Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πάλι μέσα ο Στρος Καν


Βιαστές, μαστροποί, μιζαδόροι, παιδεραστές, λιποτάχτες, τρομοκράτες, ψεύτες  μαφιόζοι,  τραπεζίτες...... ΓΖ
Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ετέθη σήμερα υπό κράτηση με την κατηγορία της "συνέργειας σε μαστροπεία" και "κατάχρηση δημοσίων αγαθών" στην υπόθεση "Κάρλτον", έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Λιλ.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφθασε νωρίς το πρωί στο τμήμα της γαλλικής χωροφυλακής όπου είχε κλητευθεί και όπου του ανακοινώθηκε από τους ανακριτές της δικαστικής αστυνομίας της Λιλ ότι τίθεται υπό κράτηση.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ για ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!


MAKEDONIA IS GREECE
Ο Σλαβικός λαός των Σκοπίων δεν δικαιούται να καπηλεύεται το πολιτιστικό αγαθό της Μακεδονίας γιατί η Μακεδονία, ως έννοια, ως αγαθό, ως Ιστορία, ως πολιτισμός, είναι Ελληνική. Το όνομα είναι Ελληνικό και όπως είπε ο Ελύτης πριν πεθάνει, "το όνομά μας είναι η ψυχή μας".


Στείλτε το παντού! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον! Ψηφίστε ΟΛΟΙ! Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι.
Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

 http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό.
Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε.
Μόνο επιλέγετε το .Yes. και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
GO!

Τι αλλάζει στο επιχειρείν με τις μειώσεις μισθών

Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη
Μιλώντας με επιχειρηματίες καταλαβαίνει κανείς πόσο έχει πέσει το εργασιακό κόστος,όταν οι προσλήψεις σε νέο κόσμο ξεκινούν από τα τα 550 ευρώ τον μήνα. Οι μειώσεις που έχουν γίνει επιδρούν πολλαπλασιαστικά πια στην μείωση των απολαβών αλλάζοντας σημαντικά μια από τις παραμέτρους του κόστους των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα η νοοτροπία των εργαζομένων έχει αλλάξει ριζικά και η παραγωγικότητα καλλιεργείται διαμέσου του φόβου της απόλυσης. Αυτή είναι μια από τις νέες παραμέτρους που το γερμανικό σχέδιο πετυχαίνει σιγά σιγά να καθιερώσει στη νέα εποχή της ελληνικής οικονομίας. Και οι αποφάσεις του Eurogroup προς τα εκεί κατατείνουν. Δηλαδή να συζητάμε σταδιακά ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα στο κόστος εργασίας. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων από την γενική τους εφαρμογή αλλάζει πολλά και αυτό αρχίζει να φαίνεται στην καθημερινότητα.

Το βήμα που δεν έγινε

Κώστας ΓιαννακίδηςΚώστα Γιαννακίδη

Με το έναν ή τον άλλον τρόπο, οι εκκρεμότητες θα κουρευτούν και αυτές. Καλώς ή κακώς, η σκαλέτα για όσα θα ακολουθήσουν έχει σχεδόν συμπληρωθεί. Η χώρα θα δανειοδοτηθεί, η απομείωση του χρέους γίνεται πραγματικότητα, σε θεωρητικό επίπεδο αναμένεται αναπτυξιακό φως στις αρχές του 2014.  Σιγά-σιγά το σκηνικό τακτοποιείται με τα βαριά κομμάτια να τοποθετούνται σε μόνιμες θέσεις. Η χώρα θα πάει σε εκλογές, ο Βενιζέλος θα παραιτηθεί για να διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς θα προσπαθήσει να βελτιώσει ποσοστά και διαπραγματευτική θέση, ο Κουβέλης θα προσέχει την αναπνοή του και ο Καρατζαφέρης ίσως βιώσει την πολιτική του αποσύνθεση από τα πόδια προς τα πάνω. Μπορεί η ορατότητα να είναι περιορισμένη, αλλά, κατά κάποιο τρόπο, το τοπίο ξεκαθαρίζει, πρόσωπα και εξελίξεις μπαίνουν σε ράγες και ας είναι ορατός ο κίνδυνος του εκτροχιασμού. Μένει μόνο ο Λουκάς Παπαδήμος.

"ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"


Έμαθαν πως πηδιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι...ΓΖ
Την πώληση - ακατοίκητων- ελληνικών νησιών επιμένει να υποστηρίζει ο επικεφαλής του αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κριστόφ Λάιτλ, σε συνέντευξη στο περιοδικό "Profil", προκαλώντας αντιδράσεις. "Η Τουρκία θα ενδιαφερόταν βεβαίως" για αγορά ελληνικής γης...
που μπορεί να αξιοποιηθεί με πολύ επικερδή τρόπο αναφέρει ο Λάιτλ, προσθέτοντας πως η πώληση νησιών θα ήταν μία "ένδειξη ευγνωμοσύνης εκ μέρους της Ελλάδας" για τη βοήθεια που της παρέχουν οι εταίροι.  "Με κάθε νέο πακέτο βοήθειας, αυξάνεται η αρνητική διάθεση έναντι της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη" λέει και συμπληρώνει ότι μία τέτοια κίνηση θα έπειθε ακόμη και τους δεξιούς λαϊκιστές της Ευρώπης.

H «Λεγεώνα» ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει...

το άκουσμα της λέξης Anonymous ο περισσότερος κόσμος φέρνει στο μυαλό του μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι επιτίθενται σε sites του ίντερνετ. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία ομάδα, αφού οι ίδιοι υποστηρίζουν πως Anonymous θα πρέπει να είναι όλοι οι χρήστες του διαδικτύου...
Ο χακτιβιμός είναι η καθημερινότητά τους, αφού ο χώρος του ίντερνετ είναι το πεδίο μάχης τους και το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα. Η Λεγεώνα –η λέξη συνοδεύει κάθε μήνυμά τους-, είναι χρήστες του ίντερνετ οι οποίοι «πολεμάνε» μέσω του διαδικτύου από κυβερνήσεις, μέχρι παιδόφιλους που ανεβάζουν σε ιστότοπους φιλμ με παιδική πορνογραφία.
Ωστόσο, η δράση τους είναι πιο γνωστή Παγκοσμίως για την ευαισθησία που δείχνουν στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αδικία δεν τους «πάει» για αυτό το λόγο όπου υπάρχει αυτή, εμφανίζονται κι εκείνοι. Κάπως έτσι, έφτασαν και στην Ελλάδα...

Δικαίωση εργαζομένων για την εργασιακή εφεδρεία


Με προσωρινές διαταγές δικαίωσε δέκα εργαζόμενους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), οι οποίοι είχαν τεθεί πρόσφατα σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.  Το Πρωτοδικείο διατάσσει την παραμονή τους στην υπηρεσία τους αλλά και την καταβολή των κανονικών αποδοχών τους, έως ότου συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει.  Οι δέκα εργαζόμενοι μπήκαν σε καθεστώς εφεδρείας, λόγω συγχώνευσης του ΟΣΚ με τη «Θέμις Κατασκευαστική» και τη ΔΕΠΑΝΟΠ.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο υιοθέτησε πλήρως τις αιτιάσεις των εργαζομένων, τονίζοντας ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας αντίκειται στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραβιάζοντας την Οδηγία 77/187, που απαγορεύει τις απολύσεις λόγω μεταβίβασης-συγχώνευσης της επιχείρησης, αλλά και την Οδηγία 98/59, που ρυθμίζει τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων, θέτοντας ως όριο το 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα κατ' ανώτατο όριο.

Συμφώνησαν στο Eurogroup για το νέο ελληνικό πρόγραμμα


Μετά από ένα ολονύχτιο «θρίλερ» στις Βρυξέλλες, επήλθε η συμφωνία των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης για τη νέα δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπάρξει συμφωνία, τόσο σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις προσπάθειες για ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, όσο και σε σχέση με την αντίστοιχη συμμετοχή του δημόσιου τομέα, δηλαδή των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.
H συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας παραμένει στα 130 δισ. Ευρώ, με στόχο το χρέος της χώρας να μειωθεί κοντά στο 120,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Παράλληλα, το κούρεμα στους ομολογιούχους στο 53,5%.
Μετά τη λήξη της μαραθώνιας σύσκεψης, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε:

Έτσι διασώζονται οι χρεοκοπημένες οικονομίες: Διεγράφησαν τα χρέη των Ισλανδών!



Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, σε μία εκπληκτική ενέργεια που καταδεικνύει ότι οι χρεοκοπημένες οικονομίες μόνο με την διαγραφή χρεών μπορούν να διασωθούν (και ειδικά όταν πρόκειται για χρέη όπως τόκοι από κεφάλαια που έχουν πληρωθεί εις διπλούν ή και τριπλούν όπως στην περίπτωση της Ελλάδας) και όχι με το να φορτωθούν νέα δάνεια.


Την ώρα που στις Βρυξέλλες η Ελλάδα θα φορτωθεί ένα ακόμα δάνειο 130 δισ. Ευρώ για να φτάσει το 2020 να χρωστά όσα το 2009 (!) η Ισλανδική Ένωση Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι με την διαγραφή των χρεών θα επανέλθει στα διακά στην ανάπτυξη το αργότερο σε δύο χρόνια και ότι τα μέτρα που έλαβε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008 αποδεικνύονται αποτελεσματικά.

Μάλιστα τώρα οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, γιατί θεωρούν ότι αποτελείται από χρεοκοπημένες προβληματικές οικονομίες!

«Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε» δηλώνει ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι αποδεικνύονται αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της προχώρησαν σε χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισ. δολαρίων.

Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά η Ισλανδία έπαιξε πολύ έξυπνα το γεωστρατηγικό της «χαρτί»: Όταν πτώχευσε και άρχισαν οι ταραχές στην φιλήσυχη χώρα και κανείς δεν της από τους δυτικούς της συμμάχους δεν έδινε βοήθεια (η Ισλανδία ανήκει στο ΝΑΤΟ) "φλερτάρισε" επί ένα μήνα με την Ρωσία.

Μόλις ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Β.Πούτιν εξήγγειλε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την διάσωση της ισλανδικής οικονομίας» αμέσως σε 24 ώρες η Βρετανία και η Νορβηγία δήλωσαν ότι «Θα βοηθήσουνε άμεσα την Ισλανδία», όπως και έγινε.

Εμείς τρέχουμε για να συνάψουμε ένα ακόμα δάνειο, το μόνο βέβαιο για το οποίο είναι ότι δεν θα αποπληρωθεί ποτέ, αφού προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 4-7% σε μία χώρα με ύφεση 6,8%!

Α, και κάτι άλλο: Στην Ισλανδία οι τράπεζες κρατικοποιήθηκαν αμέσως μετά την χρεοκοπία. Στην Ελλάδα το κράτος «τραπεζοποιήθηκε» με τον διορισμό τραπεζίτη ως πρωθυπουργού και την πληρωμή των χρεών των τραπεζών από του κούρεμα, από τους πολίτες!

Υπάρχει ελπίδα;

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr