Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

"Πουλήστε νησιά σε ένδειξη καλής θέλησης"

 Άντε και .............. φλώροι ! Βρήκατε και τα κάνετε ΓΖ
Έκπληξη προκαλεί η πρόταση του προέδρου του αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα θα μπορούσε από μόνη της να προχωρήσει στην πώληση μερικών, απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών, κάτι που, κατά τη γνώμη του, θα αποτελούσε μια συμβολική χειρονομία, θα είχε οφέλη για τους Έλληνες και θα επηρέαζε θετικά το κλίμα στην Ευρώπη για την Αθήνα.

«Δεν πρόκειται για τα ίδια τα χρήματα, που θα εισπραχτούν, αλλά για μια κίνηση που δείχνει ότι η χώρα είναι πρόθυμη σε αυτή την κατάσταση να μην ζητά μόνο βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά να κάνει και η ίδια ό,τι μπορεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι, με μια τέτοια ενέργεια, που σίγουρα δεν είναι εύκολη για τους Έλληνες, θα μετριαστεί το «δημαγωγικό κλίμα» που επικρατεί στην Ευρώπη κατά της Ελλάδας και οι φίλοι της Ελλάδας θα έχουν ένα ισχυρό επιχείρημα.

Οι Γερμανοί δε θέλουν εκλογές - Θέλουν να ορίζουν και τον πρωθυπουργ​ό;

Μόνο που δεν το φωνάζει, πλέον, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ότι δε θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Κάθε μέρα θέτει ένα νέο όρο για να συμφωνήσει στο πρόγραμμα διάσωσης και, παράλληλα, φροντίζει να διαμηνύει ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να αντέξει μια ελληνική χρεοκοπία.
Σήμερα είπε σαφώς (στη ZDF) ότι {δε θέλει να γίνουν εκλογές} και απαίτησε την αναβολή του Eurogroup που θα επικύρωνε τη νέα δανειακή σύμβαση.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους σπρώχνουν την Ελλάδα στην πτώχευση, προσπαθώντας να επιβάλουν όρους που είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτοί από τον πολιτικό κόσμο.
Διότι αν πρόκεται να αποφασίζει το διευθυντήριο της Ευρώπης το πότε θα γίνονται εκλογές, γιατί να μην αποφασίζει και ποιο θα είναι το αποτέλεσμά τους;

Κοινή Δήλωση των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου: Αναδρέα Δημητρόπουλου, Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Ηλία Νικολόπουλου, Κώστα Χρυσόγονου


Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο, το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:

1. Η παρούσα Βουλή εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 κάτω από εντελώς διαφορετικές πολιτικές προϋποθέσεις και η λαϊκή εντολή προς αυτή, κατά την έννοια του άρθρου 41 του Συντάγματος, ήταν διαμετρικά αντίθετη από όσα προβλέπει τώρα το κατατεθειμένο κείμενο. Λείπει, συνεπώς, η δημοκρατική νομιμοποίηση για την ψήφισή του.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Μίκης Θεοδωράκης


Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια. Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία. Ως το 2009 δεν υπήρχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Οι μεγάλες πληγές της οικονομίας μας ήταν οι υπερβολικές δαπάνες για την αγορά πολεμικού υλικού και η διαφθορά μιας μερίδας του πολιτικού και του οικονομικο-δημοσιογραφικού χώρου. Όμως και για τις δύο πληγές ήταν συνυπεύθυνοι και οι ξένοι. Όπως λ.χ. οι Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι και Αμερικανοί, που κέρδιζαν δισεκατομμύρια ευρώ σε βάρος του εθνικού μας πλούτου από την ετήσια πώληση πολεμικού υλικού. Αυτή η συνεχής αιμορραγία, μάς γονάτιζε και δεν μας επέτρεπε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, ενώ προσέφερε πλούτο στα ξένα έθνη. Το ίδιο συνέβαινε και με το πρόβλημα της διαφθοράς. Λ.χ. η Γερμανική Siemens είχε ειδικό κλάδο για την εξαγορά Ελλήνων παραγόντων, προκειμένου να τοποθετήσει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά. Επομένως ο ελληνικός λαός υπήρξε θύμα αυτού του ληστρικού ντουέτου, Ελλήνων και Γερμανών, που πλούτιζαν σε βάρος του.

Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των αστέγων στην Ευρώπη, ομολογεί η Κομισιόν

Άστεγος άνδρας κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμο του Μιλάνου
 Στρασβούργο, Γαλλία
Ο αριθμός των αστέγων στην Ευρώπη πρέπει να έχει ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια, καταγγέλλουν ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο για να εισπράξουν την απάντηση-παραδοχή του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ ότι «οι κοινοτικές υπηρεσίες δεν έχουν καταγράψει τον αριθμό των αστέγων στην Ευρώπη, διότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί επακριβώς ο όρος του αστέγου».
Σε μία άδεια σχεδόν αίθουσα, όπου είχαν παραμείνει μόνον οι καταγεγραμμένοι ομιλητές και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίστηκε ότι οικονομική κρίση που μαστίζει τις χώρες της Ευρωζώνης και τα συνεχή μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται θα έχουν ως συνέπεια τόσο την αύξηση του αριθμού των νεόπτωχων, όσο και του αριθμού των αστέγων στην Ευρώπη.

ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ


Aπό το : Κουτί της Πανδώρας


Η χώρα είναι πλέον δεμένη χειροπόδορα με την δανειακή σύμβαση που υπέγραψε. Με ευθύνη της κυβέρνησης και των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο Νο 2 η Ελλάδα παραιτείται οριστικά και αμετάκλητα από την ασυλία που έχουν τα περουσιακά στοιχεία του κράτους λόγω εθνικής κυριαρχίας. Αυτό γίνεται σαφές και αδιαμφισβήτητο με τα αποσπάσματα του κειμένου του μνημόνιου Νο2 που δημοσιεύουμε.
Η Ελλάδα πλέον δεν μπορεί στα δικαστήρια να αμυνθεί με κανέναν τρόπο στην ενδεχόμενη απαίτηση των δανειστών να αναλάβουν την εκμετάλλευση της διαχείρησης της Ακρόπολης, των παραλιών, του φυσικού πλούτου που βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελληνική επικράτεια, όπως τα πετρέλαια ή ο ορυκτός πλούτος των ορυχείων. Αυτό θα γίνει «πραγματικότητα» σε περίπτωση που στο μέλλον η χώρα κυρήξει μονομερώς παύση πληρωμών οπότε οι πιστωτές μας θα διεκδικήσουν νομικά στα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου τα χρήματα τους.

Οι ντελιβεράδες της πτώχευσης

thumbΤου Σταύρου Χριστακόπουλου


Ο βασικός ισχυρισμός των εγχώριων σωματοφυλάκων της διεθνούς τοκογλυφίας όλες τις τελευταίες μέρες ήταν ότι η Ελλάδα δεν θα άντεχε μια «άτακτη χρεοκοπία», η οποία περιγράφτηκε σε όλους τους δραματικούς τόνους που μπορούσαν να επιστρατευθούν. Οι αρμαγεδδωνικές περιγραφές είχαν στόχο να συγκρίνουν τη δική τους απόπειρα για σταδιακή και συντεταγμένη χρεοκοπία με την... άτακτη. Εκεί κατάντησαν ύστερα από δύο χρόνια «σωτηρίας»!
Στην προσπάθειά τους αυτή, ωστόσο, για τον προσεκτικό παρατηρητή, το κυρίαρχο στοιχείο δεν ήταν η καταστροφολογία, αλλά η απόκρυψη της πραγματικότητας. Αλλά και τα ασύστολα ψεύδη με τα οποία επένδυσαν το υποτιθέμενο αποτέλεσμα της δικής τους επιλογής για το μοντέλο χρεοκοπίας. Όπως και η συκοφάντηση, στο όριο της χυδαιότητας, οποιουδήποτε αντέτασσε την ελάχιστη ένσταση στο καταστροφολογικό τους παραλήρημα.

Τι περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο

Πακέτο μέτρων-σοκ περιλαμβάνεται στο νέο Μνημόνιο, το οποίο καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση προκειμένου εξασφαλίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ και να προχωρήσει το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.
Πρόκειται για τις σκληρότερες παρεμβάσεις από την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στον μηχανισμό στήριξης, καθώς στο πακέτο περιλαμβάνονται:

• Μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού, στους νέους έως 25 ετών η μείωση θα είναι 32%.
• Κατάργηση της μονομερούς προσφυγής σε διαιτησία.
• Περικοπές στις συντάξεις επικουρικών και ειδικών ταμείων.
• Κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις ΔΕΚΟ, τις εισηγμένες εταιρείες του Δημοσίου και τις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες που θα ανοίξει τον δρόμο για χιλιάδες απολύσεις.
• Μειώσεις αποδοχών 10% κατά μέσο όρο στα ειδικά μισθολόγια που θα τεθούν σε ισχύ από Σεπτέμβριο.
• Απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων σε πρώτη φάση.
• Αύξηση των αντικειμενικών αξιών, κατάργηση φοροαπαλλαγών και απλοποίηση ΦΠΑ (πιθανότατα με τη δημιουργία ενιαίου συντελεστή μεταξύ 19% και 21%) με νομοσχέδιο που θα είναι έτοιμο έως τον Ιούνιο.
• Προσλήψεις με το σταγονόμετρο στο Δημόσιο και αν χρειαστεί ακόμη και προσωρινό «πάγωμα».

Τι ωραίο κουστούμι μας φόρεσαν!


Πρόσθετα μέτρα ύψους 14,6 δισ. ευρώ μέχρι το 2014, που θα βουλιάξουν την οικονομία σε νέα ύφεση, βαθύτερη του -5% κατά το 2012, βίαιες ανατροπές στα εργασιακά, νέα φορολογικά βάρη σε εισοδήματα και ακίνητα και απελευθέρωση επαγγελμάτων, υπηρεσιών και αγορών, επιβάλλει το νέο μνημόνιο που συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση.

Το ύψος των άμεσων μέτρων που καλείται να λάβει η κυβέρνηση με τον εφαρμοστικό νόμο που θα ψηφιστεί εντός 15 ημερών φτάνει στο ποσό των 3,2 δισ. ευρώ, αλλά τον Ιούνιο, με την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, θα ακολουθήσει νέο πακέτο μέτρων, το κόστος των οποίων έχει προσδιοριστεί κάθε έτος σε 2,75% του ΑΕΠ (ή 5,7 δισ. ευρώ) για τα έτη 2013 και 2014. Συνολικά δηλαδή τα μέτρα του Ιουνίου θα φτάσουν σε 11,4 δισ. ευρώ, ενώ με την προσθήκη και των άμεσων μέτρων, του 2012, το κόστος φτάνει στο ποσό των 14,6 δισ. ευρώ.

Πολύ σημαντική η έγκριση των μέτρων από τη Βουλή

 Η καγκελάριος Α. Μέρκελ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός της έγκρισης της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή των Ελλήνων και έδωσε έμφαση στην ανάγκη προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών
Ικανοποίηση, αλλά και αγωνία για την εφαρμογή του προγράμματος περικοπών και μεταρρυθμίσεων επικρατεί στο Βερολίνο, μετά την έγκριση του σχετικού πακέτου από τη Βουλή των Ελλήνων. Έτσι γερμανοί υπουργοί και στελέχη των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Φιλελευθέρων (FDP) εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την έγκριση της δανειακής σύμβασης, αλλά ζητούν πράξεις.
Η ίδια η καγκελάριος που σε συνέντευξή τύπου, με θέμα την χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική, εκλήθη να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Αθήνα, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την έγκριση των μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο. Έδωσε όμως περισσότερη έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να υλοποιηθούν για να καταστεί η Ελλάδα ανταγωνιστική και να ενισχυθεί η οικονομική τηςανάπτυξη.