Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Πρόθεση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς



Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue του Δεκεμβρίου για τον ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, στην παράσταση νίκης, το 60% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τις εκλογές θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 25% η ΝΔ.
Στην πρόθεση ψήφου (με αποχή ή Λευκά στο 19,5%) πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%, δεύτερη η ΝΔ με 26%, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 10,5%, τέταρτοι οι ΑΝΕΛ με 9%, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 8%, έκτη η ΔΗΜΑΡ με 6,5% και έβδομο το ΚΚΕ με 5,5%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 40% έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει 27%.
Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 49% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (44%), ο Πάνος Καμμένος και ο Αντώνης Σαμαράς με 40% ο καθένας, η Αλέκα Παπαρήγα (26%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (24%) και τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με ποσοστό 17%.


Σχετικά με την καλύτερη κυβέρνηση, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η είναι μία συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, το 23% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ καμία απαντά το 37%.

Πάντως, το 65% των πολιτών εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών και μόνο το 31% θεωρεί θετικό αυτό το σενάριο.

Το 41% κρίνει ότι οι αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου ήταν αρνητικές για την Ελλάδα. Αντίθετα για το 29% οι αποφάσεις ήταν θετικές, ενώ το 75% θεωρεί ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος πορεία.

Μόνο το 19% θεωρεί ότι κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση, έναντι 14% ένα μήνα νωρίτερα.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου