Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τα Γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν και τα λεφτά της Μέρκελ.


Ίσως, τελικά, να έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, παρά την κρίση που περνά η χώρα. Ήρθε ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt να μας θυμίσει ότι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπονται δαπάνες 457 εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλισμούς! Να μας θυμίσει, επίσης, ότι έχουμε αγοράσει από τη Γερμανία 4 ελαττωματικά υποβρύχια που γέρνουν, με το ποσό των 2,8 δισ. ευρώ! Η εφημερίδα επικαλείται, μάλιστα, ανώνυμη κυβερνητική πηγή που υπόσχεται συμφωνίες για νέα εξοπλιστικά προγράμματα στους Γερμανούς εάν τον Μάρτιο πάρουμε τα 80 δισ. ευρώ από την επόμενη δανειακή σύμβαση.
Τελικά, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, ο Παπανδρέου άλλαξε στάση, εγκατέλειψε την πρόταση για διαρχία στο ΠΑΣΟΚ, και εισηγήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο την εκλογή προέδρου του κόμματος από τη βάση μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης -δηλαδή, στα τέλη Μαρτίου. Το πρόβλημα, όμως, δε φαίνεται να λύνεται -προς το παρόν τουλάχιστον- καθώς τα στελέχη που πρόσκεινται στον Βαγγέλη Βενιζέλο, και μετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο, αρνήθηκαν να πάρουν θέση. Έτσι, η νέα πρόταση Παπανδρέου (που στην ουσία αποτελεί υιοθέτηση της εισήγησης Διαμαντοπούλου), εγκρίθηκε από τα άλλα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και θα τεθεί αύριο προς έγκριση στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αύριο.

Tι πρέπει να γίνει;

Του Νίκου Κοτζιά

Οι καιροί αλλάζουν. Υπάρχει μια γενικευμένη επίθεση από τις δυνάμεις του Κόμματος του Μνημονίου. Η κατάσταση πρέπει να αντιστραφεί. Οι λύσεις που υπήρχαν για στους καιρούς που φεύγουν δεν είναι ούτε άμεσες, ούτε επαρκείς. Εκείνο δε που επείγει για να αναστραφεί αυτή η πορεία είναι α) η εκτός του ΠΑΣΟΚ ενότητα της δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης. Β) Η συνεργασία και συμπόρευση της με δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας. Η προώθηση, τέλος, γ) μιας μεγάλη ομπρέλας αντίστασης με όλους όσους...
εναντιώνονται από τη σκοπιά της κοινωνίας και της πατρίδας στα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
Το τριπλό αυτό καθήκον πρέπει να αποβλέπει καταρχάς στην αποκάλυψη στα μάτια του λαού του τι πραγματικά διαδραματίζεται. Να αποβλέπει ακόμα περισσότερο στην αντίσταση έναντι πολιτικών και δυνάμεων που «κουρεύουν» την κυριαρχία της χώρας και των δημοκρατικών θεσμών. Που επιβάλλουν μια άγρια ανακατανομή κοινωνικού πλούτου. Που αρνούνται να υπερασπιστούν στις διαπραγματεύσεις τα συμφέροντα των ελλήνων, ενώ επιβάλλουν τις απαιτήσεις της τρόικας ως μονόδρομο.

Πριν από τις εκλογές και από τη βάση ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ



Νέα πρόταση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα γίνει από τη βάση και πριν από τις εθνικές εκλογές, μετά όμως την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, δηλαδή πιθανώς εντός του Μαρτίου, με τα σημερινά δεδομένα. Μετά τις εθνικές εκλογές θα συγκληθεί το Συνέδριο του Κινήματος.

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό φέρεται να διαφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο.

Θρίλερ μετά τη διακοπή των συνομιλιών για το PSI

 Παπαδήμος: Ανοιχτές οι διαπραγματεύσεις για το PSI. Οι Γερμανοί θέλουν κάτω από το 4% και οι τραπεζίτες πάνω από το 5%. Περιμένει το IIF βελτιωμένη πρόταση. Συναγερμός και στο ΔΝΤ για τις διαπραγματεύσεις του PSI

Ότι αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις του με την Ελλάδα ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), εξαιτίας της διαφωνίας του για τον τρόπο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους με τη συμμετοχή των ιδιωτών (Private Sector Involvement, PSI).
Οι συνομιλίες «δεν έχουν καταλήξει σε μία εποικοδομητική απάντηση από πλευράς όλων των εμπλεκομένων», τονίζει το IIF σε ανακοινωθέν του, στο οποίο τονίζεται πως οι διαπραγματεύσεις «αναστέλλονται προκειμένου να επιτρέψουν να στοχασθούμε» για τα οφέλη μίας εθελούσιας προσέγγισης.

Γιατί το βρετανικό δίκαιο συμφέρει τους δανειστές μας

Στην παρούσα χρονική στιγμή, ο μόνος νόμιμος τρόπος για να εγκαταλείψει  την Ευρωζώνη μια χώρα -μέλος, είναι η εφαρμογή του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Η Συνθήκη αυτή περιέχει ρήτρα που επιτρέπει σε ένα κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποχωρήσει οικειοθελώς, και μόνο οικειοθελώς, στο σύνολό του. Tο άρθρο 50 της ενοποιημένης έκδοσης της Συνθήκης αναφέρει ότι «κάθε κράτος -μέλος μπορεί να αποφασίσει την αποχώρησή του από την ΕΕ, αρκεί να διαπραγματευτεί και να καταλήξει σε μια συμφωνία για τον καθορισμό των διαδικασιών της απόσυρσής του».

Να είναι υποψήφια η Προοδευτική Πολιτική – Ό,τι δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σύγχρονο. Συνέντευξη Τύπου Στέφανου Τζουμάκα, 12 Ιανουαρίου 2012.



Να είναι υποψήφια η Προοδευτική Πολιτική –

Ό,τι δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σύγχρονο -
Η ελληνική κοινωνία και η προοδευτική παράταξη θέλει λύση για το τώρα και το αύριο. -Η λύση θα είναι η Προοδευτική πολιτική και η στροφή στην πραγματική οικονομία και στην εργασία.


Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ,

Σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα εδώ για να καλύψετε τη συνέντευξη και θεωρώ ότι θα συνεχίσετε να προβάλλετε τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για να δώσουμε λύση από κοινού για τη χώρα. Διερχόμαστε κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση και θα ήθελα να πω το αυτονόητο: ότι η χώρα δεν χρειάζεται μονοφωνία, ούτε μονόδρομους.

Προς την έξοδο κινείται ο Γ. Παπανδρέου

Προς την έξοδο κινείται ο Γ. Παπανδρέου
Οδηγούμαστε σε πλήρη επικράτηση των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. ΓΖ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Γ. Παπανδρέου προτίθεται στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου να παραμείνει συνεπής στην απόφαση να μη θέσει υποψηφιότητα είτε για πρόεδρος είτε για πρωθυπουργός και να συναινέσει στο αίτημα που διατυπώνεται σχεδόν με καθολικό τρόπο, οι διαδικασίες διαδοχής να γίνουν προ των εθνικών εκλογών.

 Της Κατερίνας Γαλανού

«Ο Παπανδρέου θα φύγει τώρα, εφόσον θέλουν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σήμερα», δήλωναν, χθες, οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία διαβεβαίωναν πως το ραντεβού Παπανδρέου - Παπούλια το μεσημέρι δεν σχετίζεται με τις διαδικασίες διαδοχής.

ούρησαν τις σορούς Ταλιμπάν !!!!

Αναγνωρίστηκαν οι πεζοναύτες που ούρησαν τις σορούς Ταλιμπάν

 Βίντεο σοκ αναστατώνει τους πεζοναύτες  Το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανακοίνωσε, πως αναγνώρισε τη μονάδα της οποίας μέλη είναι ύποπτα ότι βρίσκονται πίσω από ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται να ουρούν πάνω σε πτώματα φερόμενων ως Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.