Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ....


Γιώργος Αυτιάς (από την Ισοτιμία της Κυριακής)
Η εφορία δεν αστειεύεται! Καλεί για ρύθμιση χρεών και όσοι δεν ανταποκριθούν θα συναντήσουν την ρομφαία των κατασχέσεων. Αυτό προκύπτει από τις φορολογικές διαθέσεις της Τρόικας, ενώ πάνω από 500.000 είναι αυτοί...
που επιθυμούν την ρύθμιση.
Η πληρωμή των δόσεων είναι 24.
Υφίστανται και μειώσεις προστίμων. Δείτε.
Εφάπαξ καταβολή, διαγραφή όλων των προσαυξήσεων.
2 - 12 δόσεις, μείον 90% των προσαυξήσεων.
13 - 24 δόσεις, μείον 75% των προσαυξήσεων.
25 - 36 δόσεις, μείον 60% των προσαυξήσεων.
37 - 48 δόσεις, μείον 45% των προσαυξήσεων.
49 - 60 δόσεις, μείον 25% των προσαυξήσεων.

Όσοι πληρώσουν, εξασφα

Πώς εντοπίστηκαν τα ηγετικά μέλη της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής...

Το SecNews μετά απο διακριτικό ρεπορτάζ 2 ημερών που πραγματοποίησε, αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του εντοπισμού των φερόμενων ως μελών της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής και δραστών επιθέσεων (σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία) εναντίον ιστοσελίδων και οργανισμών.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι... ένας μαθητής, ένας λογιστής αλλά και ένα στέλεχος εταιρείας φύλαξης κτιρίων και τραπεζικών χρηματαποστολών (!).
Τα αρχικά και ψευδώνυμα των φερόμενων ως δραστών των επιθέσεων όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές είναι:
- Kondor (Φ.Κ.) - Vir4x (Γ.Δ.) - (Α.Π.) - (Τ.Α.)
ενώ μέχρι στιγμής ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι διαφεύγει την σύλληψη μέλος της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής που θεωρούν οτι βρίσκεται στο εξωτερικό, λόγος για τον οποίο έχει ζητηθεί η συνδρομή της Interpol.
Τα πλήρη στοιχεία των συλληφθέντων είναι στην διάθεση της συντακτικής ομάδας όπως κυκλοφόρησαν σήμερα το πρωί από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, όμως επιλέγουμε να ΜΗΝ τα κοινοποιήσουμε μιας και ΔΕΝ έχει αποδειχτεί τίποτα μέχρι στιγμής. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας χωρίς να έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε κανέναν απο τους συλληφθέντες οι οποίοι και παραμένουν ελεύθεροι.

Νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη!

Κώστας Μάρκου
Mέσα σε 48 ώρες, την Τρίτη και Τετάρτη 28 και 29 Φεβρουαρίου, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ του δοτού πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, κατάργησε το εργατικό δίκαιο και τις κατακτήσεις ενός αιώνα.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, την περασμένη Τρίτη, χωρίς ούτε καν την τυπική έγκριση της Βουλής, η κυβέρνηση κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις και μαζί με αυτές μια ουσιαστική και συνταγματικά κατοχυρωμένη πλευρά της τυπικής αστικής δημοκρατίας, τις νομικά «ελεύθερες» διαπραγματεύσεις των «κοινωνικών εταίρων».

Η Ιρλανδία θα χαλάσει ξανά τη σούπα;

Πηγή: “Η Αυγή” Της Ρένας Δούρου*http://ecoleft.wordpress.com/

Το λιτό τηλεγράφημα έκανε το βράδυ της Τρίτης αστραπιαία τον γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά: η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε δια στόματος του πρωθυπουργού Έντα Κένι ότι, σύμφωνα με τη γνώμη του υπεύθυνου της κυβέρνησης για τα συνταγματικά ζητήματα, η χώρα πρέπει να επικυρώσει με δημοψήφισμα το σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας (δηλαδή το ελληνικό Μνημόνιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο). Πρόκειται για μια μικρή ρωγμή στα θεμέλια του εγχειρήματος που με τόση μεθοδικότητα προωθεί τους τελευταίους μήνες (κυρίως με τις συνόδους της 9ης Δεκεμβρίου 2011 και της 30ης Ιανουαρίου φέτος) η καγκελάριος Μέρκελ, με το «πράσινο φως» του Γάλλου προέδρου, ακολουθεί άβουλα τις γερμανικές επιλογές. Ο στόχος του Βερολίνου ήταν να περάσει το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πειθαρχίας, που καθιερώνει την υποχρέωση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και μειώνει δραστικά την εθνική κυριαρχία, όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τις 26 χώρες μέλη της Ε.Ε. (η Βρετανία έχει δηλώσει την άρνησή της να το υπογράψει), με όσο το δυνατόν μικρότερες αντιστάσεις. Η Ιρλανδία έρχεται για τρίτη φορά να χαλάσει τη σούπα…

Ο Πούτιν επιστρέφει στο Κρεμλίνο, τρίτη θητεία στη ρωσική προεδρία

Πανηγυρισμοί για τον Βλαντιμίρ Πούτιν κοντά στο ΚρεμλίνοΣτο Κρεμλίνο επιστρέφει για τρίτη προεδρική θητεία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς βάσει των exit poll που μεταδίδει η ρωσική κρατική τηλεόραση συγκεντρώνει ποσοστό 58% στις κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή, κερδίζοντας το στοίχημα της εκλογής του από τον πρώτο γύρο -παρά το πρωτοφανές κύμα αμφισβήτησης και τις ογκώδεις διαδηλώσεις με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπος τους τελευταίους μήνες. Εκτεταμένη νοθεία στις προεδρικές κάλπες καταγγέλλει η αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνσηinfographics Δείτε σε Infographic τα κομβικά σημεία της εποχής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Kατασχέσεις ακόμη και για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 4.000 ευρώ


ImageΤο ποσό των 4 δισ. ευρώ αναμένεται να κατασχέσει το ελληνικό Δημόσιο από τους λογαριασμούς καταθέσεων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία.
Όπως αναφέρει σήμερα στο κύριο θέμα του το «Πρώτο Θέμα», έως τώρα οι έφοροι προχωρούσαν σε κατασχέσεις λογαριασμών μόνο για όσους όφειλαν ποσά πάνω από 20.000 ευρώ. Τώρα όμως, αυτό αλλάζει και οι κατασχέσεις θα ισχύουν και για όσους χρωστούν από 4.000-5.000 και πάνω.
Η διαδικασία είναι η εξής:
Εφόσον το ποσό της οφειλής καθίσταται ληξιπρόθεσμο, ο έφορος θα αποστέλλει τρία μηνιαία ειδοποιητήρια.

Δολοφονία Γουέλς.. 17Ν - Είχε άνθρωπο στην πρεσβεία;

Ρεπορταζ Χαρης Καρανικας
«ΤΑ ΝΕΑ» σε συνεργασία με το Wikileaks δημοσιεύουν αποκλειστικά για την Ελλάδα τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί ως «σκιώδης CIA»

Το ενδεχόμενο εμπλοκής υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στην δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς στα τέλη του 1975 φέρνει στο φως η εμπιστευτική αλληλογραφία μεταξύ υψηλόβαθμου στελέχους της Stratfor και πρώην αξιωματούχων κυβερνητικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας των ΗΠΑ. Τα εν λόγω μηνύματα, που αναφέρονται σε σενάρια συνεργασίας της 17Ν με αμερικανό δημόσιο υπάλληλο στο συγκεκριμένο τρομοκρατικό χτύπημα, ανταλλάχθηκαν πριν από 11 μήνες.

Κόβουν ότι κόβεται... H θλιβερή "παρακαταθήκη" της τρόικας για τον Ιούνιο


Δεν πρόλαβε «να στεγνώσει το μελάνι» για τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάρρευση της μισθολογικής πυραμίδας των κλαδικών συμβάσεων και η τρόικα άφησε στην κυβέρνηση «παρακαταθήκη» για τον Ιούνιο το «ξήλωμα» του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών μας, το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία στους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη θα περικοπεί μέχρι και 30% σε πρώτη φάση και θα καταργηθεί ολοσχερώς σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ θα μειωθούν δραστικά οι αποζημιώσεις για απόλυση ή συνταξιοδότηση με τη θέσπιση ανώτατου ορίου στο ποσό που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις με πέντε μηνιαίους μισθούς.
Όπως εκτιμά σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», με βάση τα παραπάνω και σε απόλυτα ποσά, η μείωση στο εφάπαξ θα είναι κατά μέσον όρο της τάξης των 13.500. Κι αυτό γιατί το μέσο εφάπαξ, που σήμερα είναι περίπου 45.000 ευρώ για το μεγαλύτερο τμήμα των ασφαλισμένων, θα πέσει αυτομάτως στις 31.500 ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες σε όσους παίρνουν εφάπαξ από Ταμεία των ΔΕΚΟ (π.χ. της ΔΕΗ), στα οποία το εφάπαξ μπορεί να φτάνει κατά μέσον όρο τα 80.000 ευρώ.

Για κοίτα κάτι συμπτώσεις, βρε αδερφέ...

Για κοίτα κάτι συμπτώσεις, βρε αδερφέ...

Έτυχε να πέσει στα χέρια μου το συγκεκριμένο φύλλο από την εφημερίδα Αθηναϊκά Νέα, στις 6 Ιανουαρίου 1942. Επί Κ  να δούμε μερικά από τα θέματα που φιλοξενούνται στην 1η σελίδα της εφημερίδας εκείνη την ημέρα...

Ο διορισμένος από τις γερμανικές Κατοχικές Δυνάμεις Έλληνας πρωθυπουργός (Τσολάκογλου) αποθεώνει τον Άξονα λέγοντας σε ένα σημείο της ομιλίας του: "Για την αντιμετώπιση της δεινής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει, ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ". Πιο κάτω, εξάλλου, αναφέρει: "Οι δυνάμεις Κατοχής αναγνώρισαν την γενναιότητά μας. Θα μας αναγνωρίσουν και τον πολιτισμό μας, ΑΝ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ".

1918: ΌΤΑΝ Η ΝΕΑΡΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΓΕΙΤΗ
Tο τελευταίο διάστημα κάποιοι από τους «έγκυρους» και «εμβριθείς» αναλυτές, που έχουν αναλάβει εργολαβικά και για λογαριασμό των τραπεζιτών να μας πείσουν πως πρέπει σαν καλά και υπάκουα παιδιά να πληρώσουμε το χρέος, το γύρισαν και στην ιστορία προσπαθώντας να αντλήσουν επιχειρήματα υπέρ των απόψεών τους. Ένας μάλιστα από αυτούς έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει την άποψη πως «τι να κάνουμε εκεί που φτάσαμε με το χρέος, εδώ και ο Λένιν μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση πλήρωσε κανονικά τα χρέη της τσαρικής Ρωσίας όπως πρέπει να κάνει κάθε τζέντλεμαν και αξιοπρεπής συναλλασσόμενος».
Πέρα από τη γελοιότητα του επιχειρήματος υπάρχει και το ψέμα. Και μάλιστα καραμπινάτο αν και για τον συγκεκριμένο «αναλυτή» και «βαθύ γνώστη» της ιστορίας η αλήθεια δεν είναι τίποτα άλλο από «ψιλά γράμματα». Παρ' όλα αυτά τέτοιου είδους φαιδρές και ανιστόρητες κουβέντες μας δίνουν την ευκαιρία να γυρίσουμε στην Ιστορία , τα γεγονότα και τις εμπειρίες του παρελθόντος που ίσως μας βοηθήσουν να κρίνουμε καλύτερα το παρόν και να προετοιμάσουμε το μέλλον. Μια διδακτική ιστορία , από την άποψη του εργατικού κινήματος είναι κι αυτή της άρνησης της νεαρής σοβιετικής εξουσίας όχι μόνο να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη των τσαρικών κυβερνήσεων αλλά και να χαρίσει τα χρέη άλλων λαών, και του ελληνικού , προς το προεπαναστατικό καθεστώς της Ρωσίας. Και γι' αυτό δέχθηκαν την άγρια επίθεση των βιομηχάνων , των δανειστών, των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων

Παράταση και Τροποποίηση του του Προγράμματος "Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών"

Για πληροφορίες στο APOLLON PRESS (http://apollonpress.blogspot.com)


Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας/Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Eπιχειρηματικότητα (ΕΥΔ ΕΠΑΕ) αποφασίζει:

Α. την παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών. Μετακινούμε την Ελλάδα με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και των ΠΕΠ των πέντε Περιφερειών Μεταβατικής Στήριξης του ΕΣΠΑ 2007-2013, έως και την 24:00 (24:00μμ) ώρα της 2ης Απριλίου 2012 (02-04-2012).

Β. την τροποποίηση του Οδηγού του Προγράμματος και τα παραρτήματα αυτού.

Πηγή: www.efepae.gr/metafores.html

Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Υπέρ της εθνικής συνεννόησης και της συνεργασίας των κομμάτων και μετά τις εκλογές τάσσεται ο υπουργός Άμυνας. Δίνει, μάλιστα, και το μετεκλογικό στίγμα, προβάλλοντας την άποψη ότι η συνεργασία θα επιδιωχθεί ακόμη και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας από την πλευρά του κόμματός του.  «Η συνεργασία και η συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα κρίνεται απαραίτητη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών» τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
«Πρέπει να αντιληφθούν ότι η αυτοδυναμία είναι πολιτικός στόχος και όχι αυτοσκοπός» προσθέτει.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η ΝΔ δεν έχει μέτωπο με την Αριστερά και τονίζει πως με το τέλος της Μεταπολίτευσης έχει καταπέσει και το αντιαριστερό σύνδρομο της μετεμφυλιακής εποχής, αλλά και το αντιδεξιό σύνδρομο της μεταδικτατορικής εποχής.

Θεόδωρος Πάγκαλος
Μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ «βλέπει» ο
Λάβρος για μια ακόμα φορά κατά της Αριστεράς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΠΑΣΟΚ. ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΒΟΥΛΗ 9 ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Βουλή 9 κομμάτων, χωρίς ωστόσο αυτοδυναμία, περαιτέρω φθορά των μνημονικών κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά προκύπτουν από το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής.
Πρώτη στις προτιμήσεις παραμένει η ΝΔ με ποσοστό 28% αν και χάνει τρεις μονάδες. Ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 11%, ΛΑΟΣ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Οικολόγοι με 4%, και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Η αποχή φτάνει το 27,5%.
Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, ενώ το 38% συμφωνεί. Πιθανό θεωρούν το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας της Ελλάδας το 46% των ερωτηθέντων αν και το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.