Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τετέλεσται! Οι Ελληνες εν τάφω..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αβουλοι, μοιραίοι, σπιθαμιαίοι. Τίποτα δεν διαπραγματεύθηκαν. Τίποτα δεν διέσωσαν. Υπέκυψαν ασυζητητί σε όλους τους όρους και τις απαιτήσεις των επικυρίαρχων υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, βυθίζοντας τη χώρα μας στο πιο βαθύ σκοτάδι της σύγχρονης ιστορίας της. Ο λόγος για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης - τον Γιώργο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, τον Αντώνη Σαμαρά της ΝΔ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ. Εξαιρετικά εύκολο αποδείχθηκε να καμφθούν οι επί μήνες ανέξοδα διαφημιζόμενες ως δήθεν ανυποχώρητες «κόκκινες γραμμές» του προέδρου της ΝΔ - σαν παγωτό χωνάκι στον ήλιο της Σαχάρας! Για τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Καρατζαφέρη δεν υπήρχε φυσικά καμιά αμφιβολία ως προς το τι θα έπρατταν, αφού αυτοί είχαν ψηφίσει ήδη το πρώτο Μνημόνιο, αλλά αποδείχθηκε ότι και ο Α. Σαμαράς δεν είχε την κρίσιμη στιγμή το σθένος να διαφοροποιηθεί από αυτούς που σωστά λοιδωρούσε, κατατασσόμενος τελικά στην ίδια με αυτούς κατηγορία στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Ένα ηγέτη θέλουμε


Το Eurogroup δεν πήρε απόφαση για την Ελλάδα γιατί δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς αρχηγούς
Από: Χάρρυ Κλυνν

Για απόφαση της Ελλάδας «εντός ή εκτός ευρώ» μιλά ο Guardian


Μία χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας και πρέπει να αποφασίσει άμεσα αν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από το ευρώ είναι η Ελλάδα, εκτιμούν διεθνή μέσα ενημέρωσης που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη χώρα μας σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ο Guardian στο φύλλο του Σαββάτου θέτει ευθέως το ερώτημα στο πρώτο θέμα του: «Μέσα ή έξω από το ευρώ: η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει μέχρι αύριο [την Κυριακή]». Το άρθρο συνοδεύεται από μία μεγάλη φωτογραφία από τη διαδήλωση της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας. Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα επικρατεί σε οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους των ΗΠΑ την ώρα που και τα αμερικανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι παραμένει «συνεχώς ανοικτό το ενδεχόμενο» για χρεοκοπία της χώρας μας.

Επιστολή Μελών του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ κατά της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης


“Το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε, είναι ο φόβος αυτός, καθ’ εαυτός” Φ. Ρούσβελτ.



Εδώ και δύο χρόνια :
• Προειδοποιούμε ότι η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη στρατηγική το μόνο που πετυχαίνει είναι να βαθαίνει την κρίση εις βάρος του λαού και υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων εντός κι εκτός συνόρων.
• Τονίζουμε ότι ο φαύλος κύκλος ύφεσης- λιτότητας- νέων δανειακών συμβάσεων, το μόνο που καταφέρνει είναι να εντείνει την παραγωγική, κοινωνική, πολιτική και εν τέλει δημοσιονομική κρίση.
• Αντιπροτείνουμε εναλλακτικές προσεγγίσεις για τη προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση, και είτε λοιδορούμαστε, είτε απαξιωνόμαστε από το σύνολο των συστημικών παραγόντων και μέσων.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ! ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

«Χρειαζόμαστε βαθιούς αναπροσανατολισμούς στις συντεταγμένες της χώρας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι βασικές αρχές της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
«Σε στιγμές που κρίνουν το μέλλον και σφραγίζουν την ιστορία της χώρας ο κάθε πολίτης, κι αυτός που δραστηριοποιείται σε συλλογικότητες, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει, χωρίς δεσμεύσεις, τη δική του, εντελώς προσωπική άποψη.
Πιστεύω ότι υπάρχει μια σημαντική αλλαγή δεδομένων μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη και τον κίνδυνο που αισθάνθηκε η Ευρωζώνη από το ενδεχόμενο ο ελληνικός λαός να εκφράσει με δημοψήφισμα ή εκλογές την απόρριψη του όλου σχεδιασμού της τρόικα.

Γερμανικό ποίημα, “Καταραμένε Έλληνα”…


καταραμένε Έλληνα

Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος.Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση…
Γιατί να σε αγγίξω;Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;


Ένας... άλλος Παπανδρέου



γράφει ο Αντώνης Δελλατόλας

Ο τύπος που με σταμάτησε χτες το πρωί έξω από τον σταθμό του μετρό στον Άγιο Δημήτριο, ήταν ξεχωριστός.

Γύρω στα 60, με κοστούμι εποχής, καπέλο «καβουράκι», σκαρπίνι καλογυαλισμένο, μουστάκι περιποιημένο α λα ΓΑΠ, και έδειχνε αποφασιστικός και ελαφρώς εκνευρισμένος.

– Θέλω να σου μιλήσω τώρα, μου λέει με ύφος που δεν σήκωνε κουβέντα.

– Γνωριζόμαστε; του απαντώ, μπας και καταλάβω ποιος διάολος είναι πρωί - πρωί.

Έντονη δυσπιστία των ΚΟ για την Ελλάδα

Αμεσα αποτελέσματα από την Αθήνα απαιτούν οι γερμανικές ΚΟ, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για το ελληνικό ζήτημα. Την ίδια ώρα σχεδόν 1 στους 2 Γερμανούς εκφράζεται υπέρ μίας ελληνικής χρεοκοπίας.

Τα όσα διαμείφθηκαν σήμερα στο Βερολίνο προμηνύουν ένα νέο θρίλερ όσον αφορά την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας από τη γερμανική βουλή. Το κλίμα στις κοινοβουλευτικές ομάδες για την Ελλάδα, όπως φάνηκε στις σημερινές έκτακτες συνεδριάσεις, είναι βαρύ. Οι βουλευτές θέλουν να δουν άμεσα αποτελέσματα στην Αθήνα και στο πλαίσιο αυτό οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.