερμανική πρόταση για τη διάσωση του ευρώ μέσω αλλαγής των Ευρωπαϊκών Συνθηκών.

Διαβουλεύσεις για δεύτερο πακέτο- Με πιέσεις για μισθούς στις «βαλίτσες» της φτάνει η τρόικα


Ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ φεύγοντας από τη Βουλή στην προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας στην ΑθήναΑθήνα
Το καυτό θέμα των εργασιακών και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα αποτελέσει ένα από τα κρίσιμα θέματα γύρω από τα οποία θα περιστραφούν οι διαβουλεύσεις του υπουργείου Εργασίας και της τρόικας, οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών της οποίας φτάνουν στην Αθήνα.
Την εβδομάδα που ξεκινά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βρίσκονται συμπέσουν στην Αθήνα τρόικα, ο επικεφαλής της «ομάδας δράσης» της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ και ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, θα προχωρήσουν επίσης οι αποφασιστικής σημασίας διαβουλεύσεις της κυβέρνησης τόσο για την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) όσο και για την οριστικοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις.

 Είναι καλό παράδειγμα για μας. Αρκεί να κατανοήσουμε ότι τα συμφέροντα του λαού δεν είναι απλά διαφορετικά , αλλά αντίθετα και αντίπαλα από τα συμφέροντα των τραπεζιτών , που στηρίζονται με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τις διορισμένες κυβερνήσεις. Η τακτική τους είναι: Τρόμος, Ψέμα,  Παραπληροφόρηση, Απόκρυψη. Η Ισλανδία τους ξέφυγε..... Η Ισλανδία Χρεοκόπησε!!. Οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ έχασαν.
Εδώ ο Λαός εξουθενώνεται και οι τραπεζίτες γίνονται κυβέρνηση. Εκεί ο Λα'ος συντάσσει νέο σύνταγμα και οι τραπεζίτες δραπετεύουν να σωθούν!!!! Γ.Ζ.
Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λύγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο. Το 2008, κατά την έναρξη της «κρίσης», η Ισλανδία κυριολεκτικά πτώχευσε. Από τότε αυτό το ελάχιστα γνωστό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «έχει χαθεί από τα ραντάρ της ενημέρωσης».

Δελτίον Κρίσης: 09.12.11


Γιάνης ΒαρουφάκηςΚαθώς οι ηγέτες μας πηγαίνουν από την μία "σωτήρια" Σύνοδο Κορυφής στην επόμενη, και το τέλος της ευρωζώνης γίνεται όλο και πιο ορατό με κάθε "τελική λύση" που εφευρίσκουν, τόσο λιγότερα έχω να σας γράψω. Ό,τι ήταν να πούμε, επί της ουσίας, το έχουμε πει από καιρό. Όσο η Ευρώπη αρνείται να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέπτη και να του πει την αλήθεια (ότι δηλαδή το πρόβλημά της είναι δομικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβλημα ελλειμμάτων ή χρέους), τόσο πιο κοντά στο τέλος του πειράματος της ευρωζώνης ερχόμαστε.

Κακά νέα για τους λαούς της Ευρώπης


Ενώ η κρίση μετατρέπεται σε νέο κύμα ύφεσης, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο, η Μέρκελ σύρει την Ε.Ε. στην αποδιάρθρωση, υποτάσσει τις μοιραίες και άβουλες πολιτικές ηγεσίες και καταδικάζει τους λαούς σε πολυετή ασφυκτική λιτότητα, εξέλιξη που θα ανακυκλώσει την ύφεση. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες δεν συνιστούν διέξοδο, αλλά συντόμως θα αποδειχθούν νέος παράγων επιδείνωσης της κρίσης.


11 Δεκεμβρίου 1946: Δημιουργείται η UNICEF, που βραβεύτηκε για την προσφορά της με το Νόμπελ Ειρήνης το 1965.



Η UNICEF, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.  Το 1953, γίνεται μόνιμο τμήμα του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών με κεντρικά γραφεία στη Ν.Υόρκη και αποστολή της την κάλυψη των μακροπρόθεσμων αναγκών των φτωχών παιδιών των αναπτυσσόμενων χωρών.

Τηλεμαραθώνιος Αγάπης στη Θεσσαλονίκη υπέρ της Εταιρείας Σπαστικών Β.Ελλάδος


Θεσσαλονίκη
Τηλεμαραθώνιο Αγάπης διοργανώνεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις τής Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ), όπισθεν Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, στην περιοχή Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Ο Τηλεμαραθώνιος θα μεταδίδεται ζωντανά επί 6 ώρες (11.00 -17.00) μέσω του διαδικτυακού καναλιού Livemedia.gr της εταιρίας Inventics Α.Ε., που επέλεξε να γιορτάσει τα 11 χρόνια λειτουργίας της στηρίζοντας την ΕΣΒΕ με τη συγκεκριμένη διοργάνωση.