Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η FITCH ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ! ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΕΣ!


Δεν υπάρχει ενας ηγέτης να υποβαθμίσει τους υποβαθμιστές?ΓΖ 

ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 20,48% ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ!
Η ευρωζώνη γνώρισε την Παρασκευή το βράδυ από τη Fitch μια νέα έντονη μετα-σεισμική δόνηση υποβαθμίσεων 5 χωρών μετά το μεγάλο σεισμό που προκάλεσε η Standard 'n Poors με υποβαθμίσεις 9 χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων της Γαλλίαςκαι της Αυστρίας.

Το δεύτερο αυτό πλήγμα στην ευρωζώνη μέσε σε λίγο διάστημα ήρθε να συνδυαστεί με τη νέα ιστορική άνοδο των Πορτογαλλικών spreads, πράγμα που δείχνει ότι η Πορτογαλία ακολουθεί κατά πόδας των καταστροφικό δρόμο της Ελλάδας.

Αναλυτικά:

ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ Θ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Το ύστατο χαίρε στον Θόδωρο Αγγελόπουλο απέτισαν στο Α΄ Νεκροταφείο οι συγγενείς, οι συνεργάτες και οι θεατές των ταινιών του. Η κόρη του Ελένη (σκηνοθέτης και η ίδια) κινηματογράφησε την «τελευταία διαδρομή» του πατέρα της. Η σορός του σπουδαίου σκηνοθέτη εκτέθηκε νωρίτερα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δεξιά της εισόδου του...

νεκροταφείου.
Εκεί βρέθηκαν συντετριμένη η γυναίκα του Φοίβη, ο πρωταγωνιστής της ταινίας του «Αλλη Θάλασσα» Τόνι Σερβίλο, η βοηθός του Μαργαρίτα Μαντά, ο ιταλός παραγωγός του, Αμαντέο Παγκάνι, ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης.

Τέλειωσε η συνάντηση με Νταλάρα, συνεχίζουν Παπαδήμος-Βενιζέλος


Η συνάντηση του επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:15 την Πέμπτη.
Λίγο πριν τη συνάντηση ο πρωθυπουργός είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας για το PSI εντός των επόμενων ημερών, σε συνέντευξή του στο Reuters. Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη νέα σύμβαση το αργότερο έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και τις τελευταίες ημέρες, ειδικότερα. Καταβάλλουμε προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις το συντομότερο δυνατόν. Είμαι αρκετά αισιόδοξος συμφωνία ότι θα επιτευχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες», σημείωσε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Γιούνκερ: Να συμμετάσχουν και τα κράτη της ευρωζώνης στην απομείωση του χρέους



O πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καλεί τις χώρες της ευρωζώνης να παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους επί της Ελλάδας προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.
Σε συνέντευξή του προς την αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο πρόεδρος του Eurogroup προβαίνει στην εκτίμηση ότι στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν θα «επιτευχθεί πλήρως» ο στόχος που έχει τεθεί. Με αυτό το δεδομένο ο κ. Γιούνκερ καλεί τις χώρες της ευρωζώνης να παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους επί της Ελλάδας προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

«Τα δέκα χρόνια δεν θα επαρκέσουν»

Ο επίκαιρος λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία..


Β.Π. ΣΗΜΕΡΑ που καταρρακώνεται κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας
ΣΗΜΕΡΑ που καταρρακώνεται κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας
ΣΗΜΕΡΑ που καταρρακώνεται κάθε έννοια αξιοπρέπειας μέσω της εξαθλίωσης που μας επιβαλουν οι "επικυρίαρχοι"
ΣΗΜΕΡΑ που καταρρακώνεται κάθε έννοια Ελευθερίας και Δημοκρατίας ο Ιστορικός λόγος του Καπετάνιου έχει ξεχωριστή Αξια!!!
Γιατί αγωνίστηκα.
Αδέλφια, Έλληνες και Ελληνίδες της Λαμίας και της περιοχής της!
Από μέρους του Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ, σας φέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς.
Όπως βλέπετε, πρόκειται «να βγάλω λόγο». Μα ο λόγος μου αυτός δεν θα μοιάζει καθόλου με τους λόγους που γνωρίσατε μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ ούτε πως θα σας φτιάξω γεφύρια ή ποτάμια, όπως σας υποσχόντουσαν πως θα σας φέρουν οι παλιοί κομματάρχες. Ούτε και θα σας τάξω λαγούς με πετραχήλια. Δεν επιδιώκω ν' αποσπάσω επαίνους για τη ρητορική μου δεινότητα. Επιδιώκω απλώς ν' ακούσετε αυτά που θα σας πω. Προσέξτε. Θ' αρχίσω σαν τα παραμύθια:
Η αθάνατη ελληνική φυλή.

Στα 575 δισ. δολάρια οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα


Ενόψει της απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα http://www.greece.org/blogs/wwii/ κείμενο – αίτημα προς τη γερμανική κυβέρνηση «να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξαν οι κατακτητές», καλώντας σε υπογραφή του.

Αναλυτικά το κείμενο: