Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Ο Ελληνικός Λαός οδηγείται στην εξαθλίωση.

Οι δανειστές και οι Τραπεζίτες σώζονται. 
Ο Ελληνικός Λαός οδηγείται στην εξαθλίωση.
Ξένες με το ΠΑΣΟΚ αυτές οι πολιτικές.

Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.
Η Ελλάδα και ο λαός της μετατρέπεται σε σύγχρονη αποικία της Γερμανίας, όπου τα πάντα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση ακόμη και η δυνατότητα των πολιτών της χώρας να επιβιώσουν.Η Εθνική μας Ανεξαρτησία ακυρώνεται και η διακυβέρνηση της χώρας παραδίδεται στα χέρια των σύγχρονων οικονομικών και πολιτικών κατακτητών, που απαιτούν μέχρι και την κατοχύρωση μέσω του Συντάγματος της υποχρέωσής μας να ζούμε και να εργαζόμαστε προκειμένου να τους εξοφλήσουμε.

Κατατέθηκαν 365.000 πινακίδες κυκλοφορίας

Κατατέθηκαν 365.000 πινακίδες κυκλοφορίαςΠερισσότεροι από 365.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έσπευσαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.
Ο λόγος που τους ανάγκασε να προβούν σε αυτή την ενέργεια είναι φυσικά η ελάφρυνση από τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και τα πολύ υψηλά τεκμήρια διαβίωσης, σύμφωνα με την Ημερησία .Οι καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας σημειώσαν αύξηση 114% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010 όταν κατατέθηκαν 170.000 πινακίδες.
Σε σχέση με το 2009 η αύξηση στις καταθέσεις πινακίδων ανήλθε σε 63,6% καθώς τότε τα “πράσινα τέλη” οδήγησαν σε προσωρινή ακινησία 210.000 οχήματα.

Γνωρίζετε την αξία της..."Ελλάδας"

15966_1069565718195_1797672678_145475_4031677_n.jpg
Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο.

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).

Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

Σακελλάρης: Αν δεν αλλάξει το ΠΑΣΟΚ δεν το ψηφίζουμε

Σακελλάρης: Αν δεν αλλάξει το ΠΑΣΟΚ δεν το ψηφίζουμε Κείμενο κόλαφο κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε το «Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών», τονίζοντας ότι στις προσεχείς εκλογές δεν πρόκειται να στηρίξει το Κίνημα εάν δεν αλλάξει το ιδεολογικό και πολιτικό πρόσταγμα του.
Το «Ρεύμα» στο οποίο ηγείται το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Δ. Σακελλάρης ο οποίος συγκρούεται πλέον ανοιχτά με το σύνολο της ηγεσίας του κόμματος, στρέφει τα πυρά του κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου, υποστηρίζοντας πως η πολιτική που ακολουθείται με την άνευ όρων παράδοση της χώρας στις ορέξεις των δανειστών είναι καταστροφική για το λαό και βυθίζει τη χώρα στη λιτότητα και την ύφεση.

Κατακραυγή για τον βουλευτή – αρουραίο

Ξεκινάω με μια παραδοχή: ο εισαγγελέας, που έχει την ευθύνη για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, είναι τόσο προσηλωμένος στην αποστολή του, ώστε ζει χωρίς τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και ίντερνετ, τα τελευταία διόμισυ χρόνια. Με αυτό το δεδομένο είναι λογικό να έχει........ βάλει -εν αγνοία του- τέτοιο μπουρλότο στην πολιτική ζωή.
Είναι λογικό να έχει μιλήσει για βουλευτή που έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατομύριο ευρώ και, ταυτόχρονα, να έχει αρνηθεί να αποκαλύψει τα στοιχεία του. Είναι λογικό να έχει δηλώσει είπα όσα μου επιβάλλει το καθήκον μου και μου επιτρέπει ο νόμος . Και είναι λογικό από τη στιγμή που -όπως είπαμε- δε γνωρίζει ούτε ότι η κυβέρνηση εκλιπαρεί τους πολίτες να ξαναφέρουν στην Ελλάδα τα λεφτά που φυγάδευσαν στο εξωτερικό, ούτε ότι το πολιτικό σύστημα τρίζει και είναι έτοιμο να καταρρεύσει στα εξ ων συνετέθη. Είπαμε: δε διαβάζει, δεν ακούει, δε βλέπει τα νέα.

Αφιέρωμα στην ΕΠΟΝ

Πέτρος Ανταίος: πως ιδρύσαμε την ΕΠΟΝ

Πριν από 67 χρόνια, ιδρύθηκε κατά την διάρκεια της Κατοχής η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης του Πέτρου Ανταίου από το βιβλίο «Μαρτυρίες για τον εμφύλιο και την ελληνική αριστερά», του Στέλιου Κούλογλου, εκδόσεις Εστία. Η ίδρυση της ΕΠΟΝ και η ένοπλη αντίσταση
Η δική μας γενιά είχε την ατυχία να ζήσει την προεφηβική και την εφηβική της ηλικία με το καθεστώς της φασιστικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου του 1936.
Με σκοπό να βοηθήσουν τόσο τους Έλληνες παραγωγούς πατάτας να διαθέσουν το προϊόν τους, όσο και τους καταναλωτές να εξασφαλίσουν χαμηλές τιμές, μία ομάδα εθελοντών από την Κατερίνη αποφάσισαν να καταργήσουν τους μεσάζοντες μέσω του Διαδικτύου.

Ο κ. Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης νομού Πιερίας είπε ότι η ιδέα «γεννήθηκε» όταν είδαν στα δελτία ειδήσεων πριν λίγες ημέρες μία ανάλογη πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη, όπου περισσότεροι από 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μοιράστηκαν στους περαστικούς από παραγωγούς της Δράμας.

AVE ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Η Ελλάδα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της. Η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. Η Ελλάδα πρέπει να δει κατάματα την αλήθεια ότι η παραμονή στο ευρώ δεν είναι ταμπού αλλά συνειδητή επιλογή που συνεπάγεται κόστος. Υπάρχει κόπωση στις σχέσεις Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει η αίσθηση ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και ότι η Ελλάδα δεν κάνει αρκετά.
Αυτά μεταξύ άλλων είπε η δικιά μας Μαρία Δαμανάκη μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι. Και εντυπωσίασε πολλούς, όχι τόσο με τις απόψεις της, τις οποίες έχουμε ακούσει και ξανακούσει από πιο αυθεντικούς εκπροσώπους αυτής της σχολής σκέψης, όπως η Μέρκελ για παράδειγμα, αλλά με την ταχύτητα που επέδειξε στην πλήρη αφομοίωση της σύγχρονης ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής κουλτούρας. Για να μας αφήσει άφωνους όταν εκφώνησε όχι μια, ούτε δυο, αλλά τρεις φορές κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης, το άκρως ευρωπαϊκό διά ταύτα της: Πρέπει να μειωθεί το μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα. Στην Ελλάδα!

Το νόμιμο είναι ανήθικο κύριε «εκατομυρι​ούχε» βουλευτή!

Σιγή ασυρμάτου εξακολουθεί να τηρεί τόσο ο εισαγγελέας για την καταπολέμηση «μαύρου» χρήματος όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, για το τεράστιο σκάνδαλο του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομύριο ευρώ.
Παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει, ο εισαγγελέας κ. Νικολούδης εξακολουθεί να μένει στο γράμμα του νόμου και να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του βουλευτή, διότι δεν ήταν τυπικά παράνομη η πράξη του.
Και ο πρόεδρος της Βουλής;

Ενοχλεί ο Τσίπρας; Καλά κάνει!


Ενόχλησε, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας… Ποιους όμως; Τους Γερμανούς πρώτα και κύρια, που, σαν να μην έφταναν οι ωμές τους παρεμβάσεις στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, επιχειρούν να περάσουν τη δική τους «γραμμή» για την Ελλάδα και μέσα από ΜΜΕ όπως το «φερέφωνο» του Βερολίνου, περιοδικό Der Spiegel και η λαϊκή φυλλάδα Bild, που έσπευσαν να ζωγραφίσουν με μελανά χρώματα το πορτραίτο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Άξεστος εκβιαστής», κατά το Spiegel, ο κ. Τσίπρας. Για να μιλάνε για εκβιασμούς οι Γερμανοί, κάτι θα ξέρουν, ως «ειδικοί» επί του θέματος… Γιατί όμως του αποδίδουν αυτόν το χαρακτηρισμό; Επειδή ο ίδιος κάνει λόγο για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και διαγραφή μέρους αυτού, προβάλλοντας ως «άσο στο μανίκι» την απειλή της χρεοκοπίας, για την οποία Ευρώπη και ΗΠΑ «καίγονται» πολύ περισσότερο, απ’ ότι η ίδια η Ελλάδα. Ως πολίτες, είναι η αλήθεια, δεν περιμένουμε από καμία Κομισιόν, Fitch ή Standard & Poor’s να μας το πει: γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από τον καθένα εάν έχουμε χρεοκοπήσει ή όχι και μια ματιά στην τσέπη μας αρκεί, για να διαπιστώσουμε την πραγματικότητα… Και το γεγονός είναι ότι, πράγματι, η εθελοντική ελληνική χρεοκοπία είναι ένα ισχυρό «χαρτί», το οποίο όμως δεν έπεσε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων…

Νόαμ Τσόμσκι: Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης

1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.

Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.
«Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.