Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Εκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», Νέα Υόρκη, με θέμα: «Μετάβαση στο Χριστιανισμό. Η τέχνη στην ύστερη αρχαιότητα, 3ος-7ος αι. μ.Χ.».

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ή ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;

 Η έκθεση στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης με τίτλο «Η μετάβαση στον Χριστιανισμό», ουδεμία έκπληξη επεφύλασσε σε όσους γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί το υπόδουλο στους θεοκράτες νεο-Ελληνικό κράτος και τα ελεγχόμενα από αυτό πολιτιστικά κέντρα όπως το Βυζαντινό Μουσείο που διοργάνωσε την έκθεση. Και λεμε ουδεμία έκπληξη αφού τόσο στον πολυτελή κατάλογο της έκθεσης όσο και στα επεξηγηματικά πινακίδια των εκθεμάτων αναγράφονται τα γνωστά παραμυθία των νικητών χριστιανών περί της δήθεν ομαλής μετάβασης από την Ελληνική υποτιθέμενη «ειδωλολατρία» στο «αληθές φως εξ' ανατολών». Ο περίλαμπρος Ελληνικός Πολιτισμός χαρακτηρίζεται «παγανιστικός». Οι καταστροφές αγαλμάτων και Ναών περνάνε στα ψιλά, σαν δήθεν έργο κάποιων ολιγάριθμων φανατικών. Η επί αιώνες απαξίωση της Ελληνικής σκέψης και Φιλοσοφίας και κατά συνέπεια η τελμάτωση της ανθρώπινης διανόησης, παρουσιάζονται σαν ένα πέρασμα σε έναν καινούργιο κόσμο που απλώς άλλαξε ενδιαφέροντα.

ΑΠΟ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ" '99 ΣΤΟ... ΑΡΘΡΟ 99

Ρεπορτάζ : Μάκης Αποστόλου (από την Ημερησία)

Το ράλι της διετίας 1998-1999 θεωρείται από πολλούς ως αποτέλεσμα των μεγάλων προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί για την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ (η οποία έγινε πραγματικότητα την 1/1/2001). Στον αντίποδα, η... κατάρρευση της αγοράς από τα τέλη του 2009 μέχρι σήμερα αποτελεί, για μερίδα αναλυτών, μια προεξόφληση ακόμη και της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη! Άλλωστε, τα κοινοτικά κονδύλια ύψους αρκετών δισ. ευρώ που έδωσαν νέα δυναμική στην οικονομία αλλά και στις εταιρείες τις προηγούμενες δεκαετίες, έχουν πλέον περιοριστεί στο ελάχιστο. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Ελλάδα να επιστρέψει στην Ε.Ε. μέρος του Γ' ΚΠΣ το οποίο δεν αξιοποιήθηκε κατάλληλα.

Παπανδρέου: Εκλογή από τη βάση τον Μάρτιο – Δεν συναινώ σε άλλη πρόταση


Αυτές δεν είναι εσωκοματικες αλλά ...εξωσωματικές διαδικασίες ΓΖ

παπανδρεου, προταση, βαση, εκλογες
Εσωκομματικές εκλογές γύρω στον Μάρτιο, δηλαδή πριν από τις εθνικές εκλογές (τις οποίες τοποθέτησε χρονικά στα τέλη Απριλίου) αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, ήταν η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου στην ομλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.  Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την διάρκειας 80 λεπτών ομιλία του με απολογισμό της διετούς θητείας του στο τιμόνι της χώρας. Εξαπέλυσε επίθεση στα κυβερνητικά πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας και επανέλαβε τις καταγγελίες του για οργανωμένα συμφέροντα από το χώρο των ΜΜΕ. "Βγάλτε για λίγο από το μυαλό σας τις διαδικασίες τα χρονοδιαγράμματα και τις φιλοδοξίες – θεμιτές κατά τ' άλλα- και ακούστε έναν άνθρωπο που σε 2 χρόνια τα είδε και τα έζησε όλα. Μια διετία τόσο πυκνή όσο μια δεκαετία" είπε ακετά φορτισμένος συναισθηματικά ο Γ. Παπανδρέου.

Γιούχαραν τον Χρυσοχοϊδη...

Κατά την είσοδο του Χρυσοχοϊδη στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο, ο... κόσμος που βρισκόταν εκεί, τον γιούχαρε. Αυτή την ώρα, ο Χρυσοχοϊδης βρίσκεται απομονωμένος στα πίσω καθίσματα της αίθουσας ... πηγή:apospasma.gr

«Θα δοθεί χρόνος σε κοινωνικούς εταίρους να διαβουλευτούν» «Προτιμώ ανοικτές επιχειρήσεις με πιο λίγες αποδοχές»



 Ποιος ψήφισε το Παπαδήμιο πρόγραμμα? Από που αντλεί την εξουσία? Σε ποιον λογοδοτεί? Που ήταν αυτος όταν υπερχρεόνονταν η χώρα? ΓΖ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για μείωση του κατώτατου μισθού αλλά και περικοπή του 13ου και 14ου άφησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος μιλώντας στην Βουλή είπε ότι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν «με βάση τα αποτελέσματα του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων με τους εργοδότες και με βάση την προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων και την ανταγωνιστικότητα».
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρο

Για παραλογισμό κάνει λόγο η Κομισιόν Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε εννιά χώρες της ευρωζώνης

Ο οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε συνολικώς σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα εννέα κρατών της ευρωζώνης. Η Επιτροπή της ΕΕ, τα μεσάνυχτα με έκτακτο ανακοινωθέν της μιλά, αναφερομένη στην κίνηση του S&P, για «παραλογισμό». Η πιστοληπτική ικανότητα των Γαλλίας-Αυστρίας αξιολογείται πλέον μια βαθμίδα χαμηλότερα, στο ΑΑ+. Δύο βαθμίδες χαμηλότερα αξιολογείται, όμως, η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Τεχνικές προπαγάνδας! Επειδή πρέπει να είστε υποψιασμένοι!



[Hitler_w_youngmen.jpg]Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε εκτεθειμένοι σε πολιτικά μηνύματα να είστε υποψιασμένοι. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι εφαρμόζουν συγκεκριμένες τεχνικές για να σας πείσουν, παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα-πχ Ναζιστική Γερμανία. 
 
Οι πολιτικοί λοιπόν θα προσπαθήσουν να
σας φοβήσουν! πχ - αν ψηφίσεις αυτόν και όχι εμένα το μέλλον σου επιφυλάσσει τα χειρότερα....
σας πείσουν πως έχουν σίγουρη τη νίκη, για να σας κάνουν να πιστέψετε πως αν τους ψηφίσετε θα είστε με τους περισσότερους και πιο δυνατούς.
σας κάνουν να πιστέψετε πως είστε "κακοί" αν επιλέξετε τους όποιους άλλους, τους οποίους καταδικάζουν. Η άλλη πλευρά είναι πάντα μισητή, οι άλλοι είναι "ο διάβολος"