Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΖΗΜΙΑ ΕΝΟΣ ΤΡΙΣ. ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μία άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα κόστιζε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ στην ευρωζώνη εκτιμά «εμπιστευτικό» έγγραφο του IIF, που δημοσιοποίησε σήμερα το πρακτορείο Reuters, και με το οποίο το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο καλεί τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν στο κούρεμα ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερες ζημιές και μετάδοση της κρίσης.
Για «σημαντικές και καταστροφικές» επιπτώσεις από μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία προειδοποιεί το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Σε επίσημο έγγραφό του, το οποίο έχει στην κατοχή του το Reuters, και με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2012, το IIF επισημαίνει ότι μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα καθιστούσε κατά πάσα πιθανότητα απαραίτητη την εξωτερική στήριξη της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ θα οδηγούσε σε απώλειες άνω του 1 τρισ. ευρώ για την ευρωζώνη, συγκεκριμένα 1,3 τρισ. ευρώ που θα βαρύνουν κατά κύριο λόγο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

“ΚΙΝΗΜΑ της ΠΑΤΑΤΑΣ”





Φτηνές πατάτες στην Αθήνα..

Φτηνές πατάτες στη Θεσσαλονίκη..
Φτηνές πατάτες στη Γεωπονική σχολή..
Φτηνές πατάτες στο Γαλάτσι.., Στην Κηφισιά…
Φτηνές πατάτες σε όλη την Ελλάδα…
Φτηνές πατάτες στην Ευρώπη.. (αυτό δεν το είδαμε ακόμη)
Εθελοντές συντονίζουν μέσα από το ιντερνέτ παραγωγούς και καταναλωτές.
Για την ακρίβεια τους συντόνιζαν…
Τώρα το ρόλο αυτό τον «παίζουν» οι Δήμοι.
Η αποδοχή της πρωτοβουλίας στον λαό δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Δημοτικούς μας Αρχοντες.
Οι Δήμαρχοι, τα Δημοτικά Συμβούλια, οι Δημοτικές Παρατάξεις, μη έχοντες αντικείμενο, λόγω Καλικράτη και μνημονίων, βρήκαν την ευκαιρία να εμφανισθούν και να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους.
Υιοθέτησαν το κίνημα , διέθεσαν προσωπικό, μέσα , υποδομές. Οργάνωσαν συνεργία, έβγαλαν δελτία τύπου, ανακοινώσεις. Και τελικά το υποκατέστησαν..



Η …ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ !...

Έχει χαθεί κάθε μέτρο ΓΖ 
Το παραπάνω εικονιζόμενο θηρίο βγαίνει στα κανάλια και υποστηρίζει, πως ποτέ δεν ήταν ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ και τα ρίχνει άγρια στο ΠΑΣΟΚ. Δεν λέει, όμως, κουβέντα, για το πώς και γιατί, βρέθηκε υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το 2009, επιλαχούσα στις εκλογές και αντικαταστάτρια παραιτηθέντος.
΄Ηθελα νάξερα ποιος ή ποιοι έβαλαν αυτό το φρούτο στις λίστες του κόμματος, για να τον κράξω δημόσια, με χειρότερο τρόπο απ΄ ό,τι κράζω τη κυράτσα, που μιλάει επί παντός επιστητού, εκτός από το ουσιώδες : για ποιο λόγο, αυτή …αριστερό πράμα, δέχτηκε να εκτεθεί με το …κεντροδεξιό, ΠΑΣΟΚ ?

Ζητείται 50% μείωση στους εισακτέους σε ΑΕΙ- ΤΕΙ

Ζητείται 50% μείωση στους εισακτέους σε ΑΕΙ- ΤΕΙ
Δε θα μείνει τίποτε ορθιο..ΓΖ
Επικαλούμενοι την οικονομική στενότητα, λόγω κρίσης, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των τεχνολογικών ιδρυμάτων, ζητούν να μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος σε σχέση με πέρσι.
Όπως λένε, είναι αδύνατον να απορροφήσουν περισσότερους φοιτητές και προειδοποιούν ότι εάν δεν εισακουστούν, θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι διοικήσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν αρχίσει αυτές τις ημέρες να αποστέλουν τις προτάσεις τους προς το υπουργείο Παιδείας για το φετινό αριθμό εισακτέων και μέχρι στιγμής φαίνεται πως τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας ζητούν να απορροφήσουν τους μισούς φοιτητές σε σχέση με περσινή χρονιά.

Ξεκίνησε η δίκη του πρώην πρωθυπουργού της Ισλανδίας

ImageΞεκίνησε σήμερα στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας η δίκη του πρώην πρωθυπουργού Γκέιρ Χάαρντε για τυχόν ευθύνες που φέρει για την χρηματοπιστωτική κατάρρευση του 2008, η οποία οδήγησε στην πτώχευση τη χώρα.

Η δίκη έχει χαρακτηριστεί από την αρχή «φάρσα» από τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι συνήγοροι του Χάαρντε θα ζητήσουν από το ειδικό δικαστήριο την απόσυρση όλων των κατηγοριών, οι οποίες συνοψίζονται σε «αμέλεια και παράβαση καθήκοντος» που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας.

Συνέντευξη καταπέλτης του Αδαμάντιου Πεπελάση στο περιοδικό "ΜΟΝΟ"


imageΤην ημέρα που η Αθήνα υποδεχόταν το χιόνι, συναντήσαμε τον Αδαμάντιο Πεπελάση στο καταφύγιο του στη Φιλοθέη. Διαπρεπής οικονομολόγος, χρόνια καθηγητής σε αμερικανικά πανεπιστήμια και με μακρά θητεία στη διοίκηση τραπεζών, είχε το προνόμιο να διατελέσει συνεργάτης και φίλος όλων σχεδόν των πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης. Τους έζησε όλους από κοντά, τους συμβούλευσε και συγκρούστηκε μαζί τους. Ο ίδιος αρνήθηκε τη θέση του βουλευτή επικρατείας που του πρότεινε τόσο ο Κ. Καραμανλής όσο και ο στενός φίλος του, Α. Παπανδρέου. Η μαρτυρία του 90χρονου σήμερα διανοούμενου οικονομολόγου έχει διπλή σημασία. Αφενός, ξεκαθαρίζει το νέο οικονομικό και πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται. Αφετέρου, στο δεύτερο μέρος της κουβέντας μας, καταθέτει ενώπιον της ιστορίας, τις κρίσεις του για τις πολιτικές προσωπικότητες που σφράγισαν τη μεταπολιτευτική κακοδαιμονία μας. Ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς δεν προέρχεται από έναν αριστερό διανοούμενο με την κλασική έννοια του όρου, αλλά από έναν φιλελεύθερο που βρισκόταν πολύ κοντά αλλά και τόσο μακριά από τα δώματα της εξουσίας. Η συνέντευξη ποταμός που μας παραχώρησε, σε μεγάλο βαθμό είναι απολογητική αλλά και απολογιστική. Αποδομεί εκ των έσω τον μύθο που περιέβαλλε τα πρόσωπα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, απευθύνοντας ένα δριμύ κατηγορώ με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στους δυο μοιραίους της οικογένειας Παπανδρέου με την οποία συνδεόταν φιλικά μέχρι λίγα χρόνια πριν. Τα ερωτήματα που θέτει είναι αμείλικτα και δεν γίνεται να μείνουν αναπάντητα.

Συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας

image«Σχέδιο Β'» για συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας και στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Μάρκους Ζέντερ και αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα τρίτο πακέτο στήριξης.
Μιλώντας σε συνέδριο του κόμματός του στην Νυρεμβέργη, ο κ. Ζέντερ εμφανίστηκε απαισιόδοξος σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα του δεύτερου πακέτου στήριξης και επανέλαβε ότι θα ήταν πιο λογικό να συζητηθεί «ένα πακέτο εξόδου, για το πώς οι Έλληνες θα μπορέσουν να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη».
Ο Βαυαρός υπουργός είχε ήδη προχθές σε συνέντευξή του επισημάνει ότι «εάν τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα λειτουργήσουν, δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας, ενώ, αν δεν λειτουργήσουν, ένα τρίτο πακέτο δεν θα έχει ούτως ή άλλως νόημα».

TVXS.gr

από: Palmografos.com -

«Ναι» της Βουλής στο νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

Αμα θέλουν αυτά τα παιδιά ταχύτατα είναι..ΓΖ.
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, έκανε λόγο για μεταρρυθμιστική τομή, αναγκαία, όπως είπε, για την χώρα, ενώ γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τετάρτη έχει καλέσει στο υπουργείο του τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουν την αλλαγή των δημοσίων οργανισμών, με στόχο την μείωση των δομών τους κατά 30%.
«Οι αλλαγές δεν έχουν σχέση με το μνημόνιο αλλά με το να διαμορφώσουμε την καλύτερη Ελλάδα του 2020», τόνισε ο κ. Ρέππας ο οποίος έκανε δεκτές ορισμένες αλλαγές που προτάθηκαν από τα κόμματα.
Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: Τα ωραία λόγια της πλήρους υποταγής.

Σε μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση προσανατολισμού και σε μια κοινωνία, που τρομοκρατημένη παρακολουθεί την πορεία της προς την απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση, μόνο πικρά χαμόγελα θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του δοτού Πρωθυπουργού για τα «ωραία λόγια» που άκουσε – δήθεν – η χώρα μας από τους Ευρωπαίους δυνάστες μας.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε στον περιχαρή δοτό Πρωθυπουργό-διαπραγματευτή της εθνικής μας μιζέριας ότι όσοι μετατρέπονται σε πειθήνια όργανα της βούλησης των ισχυρών,
όσοι υπογράφουν και δίνουν τα πάντα στους δανειστές και εξασφαλίζουν τα συμφέροντά τους,
όσοι μετατρέπουν μία ολόκληρη χώρα και έναν περήφανο λαό σε υποζύγιο, των Γάλλων και των Γερμανών, για τις επόμενες τουλάχιστον δεκαετίες,

Moody's says Irish treaty vote credit negative

* Ireland could be left isolated if voters say no

(Reuters) - Ireland's decision to put Europe's new fiscal treaty to a referendum could damage its credit rating as a rejection by voters would block the country's access to a second bailout, ratings agency Moody's said on Monday.

Prime Minister Enda Kenny last week called a referendum on the treaty to tighten budget rules in the European Union, with a vote likely to be held in May or June.

A rejection of the treaty would disqualify Ireland from tapping the funds of the European Stability Mechanism (ESM), the euro zone's permanent bailout fund, cutting off a potential source of funds once its EU-IMF bailout runs out at the end of 2013, the agency said.

Άρχισαν οι εκβιασμοί προς την Ιρλανδία για το δημοψήφισμα

Η απόφαση της Ιρλανδίας να διεξάγει δημοψήφισμα για το δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ, ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την πιστοληπτική της αξιολόγηση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, λέγοντας ότι μια αρνητική ψήφος των Ιρλανδών πολιτών θα εμποδίσει την πρόσβαση σε δεύτερο πακέτο διάσωσης. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της χώρας Enda Kenny ανακοίνωσε ότι τον Μάιο ή τον Ιούνιο θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για το νέο σύμφωνο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Moody’s αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι αν οι Ιρλανδοί ψηφίσουν κατά του συμφώνου, η Ιρλανδία μπορεί να χάσει το δικαίωμα άντλησης κεφαλαίων από τον ESM. “Η κίνηση να πάει την συνθήκη σε δημοψήφισμα αποτελεί αρνητική εξέλιξη (credit negative) για την Ιρλανδία, καθώς μια αρνητική ψήφος δεν θα της επιτρέψει να εγκρίνει τη συνθήκη και θα χάσει το δίχτυ ασφαλείας του ESM” σημειώνει η Moody’s. Ο διεθνής οίκος υπογραμμίζει ότι η Ιρλανδία θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα την στήριξη του ESM μετά το 2013. euro2day

Παραιτήθηκε σύσσωμη η Διατομεακή Επιτροπή Οργανώσεων Εργασίας του ΠΑΣΟΚ


Παραιτήθηκε σύσσωμη η Διατομεακή Επιτροπή Οργανώσεων Εργασίας του ΠΑΣΟΚ ,απαγγέλοντας σημαντικές κατηγορίες προς όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για καταστροφή της παράταξης και της χώρας.

Στην επιστολή τα μέλη της Επιτροπής εξηγούν πως αν και οι ίδιοι είχαν ενημερώσει σχετικά με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που όφειλε να έχει πάρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ώστε να μην κινδυνεύει η παράταξη και η χώρα, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν υιοθέτησε τίποτα αλλά το μήνα Ιανουάριο, που πραγματοποιήθηκε η 12η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η μόνη έννοια των μελών αφορούσε τις υποψηφιότητες για το προεδρικό αξίωμα και άλλων πρωτοκλασσάτων θέσεων. Έπαρση, αλαζονεία, καμία επαφή με την τραγική πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά ο λαός, και έκδηλη αγωνία για τις προσωπικές επιδιώξεις ήταν τα μόνα χαρακτηριστικά των τοποθετήσεων τους.