Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Παππούς και εγγονή αγνοούνται στον ποταμό Έβρο

Παππούς και εγγονή αγνοούνται στον ποταμό ΈβροΚοριτσάκι ηλικίας περίπου 9 χρόνων και ο παππούς του, αγνοούνται από το πρωί, όταν στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στη χώρα μας (μαζί με άλλους 9 λαθρομετανάστες) καθώς η βάρκα τους ανετράπη και παρασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά του Έβρου ποταμού. Την ίδια ώρα, ένα αγοράκι ηλικίας περίπου 3 χρόνων, επίσης παιδί μη νόμιμων μεταναστών, σώθηκε και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Το αγοράκι διακομίστηκε αρχικά για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είναι υγειές. Το μικρό αγόρι είχε στην αγκαλιά του λαθρομετανάστης που συνελήφθη από την αστυνομία, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του, στην περιοχή του κάμπου Ορεστιάδας. Οι δύο μετανάστες είπαν στους Αστυνομικούς ότι μαζί με ακόμη εννέα άτομα επέβαιναν σε βάρκα, η οποία ανετράπη από τα ορμητικά νερά του Έβρου ποταμού.

Δυνατότητα επιλεκτικής λογοκρισίας ανά χώρα διαθέτει πλέον το Twitter


Προς το παρόν το Twitter, που έχει ξεπεράσει το φράγμα των 100 εκατ. ενεργών χρηστών, δεν έχει κάνει χρήση της νέας δυνατότητας επιλεκτικής λογοκρισίας


Το Twitter ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον την τεχνολογία που του επιτρέπει να μπλοκάρει tweets ανά χώρα. Στο blog του, το Twitter ανακοίνωσε ότι «μπορεί πια να αποσιωπά περιεχόμενο από χρήστες σε μια συγκεκριμένη χώρα».
Το κοινωνικό δίκτυο διευκρίνισε, σύμφωνα με το BBC, ότι τα κομμένα μηνύματα θα είναι διαθέσιμα στον υπόλοιπο κόσμο.

Αύξηση του νέου δανείου για την Ελλάδα στα 145 δισ. ευρώ εξετάζει η τρόικα

Κάτι ξέραν οι παλιοί που μας λέγαν να κουρευόμαστε συχνά για να δυναμώσουν τα μαλλιά μας!!!!!. όσο το κουρεύεις τοσο θεριέυει!!ΓΖ

Ακόμα μεγαλύτερο από τα αρχικώς συμφωνημένα 130 δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να είναι το ποσό της ενίσχυσης που θα λάβει η Ελλάδα με τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, εκτιμούν κύκλοι της ΕΕ λόγω της επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης στη χώρα.
Όπως αναφέρει το Spiegel, υπάρχουν σκέψεις στην τρόικα να ανέλθει η βοήθεια στα 145 δισ. ευρώ.
Η κατάσταση στην Ελλάδα παρομοιάζεται με βαρέλι χωρίς πάτο και τα μέτρα δεν επαρκούν για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.
Οι αξιωματούχοι της τρόικας που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και ημέρες, συνεχίζει το Spiegel, δεν πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζεται μόνο μέσα από τη διαδικασία του PSI με τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών.

Το παιχνίδι του Τόμσεν σε βάρος της Ελλάδας

Το παιχνίδι του Τόμσεν σε βάρος της ΕλλάδαςΠηγές του ΔΝΤ ισχυρίζονται ότι «η στάση του Τόμσεν αποσκοπεί στο να οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις και να απεμπλακεί το Ταμείο από την Ελλάδα, ώστε να σώσει ο ίδιος την καριέρα του και να μην του καταλογιστούν ευθύνες για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος».
Πολλοί στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον δείχνουν να ξαφνιάζονται για τους λόγους για τους οποίους ο κ. Πολ Τόμσεν εμφανίζεται αλαζονικός και σκληρός τους τελευταίους μήνες, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ευγενικός και συνεργάσιμος.

Η νέα στάση του, που είναι βέβαια αδικαιολόγητη και ακατανόητη, «εξηγείται» από το απλό γεγονός ότι κατηγορείται από πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, καθώς επίσης και από τον νυν προϊστάμενό του, Ρεζά Μογκαντάμ, ότι έχει ευθύνη για τον κακό σχεδιασμό του ελληνικού Μνημονίου και για τη μη έγκαιρη αντίδρασή του στη διαφαινόμενη αποτυχία του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας.

Γκρίνια στο Βερολίνο για τη συνέχιση της βοήθειας


Στο Βερολίνο εντείνεται η δυσαρέσκεια εντός του κυβερνητικού συνασπισμού για ένα ακόμη πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα. Πολλοί βουλευτές προαναγγέλλουν ότι θα καταψηφίσουν στη βουλή το νομοσχέδιο
Κατά 15 δις. ευρώ θα πρέπει να αυξηθούν τα κεφάλαια του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας. Όπως αναφέρει το Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές της τρόικας η Αθήνα θα χρειαστεί 145 και όχι 130 δισ. ευρώ, όπως προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου Οκτωβρίου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος»

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Ο αφηγητής του κόσμου

 Ο διεθνής θρήνος που προκάλεσε ο θάνατος του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη ήταν αναμενόμενος



O Θόδωρος Αγγελόπουλος με τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» στο Φεστιβάλ Καννών του 1998 φωτογραφια: reuters/jacques munch


«Τι ξέρουμε για την Ελλάδα του 20ού αιώνα;» αναρωτιέται ο Φράνκο Κορντέλι στο κείμενό του με τίτλο «Η "σκηνοθεσία" του Αγγελόπουλου» που δημοσιεύθηκε στη σπουδαία έκδοση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και των εκδόσεων Καστανιώτη για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με αφορμή ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του. «Δεν έχουμε πολλά "στοιχεία": τρεις μεγάλους ποιητές (Καβάφης, Σεφέρης, Ρίτσος), δύο πεζογράφους (ο Durrell του "Tune" και του "Nunquam", ο Τσίρκας των "Ακυβέρνητων πολιτειών") και έναν σκηνοθέτη, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο».

ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΤΡΟΙΚΑ


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κάλεσε τους επικεφαλής της τρόικας με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Βουλή, να κατανοήσουν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας και να ανταποκριθούν αναλόγως, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης σε συζήτηση που...
είχε με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπεγλίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας προέταξε το ζήτημα που ανέκυψε, λόγω διαφόρων δημοσιευμάτων περί εγκατάστασης Επιτρόπου στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος ως πρωθυπουργός στις 26 και 27 Οκτωβρίου για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ !...


Αν θες να κουρευτείς πας στο κουρείο. Αν σε πονούν τα μάτια, πας στον Οφθαλμίατρο. Αν θες να σώσεις τις τράπεζες επιλέγεις τραπεζίτη για πρωθυπουργό.  Αν θες να σώσεις τη χώρα εξασφαλίζεις δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές και ο λαός ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ τραπεζίτη για πρωθυπουργό....ΓΖ

Μ΄ αρέσει που λένε να μεταφέρουν στον Παπαδήμο την ευθύνη της διαπραγμάτευσης με τους υπαλληλίσκους της τρόΙκας, για τα εργασιακά και το επί πλέον - και τελειωτικό - πετσόκομμα, αποδοχών και δικαιωμάτων. Δεν τον ακούνε που ψελλίζει, συνέχεια, για "δεινή διαπραγματευτική θέση", στην οποία βρίσκεται η χώρα ; Κι όταν τον ακούνε, δεν καταλαβαίνουν πως αυτή η διαπίστωση, πάει, πρώτα και κύρια, στον εαυτό του κι σ΄ όσα έχει κάνει κι έχει συμφωνήσει μέχρι σήμερα με τους τροϊκανούς ;