Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσειΗ Ελλάδα αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές της για το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους.

Η συμφωνία αυτή, που αναμένεται να ελαφρύνει το χρέος της χώρας κατά 100 δισ. ευρώ περίπου, ενδέχεται οδηγήσει την χώρα σε χρεοκοπία, η οποία μπορεί να πάρει διάφορες μορφές:

Η τρέχουσα αξιολόγηση της Ελλάδας

Οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης - Fitch, Moody's και Standard & Poor's - υποβάθμισαν το αξιόχρεο της Ελλάδας τον Ιούλιο, μετά την συμφωνία των Ευρωπαίων για το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI).

ΣΟΚ! Οι τοκογλύφοι απαιτούν εξωπραγματικές εγγυήσεις! Σε αδιέξοδο οι πολιτικοί



Σε μια από τις κρισιμότερες ημέρες του «ελληνικού δράματος» εξελίσσεται η σημερινή, με το πολιτικό σύστημα να καλείται υπό την… απειλή Νταλάρα να πάρει δραματικές αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση το απόγευμα λίγο πριν την τελική συνάντηση του με τον Τσαρλς Νταλάρα.

Καθοριστική θα είναι η κατ ιδίαν συνάντηση του Λ. Παπαδήμου με τον Α. Σαμαρά το μεσημέρι… Κυβερνητικές πηγές μιλούν για «την τελική φάση στις διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές να απαιτούν τεράστιες έως και εξωπραγματικές εγγυήσεις «για τις οποίες πρέπει να αποφασίσουν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ PSI ΚΑΙ ''ΝΤΟΥΓΡΟΥ'' ΓΙΑ ΧΡΟΕΚΟΠΙΑ!

http://www.iskra.gr

Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το PSI βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Την Πέμπτη στις 13:00 ο πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, σε συνέχεια των κατ' ιδίαν συναντήσεων που είχε χθες, Τετάρτη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το απόγευμα της Πέμπτης πρόκειται να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπαδήμο.

Μια δόση αισιοδοξίας:



Aπό τους σχεδιαστές προς την ελληνική κοινωνία

Τα παρακάτω έργα, με αφορμή την επικείμενη έλευση του 2012, αποτελούν ένα δώρο της σχεδιαστικής κοινότητας προς την ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Είναι μια απάντηση στην υφέρπουσα κατήφεια και απογοήτευση, μια δόση αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας. Όλα τα έργα θα προβάλλονται από εδώ, αλλά και σε μια έκθεση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/1/2012 στην γκαλερί 70×100 της εταιρείας Χαρτιά Περράκη. Εκεί, σαράντα από τα έργα, όπως θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή θα τυπωθούν και θα διατεθούν προς πώληση. Τα έσοδα θα αποτελέσουν δωρεά των Ελλήνων σχεδιαστών προς το Χαμόγελο του Παιδιού.

Αν θέλετε κι εσείς να συμμετάσχετε σχεδιάζοντας μια δόση αισιοδοξίας, ακολουθείστε τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ

Ο George Magarian και Το χαμένο VIDEO-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από την καταστροφή της Σμύρνης!

 Αν και πολλοί θέλουν να μας πείσουν ότι δεν επρόκειτο για τίποτα περισσότερο από έναν απλό «συνωστισμό» στο λιμάνι, ένα χαμένο ντοκουμέντο ιστορικής αξίας από την καταστροφή της Σμύρνης αποκαθιστά τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση…


 Ο George Magarian, δημιουργός του «ντοκιμαντέρ» εποχής, γεννήθηκε το 1895 και σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Το Μάρτιο οι εκλογές για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Το Μάρτιο οι εκλογές για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  Εθνική συνδιάσκεψη στις 4 Μαρτίου και αμέσως μετά εθνικό συμβούλιο όπου θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε πριν από λίγο το πολιτικό συμβούλιο.

Με αυτά τα δεδομένα οι πιο πιθανές ημερομηνίες για τη διαδικασία απευθείας εκλογής από τις κάλπες είναι η 11η ή η 18η Μαρτίου, ενώ το πολιτικό συμβούλιο αποφάσισε η υποβολή υποψηφιοτήτων να γίνει όπως ορίζει το καταστατικό, με συλλογή υπογραφών από το εθνικό συμβούλιο ή από την κομματική βάση.

Νόαμ Τσόμσκι: «Η Ελλάδα καταστρέφεται βάση σχεδίου»

Τον έχουν χαρακτηρίσει «Αϊνστάιν της γλωσσολογίας»,«Δαρβίνο της εποχής μας» και «κορυφαίο διανοούμενο του κόσμου». Είναι ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που του έδωσε και τον χαρακτηρισμό «ο αντιαμερικανός εξτρεμιστής», τον οποίο χρησιμοποιούν κυρίως οι Αμερικανοί.Η θεμελιώδης πλέον «Ιεραρχία Τσόμσκι», την οποία περιέγραψε το 1956, τον έχει καθιερώσει και ως έναν από τους σημαντικότερους γλωσσολόγους όλων των εποχών. Και όμως, παρ’ ότι έχεις όλα αυτά στο μυαλό σου όταν πηγαίνεις να τον συναντήσεις, ο 83χρονος Νόαμ Τσόμσκι είναι τελικά ακόμη πιο επιβλητικός και εντυπωσιακός από τη φήμη του.  Ο Νόαμ, όπως τον αποκαλούν όλοι στο ΜΙΤ, πηγαίνει κάθε ημέρα στο γραφείο του, στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας. Εκεί βρεθήκαμε στις 3.00 το μεσημέρι, 15 λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού μας. Η Μπεβ Στολ, η βοηθός του, μας άνοιξε την πόρτα του προθαλάμου του γραφείου του. Είναι αυτή που κανονίζει τα πάντα για εκείνον με κάθε λεπτομέρεια: «Σε πέντε λεπτά θα μπείτε στο γραφείο του, ετοιμαστείτε και ο καθηγητής θα είναι μαζί σας στην ώρα του».