Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο Λουκάς Παπαδήμος παρατηρητής της καταρρέουσας κυβέρνησής του!



 Κάθε σοβαρός αντιλαμβάνεται την ασοβαρότητα

Την ώρα που στο εσωκομματικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, οι διεργασίες για την διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος κορυφώνονται, οι διαμάχες μεταξύ των υπουργών της μεταβατικές κυβέρνησης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ασυνεννοησία και συγκρούσεις σημειώνονται καθημερινά ανάμεσα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να απαιτεί προσήλωση στο κυβερνητικό έργο, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο... ανασχηματισμού.
Το ενδεχόμενο αλλαγών στην κυβέρνηση ωστόσο είναι το επικρατέστερο σενάριο αυτή την ώρα αφού ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από το κυβερνητικό σχήμα όπως έχει...
διαφανεί από τις πρόσφατες δηλώσεις του.

«Προτιμότερος ο ΑΣΕΠ» - Λάθος μας η υιοθέτηση της πρότασης Σαμαρά για την εφεδρεία, λέει ο Γ.Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης διατέλεσε υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση υπό τον Γ.Παπανδρέου Δικό μας λάθος που δεν επιβάλαμε οι υπουργοί να ορίζονται από το ΑΣΕΠ!!! Γ.Ζ.

Κακώς η κυβέρνηση Παπανδρέου υιοθέτησε την άποψη του Αντώνη Σαμαρά για την εφεδρεία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος ήταν υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση που παρέδωσε στον Λ.Παπαδήμο. Μιλώντας σε εκπομπή του Mega, επανέλαβε την άποψη που είχε διατυπώσει και ως υπουργός ότι η καλύτερη μέθοδος ήταν η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ.

«Έφυγε» στα 70 της η ξυπόλυτη ντίβα, Σεζάρια Εβόρα

Σε ηλικία 70 ετών, έφυγε από τη ζωή η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδίστρια Σεζάρια Εβόρα. Η «ξυπόλυτη ντίβα» είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο Παρίσι, έπειτα από σοβαρά προβλήματα που παρουσίασε στη στεφανιαία αορτή.


Η Σ.Εβόρα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Το Σεπτέμβριο είχε αποφασίσει να αποσυρθεί, δηλώνοντας ότι αισθανόταν «μεγάλη εξάντληση».

Πώς θα προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα στο νέο Facebook

Τι θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να προστατεύσουμε σωστά τα προσωπικά μας στοιχεία;
Δεδομένου ότι το Facebook θα αλλάξει σε λίγο καιρό και το timeline (χρονολόγιο) θα απασχολήσει τους περισσότερους χρήστες, παρουσιάζουμε ένα χρήσιμο οδηγό με πολύτιμες συμβουλές για την προστασία της ιδιωτικότητάς μας. Ο οδηγός αυτός ετοιμάστηκε από το Saferinternet με την αρωγή της Ευρωπαϊκής έδρας του Facebook στην Ιρλανδία και σκοπό έχει να μας ενημερώσει για τα εξής θέματα: Για τη σημασία της δημοσίευσης προσωπικών στοιχείων με σύνεση κατά την εγγραφή μας στο Facebook. Πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε και να ασφαλίσουμε το λογαριασμό μας από ενέργειες παραβίασης ή υποκλοπής.
Για τη σημασία της προστασίας φωτογραφιών και βίντεο, σεβόμενοι το δικαίωμα κάθε ατόμου επάνω στις δικές του δημοσιεύσεις και φωτογραφίες.

Αποχώρησαν από τη Βουδαπέστη οι αποστολές της ΕΕ και του ΔΝΤ

Κάποιοι λένε  OXI!. (έχουν φιλοτιμο)Γ.Ζ.

Οι αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που βρίσκονταν στη Βουδαπέστη για ανεπίσημες
επαφές σχετικά με την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουγγαρία, αναχώρησαν σήμερα από τη χώρα, νωρίτερα από το προβλεπόμενο, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη δυσαρέσκειά τους για το σχέδιο μεταρρύθμισης της ουγγρικής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι αντιπροσωπείες "έφυγαν από τη Βουδαπέστη τα ξημερώματα, προτού ολοκληρωθούν οι συνομιλίες", ανέφερε στην ιστοσελίδα του το οικονομικό περιοδικό HVG.

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Η αποτυχία του Μνημονίου δεν οφείλεται σε φυσική κ...

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Η αποτυχία του Μνημονίου δεν οφείλεται σε φυσική κ...: Οταν η τρόικα αθωώνει τον εαυτό της Του Σταυρου Λυγερου Οταν ψηφιζόταν το Μνημόνιο η τρόικα και η κυβέρνηση Παπανδρέου είχαν υποσχεθεί ότ...

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: Μιά φωτιά που πρέπει να μεταδοθεί...


Μια φωτιά καίει στις πύλες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Μια φωτιά που ζεσταίνει τις χούφτες των απεργών χαλυβουργών, μα και τις καρδιές των εργαζόμενων, των ανέργων, των δασκάλων, των μαθητών, των φτωχών του 21ουαιώνα.
Όταν ξεκίνησε η απεργία στην «Ελληνική Χαλυβουργία», στον Ασπρόπυργο, κοντά ενάμιση μήνα τώρα, ήταν ένα δυνατό όχι στα σχέδια της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία ή 5ωρο με 40% μείωση αποδοχών και στις πρώτες 34 απολύσεις. «Μη μας νομίσετε και για ήρωες» περιέγραφε ένα μέλος της διοίκησης του σωματείου στην πύλη. «Αν ήμασταν τέτοιοι, δεν θα παίρναμε 1200 ευρώ μετά από 23 χρόνια δουλειάς, παίζοντας τη ζωή μας κορώνα – γράμματα κάθε μέρα». «Πέρυσι σκοτώθηκε ένας συνάδελφος και ένας άλλος καταστράφηκε τελείως επειδή τους είχαν να δουλεύουν κάτω από το λιωμένο σίδερο παρότι το σωματείο είχε προειδοποιήσει. Και στο δικαστήριο προχθές μας είπαν ότι έφταιγαν οι εργάτες γιατί δεν έτρεξαν να σωθούν…» «Αλλά, να! Μας έδειξαν πια τον γκρεμό και είπαμε: ε! όχι δεν θα πέσουμε κιόλας.

O θάνατος του ευρώ και οι ασκήσεις επί χάρτου...

  sofokleous10.gr
Τράπεζες, επιχειρήσεις, οίκοι εκκαθάρισης, δικηγορικά γραφεία, ακόμα και κεντρικές τράπεζες, καταρτίζουν σχέδια ετοιμότητας, για τη διάσπαση της Ευρωζώνης. Μάλιστα μετά την απογοητευτική Σύνοδο Κορυφής πληθαίνουν οι φωνές που «βλέπουν» σύντομα διάσπαση της Ζώνης του Ευρώ.
Ακόμη μία χρυσή ευκαιρία άφησαν ανεκμετάλλευτοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με τον Μοχάμεντ, Ελ Εριάν, επικεφαλής της PIMCO, του μεγαλύτερου παίκτη ομολόγων στον κόσμο. Ο Ελ Εριάν δήλωσε πως ότι η Σύνοδος Κορυφής και η συνεδρίαση της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα απέδωσαν μεν καρπούς αλλά τα αποτελέσματα δεν...
ήταν αρκετά, δεδομένης της έκτασης της κρίσης. ''Είναι απαραίτητα αλλά όχι επαρκή'', σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ...ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ....ΕΥΡΩΠΗ !!!

Για "παν ενδεχόμενο" προετοιμάζονται οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τον επικεφαλής τους να παρουσιάζει τη χώρα ως "προστάτη" των Ευρωπαίων Συμμάχων. "Η κρίση στην Ευρωζώνη δημιουργεί στρατιωτικό κίνδυνο", προειδοποιεί
Λίγο μετά το δημοσίευμα των New York Times, περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή και ανάληψης της εξουσίας από τον στρατό, ένα νέο δημοσίευμα, βρετανικό αυτή τη φορά, κάνει λόγο για στρατιωτική επέμβαση ελέω οικονομικής κρίσης.

Νίκη στον αγώνα των χαλυβουργών - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

(ραντεβού του Συντονισμού πλατεία ομονοίας και 3η Σεπτεμβρίου)

Ο συγκλονιστικός ανυποχώρητος αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών, για κατάργηση των συμβάσεων εργασίας και για μαζικές απολύσεις, δείχνει το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας απέναντι σε μια πολιτική που βυθίζει στην εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία για να διασώσει τα κέρδη του κεφαλαίου.

«Πράσινο φως» Παπανδρέου για ανασχηματισμό

«Πράσινο φως» Παπανδρέου για ανασχηματισμό
Στου Κασίδη το κεφάλι...........Γ.Ζ.....

Για όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις συζήτησαν για 75 λεπτά ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του Λουκά Παπαδήμου στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε την πλήρη στήριξη του στη νέα κυβέρνηση και άναψε το «πράσινο φως» στον Λουκά Παπαδήμο να προχωρήσει σε ...οποιαδήποτε αλλαγή κρίνει ο ίδιος ότι χρειάζεται η κυβέρνηση σε επίπεδο προσώπων.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι χρειάζεται η κυβέρνηση αυτή να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεση της προκειμένου να ολοκληρώσει την αποστολή της.

Κύπρος: Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης...

http://vathiprasino.blogspot.com/
Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. Δημήτρη Παπαδάκη: Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης της 18ης Δεκέμβρη.
Με την ευκαιρία των Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου το Κ.Σ. ΕΔΕΚ απευθύνει προς το λαό μας μήνυμα συλλογικής συστράτευσης και ενεργητικής συμμετοχής για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των Τοπικών Κοινωνιών.
To Κ.Σ. ΕΔΕΚ δίνει ένα ιδιαίτερο βάρος στο...θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι αυτό γιατί θεωρούμε ότι η αποκέντρωση εξουσιών, η αποδυνάμωση της κεντρικής διοίκησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και η απόδοση εξουσιών στους εκλεγμένους φορείς τους αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Αφού παραδέχτηκαν ότι είναι ανίκανοι τώρα θα απολύουν δημοσίους υπαλλήλους...

http://zouzouniblog.blogspot.com/
Ποιός φταίει για το γεγονός ότι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν από την μια μέρα στην άλλη στον δρόμο; Αν έθετε κανείς αυτά τα ερωτήματα χθες στο υπουργικό συμβούλιο πολλά χέρια θα σηκώνονταν και θα έδειχναν τον απέναντί τους.
Αυτή είναι η κατάσταση.... που επικρατεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όπου κανείς και πάλι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, παλιός και νέος υπουργός, που η μόνη έγνοια που έχουν είναι να μεταθέτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.