Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τη συμπόνια του προς τον ελληνικό λαό εξέφρασε ο Β. Σόιμπλε



Αφού δεν υπάρχει ενας Καραϊσκάκης να σου απαντήσει...ΓΖ
Τη συμπόνια του προς τον ελληνικό λαό που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο, Κυριακή, στην εφημερίδα Tagesspiegel.
"Συμπονώ τους Έλληνες πολίτες. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας- και αφήστε με να εκφράσω ακόμη μία φορά τη μεγάλη εκτίμηση που τούς έχω- δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων, την απώλεια της ανταγωνιστικότητας ή την αναποτελεσματική χρήση των προϋπολογισμών κατά το παρελθόν" αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Στο ζήτημα της μείωσης των μισθών, σημείωσε ότι στο μέλλον θα βρεθούν "περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτούς της Ισπανίας".

Στρος Καν:Ανακρίνεται για υπόθεση δικτύου πορνείας

 Αυτή είναι η ποιότητα των κυρίαρχων του κόσμου ΓΖ
Την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν, στην αστυνομία που ερευνά τις καταγγελίες για ένα δίκτυο πορνείας στη Λιλ της βόρειας Γαλλίας.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΝΤ τον περασμένο Μάιο εξαιτίας της κατηγορίας για απόπειρα βιασμού από καμαριέρα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε, έχει ζητήσει δημοσίως να καταθέσει στην υπόθεση της Λιλ.
Ο Στρος Καν κλήθηκε να καταθέσει την Τρίτη στις 0800 GMT, είπε η πηγή, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Voix du Nord.

"Είμαστε όλοι Έλληνες" σε όλο τον κοσμο



Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ, με κοινό σύνθημα: "Είμαστε όλοι Έλληνες!".
Ανάλογη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Σύνταγμα, με τους συμμετέχοντες να στέλνουν ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους πολίτες του κόσμου που διαδήλωσαν υπέρ της χώρας μας.
Γαλλία
Περισσότερα από 2.000 άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, πλημμύρισαν την πλατεία του Τροκαντερό στο Παρίσι, με συνθήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα.
Μάλιστα, όταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό κάτω από το βλέμμα των χρυσοποίκιλτων αγαλμάτων που στολίζουν την πλατεία.

«Είμαστε όλοι Έλληνες»


Σε εξέλιξη βρίσκονται διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή τα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία η διαχείριση της κρίσης από τα κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ.
Στο σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα των διοργανωτών αναφέρεται ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται ως εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα κοινωνικά άδικα μέτρα».
Στο Βερολίνο πραγματοποιείται συγκέντρωση στην Βίτεμπεργκ Πλατς, όπου βρίσκεται το ελληνικό προξενείο. Στο Παρίσι, που πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις, οι φίλοι της Ελλάδας έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία του Τροκαντερό. Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στη Νέα Υόρκη.
«Όχι στη δικτατορία των χρηματιστηριακών αγορών»

Νεπάλ: Έκαψαν ζωντανή μία γυναίκα γιατί τη θεωρούσαν μάγισσα

Στο Νεπάλ, εκατοντάδες γυναίκες κακοποιούνται κάθε χρόνο, καθώς κατηγορούνται ότι είναι μάγισσες Στο Νεπάλ, εκατοντάδες γυναίκες κακοποιούνται κάθε χρόνο, καθώς κατηγορούνται ότι είναι μάγισσες

Ζωντανή έκαψαν μία γυναίκα, την οποία θεωρούσαν μάγισσα, κάτοικοι ενός απομακρυσμένου χωριού στο Τσιτουάν του Νεπάλ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες αφού ξυλοκόπησαν την 40χρονη γυναίκα, την περιέλουσαν με κηροζίνη και της έβαλαν φωτιά.  Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος την κατηγόρησε για το θάνατο ενός αγοριού, το οποίο είχε πνιγεί σε ένα ποτάμι πέρυσι. Έχουν συλληφθεί δέκα άτομα.
Σύμφωνα με οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δράστες των περιστατικών αυτών, σπάνια οδηγούνται στη δικαιοσύνη.
http://www.skai.gr

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: «πρόβλημα-αντίδραση-λύση»

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: «πρόβλημα-αντίδραση-λύση»: Ο γνωστός «κουκουλοφόρος» Νόαμ Τσόμσκι αναλύει την τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων. Αυτή η τεχνι...

Προς δωσίλογους: Μαθητής στην γιορτή του, αντί για δώρα ζήτησε τρόφιμα για απόρους...


Στην καταχνιά της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ο ελληνικός λαός, με την αλληλεγγύη στους ανήμπορους να ανταπεξέλθουν στην λαίλαπα των μέτρων δείχνει πως υπάρχει ελπίδα. Στα Χανιά, ένας 14χρονος μαθητής της Α’ γυμνασίου προχώρησε σε...
μιαν ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο, σύμφωνα με το flashnews.gr. Πραγματοποιώντας στο σπίτι του γιορτή για την ονομαστική του εορτή, ζήτησε από τους καλεσμένους φίλους και τους γονείς του, να μην του φέρουν δώρα, αλλά τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δ.Χανίων και συσσιτίων που πραγματοποιούνται στην πόλη.
Τελικά οι καλεσμένοι προσέφεραν χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων.

ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ – ΜΑΜΟΥΘ ΣΑΡΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ!

Με ένα κείμενο νομοσχεδίου – μαμούθ, του οποίου η έκταση και η πολυθεματικότητα θα είναι πρωτοφανής για την ελληνική ιστορία, η κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού θα επιχειρήσει πραξικοπηματικά να περάσει άρον – άρον με μια μονοκονδυλιά και αντισυνταγματικές πρακτικές, τόσο από άποψη ουσίας, όσο και από άποψη διαδικασιών, όλα σχεδόν τα μέτρα κατεδάφισης και λεηλασίας που εμπεριέχονται στο έκτρωμα του 2ου Μνημονίου!
Το τερατώδες νομοσχέδιο αυτό θα εγκριθεί σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνέρχεται στις 14.00 στη Βουλή και πρόκειται να κατατεθεί άμεσα - πιθανότατα και τη Δευτέρα - στη Βουλή και θα μπει για συζήτηση με διαδικασίες «επείγοντος» ή και «κατεπείγοντος», ενώ ορισμένοι μίλαγαν ακόμα και για κατάθεση πράξης νομοθετικού περιεχομένου!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ !...

Dogoplokies.blogspot.com/
Η παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε όλοι Ελληνες" θα γίνει έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές πόλεις τους κόσμου στις 2 το μεσημέρι (τοπικη ώρα). Από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη ενω στη Νέα Υόρκη η συγκέντρωση θα γίνει στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Ακτιβιστές θα συγκεντρωθούν για να διαμαρ-τυρηθούν για την οικονομική κρίση και τη στάση που τηρεί η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Ελλάδα.
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες !» αναφέρουν οι χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Times προτείνουν τη νέα δραχμή για την Ελλάδα


Πηγή: Express.gr
Αναλυτική πολυσέλιδη πρόταση για το πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη με τον πιο ανώδυνο τρόπο παρουσιάζουν οι Times του Λονδίνου, υποβάλλοντας συμμετοχή στο διαγωνισμό για το βραβείο Γούλφσον, που θεσμοθέτησε πριν από λίγους μήνες ο ίδιος ο λόρδος Γούλφσον. Η βασική πρόταση, την οποία έχει συντάξει ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας Όλιβερ Καμ, είναι η υιοθέτηση της... «νέας δραχμής» σε σταθερή ισοτιμία τόσο με το ευρώ όσο και με το δολάριο. Με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζει η πρόταση, η Ελλάδα θα αποκτούσε αξιοπιστία στις αγορές και θα απέτρεπε τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, επομένως την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών πριν την εισαγωγή του νέου νομίσματος.

Κρίστιαν Βουλφ, Γερμανός πρόεδρος.: Εν μέσω σκανδάλων και διαφθοράς, παραιτήθηκε

Ο Κρίστιαν Βουλφ
Αυτοί που θέλουν να εξυγιάνουν την πολιτική και οικονομική ζωή της πατρίδας μας,  είναι αυτοί που αιματοκύλησαν τον κόσμο δυο φορές. Είναι αυτοί που διέπραξαν τα φοβερότερα εγκλήματα  κατά της ανθρωπότητας στα κολαστήρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι αυτοί που ανέδειξαν τη διαφθορά σε θεσμικό οικονομικό παράγοντα   (Seemens, υποβρύχια που γέρνουν κ.λ.π.).  Είναι αυτοί που πίσω από τη βιτρίνα, ευπρέπειας, πειθαρχίας και αρχών, κρύβουν το ελεεινότερο σύστημα οργάνωσης της προσωπικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής. Ακόμη και ο  ανώτατος τους άρχοντας αναγκάστηκε να παραιτηθεί κατηγορούμενος για διαφθορά  και  δωροδοκία ΓΖ
Μετά από 598 μέρες στην προεδρία, ο Κρίστιαν Βουλφ υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. Επί δύο μήνες η υπόθεση χαμηλότοκων δανείων και ιδιωτικών διακοπών απασχολούσε την κοινή γνώμη και τον τύπο.

Αλέξης Τσίπρας: Πολιτικό σύστημα - τραπεζίτες - ΜΜΕ: το τρίγωνο της αμαρτίας


Επίθεση ενάντια στο “τρίγωνο της αμαρτίας, που έχει στη μία κορυφή του τραπεζίτες, στην άλλη τα ΜΜΕ και στην τελευταία το καταρρέον πολιτικό σύστημα” εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας περιγράφοντας τις διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ των τριών πυλώνων: οι τραπεζίτες κρατάν από τον γιακά τα ΜΜΕ, τα ΜΜΕ φροντίζουν για την αναπαραγωγή ενός αμαρτωλού πολιτικού συστήματος και το πολιτικό σύστημα υποτάσσει το “κοινό καλό” στα συμφέροντα των τραπεζιτών.  Ολοκληρώνεται σήμερα η ΚΠΕ του ΣΥΝ (Athens Imperial) και σκυτάλη παίρνει η ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ (4 μ.μ., ΑΣΟΕΕ) που συζητά για το πραγματικό πλαίσιο
Ο Αλ. Τσίπρας στην εισήγησή του, με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της ΚΠΕ, αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, έδωσε ωστόσο βάρος όχι μόνο στον “πρωτοφανή εκβιασμό” των κυρίαρχων δυνάμεων αλλά και στο πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Κ. Λαγκάρντ: Η συμφωνία εξαρτάται πια μόνο από τους Ευρωπαίους

Κ. Λαγκάρντ: Η συμφωνία εξαρτάται πια μόνο από τους ΕυρωπαίουςΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, που αναμένεται να αποφασίσει για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Όπως έγινε γνωστό, η  Κριστίν Λαγκάρντ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, ενώ δήλωσε πως «η συμφωνία εξαρτάται πια μόνο από τους Ευρωπαίους».
Πάντως, το ύψος της συμμετοχής του ΔΝΤ στον νέο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας ύψους 130 δισ. ευρώ δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, την Κυριακή.