Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Άστεγα 1,6 εκ. παιδιά στις ΗΠΑ

http://tvxs.gr
Ραγδαία αύξηση του αριθμού των άστεγων παιδιών στις ΗΠΑ, καταγράφει η έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες. Ο αριθμός των παιδιών που θεωρούνται άστεγα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία ζούσαν το 2010 σε προσωρινά καταλύματα (καταυλισμοί, αυτοκίνητα, πάρκα, εγκαταλειμμένα κτίρια) έχει αυξηθεί κατά 38% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Tα 1,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες. Η οργάνωση κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού που πλήττει σήμερα ένα παιδί στα 45.

Ποσότητες σε αποθέματα φυσικού αεριού που προκαλούν "ίλιγγο"


Ποσότητες και αριθμούς που ακούγονται εξωπραγματικοί αλλά είναι καθόλα αληθινοί, φαίνεται να κρύβει η περιοχή μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ και Συρίας. Αυτό αποκάλυψε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζακου Μαρκουλλη μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», υποδεικνύοντας οτι συμφωνά με γεωλογικές έρευνες αμερικανικών ινστιτούτων, στη νοτιά περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχουν 400 τρισεκατομμύρια κυβικά ποδιά φυσικού αεριού και γύρω στα τεσσεράμισι δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Χριστουγεννιάτικα μηνύματα από την ηγεσία της Ορθοδοξίας

Μόνο που δεν αρκούν τα λόγια και οι προσευχές. Χρειάζονται εργα άγιοι πατέρες...ΓΖ..... 


Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρεται στο μήνυμα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Τονίζει, μεταξύ άλλων πως τίποτε, ακόμη και η πιο μεγάλη τραγωδία, δεν μπορεί να νικήσει την ελπίδα. Το μήνυμα των Χριστουγέννων μεταφέρουν όλοι οι ηγέτες της Ορθοδοξίας στους πιστούς.

Μιλά ο συγγραφέας και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πειραιά

17-12-2011-KOTZIASΣυνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη http://www.elliniki-gnomi.eu
«Η λύση βρίσκεται στη δημιουργία ενός νέου φορέα δημοκρατικής ενότητας, δημιουργούμε αυτή την εποχή την «Ενωτική Κίνηση», για την πατρίδα, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανάπτυξη. Ενός φορέα που θα ενώσει τις διάσπαρτες δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά θα διαθέτει και μια πολιτική αρχών για ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο». Αυτά σημειώνει σήμερα στην «ΕΓ» ο συγγραφέας και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πειραιά κ. Νίκος Κοτζιάς.
Η συνέντευξη
• Με τη νέα κυβέρνηση θα λυθούν αμέσως τα όποια αδιέξοδα είχαν συσσωρευτεί με την προηγούμενη κυβέρνηση;

''Σκύλος (διαδηλωτής) της χρονιάς'' ο Λουκάνικος από το περιοδικό ΤΙΜΕ...

Loukanikos
Ο μόνος συνεπής που συμμετέχει σε όλες τις διαδηλώσεις κατά της ξενόδουλης πολιτικο-κομματικής χιούντας της Ελλάδας, ενώ ο λαός αραχτός, δεν αντιδρά στο μνημόνιο.

Διαψεύδει η Αυστραλία τα «περί πλημμύρας μεταναστών από την Ελλάδα»...


Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα τελευταία δημοσιεύματα «περί πλημμυρίδας» μεταναστών από την Ελλάδα προς την Αυστραλία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το τελευταίο αντίστοιχο ρεπορτάζ, έγινε από την εφημερίδα «The Guardian» και το σχετικό της δημοσίευμα το αναπαραγάγουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αλλά και ελλαδικά. Σύμφωνα με τη Guardian, «κατά το τρέχον έτος, 2.500 Έλληνες πολίτες έφυγαν για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Αυστραλία και άλλοι 40.000 έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον».

Στη λίστα με τους "ήρωες" της Telegraph για το 2011 ο Γ. Παπανδρέου


Τη λίστα της με τους «ήρωες» και τους «κακούς» για το 2011 δημοσιοποίησε η βρετανική εφημερίδα Telegraph. Στους «ήρωες» επεφύλασσε μία θέση και για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης, όχι όμως πριν δώσει μάχη για τη δημοκρατία», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο κ. Παπανδρέου ήρθε αντιμέτωπος με ισχυρές πιέσεις να δεχθεί αυτό που πολλοί είδαν ως δρακόντεια μέτρα λιτότητας και είπε «Εντάζει, αλλά μόνο αν περάσει από δημοψήφισμα».

Χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο


Πώς περνούν τις γιορτές σε άλλες χώρες του κόσμου;

Ολλανδία

Σύμφωνα με το θρύλο, ο Άγιος Νικόλαος, ο οποίος ονομάζεται «SinterKlaas», καταφθάνει στην Ολλανδία το Νοέμβριο, τρεις βδομάδες πριν τα γενέθλιά του. Ο Sinterklaas δεν είναι ο Santa Claus ή αλλιώς Άι Βασίλης, είναι μια παραδοσιακή χειμωνιάτικη φιγούρα που γιορτάζεται κυρίως στις Κάτω χώρες (είναι γνωστός και ως The Good Holy Man). Το πλοίο του είναι φορτωμένο με δώρα, το υποδέχεται στο λιμάνι η Βασίλισσα Βεατρίκη συνοδευόμενη από πλήθος κόσμου (φυσικά το έθιμο αυτό αναφέρεται στην εποχή που η Ολλανδία ήταν αποικιοκρατική και έρχονταν τα χριστουγεννιάτικα προϊόντα από τις αποικίες της). Τις ημέρες που ακολουθούν ο SinterKlaas γυρίζει όλη τη χώρα πάνω σε ένα άσπρο άλογο μαζί με τον βοηθό του τον Zwarten Piet (Μπλακ Πιτ ή Μαύρο Πιτ). Τα παιδιά στην Ολλανδία παίρνουν τα δώρα τους στις 5 Δεκεμβρίου.

Μεταφυσικός σοσιαλισμός made in North Korea

thumbΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

«Η φύση θρηνεί τον Κιμ Γιονγκ Ιλ» μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας, και η ιμπεριαλιστική Δύση παρακολουθεί μια μαύρη κωμωδία σοσιαλιστικού σουρεαλισμού πέρα από κάθε φαντασία, πέρα από κάθε όριο. Τι έχουν κάνει στους ανθρώπους στον σοσιαλιστικό παράδεισο της Β Κορέας; Έτσι μεταλλάσσονται οι άνθρωποι στους παραδείσους;

Εφιαλτικές οι διαστάσεις της ανεργίας

thumb
Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει η ανεργία, με την κατάσταση να είναι εφιαλτική στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το ποσοστό όσων αναζητούν δουλειά ξεπερνά το 20%. Η ραγδαία αύξηση των απολύσεων και το μπαράζ λουκέτων στις επιχειρήσεις εκτινάσσουν το ποσοστό της ανεργίας και είναι χαρακτηριστικό πως στην Αττική 250.000 άτομα είναι εκτός αγοράς εργασίας με βάση τα επίσημα στοιχεία (στην πράξη ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος).

Μέρες του ’50

«Επιβεβαιώθηκε η στήριξη της ΝΔ στην κυβέρνηση» στη συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες ανέφεραν ότι επιβεβαιώθηκε η στήριξη της ΝΔ προς την κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα και 15 λεπτά, επαναλαμβάνεται ότι ισχύουν όσα είχαν συμφωνηθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ας αφήσουν τον Παπαδήμο να πρωθυπουργεύσει, είπε ο κ. Καρατζαφέρης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Εκκρεμεί το ραντεβού του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.