Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ !...



Το πρόβλημα δεν είναι ο Ψυχάρης, αυτός, την - παραδοσιακή - βρωμοδουλειά του κάνει, συνεχίζοντας να πλασάρεται, ως προοδευτικός και δημοκρατικός εκδότης, την ώρα που έχει φορτωθεί τον Αντωνάκη στους ώμους και τον οδηγεί προς το Μαξίμου, με σύμβουλο, (του Σαμαρά), τον ίδιο το γιο του !
Οι λιγούρηδες του χώρου του ΠΑΣΟΚ, είναι το ζήτημα, που λειτουργούν ως φερέφωνα του "συγκροτήματος", που πιστεύουν στην στήριξή του και συνεχίζουν να παίζουν το ρόλο του "δούρειου δελφίνου", πολεμώντας το Γ. Παπανδρέου και διαλύοντας το Κόμμα !

Ό,τι φάνε, ό,τι πιούνε, και ό,τι μπορέσουμε να γλυτώσουμε

http://aristeroblog.gr/
Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης
Είναι παραπάνω από ολοφάνερη η προσπάθεια όλων των παραγόντων που στηρίζουν, εκφράζουν ή χαράζουν την εφαρμογή της πολιτικής της τρόικας στη χώρα μας, να κυλήσει η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου με όσο γίνεται λιγότερες αντιδράσεις εκ μέρους των πολιτών και συγχρόνως όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Ήδη έχει αρχίσει να πέφτει το «χαρτί» της δόσης των 89 δις ευρώ του Μαρτίου, ως «μπλόφα» εκβιασμού και εκφοβισμού, ενώ παράλληλα η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών έχει ως σκοπό την ηθική κατάπτωσή τους σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορούν ούτε στους δρόμους να βγουν για την τιμή των όπλων.

Η Ελλάδα μπορούσε να διαγράψει από την αρχή το σύνολο του χρέους της


Η Ελλάδα μπορούσε να διαγράψει από την αρχή το σύνολο του χρέους τηςΔιαβάστε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση που συντάχθηκε στις 7 Μαίου του 2010 και περιγράφει πως ακριβώς μπορούσε να έχει γίνει η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το περίφημο «κούρεμα» δηλαδή) από την πρώτη στιγμή, πριν δηλαδή η Ελλάδα υπογράψει το πρώτο μνημόνιο. Όπως τονίζουν οι έγκριτοι συντάκτες της, η έκθεση δεν αναλύει αν πρέπει και πότε πρέπει να γίνει το κούρεμα, αλλά επικεντρώνει στο πως μπορεί να γίνει.
Η έκθεση που υπογράφουν o Μίτου Γκουλάτι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ (Duke), ειδικός στο χρηματοοικονομικό δίκαιο και ο Λέο Μπουχάϊτ, που θεωρείται από τους κορυφαίους νομικούς διεθνώς για θέματα αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους. απαντά σε όσους μέχρι σήμερα διατείνονται ότι η χώρα δεν είχε άλλη επιλογή, όταν τον Μάιο του 2010 εισήλθε στο μνημόνιο.

Εκτέλεση Μουμπάρακ ζήτησε η Εισαγγελία


Την εκτέλεση του Χόσνι Μουμπάρακ δι' απαγχονισμού ζήτησε σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters Αιγύπτιος εισαγγελέας της μεταβατικής εξουσίας της Αιγύπτου.
Ο εισαγγελέας, μάλιστα, ζήτησε η ίδια ποινή να επιβληθεί και σε άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του πρώην καθεστώτος της Αιγύπτου, όπως τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και τους δύο γιους του Μουμπάρακ.
Ο Μουμπάρακ κατηγορείται για τη δολοφονία διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων που οδήγησαν στην πτώση του από την εξουσία τον Φεβρουάριο του 2011.
Θάνατος στην αγχόνη ζητείται και για τους δύο γιους του Μουμπάρακ, τον τότε υπουργό Εσωτερικών και ηγετικά στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Κοντά στην Κρήτη η ρωσική αρμάδα πλοίων


Μέσα στην περιοχή του FIR Αθηνών, νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης, περίπου 30-40 μίλια από την Ιεράπετρα, ήταν χθες βράδυ η ρωσική ναυτική δύναμη, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov».
Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η ρωσική αρμάδα, που αποτελείται από 9 πλοία, έχει κατεύθυνση τη Συρία, όπου ίσως φτάσει εντός της ημέρας. Δημοσιεύματα εφημερίδων της Συρίας θέλουν κάποια από τα ρωσικά πολεμικά πλοία να δένουν σε λιμάνι της χώρας. Όπως έγραψαν τα Νέα, οι Ρώσοι είχαν ζητήσει και τους δόθηκε έγκριση από την Αθήνα για αεροναυτικές ασκήσεις- εκπαιδεύσεις εντός του FIR Αθηνών, σε περιοχή 80-90 μίλια ΝΔ της Πύλου, στο Ιόνιο Πέλαγος.

Παναγιωτακόπουλος: "Αναδείξαμε από το πουθενά πολικάντηδες!"

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΤο μήνυμά του και στους δελφίνους, μιλώντας στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου...
Για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς όλους τους... υπουργούς, μιλώντας στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και έθεσε και θέμα αλλαγής του τρόπου εκλογής ηγεσίας.
Χαρακτηρηστικό είναι το απόσπασμα: "
«Αναδείξαμε από το πουθενά πολικάντηδες και τους εμπιστευτήκαμε κρίσιμες θέσεις, με κριτήριο όχι την ικανότητα αλλά τη δουλικότητα. Μας επιβλήθηκαν «στελέχη» με κριτήριο όχι τη δυνατότητα να διοικήσουν αλλά τη σχέση τους με διάφορους πόλους εξουσίας. Έτσι βρεθήκαμε σε μια κυβερνητική πλειοψηφία με πρόσωπα είτε που δεν είχαν καμία σχέση με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και την πολιτική, είτε με παράγοντες που ήρθαν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ μετά το 2000, είτε με αλεξιπτωτιστές που έκαναν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις με πόλους εξουσίας διαβατήριο για την προσωπική τους ανέλιξη.
Παραδέχεται λάθη, αλλά δεν παραιτείται ο Κρ. Βουλφ
Παρά το μπαράζ των αποκαλύψεων και των πιέσεων που δέχεται, ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ παραδέχεται σε συνέντευξή του ότι έκανε σοβαρά λάθη αρνείται ωστόσο να παραιτηθεί.
Ο πρόεδρος της Γερμανίας δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Σε συνέντευξή που παραχώρησε σήμερα το βράδυ στα προγράμματα της δημόσιας τηλεόρασης ARD και ZDF, ο Κρίστιαν Βουλφ παραδέχεται ότι διέπραξε «σοβαρά λάθη» απέρριψε όμως το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το προεδρικό αξίωμα. «Δεν παραβίασα κανέναν νόμο ούτε τώρα ως ομοσπονδιακός πρόεδρος ούτε στο παρελθόν. Δεν υπάρχει παραβίαση των νόμων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλφ αναφερόμενος στην υπόθεση του χαμηλότοκου ιδιωτικού δανείου που έλαβε από επιχειρηματία προκειμένου να αγοράσει μονοκατοικία.

Le Figarο: 3.000.000 Έλληνες στα πρόθυρα της φτώχειας


Le Figarο: 3.000.000 Έλληνες στα πρόθυρα της φτώχειαςΣε σημερινό της άρθρο η γαλλική εφημερίδα Le Figaro κάνει λόγο για την κρίση στην Ελλάδα.

«Η κρίση πλήττει ισχυρά τους Έλληνες: πάνω από τρία εκατομμύρια των περίπου έντεκα εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας βρίσκονταν στα πρόθυρα της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 2010, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η οργάνωση των επίσημων στατιστικών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής».  Το άρθρο στις οικονομικές σελίδες της Figaro αναφέρει συγκεκριμένα ότι:»Συνολικά 3.031.000 Έλληνες είναι φτωχοί ή στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού, δηλαδή 27,7% του πληθυσμού σύμφωνα με τις στατιστικές που καλύπτει το πρώτο έτος αυτού που ονομάστηκε ελληνική κρίση, το οποίο ήταν επίσης το τρίτο έτος της ύφεσης στη χώρα.»

«Με κάρα και μουλάρια»!

http://seisaxthia.blogspot.com/
του Μάριου Μιχαηλίδη

Η τρόικα έρχεται για να κόψει κι άλλο κρέας (όχι λίπος) από το σώμα των εργαζομένων. Για να μας γονατίσουν ηθικά και να δεχτούμε ό,τι προστάζουν, ασκούν με τα «παπαγαλάκια» πρωτάκουστους εκβιασμούς: αν δεν πάρουμε τα «δάνεια» (λεφτά, δηλαδή, για τις τράπεζές τους, που τα χρεώνουν σ΄ εμάς ως δάνεια), θα πεταχτούμε έξω από την Ευρωζώνη και θα επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων. Θα ανταλλάσσουμε προϊόντα με προϊόντα (κάτι, δηλαδή, που έγινε στην ανθρωπότητα πριν την ανακάλυψη του χρήματος!), θα κυκλοφορούμε με «κάρα και μουλάρια», θα μας λείψουν τα φάρμακα (και θα πεθάνουμε αβοήθητοι) και ό,τι άλλο μπορεί ένας διεστραμμένος νους να φανταστεί.
Ποιος ο στόχος τους; Να μας πείσουν ότι χωρίς Ευρώ κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει καν ζωή! Η παραμονή μας, όμως, στο «μαντρί» (της, υποτιθέμενης, ευμάρειας) απαιτεί την αποδοχή κάθε απάνθρωπου όρου της τρόικας (της σύγχρονης Ιερής Συμμαχίας). Ηθικόν (τους) δίδαγμα: «Έλληνες (και λοιποί) εργαζόμενοι, υποταχτείτε στην κακιά σας τη μοίρα – γενικώς, την έχετε βάψει»!