Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η Ευρωζώνη μελετά τρόπους αναβολής του πακέτου διάσωσης



Του Ελληνα ο τράχηλος ζυγό ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ (εδώ γελάνε) ΓΖ

ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης εξετάζουν τρόπους να καθυστερήσει μέρος ή και το σύνολο του δεύτερου πακέτου δανείων προς την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν άτακτη χρεοκοπία στην χώρα, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην Ευρωπαϊκή Ενωση
Η σχετική αναβολή θα μπορούσε να καλύψει την περίοδο έως τις εκλογές στην Ελλάδα που αναμένονται τον Απρίλιο, είπαν.

NEA ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ VPRC

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Η iskra, παραθέτει, (χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της έρευνας), στοιχεία από την τελευταία δημοσκόπηση της VPRC. Τα ευρήματα της εν λόγω δημοσκόπησης δημοσιεύονται την Πέμπτη (16/02) αναλυτικά στο περιοδικό "Επίκαιρα" ενώ τα στοιχεία τα οποία παραθέτουμε, προδημοσιεύτηκαν την Τετάρτη στο ecoleft.wordpress.com.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προέκυψαν μετά από αναγωγή της πρόθεσης ψήφου όπου το 31,8% των ερωτηθέντων δήλωσε αποχή/λευκό/άκυρο και φανερώνουν την εκτίμηση εκλογικής επιρροής (όχι πρόθεση ψήφου)
Όπως βλέπουμε, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην 5η θέση της πρόθεσης ψήφου με 11%. Πτώση σημειώνουν και τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής φτάνει το 2,5%!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ξερή, χωρίς την παραμικρή ταλάντευση ήταν η δήλωση της Μέρκελ για την Ελλάδα: «Αλλαγή του προγράμματος δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει»! Τελεία και παύλα. Εντυπωσιάστηκε ακόμη και η συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» από την άκαμπτη στάση της. «Παρά τις δραματικές εικόνες από την Αθήνα, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέκλεισε διορθώσεις στις υποχρεώσεις της Ελλάδας» σημείωνε χθες στο κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα της.
Εντελώς διαφορετική ήταν η γραμμή του προέδρου των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Επιτέλους, αυτό το πακέτο μέτρων λιτότητας πρέπει να είναι το τελευταίο που απαιτούμε από τον ελληνικό πληθυσμό» τόνισε αγανακτισμένος, ζητώντας την κατάρτιση ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για τις χώρες της νότιας Ευρώπης διάρκειας είκοσι έως τριάντα ετών.

Η ΦΑΡΣΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ !...


Δύο άρθρα που σε πρώτη ανάγνωση μοιάζουν να έχουν αντίθετες προσεγγίσεις στην πραγματικότητα αλληλοσυμπληρώνονται σε μια περίτρανη διαπίστωση της χρεοκοπίας των μονομερών δημοσιονομικών περικοπών ως λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.
Πρόκειται για το άρθρο του Stefan Kaiser στο Spiegel με τίτλο «Ώρα να τελειώνουμε με τη φάρσα της διάσωσης της Ελλαδας» και το άρθρο του Jean Pisani Ferry στους Financial Times με τίτλο «Η αυτοκαταστροφική λιτότητα της Ευρώπης».
Στο πρώτο άρθρο με αφορμή την Ελλάδα -η οποία δεν χαρακτηρίζεται ως συνήθως ειδική περίπτωση- επισημαίνεται ότι η σκληρή δημοσιονομική λιτότητα έχει εγκλωβίσει τη χώρα στην ύφεση και υποχρεώνει τις δύο πλευρές να υιοθετούν μια ρητορική αναντίστοιχη με την πραγματικότητα:

Βούλα Τεκτονίδου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.«Το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζευκτήριο, μια για πάντα από την κοινωνία»



«Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους μεγαλοπαράγοντες του κόμματος σήμερα δεν είναι η διαγραφή κάποιων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά η διαγραφή του ιδίου του Κινήματος από την αντζέντα της Κοινωνίας».


Σύντροφοί μου σας αποχαιρετώ…
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τα μηνύματά σας μου δώσατε δύναμη και κουράγιο στηρίζοντας την επιλογή μου.
Μένοντας πιστή στο καθήκον μου, εντολοδόχος δικός σας στη Βουλή μετέφερα τη δική σας άποψη.
Εξάλλου τι άλλο μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος με τη δική μου αφετηρία και τη δική μου διαδρομή;
Υπηρέτησα 28 χρόνια τον άνεργο. Πως θα μπορούσα λοιπόν να αγνοώ ή να προσποιούμαι πως δε γνωρίζω τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας φιμώνοντας τη συνείδησή μου;
Μένω στην ίδια γειτονιά που μεγάλωσα, τις τιμημένες δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και δε νομιμοποιούμαι να μη γνωρίζω τα πραγματικά προβλήματα όλων όσων ανήκουν στα μη προνομιούχα στρώματα .

Ο ΜΑΤατζης, ο κουκουλοφόρος και ο Άγιος Βαλεντίνος

Λοιπόν, κρίση έχουμε, αναδουλειές έχουμε, μπιέλα βαράμε, επομένως μην γκρινιάξετε για τον εμπορικό χαρακτήρα του Αγίου Βαλεντίνου. Τουλάχιστον σήμερα ας βγάλουν κανένα φράγκο οι ανθοπώλες και οι ζαχαροπλάστες. Αν και οι πρώτοι με τόσες κηδείες που θα έρθουν, θα λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα ες αεί…
Απολαύστε τον έρωτα, τη ζωή, την αγάπη, πηδήξτε όσο μπορείτε (όμως μην ξεχάσετε τα προφυλακτικά γιατί αν κάνετε παιδιά ζωή σε λόγου μας), ζήστε σα να είναι η τελευταία σας μέρα, παραδειγματιστείτε από τους υπουργούς και τις βουλευτίνες, από το Μνημόνιο, από την κυβέρνηση, από το Sex and the city…
Σκάστε ένα χαμόγελο και δείτε πως η μελισσούλα πάει από λουλουδάκι σε λουλουδάκι, πως φλερτάρει ο μακάκα τη μακάκαινα, ο σκύλος τη σκύλα,   ο ΜΑΤατζής τον κουκουλοφόρο…