Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΟ PSI! ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2013!!!

ΕκτύπωσηPDF
 ΤΟ PSI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΡΩΣΙΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΤΟ PSI ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η τετριμμένη απάντηση ότι η αναχώρηση του επικεφαλής του IFF Τσαρλς Νταλάρα, μαζί με τον Ζαν Λεμιέρ για το Παρίσι, ήτανπρογραμματισμένη, ελάχιστους πείθει και πολύ λιγότερους καθησυχάζει.

Η διαπραγμάτευση για την τύχη του περίφημου PSI, περνώντας από διάφορες φάσεις «σκωτσέζικου ντους», συνεχώς περιπλέκεται, με την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει «ωσεί παρούσα», έτοιμη, μοιραία και άβουλη, να δεχτεί ότι της προσφερθεί!Η καλπάζουσα ύφεση στην ελληνική οικονομία μοιάζει να είναι ο άγριος πονοκέφαλος για το ΔΝΤ και τα κέντρα της ΕΕ, αφού η ύφεση αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο να έχει το PSI την παραμικρή πιθανότητα – δεν την είχε έτσι κι αλλιώς – επιτυχίας!

ΣΤΈΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΆΚΑΣ: " Έχουμε λύσες και είναι προοδευτικές γιατί είναι με την πραγματική Οικονομία και την Κοινωνια."


Συνέντευξη στο περ. Επικαιρα, 19 Ιανουαρίου 2012.

1) Ερώτηση: Πολύ κακό για το τίποτα. Που καταλήξατε τελικά στο Εθνικό Συμβούλιο;

Απάντηση: Ίσα ίσα το αντίθετο γιατί στο ΠΑΣΟΚ το διήμερο αυτό ήρθαν η ηγεσία του και έκανε την αυτοκριτική της. Ήρθαν τα παραρτήματα των μεταλλαγμένων από τα ΜΜΕ και το παρασιτικό κεφάλαιο της διαπλοκής για να μας επιβεβαιώσουν ότι αποτελούν το μεγάλο μέρος του προβλήματος που προέκυψε στην ελληνική κοινωνία. Βέβαια ορισμένοι εμφανίστηκαν ως μεταμορφωμένοι, που ενώ ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν αυτή την πολιτική ξαφνικά μεταμορφώθηκαν και αυτοί αποτελούν μέρος του προβλήματος. Ήρθαν επίσης, στο ΠΑΣΟΚ όσοι ενώ πριν καν υπογραφεί το μνημόνιο προέτρεπαν να προσφύγουμε στο ΔΝΤ τώρα κάνουν την αυτοκριτική τους. Συνολικά, ήρθαν στο ΠΑΣΟΚ όσοι αποδομούσαν την οικονομία από την μια πλευρά και την κοινωνία από την άλλη. Η συντριπτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ δε συμφωνεί και δεν συμφώνησε ποτέ με την νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Όταν ένα παιδί σαν τον Shay, έρχεται στον κόσμο, έχουμε μια ευκαιρια να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική ανθρώπινή μας φύση

Έχεις δύο επιλογές..
Τι θα έκανες εσύ; Θα διάλεγες, σίγουρα...
Μην κοιτάξεις για κάτι αστείο σ' αυτό το κείμενο, δεν υπάρχει, μα διάβασέ το.
Η ερώτηση είναι: Θα έκανες την ίδια επιλογή;
Σε ένα δείπνο, για φιλανθρωπικό σκοπό, ενός σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που δεν θα την ξεχάσει κανείς από όσους την άκουσαν εκείνη τη μέρα.
Μετά την τελετή, έκανε μια ερώτηση:
"Όταν η φύση δεν παρεμποδίζεται από εξωτερικές επιρροές, όλα γίνονται τέλεια. Ακόμα ο γιος μου, ο Shay, δεν μπορεί να μάθει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Δεν μπορεί να καταλάβει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Πού είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων στο γιο μου;"
Όλοι στην αίθουσα αναρωτιόνταν σιωπηλά και γεμάτοι απορία.
Ο πατέρας συνέχισε.

Ελλάδα- δημοσιονομικά στην ατζέντα Μέρκελ- Λαγκάρντ



Σαν πολύ δε κόπτονται για μας? Γ.Ζ.
Η αποτροπή μιας πτώχευσης της Ελλάδας και το δημοσιονομικό σύμφωνο στην ΕΕ θα είναι τα δύο βασικά θέματα στις επαφές που θα έχει τις επόμενες ημέρες η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Η ίδια ατζέντα θα απασχολήσει και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το μπαράζ επαφών ξεκινά απόψε με τη συνάντηση της κ.Μέρκελ με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Αναμένεται ότι στο επίκεντρο αυτής της συνάντησης θα βρίσκεται η διαχείριση της ελληνικής κρίσης.
Όπως διαπίστωσε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κατά τη συνάντηση που είχε με την κ. Λαγκάρντ πριν δύο μέρες στη Νέα Υόρκη υπάρχει διάσταση απόψεων για το θέμα αυτό μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ. Η κ. Λαγκάρντ άφησε να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, εάν δεν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας.
Ανησυχίες του ΔΝΤ για το ελληνικό «κούρεμα»

ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΟΜΟΛΟ ΓΩΝ

Του ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ*

Σε χειρότερη κι όχι καλύτερη θέση θα βρεθεί η ελληνική κοινωνία έναντι των δανειστών της με την υπογραφή της συμφωνίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της ΕΕ της 26ης Οκτωβρίου. Ήδη, μετά την προσωρινή διακοπή και τις απειλές που εκτοξεύθηκαν εκατέρωθεν οι διαπραγματεύσεις όλη την προηγούμενη εβδομάδα συνεχίστηκαν σε καλό κλίμα και όλα τα ρεπορτάζ μαρτυρούν πως οι δύο βασικές διαφορές έχουν γεφυρωθεί:Πρώτο, σε ό,τι αφορά το επιτόκιο και δεύτερο σε ό,τι αφορά την λήξη των ομολόγων. Χωρίς ακόμη να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία, το σημείο συμβιβασμού φαίνεται να έχει βρεθεί σε ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο ύψους 4% και περίοδο αποπληρωμής τα 30 χρόνια. Ανοιχτό θέμα ωστόσο παραμένει ακόμη η έκταση της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών. Πόσοι δηλαδή απ’ όσους έχουν τοποθετηθεί σε ελληνικά ομόλογα θα δεχθούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική ανταλλαγή που θα επιτρέψει την μείωση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, από τα 360 δισ. που είναι σήμερα όπως προβλέπει η συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας θα εγκριθεί νέος δανεισμός ύψους 130 δισ. ευρώ. Απ’ αυτό το ποσό τα 30 δισ. θα πάνε στις τράπεζες για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες που θα δημιουργηθούν, με το μέλλον τους ωστόσο να είναι άδηλο…

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΦΥΛΑΚΗ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ* 

Μέχρι κι ο Σημίτης το κατάλαβε, αλλά η αλητεία σε σχήμα τρόικας που ελέγχει αυτή τη στιγμή τη χώρα εξ ονόματος των δανειστών, των αγορών και των Γερμανών δεν παίρνει από λόγια. Ούτε από αριθμούς, ούτε από στοιχεία, ούτε από λογική καταλαβαίνει. Ασκεί μια απόλυτη εξουσία που άλλοι της ανέθεσαν και για την οποία εμείς ούτε καν κρίθηκε σκόπιμο να ρωτηθούμε. Κι όσο για ανθρωπιά, αλληλεγγύη, σεβασμό στα δικαιώματα ενός λαού, αυτά ούτε που τα διδάχτηκαν στις σχολές τους και προφανώς ούτε καν τα έχουν ακουστά.
Έτσι εξακολουθούν το ίδιο βλακώδες και επαναλαμβανόμενο έγκλημα,περικοπές, περικοπές, περικοπές, με ένα δογματισμό και μια ψυχρή αγριότητα που παραπέμπει στους παπάδες του μεσαίωνα. Βαφτίζοντας κατά περίπτωση τις χήνες ψάρια, όπως ακριβώς οι ομοϊδεάτες τους εκείνων των σκοτεινών χρόνων. Και παραβιάζοντας χωρίς καμιά αιδώ και χωρίς καμιά περίσκεψη όλους εκείνους τους κανόνες που υποτίθεται ότι ήρθαν να διδάξουν και να επιβάλουν σε μας τους άγριους ως εκπρόσωποι της αγίας εκκλησίας του κέρδους και της ακόμα αγιότερης ιερής εξέτασης των αγορών.