Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2

Ε ΛΛΑΣ
Μ νημόνιο Συνεννό ησης
στις Συγκεκριμένες Π ρο ϋπο θέσεις Οικο νο μικής Πο λιτικής
9 ΦΕΒ ΡΟ ΥΑΡ ΙΟ Υ 20 12
Οι εκταμιεύσεις της χρηματοδοτικής ενίσχυσης προς την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο
Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) υπόκεινται σε τριμηνιαίες αξιολογήσεις των όρων
καθ'όλη την διάρκεια της συμφωνίας. Η αποδέσμευση των δόσεων βασίζεται πάνω στην τήρηση
κριτηρίων ποσοτικής απόδοσης και σε μία θετική αξιολόγηση της προόδου η οποία
πραγματοποιήται σε σχέση με τα κριτήρια πολιτικής της Απόφασης του Συμβουλίου 2011/734/ΕΕ
της 12ης Ιουλίου 2011 (όπως έχει τροποποιηθεί - εφ'εξής καλούμενη "Απόφαση του
Συμβουλίου"), το μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής (ΜΟΧΠ) και το παρόν
Μνημόνιο.

"Είμαστε όλοι Έλληνες" φώναξε η Γερμανίδα βουλευτής της Αριστεράς Χάϊκε Χάνσελ

Είμαστε όλοι Έλληνες φώναξε Γερμανίδα βουλευτής- VIDEOΤην ώρα που η γερμανική Βουλή ενέκρινε τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα με μεγάλη πλειοψηφία...
εντύπωση προκάλεσε η κίνηση της Γερμανίδας βουλευτού της Αριστεράς Χάϊκε Χάνσελ να φωνάξει μέσα στο γερμανικό Κοινοβούλιο, «Είμαστε όλοι Έλληνες».

Για αγορά πλοίου - Ο σύζυγος της Ντ.Μπακογιάννη έβγαλε το ένα εκατ. ευρώ από την Ελλάδα

Μας δουλεύουν και δεν ντρέπονται!!ΓΖ 
Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο που έβγαλε εκτός Ελλάδας το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οργισμένη ανακοίνωση της κ. Μπακογιάννη για το θέμα, το οποίο χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία».

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, τα χρήματα προέκυψαν από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και στη συνέχεια μέσω εμβάσματος της ΤτΕ εστάλησαν στο Λονδίνο για την αγορά πλοίου, την οποία προτίθεται να κάνει ο κ. Κούβελος.

Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της, που είναι δηλωμένη στο «πόθεν έσχες» του.

Κλείστε την TV για να δείτε τις ειδήσεις

Χωματερή της κρίσης της Ευρωζώνης

Γιάννης Κιμπουρόπουλος
Η ευρωπαϊκή ελίτ, ενώ προεξοφλεί αποτυχία του νέου Μνημονίου και βύθιση σε μακρόχρονη ύφεση, επιμένει στη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία πιστωτών με πολίτες χωρίς δικαιώματα.

Τι σχέση έχουν οι αισθητικοί, οι τουριστικοί ξεναγοί και τα διαιτολογικά κέντρα με το νέο δάνειο και το νέο Μνημόνιο που δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα για δεκαετίες; Μη βιαστείτε να πείτε «καμιά απολύτως». Η απελευθέρωση αυτών των επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων έχει ενταχθεί στις περίπου 40 προαπαιτούμενες δράσεις που η ψήφιση και άμεση εφαρμογή τους θα κρίνει την εκταμίευση του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ. Ο παραλογισμός των απαιτήσεων που οι πιστωτές προβάλλουν στο νέο Μνημόνιο ή και πέραν αυτού, έκανε ακόμη και τους εξ ορισμού φιλελεύθερους Financial Times να παρομοιάσουν τις προωθούμενες «μεταρρυθμίσεις» με μέτρα οικοδόμησης κράτους εκ του μηδενός –ενός κράτους-υβρίδιου, προσθέταμε εμείς- και πολλούς άλλους, εξίσου φιλελεύθερους αναλυτές να αναρωτηθούν: μήπως το πρόγραμμα «αναμόρφωσης» της Ελλάδας φτιάχνεται ακριβώς για να αποτύχει;

W. Engdahl: "To "ναι" της Γερμανίας στο "πακέτο διάσωσης" είναι σχέδιο που θα οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη"

Το Γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τελικά το δεύτερο πακέτο διάσωσης, ύψους 130 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα. Ωστόσο, σε συνέντευξή του στοκεντρικό δελτίο ειδήσεων του RT News, ο πολιτικός αναλυτήςWilliam Engdahl δήλωσε ότι πιστεύει πως το πακέτο αυτό αποτελείμέρος της στρατηγικής της Γερμανίας, που σκοπό έχει να αναγκάσει "τον πιο αδύναμο κρίκο" της ΕΕ να βγει από την ευρωζώνη.

O Engdahl δήλωσε στο αποψινό δελτίο του RT Νews:
"Οι όροι που επέβαλε, ή μάλλον οι όροι στους οποίους επέμεινε η Γερμανία, προκειμένου να εγκρίνει το δεύτερο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα είναι τόσο αυστηροί, που είναι προφανές ότι είναι προσχεδιασμένοι ώστε να αναγκαστεί η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη".