Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ηλέκτρα Αποστόλου - κομμουνίστρια υπ' αριθ. 59953






-Πώς σε λένε;
-Ελληνίδα.
-Πού κατοικείς;
-Στην Ελλάδα.
-Ποιοι είναι οι συνεργάτες σου;
-Οι Έλληνες.
-Τι έκανες;
-Υπηρετούσα το λαό.
- Από πού παίρνεις εντολές;
- Από την πατρίδα.

«Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ιατροδικαστής Πέτρος Τζαφέρης, μεταβάς σήμερον την 26ην Ιουλίου 1944 εις το ενταύθα νεκροτομείον, ενήργησα λεπτομερή αυτοψίαν και νεκροψίαν επί του πτώματος αγνώστου γυναικός ετών 39 περίπου.
Πληροφορίαι: Μετεφέρθη διά του υπ' αριθμ. 375 εγγράφου του Σταθμού Α` Βοηθειών, παραληφθείσα εκ του ξενοδοχείου "Κρυστάλ".
Νεκροψία: Το τριχωτόν της κεφαλής έχει αποκοπή ατέχνως και ανωμάλως διά μαχαιριδίου. Κατά το πρόσθιον τμήμα της κόμης παρατηρείται φρύξις των τριχών. Από της ρινός και του στόματος φαίνεται έρευσεν αίμα. Από της μιας μασχάλης προς την ετέραν διά του στήθους και συνεχιζόμενα όπισθεν του κορμού υπάρχουσι δύο παράλληλα αποτυπώματα, δίδοντα την εντύπωσιν ότι παρήχθησαν εκ της πιέσεως χοντρού σχοινίου.

Ψηφίζουμε Στέφανο Τζουμάκα για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Η Φωτό ΜουΗ χώρα διέρχεται κρίση οικονομική, κοινωνική και πολιτική. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δέχεται καταιγισμό απειλών και εκφοβισμού για το αύριο. Η κατάρρευση εισοδημάτων, η ανεργία και η διάλυση των επιχειρήσεων συνέβαλαν στην πολυδιάσπαση της ελληνικής κοινωνίας, στη διάρρηξη των σχέσεων της με το ΠΑΣΟΚ και στην απομάκρυνση και απογοήτευση φίλων, μελών και στελεχών που διαχρονικά συνδέθηκαν με το ΠΑΣΟΚ. Η απόσταση από τη πολιτική, η ιδιώτευση και η ατομική αναζήτηση λύσεων απέναντι σε πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων είναι μια νέα συντηρητική στροφή εκτεταμένων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Η νεοφιλελεύθερη στρατηγική ποτέ δεν αποτέλεσε οργανικό στοιχείο των επιλογών του ΠΑΣΟΚ. Τα μνημόνια που επιβλήθηκαν στη χώρα, ως απαίτηση των δανειστών στη κρίση δανεισμού ήταν πολιτικές των κυβερνήσεων και όχι αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Το Διευθυντήριο της ΕΕ ήδη δήλωσε τόσο την αποτυχία του πρώτου όσο και την αβεβαιότητα για τη πορεία του δεύτερου μνημονίου. Ο φαύλος κύκλος λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας οδηγεί σε αδιέξοδο τον τόπο. Η κρίση διαπερνά και το ΠΑΣΟΚ. Τόσο ως προς την ανάλυση όσο και ως προς τις ορθές επιλογές για τη έξοδο από τη κρίση.

Ιταλοί βουλευτές: «Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη»

Ιταλοί βουλευτές: «Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη»Την αλληλεγγύη προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό εξέπεμψε από την Αθήνα σήμερα η τριμελής αντιπροσωπεία του ιταλικού κοινοβουλίου που συναντήθηκε με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Ρόκκο Μπουτολιόνε και οι βουλευτές Μαργκερίτα Μπόνιβερ και Σάντρο Γκότσι είχαν σήμερα συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τους προέδρους κοινοβουλευτικών επιτροπών, τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τους υπουργούς, Εξωτερικών Σταύρο Δήμα και Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

«Ήταν μία έντονη ημέρα κατά την οποία διαπιστώθηκε μεγάλη σύγκλιση απόψεων για μία κοινή μάχη για την Ευρώπη» είπε ο κ. Μπουτιλιόνε στη συνέντευξη Τύπου στην ιταλική πρεσβεία, μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους πολιτικούς στην Αθήνα. Ο Ρόκκο Μπουτιλιόνε εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το θάρρος και την ωριμότητα των Ελλήνων να δεχθούν μεγάλες θυσίες, σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να ανοιχτεί μία νέα σελίδα» και τόνισε «την ανάγκη μιας πολιτικής ανάπτυξης της Ευρώπης».

8 Μάρτη 2012, “Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας”

Στο 21% η ανεργία για το μήνα Δεκέμβριο του 2011

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με το οποίο το ποσοστό ανεργίας για τον μήνα Δεκέμβριο του 2011 ανήλθε στο 21%. Αναλυτικά το δελτίο τύπου:
"Το ποσοστό ανεργίας το Δεκέμβριο του 2011 ανήλθε σε 21,0%, έναντι 14,8% το Δεκέμβριο του 2010 και 20,9% το Νοέμβριο του 2011. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Δεκέμβριο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.899.319 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.033.507 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.424.562 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 334.445 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (μείωση 7,9%) και κατά 1.950 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,05%).

Συνελήφθη αρχιμανδρίτης για παιδοφιλία και πορνογραφία!

Φρίκη! Ιερέας ασελγούσε αντί να κάνει κατηχητικό σε μαθητές!

Σοκ στην ελληνική κοινωνία έχει προκαλέσει η είδηση ότι αρχιμανδρίτης, έπειτα από καταγγελίες γονιών περί ασέλγειας σε μαθητές κατηχητικού, συνελήφθη στις Αχαρνές Αττικής.
Η φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από τις απανωτές καταγγελίες γονέων παιδιών για τις απεχθείς πράξεις του ιερέα. Στην κατοχή του, επίσης, βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους και ομοφυλόφιλους.
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, εντόπισαν το μεσημέρι της Τετάρτης τον ιερωμένο, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν αργά το απόγευμα στον εισαγγελέα Αθηνών με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία.

Γυναίκα ~ Χρήστος Θηβαίος Emilia Ottaviano

Στίχοι: Χρήστος Θηβαίος
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος
Πρώτη εκτέλεση: Χρήστος Θηβαίος & Emilia Ottaviano ( Ντουέτο )

Κάποιοι φιλήσανε τον Ιούδα εκεί στο μέτωπο
κι άλλοι ψαρέψανε ουρανό σε ένα πηγάδι
άλλοι κρεμάσαν σα δικτάτορα ένα φυλαχτό
στις φυλακές πάντα ονειρεύονται το βράδυ

Μέχρι τελικής (κατα)πτώσεως...

thumbΤου Σταύρου Χριστακόπουλου

Μέχρι το βράδυ η αναδιάρθρωση του χρέους προς ιδιώτες (PSI) θα έχει «κλειδώσει», όπως έδειξαν από νωρίς χθες όλες οι διαρροές, εκτιμήσεις και επίσημες δηλώσεις. Άλλωστε οι πιθανότητες να πάει κάτι... στραβά ήταν εξ αρχής ελάχιστες από την ώρα που τα πρόβατα προς σφαγή ήταν κυρίως εγχώρια: ασφαλισμένοι και αποταμιευτές. Αφού αυτοί – οι κυρίως στόχοι – θυσιάστηκαν, τα πανιά του PSI ήταν λογικό να φουσκώσουν. Από αύριο θα μάθουμε, τέλος, και για τα απόνερα.
Όποια όμως κι αν είναι τα απόνερα, αν υποθέσουμε ότι θα ακολουθήσει – κατά το συμφωνημένο πρόγραμμα – το νέο δάνειο, οι σημαντικοί στόχοι των δανειστών θα έχουν επιτευχθεί:
● Μπορεί τα θύματα – ασφαλισμένοι και μικροαποταμιευτές – να ματώσουν, για κάποιους με δραματικές συνέπειες, αλλά οι τράπεζες και άλλοι... «θεσμικοί» θα έχουν διασφαλιστεί πλήρως. Μια κανονική εσωτερική χρεοκοπία, σε συνδυασμό με την πλήρη διασφάλιση των μεγάλων δανειστών.

Για 100 χρόνια δίνουν τον Ερημίτη στην Κασσιώπη Kέρκυρας

Ανακοινώθηκε σήμερα η έναρξη του διαγωνισμού για την εκποίηση του Ερημίτη στην Κασσιώπη. Η αξιοποίηση (sic) εκτείνεται στα… 100 χρόνια.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση οικοπέδου που βρίσκεται στην περιοχή Κασσιώπη της Κέρκυρας.
Εκποίηση φιλέτου για 100 χρόνια
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Ταμείου: «Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου μέσω διάθεσης του δικαιώματος επιφανείας, που μπορεί να εκτείνεται χρονικά μέχρι τα εκατό (100) έτη. Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειο-ανατολικά παράλια της Κέρκυρας με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και σε απόσταση μόλις 38 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.

«Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ» Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας


,ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ,8 Μαρτίου,Διεθνής,Ημέρα,Γυναίκας,Apopseis,RethymnoGuide,gnwmi,apopsi,αποψεις,γνώμη,άποψη,Γνωμες,Αποψεις,Πεποιθησεις,Πρόσωπα, Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο την 8η ημέρα του Μάρτη, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη την 8η Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες ζητούσαν τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα εργοστάσια που δούλευαν.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής οριοθετεί εκ νέου την 8η Μαρτίου ως Ημέρα της Γυναίκας το 1909, με ένα λαμπρό εορτασμό και δυο χρόνια αργότερα, η ημέρα αυτή υιοθετείται επίσημα και από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Ακόμα και στη Ρωσία του Lenin, η 8η Μαρτίου καθιερώνεται ως επίσημη αργία.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του ’60, σε συνδυασμό με την απαίτηση για ισότητα των δύο φύλλων, έχει τεράστια απήχηση και μοιραία ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει την 8η Μαρτίου ως Ημέρα της Γυναίκας το 1975, εστιάζοντας στην ανάδειξη και επίλυση των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων. Δυστυχώς σήμερα -με ελάχιστες εξαιρέσεις- η ημέρα αυτή έχει χάσει το πολιτικό της υπόβαθρο, με αποτέλεσμα να εορτάζεται ως έκφραση συμπάθειας των αντρών προς το γυναικείο φύλο, η οποία εξαντλείται σε χειρονομίες προσφοράς λουλουδιών, γλυκών και δώρων.

Ένα + 2 σενάρια ‘σωτηρίας’ και οι γραμμές άμυνας

Δημήτρης ΜάρδαςΔημήτρης Μάρδας
(Άρθρα 135, 140, 347 και 348 της Συνθήκης της Λισαβόνας)
Στο πλαίσιο μιας ανεκδιήγητης αναποτελεσματικότητας, χάθηκαν δυο χρόνια, όπου η γλωσσολαγνεία υποκατέστησε πράξεις που θα οδηγούσαν στην μερική απεμπλοκή της χώρας από τη λαίλαπα που βιώνει.
Αποδοχή του Μνημονίου 2 ως έχει ή μη αποδοχή του, συνοδευόμενο από τη μη αύξηση της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών, οδηγεί σε αδιέξοδο και αναπόφευκτα σε χρεοκοπία.
Σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουμε, οι συζητήσεις περί πτώχευσης εντός ή εκτός ευρώ φουντώνουν. Από την άλλη η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα δυο ανωτέρω σενάρια λεπταίνει με την πάροδο του χρόνου, με συνέπεια το εύκολο πέρασμα από το πρώτο στο δεύτερο (αν ποτέ γίνει).
«Αφού μας ξεζουμίξουν και χάσουμε όλα τα ασημικά μετά θα πτωχεύσουμε». Αυτή η επωδός κυκλοφορεί στα στόματα πολύ κόσμου, δείχνοντας από την άλλη το αισθητήριο των πολιτών –χωρίς πολλές εξειδικευμένες γνώσεις– για την προοπτική της οικονομίας μας.

Γ. Παπανδρέου: Τα φαινόμενα βίας υπονομεύουν την ευνομία


Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει ο Γ. Παπανδρέου την παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης και της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής δράσης, σε ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει τα φαινόμενα βίας.
Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει ο Γ. Παπανδρέου την παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης και της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής δράσης, σε ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει τα φαινόμενα βίας.
«Κάθε ενέργεια που καταργεί την ελεύθερη έκφραση, καταπατά βασικά δικαιώματα του πολίτη, κυριαρχικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αναδεικνύει μια φασίζουσα νοοτροπία των εμπνευστών της και όποιο επιχείρημα χρησιμοποιείται για την αιτιολόγηση τέτοιων πράξεων, αποτελεί μόνο πρόφαση για συγκάλυψη αυτής της αντίληψης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

8 Μάρτη - Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η σύγχρονη ιστορία διδάσκει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι ο τόπος που γεννήθηκε το γυναικείο εργατικό κίνημα. Άρχισε δειλά δειλά το 1820 με μικρές απεργίες και κορυφώθηκε στις 8 Μαρτίου του 1857. Οι γυναίκες που εργάζονταν σε βιοτεχνίες που έφτιαχναν ρούχα, στην Νέα Υόρκη, απέργησαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες και λιγότερες ώρες εργασίας. Η απεργία διαλύθηκε με βίαια μέσα από την αστυνομία της πόλης. Το γυναικείο εργατικό κίνημα είχε όμως γεννηθεί. Ένας σκληρός αγώνας για τα δικαιώματα της γυναίκας, στην εργασία αλλά και στην εκτός εργασίας ζωή της, ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι της μέρες μας.

Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον αγώνα αυτό. Καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μετά από πρόταση της γερμανίδας σοσιαλίστριας Κλάρας Τσέτκιν (Clara Zetkin), το 1910 κατά την διάρκεια της Δευτέρας Διεθνούς Διάσκεψης Σοσιαλιστριών, στην Κοπεγχάγη. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε το 1977, την 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και την Διεθνή Ειρήνη.

Ιστορική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ

Ιστορική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους «8» του Τσάμπιονς ΛιγκΑπέκλεισε τη Λιόν στα πέναλτι με δύο αποκρούσεις του Χιώτη

Ο γκολκίπερ Διονύσης Χιώτης ήταν ο ήρωας στην πρόκριση του ΑΠΟΕΛ επί της Λυών
Με δύο αποκρούσεις του Διονύση Χιώτη στη διαδικασία των πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ ξεπέρασε το εμπόδιο της Λυών και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου!
Η ομάδα του κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού πρώτα ισοφάρισε το 1-0 του α' αγώνα, το οποίο κράτησε σφιχτά στην κανονική διάρκεια του ματς και στην παράταση, εν τέλει νίκησε τους Γάλλους 4-3 στα πέναλτι και έκλεισε θέση για την κλήρωση της φάσης των «8» στις 16 Μαρτίου.