Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Οίκος ανοχής προσέφερε καταφύγιο σε άστεγους


Ουρές σχηματίζουν οι άστεγοι έξω από έναν οίκο ανοχής της Αυστρίας, καθώς ο Έλληνας ιδιοκτήτης του όπως αναφέρουν οι croatiatimes, αποφάσισε να διαθέσει τα δωμάτια δωρεάν σε ανθρώπους που κοιμούνται σε πολικές θερμοκρασίες.
Πρόκειται για τον Πήτερ Λάσκαρης ο οποίος θεώρησε πως είναι τραγικό να υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στους -20 και έτσι αποφάσισε να διαθέσει σε 10 άστεγους για κάθε βράδυ ένα κρεβάτι στον οίκο ανοχής για ελεύθερη παραμονή, συμπεριλαμβανομένων ενός ζεστού ντους και γεύματος. Βέβαια τόνισε ότι «άλλες υπηρεσίες δεν συμπεριλαμβάνονται»…Ο κ. Λάσκαρης είπε πως «Εμείς δεν έχουμε πραγματικά μεγάλη δουλειά με το τόσο κρύο και ούτως ή άλλως είναι οι σχολικές διακοπές - πολλοί άνθρωποι βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους.Πολλά από τα δωμάτια μας είναι κενά και θα ήταν ντροπή να μην τα χρησιμοποιήσουμε για καλό σκοπό. Σε αυτές τις κρύες θερμοκρασίες κανείς δεν πρέπει να μείνει έξω στους δρόμους».

«Η Άγκελα Μέρκελ δεν καταλαβαίνει»

Ο γερμανικός τύπος αναφέρεται εκτενώς στη χθεσινή ψηφοφορία στην ελληνική βουλή, στα εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα, καθώς και στα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
Σε ειδικό αφιέρωμα για την κρίση στην Ελλάδα το περιοδικό Der Spiegel διερωτάται: «Συνεχίζουν όλα ως έχουν στην Ελλάδα»; Μπροστά σε μεγάλο δίλημμα βρίσκονται εκείνοι που έχουν αναλάβει να βοηθήσουν την Ελλάδα. Αν παραμείνουν όλα ως έχουν η χώρα δεν θα βγει ποτέ από την κρίση. Αν όμως σπρώξουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ κινδυνεύει η νομισματική ένωση, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.
Απομένει συνεπώς μία λύση, η οποία έχει ωστόσο υψηλό τίμημα: μια χρεοκοπία της Ελλάδας με τη χώρα εντός ευρώζώνης. Με τον τρόπο αυτό γίνεται δυνατή η μείωση του χρέους σε αποδεκτά επίπεδα αφήνοντας παράλληλα περιθώρια για μια νέα αρχή στην οικονομία και την πολιτική. Έτσι μπορούν να γίνουν ριζικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να τεθεί σε εφαρμογή μια αναπτυξιακή στρατηγική για τη βιομηχανία και την παροχή υπηρεσιών.

Ο Παπαδήμος, η Τριμερής και ο Τσόμσκι

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 17/11/2011

Χρειάστηκαν λίγα μόλις 24ωρα έως ότου δύο χώρες της Μεσογείου, η Ελλάδα και η Ιταλία, βρεθούν με ένα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό, ο οποίος τυχαίνει να είναι και μέλος της περιβόητης Τριμερούς Επιτροπής – ενός πανίσχυρου λόμπι επιχειρηματιών, τραπεζιτών και πολιτικών. Πρόκειται, ίσως, για τη σημαντικότερη παρουσία που έχει πετύχει η Επιτροπή στη διεθνή σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν είχε σχεδόν απόλυτο έλεγχο στην κυβέρνηση Κάρτερ.
Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και δεκάδες ιστοσελίδες παρουσίασαν αφιερώματα στη λεγόμενη Trilateral Commission – την Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν, επίσης, ο Αλέξης Παπαχελάς και ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Ποιο είναι, όμως, το πραγματικό προφίλ αυτής της Επιτροπής; Πού σταματά η αλήθεια και πού αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας;

ΝΕΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


34% ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ!
61,5% ΖΗΤΑΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!

Η «Iskra» αναδημοσιεύει, όπως κάνει συνήθως, χωρίς κρίσεις και σχόλια, για την αξιοπιστία και τηναντικειμενικότητά της, στοιχεία από τη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Παρόν της Κυριακής" και δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 12ης Φλεβάρη.
Από τα ευρήματα αυτής της δημοσκόπησης προκύπτει ότι τα κόμματα τα οποία έχουν στηρίξει την κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) συγκεντρώνουν αθροιστικά 34%, εισπράττοντας ξεκάθαρη αποδοκιμασία από τους ερωτηθέντες. Ενδεικτικά, το ΠΑΣΟΚ βλέπει τα ποσοστά του σε "ελεύθερη πτώση", σημειώνοντας - σε άλλη μια δημοσκόπηση - μονοψήφια ποσοστά!

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: ΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΚΡΑ


Χρήστο είμαστε στο 2012!!

«Δυστυχώς, και πάλι τα άκρα έδρασαν. Και δυστυχώς έδρασαν βανδαλίζοντας την Αθήνα, προσβάλλοντας την Ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια. Ο κ. Παπουτσής...υποστήριξε ότι «ορισμένοι είναι αδιόρθωτοι. Συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο είτε να χαϊδεύουν αυτιά, είτε να συγκαλύπτουν, είτε να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό αποπροσανατολίσουν τους πάντες και δεν επιτρέπουν στην Πολιτεία να αντιμετωπίσει με οργανωμένο τρόπο φαινόμενα ακραία».
Ερωτηθείς αν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο, απάντησε: «σαράντα πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας ήταν τυχαίες; Ήταν αυθόρμητες; Νομίζετε ότι όλα αυτά έγιναν μήπως από τις οργανωμένες δυνάμεις του παρακράτους, όπως καταγγέλλουν ορισμένοι άλλοι; Ντροπή».
Όπως είπε, σημειώθηκαν πάνω από σαράντα πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας, σε κτήρια και σε καταστήματα.

Στο Eurogroup οι αποφάσεις για τον ειδικό λογαριασμό του ελληνικού χρέους


Οι "δικοί μας" δεν έχουν φιλότιμο?
Οι τεχνικές λεπτομέρειες σχετικές με τον τρόπο λειτουργίας του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού που θα κατατίθενται τα χρήματα της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα θα παρουσιασθούν στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) μεθαύριο Τετάρτη. Η αποδοχή του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού αποτελεί έναν από τους βασικούς όρους και μια από τις πρόσθετες εγγυήσεις που ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται να επικροτεί και αυτό τη δημιουργία του λογαριασμού αναγνωρίζοντας πως αποτελεί μια ακόμη εγγύηση για την αποπληρωμή των ελληνικών χρεών.

Τα ψέμματα ΝΔ - Σαμαρά για τον κατώτατο μισθό !!


Την Πέμπτη το βράδυ λάβαμε στο e mail του ιστολογίου μας, ενημερωτικό σημείωμα απ' την γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, με τίτλο "ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ".
Στο κείμενο αυτό γίνοταν εκτενής αναφορά στο τι, κατά την άποψή τους πέτυχε ο απίθανος (έχουμε λόγο για τον χαρακτηριμό, θα δείτε παρακάτω) αρχηγός τους στην διαπραγμάτευση.
Μεταξύ άλλων αναφέρονται κατά λέξη τα εξής, που αφορούν το καυτό για χιλιάδες εργαζόμενους θέμα του κατώτατου μισθού : "Η μείωση κατά 22%, αφορά μόνο στον κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους, μέτρο αναμφίβολα επώδυνο, αλλά δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα κλιμάκια. "

Μεσογαίας: Ας ξεσηκωθούμε όλοι ! - Σπουδαία ομιλία, αξίζει να διαβαστεί



Παλιό , αλλά αξίζει τον κόπο. 
Πρός
Τὰ παιδιὰ τῶν Λυκείων τῶν Μεσογείων και τῆς Λαυρεωτικῆς
ΘΕΜΑ: «Ἔναρξη σχολικοῦ ἔτους 2010-2011»


Ἀγαπητά μας παιδιά,

Σᾶς εὔχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ μὲ πρόοδο στὸν ἀγῶνα τῆς μόρφωσής σας καὶ ὄμορφες ἐμπειρίες σχολικῆς ζωῆς!
Μόλις πρὶν ἀπὸ λίγο ὁλοκληρώθηκε ὁ ἁγιασμός. Ἦλθε ὁ ἱερέας, ἰδιόμορφα ντυμένος, διάβασε μερικὰ λόγια ποὺ λίγοι τὰ κατάλαβαν, ἔκανε κάποιες κινήσεις στοὺς περισσότερους ἀκατανόητες καὶ τέλειωσε. Ὅλο αὐτὸ μοιάζει μὲ κατάλοιπο ἄλλων παλαιότερων ἐποχῶν. Οἱ πολιτικοί μας δὲν τὸ πιστεύουν, ἀλλὰ διστάζουν νὰ τὸ καταργήσουν. Ἐσᾶς δὲν σᾶς ἐνδιαφέρει, γιατὶ σὲ λίγο θὰ τελειώσει καὶ μετὰ τοῦ χρόνου πάλι. Κάποιες Ἀνεξάρτητες Ἀρχὲς ἀντιδροῦν, ἀλλὰ πρὸς τὸ παρὸν ἄκαρπα. Κανεὶς δὲν τὸ καταλαβαίνει ὅπως γίνεται. Οὔτε καὶ ἡ Ἐκκλησία. Ἁπλᾶ, αὐτὴ τὸ δέχεται ὡς κεκτημένο δικαίωμά της ποὺ δὲν θὰ ἤθελε νὰ τὸ χάσει.