Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο Γ. Παπανδρέου, ο ΔΟΛ και η αλήθεια


Σε κάθε περίπτωση  η αλήθεια   δεν μπορεί να είναι απο την πλευρά του ΔΟΛ !!!  

Άτοπες και ανακριβείς είναι οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις οποίες ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη υπονόμευσε τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank, καθώς η συγχώνευση είχε αποτύχει προτού ο ΔΟΛ απευθυνθεί στην Εθνική Τράπεζα για τη χορήγηση δανείου.
Η επίσημη πρόταση από την Εθνική Τράπεζα προς την Alpha Bank πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank αρχικά αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας και στη συνέχεια οριστικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ - Αλλαγή σελίδας με πολύπλοκη διαδικασία

Αλλαγή σελίδας με πολύπλοκη διαδικασίαΑλλαγή σελίδας για το ΠΑΣΟΚ, με προς το παρόν αρκετά θολό διαδικαστικό τοπίο, σηματοδοτεί η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα τόσο για την πρωθυπουργία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές όσο και για την προεδρία του Κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τις βουλευτικές.
Με την έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στις εκλογές ενώ θα παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μέχρι το συνέδριο του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτό δεν θα διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος.

Σαλαγιάννης προς Παπανδρέου: Συμπεριφερθήκατε ως δυναστεία και πρίγκιπες



 Άργησες σύντροφε ..................... στη διαπίστωση 
«Θερμό επεισόδιο» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε προ ολίγου, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου και το Νίκο Σαλαγιάννη.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σαλαγιάννης ζήτησε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να προωθηθούν οι διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας.
Σε έντονο ύφος, ο κ. Σαλαγιάννης απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι την προηγούμενη διετία συμπεριφέρθηκε ως «δυνάστης» ως απόλυτος κυρίαρχος, και όχι ως εκλεγμένος πρόεδρος, ως όφειλε. Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στον κ. Σαλαγιάννη και απαντώντας ανέφερε «άρα, έχει δίκιο ο αδελφός μου!

Σαν σήμερα



 

Το σεξ είναι το καλύτερο πρωινό...

Ξεχάστε το γάλα και τα δημητριακά. Το σεξ είναι το καλύτερο πρωινό.Ξέρουμε πως το πρωί ο χρόνος είναι περιορισμένος και όταν το ξυπνητήρι ουρλιάζει το μόνο που δεν μπορείτε να σκεφτείτε είναι το «πνίξιμο του κούνελου» με τον καλό σας. Έχετε, όμως, σκεφτεί την θετική επίδραση του πρωινού σεξ στον οργανισμό σας;
Μετατρέψτε, λοιπόν, τον ήχο του ξυπνητηριού σε ερωτικό κάλεσμα καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι άνθρωποι που ξεκινούν την ημέρα τους με σεξ είναι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν δοκιμάζουν το σπορ πρωινιάτικα. Βλέπετε το σεξ το πρωί απελευθερώνει στον οργανισμό την χημική ουσία οξυτοκίνη που προκαλεί ευδιαθεσία (κάτι σαν βιταμίνη για την ψυχολογία σας) αλλά και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύοντας τα επίπεδα του αντισώματος IgA. Και δεν σταματά εδώ.

Mειώθηκε ο μισθός του πιο ακριβοπληρωμένου πρωθυπουργού παγκοσμίως


Mειώθηκε ο μισθός του πιο ακριβοπληρωμένου πρωθυπουργού παγκοσμίωςΜείωση της τάξης του 36% του μισθού τους θα υποστούν ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ καθώς και οι υπουργοί της κυβέρνησης με σκοπό να δώσουν την απάντησή τους στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί υπεραμοιβής τους.
Στη Σιγκαπούρη, οι υπουργοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πολύ υψηλούς μισθούς, καθώς θεωρείται ότι έτσι θα καταλαμβάνουν τις θέσεις αυτές οι πιο ικανοί, όμως ο μισθός των πολιτικών έχει χαρακτηριστεί υπερβολικός από την αντιπολίτευση.
Συγκεκριμένα ο Λι αμείβεται με 2,3 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, αν και από δω και πέρα θα λαμβάνει 1,7 εκατομμύρια.
Ακόμη και με την αναπροσαρμογή αυτή του μισθού του θα παραμείνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ: Ποιοί διέφθειραν την Ελλάδα;


Ο Πράσινος ευρωβουλευτής Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ
Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντάνιελ Κον Μπεντίτ αναφέρεται στην ανάμειξη γαλλικών και γερμανικών εταιριών σε ελληνικά φαινόμενα διαφθοράς. «Δεν υποφέρουμε από πλεόνασμα, αλλά από έλλειμμα Ευρώπης», τονίζει.

Σε συνέντευξη στην γερμανική ραδιοφωνία (SWR) προτείνει μία νέα, κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του δρόμου που ακολουθήθηκε ως τώρα για την επίλυση της ευρωκρίσης.

Ο Βέλγος Πέτερ Πρετ επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ


Η εκλογή του Πέτερ Πρετ ξάφνοιασεΓια πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΚΤ αναλαμβάνει Βέλγος αυτό το στρατηγικής σημασίας πόστο. Για πλήγμα για το Βερολίνο κάνει λόγο μερίδα σχολιαστών. Στην ομάδα των "περιστεριών" ο Πρετ.
Η ΕΚΤ αποφάσισε να αποφύγει ενδεχόμενη γερμανογαλλική διένεξη για τη θέση του επικεφαλής οικονομολόγου και επέλεξε τον τρίτο δρόμο. Το διευθυντήριο όρισε τελικά τον βέλγο Πέτερ Πρετ στο αξίωμα αυτό. Διαχλεχεται τον γερμανό Γύργκεν Σταρκ, ο οποίος παραιτήθηκε διαφωνώντας με την πολιτική της τράπεζας αγοράς ομολόγων αλλά και τη γενικότερη πορεία της ευρωζώνης.

Σκύλος-Ύαινα ή Λύκος?

Ένας σοφός ινδιάνος της φυλής Τσερόκι,είπε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων:
"Γιέ μου, η μάχη γίνεται ανάμεσα σε δυο ζώα που έχουμε όλοι μέσα μας.
Το ένα ο Σκύλος- Ύαινα είναι το Κακό. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η
απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η ενοχή, η προσβολή, τα ψέματα, η
ματαιοδοξία, η υπεροψία. Με μια λέξη είναι το 'Εγώ'.
Το άλλο είναι ο Λύκος είναι το Καλό. Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η
ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία. Είναι το 'Είναι''
Ξέρεις ποιο από τα δύο ζώα νικάει?
Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό αλλά μην βρίσκοντας απάντηση ρώτησε τον σοφό Ινδιάνο. "Ποιο ζώο νικάει?"
Ο σοφός Ινδιάνος απάντησε..
"Αυτό που ταΐζεις."!