Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοί τελικά είναι οι αλήτες? ......................Πάντως όχι ο λαός


oikonomouthanassi3456Φραστική επίθεση στον Βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου εξαπέλυσαν δύο πολίτες στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Χαρακτηρίζοντάς τον ως «αλήτη» του φώναζαν μεταξύ άλλων ότι ο κόσμος δεν έχει δουλειά, ενώ παραδέχτηκαν μάλιστα ότι τον είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές. Απαντώντας με την σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε και αυτός τους πολίτες «αλήτες».  

Σιμόν Μπολιβάρ: Ο ελευθερωτής της Λατινικής Αμερικής

Σαν σήμερα (17/12) το 1830 πέθανε ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της Λατινικής Αμερικής, που έμεινε γνωστός στην ιστορία ως «El Libertador» (Ο Ελευθερωτής), ο Σιμόν Χοσέ Αντόνιο δε λα Σαντίσιμα Τρινιδάδ Μπολίβαρ υ Παλάσιος ηγήθηκε αρκετών απελευθερωτικών κινημάτων, αφιερώθηκε στον αγώνα κατά της ισπανικής αυτοκρατορίας και οδήγησε στην ανεξαρτησία τη Βολιβία, την Κολομβία, το Εκουαδόρ, τον Παναμά και τη Βενεζουέλα.

Η πρώτη νίκη των πολιτών της Πιερίας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ!

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης εξέδωσε πριν λίγο προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης διακοπής της παροχής ηλεκτροδότησης μετά από αίτηση των 8 δικηγόρων της Πρωτοβουλίας πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα».
Την 19.12.2011 το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης εξέδωσε προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης διακοπής της παροχής ηλεκτροδότησης εκ μέρους της Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε κατοικία λόγω μη πληρωμής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών ("χαράτσι" της Δ.Ε.Η.). Το αίτημα περί χορήγησης προσωρινής διαταγής υποβλήθηκε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από ιδιοκτήτη κατοικίας στην Κατερίνη, άνεργο, με σύζυγο άνεργη και πατέρα επτά (7) ανηλίκων τέκνων, ο οποίος, αν και υπάγεται στις ειδικές ρυθμίσεις περί μειωμένου συντελεστή, αδυνατεί να καταβάλει το "χαράτσι". Κατά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής, κατόπιν προσεπικλήσεως της καθ' ης η αίτηση Δ.Ε.Η. Α.Ε., παραστάθηκε και το Ελληνικό Δημόσιο. Δικάσιμος για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ορίσθηκε η 12.01.2012.
Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν από την 8μελή νομική ομάδα της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα».

ΑΛΗΤΕΙΑ.......Ακριβότερο το ηλεκτρικό ρεύμα το 2012

Με βάση το 9,2% η ΔΕΗ θα καταρτίσει τα επιμέρους τιμολόγια που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές, ανάλογα με τη χρήση και το ύψος της κατανάλωσης
Αύξηση 9,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου
Στο 9,2% θα διαμορφωθεί η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου 2012, όπως αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, εξετάζεται η μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ, ενώ δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ!!!!

ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ! ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ! ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ: ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ τηλ. ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ: 2132041902

Αύξηση μέχρι και 70% στα τεκμήρια των αυτοκινήτων!


Tekmiria
Είναι επικίνδυνοι 
Ιδιαίτερα τσουχτερά αποδεικνύονται τα νέα τεκμήρια αυτοκινήτων που αφορούν στη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2011 και αναμένεται να δηλωθούν το 2012.

Με σημερινή εγκύκλιο που απεστάλη προς τις κατά τόπους εφορίες (ΔΟΥ), το υπουργείο Οικονομικών επαναπροσδιορίζει –προς τα πάνω, φυσικά- το ύψος των τεκμηρίων σε κατοικίες, σκάφη αναψυχής, πισίνες και ασφαλώς(!) σε αυτοκίνητα, τα οποία αφορούν στα εισοδήματα του 2011 και πρόκειται να δηλωθούν το 2012. Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά οχήματα, το ύψος των νέων τεκμηρίων παρουσιάζει μια κατακόρυφη αύξηση, που ποσοστιαία αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το 71% (μέση αύξηση: 57,8%).

Ανακοινώθηκαν τα νέα τέλη κυκλοφορίας (ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010)



Σε 3.000.000 μείωσαν τα τέλη κυκλοφορίας!!!! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ οι ΨΕΥΤΕΣ οι ΑΠΑΤΡΕΩΝΕ΅Σ!!  
Τα νέα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών καταργώντας το κριτήριο της παλαιότητας και υιοθετώντας το κριτήριο του κυβισμού αλλά με πιο αναλογικό τρόπο.
Παράλληλα, ενσωματώνεται στα τέλη ο ειδικός φόρος μεγάλου κυβισμού.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι αλλαγές αυτές προκαλούν μείωση των τελών κυκλοφορίας για 3,2 εκατομμύρια κατόχους αυτοκινήτων.

Γερμανία: μισθοί κάτω από... 400 ευρώ!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Υπάρχει και η άλλη όψη του γερμανικού «οικονομικού θαύματος» της τελευταίας δεκαετίας. Υπάρχουν δηλαδή αυτοί που πλήρωσαν και πληρώνουν το κόστος της «βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας» της γερμανικής οικονομίας.
Η αποκάλυψη προκαλεί σοκ σε όποιον αγνοεί την ωμή, σκληρή πραγματικότητα του γερμανικού κόσμου της εργασίας: επτά (!) εκατομμύρια Γερμανοί εργαζόμενοι δουλεύουν επισήμως με μηνιαίες αποδοχές κάτω των... 400 (!!!) ευρώ και μάλιστα χωρίς η απασχόληση αυτή να τους δίνει έστω πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας ή να τους επιτρέπει να λάβουν οποιουδήποτε εξευτελιστικού ύψους σύνταξη όταν γεράσουν!
Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Η τραγική ειρωνεία μάλιστα είναι ότι αυτού του είδους η εργασιακή απασχόληση εισήχθη όχι από τη Δεξιά, αλλά από τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Γκέρχαρτ Σρέντερ προ δεκαετίας, με την περιβόητη «Ατζέντα 2010» που συνέθλιψε τους Γερμανούς εργαζόμενους και αποτέλεσε τη βάση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας. Το 2003 οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες καθιέρωσαν τη «μίνι απασχόληση», την οποία διαφήμισαν ως «πόρτα εισόδου στον εργασιακό κόσμο» που δήθεν θα διευκόλυνε την εξεύρεση εργασίας από τους άνεργους και τους νέους.

Καταρρέει το κράτος πρόνοιας - Η κρίση τσακίζει τα κοινωνικά μοντέλα που εφαρμόστηκαν μετά το Β' Παγκόσμιο

Η κρίση στην ευρωζώνη και τα μέτρα λιτότητας, που ανακοινώνονται από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θα τσακίσουν τα κοινωνικά μοντέλα που εφαρμόστηκαν μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία θα πρέπει πλέον να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν, υποστηρίζουν Ευρωπαίοι οικονομολόγοι.
«Αυτό το κράτος πρόνοιας που οικοδομήθηκε μετά τον πόλεμο, στο οποίο καλύπτονταν πάρα πολλές ανάγκες, ιδίως όσον αφορά τις ασθένειες, θα εξαφανιστεί» προειδοποιούν και τονίζουν ότι ήδη στις αδύναμες χώρες (όπως η Ελλάδα) «τα συστήματα πρόνοιας έχουν σχεδόν χρεοκοπήσει και οι χώρες προσανατολίζονται σε πιο φιλελεύθερα συστήματα, χωρίς δίχτυ ασφαλείας, όπου φυσικά οι πιο ευπαθείς ομάδες θα κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη».