Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Συναντήσεις Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων - Ο Γ. Καρατζαφέρης ζητάει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Συναντήσεις Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτωνΜε τη φράση του κ. Λ. Παπαδήμου «πως για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας», που είπε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει –σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος- σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ώστε να ενισχυθεί ένα εσωτερικό αρραγές πολιτικό μέτωπο. Ενόψει της έλευσης των εκπροσώπων της τρόικας και υπό την παραδοχή πολλών πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, ότι θα βιώσουμε ένα σκληρό μήνα, ο Πρωθυπουργός που παραμένει ψύχραιμος και αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου, πιθανότατα σε διαφορετικές ημέρες, με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, τα κόμματα των οποίων στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση.

Αντιδράσεις κομμάτων για την επιστολή Μπαν κι Μουν

Η επιστολή Μπαν Κι Μουν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κατοχικό ηγέτη, έχει προκαλέσει ανησυχίες στις τάξεις των κομμάτων, τα οποία σε σημερινές τους ανακοινώσεις ζητούν ενημέρωση του εθνικού συμβουλίου. Αναστασιάδης: Άλλα λέγονταν μέχρι προχθές και άλλα μας διαβεβαίωνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά τις δίκες μας προβλέψεις και προειδοποιήσεις.» Παπαδόπουλος: ''Aν ευσταθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, σημαίνει ότι έχουμε μια πλήρη αποτυχία της πολιτικής της ευελιξίας'' Συλλούρης: ''O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε δεν ξέρει τι γίνεται, είτε δεν καταλαβαίνει τι γίνεται ή δεν μας λέει την αλήθεια'' Παναγιώτου: «Eπιδιώκεται η συγκεκαλυμμένη επιδιαιτησία μέσω της σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης» ΔΗΣΥ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για όλα τα κεφαλαιώδη ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κάλεσε σε συλλογικότητα και διαβούλευση για να αντιμετωπιστούν τα πιεστικά, όπως είπε, διλήμματα που αναμένεται να βρεθούν ενώπιον μας στη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Βρέθηκε νεκρός άστεγος σε παγκάκι στα Χανιά

Νεκρός βρέθηκε, σε ένα παγκάκι στην πλατεία Δημοτικής αγοράς στο κέντρο των Χανίων ένας άστεγος άντρας. Το άψυχο κορμί του 62χρονου, εντόπισε ένας περαστικός που ειδοποίησε στις 8:20 το βράδυ, με το κινητό του τις αρχές. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον άντρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 62χρονος δεν έφερε κάποιο τραύμα ή ενδείξεις ότι το συμβάν προέρχεεται από εγκληματική ενέργεια και πιθανολογείται ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια που σχετίζονται με τις κακές συνθήκες διαβίωσής του.

«Μίνι» σύνοδος κορυφής στην Ρώμη

Τη στρατηγική της χώρας του για την έξοδο από την κρίση ανέλυσε χθες στον Σαρκοζί ο ιτ. πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. "Θα κάνουμε θυσίες, αλλά με μέτρα ανάπτυξης και ευρωομόλογο". Στις 20 Ιανουαρίου Μέρκελ, Σαρκοζί και Μόντι θα συναντηθούν στη Ρώμη. Λίγες μέρες πριν τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. θα αναζητήσουν τρόπους υλοποίησης των συμφωνιών του συμβουλίου αρχές Δεκεμβρίου με αιχμή το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας. Λιτότητα με ανάπτυξη Στιγμιότυπο από διαδηλώσεις Χθες ο ιταλός πρωθυπουργός είχε ανταλλαγή απόψεων στο Παρίσι με τον πρόεδρο Σαρκοζί.

Μισθούς Βουλγαρίας προτείνει ο Παπαδήμος

Με το μπαμπούλα της χρεοκοπίας ισοπεδώνονται οι κατακτήσεις Κραδαίνοντας την απειλή της «άτακτης χρεοκοπίας» τον Μάρτιο, ο Λ. Παπαδήμος παρουσίασε στους «κοινωνικούς εταίρους» ένα νέο εργασιακό μοντέλο χωρίς «δεδομένα και αμετακίνητα κεκτημένα». Για να μην υπάρξει περιθώριο παρερμηνειών ο πρωθυπουργός ανέφερε παραδείγματα χωρών όπου τα συνδικάτα συναίνεσαν σε τέτοιες λύσεις, όπως π.χ. η Βουλγαρία. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για παρατεταμένες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πρέπει να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα», είπε ο -κατά τα άλλα- προσωρινός πρωθυπουργός, δίνοντας την σκυτάλη στον έτοιμο Σύνδεσμο Βιομηχάνων να καλέσει σε άμεση συνάντηση τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ.

Ο Λεχ Βαλέσα υπέρ του Κομμουνισμού!

Ο Λεχ Βαλέσα υπέρ του Κομμουνισμού!Λεχ Βαλέσα: ο Κομμουνισμός είναι αναγκαίος για τον 21ο αιώνα. Αλλιώς ο ίδιος ο πολιτισμός μας κινδυνεύει να καταστραφεί. Ζούμε σε ένα κόσμο στον οποίο το 10% του πληθυσμού κατέχει ολόκληρο τον πλούτο και το 90% ζει στη μιζέρια. Ποτέ πριν δεν γίνονταν τόσοι πόλεμοι, με την δικαιολογία τάχα της ανάγκης εξαγωγής της δημοκρατίας. Όλως τυχαίως οι επεμβάσεις γίνονται μόνο όπου υπάρχει πετρέλαιο… Για τις πραγματικές δικτατορίες δεν ενδιαφέρεται κανείς και κανείς δε κάνει τίποτα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως, αφού πέρασα μια ολόκληρη ζωή πολεμώντας τον Κομμουνισμό, θα έφτανα να καταλήξω πως αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι ένας νέος Κομμουνισμός. Ως εκ τούτου, σαν μόνη λύση βλέπω τον κομμουνισμό. Γιατί είναι ένα σύστημα στο οποίο φτωχοί και πεινασμένοι έχουν εγγυημένη εργασία -όχι ελεημοσύνη- και ίσες δυνατότητες αμοιβής… ΠΗΓΗ: adanaklasi.blogspot.com