Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Μείωση στις κρατήσεις, αλλά το κλίμα αλλάζει


Μπορεί η Αίγυπτος να ήταν η τιμώμενη χώρα στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ΙΤΒ, ωστόσο και η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος.
Κι αυτό, όχι εξαιτίας της εντυπωσιακής της παρουσίας στους εκθεσιακούς χώρους της ΙΤΒ, αλλά κυρίως εξαιτίας των δυσοίωνων μηνυμάτων από την τουριστική αγορά της Γερμανίας. Μεγάλοι tour operator, όπως οι όμιλοι TUI, Thomas Cook, REWE και Alltours καταγράφουν υποχώρηση των κρατήσεων που φτάνει το 30% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Όλοι αποδίδουν την υποχώρηση της ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν στην αρνητική για την Ελλάδα ειδησεογραφία.
«Οι Γερμανοί διερωτώνται εάν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα»

Αξιοσημείωτη η εκθεσιακή παρουσία της Ελλάδας

Ανακουφισμένος μετά το PSI - «Προσωπικό στοίχημα» για τον Χ.Ράιχενμπαχ η επιτυχία της Ελλάδας


Μήν απογοητεύσουμε το σύντροφο Ραιχενμπαχ και δεν ανακουφιστεί...ΓΖ
Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ορθοποδήσει και να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης εξέφρασε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν Χ.Ράιχενμπαχ κατά τη συνομιλία του με δημοσιογράφους τη Δευτέρα, οπότε επέστρεψε στην Αθήνα για μπαράζ επαφών με υπουργούς και κοινωνικούς εταίρους ενόψει της κατάθεσης της δεύτερης έκθεσης της Task Force.
Η νέα έκθεση θα εγκριθεί την Τρίτη από την Κομισιόν.
Σχετικά με την ολοκλήρωση του PSI και όσα έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες, εμφανίστηκε ανακουφισμένος αφού -όπως είπε- η εξέλιξη αυτή διευκολύνει την Ελλάδα στην επίτευξη των στόχων της.
Ο κ. Ράιχενμπαχ που είπε ότι η επιτυχία της Ελλάδας αποτελεί προσωπικό στοίχημα για αυτόν, τόνισε την σημασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ώστε να εξασφαλιστεί ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τζακ Κέρουακ: Το πρόσωπο της γενιάς Μπιτ

33411-kerouac.jpg«Οι μόνοι άνθρωποι που υπάρχουν για μένα είναι οι τρελοί, αυτοί που τρελαίνονται να ζήσουν, τρελαίνονται να μιλήσουν, τρελαίνονται να σωθούν, που ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό».Έτσι έλεγε ο Τζάκ Κέρουακ στην εισαγωγή του «Στο δρόμο», του γνωστότερου από τα έργα του, το οποίο γράφτηκε σε τρεις μόνο εβδομάδες, χωρίς κόμματα και χωρίς παραγράφους.

Δηλωση ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΟΥΜΑΚΑ, για μη αποδοχή της υποψηφιότητας

 Για την ιστορία

  1. Η θητεία  του Εθνικού συμβουλίου έχει λήξει.... 
  2. Η υποψηφιότητα Τζουμάκα συνοδεύονταν από συγκροτημένη πολιτική αριστερή πρόταση.  
  3. Τα ΜΜΕ είχαν φροντίσει να "θάψουν" την υποψηφιότητα..
  4. Η πρόταση Τζουμάκα θα δικαιωθεί και θα θα κληθεί στην υπηρεσία του κινήματος και του λαού. Όχι γιατί είναι πρόταση Τζουμάκα, αλλά γιατί είναι πρόταση ΠΑΣΟΚ. Και μια πρόταση που στηρίζεται στις αρχές του ΠΑΣΟΚ (διακήρυξη, ΕΛΑ, Συμβόλαιο με το Λαό) μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. 
  5. Εκεί που οι μηχανισμοί αποτυγχάνουν, η ιστορία καλύπτει το κενό.  

H διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αποκλεισμούς τόσο στο δημόσιο λόγο όσο και από τον πυρήνα μιας συγκυριακής συμμαχίας, είναι δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη. Ήδη χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θα παρακολουθήσουν αυτές τις μεθοδεύσεις.
Στο ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίζεται η κρίση ηγεσίας. Γιατί θέλουν να επιβάλλουν μια ηγεσία. Αυτή η συμμαχία δεν έχει μέλλον, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα της χώρας. Δεν είναι μόνο πολιτικά κοντόφθαλμη αλλά και τυφλή.
Τα μέλη μιας συμμαχίας στο Εθνικό Συμβούλιο, κυρίως τα συνδέει το ότι ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν τις πολιτικές επιλογές τόσο του πρώτου Μνημονίου που απέτυχε όσο και η αβεβαιότητα για τη πορεία του δεύτερου μνημονίου με τα γνωστά επακόλουθα του φαύλου κύκλου της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας που οδηγεί σε αδιέξοδο τον τόπο και σε διαιώνιση της κρίσης. Η κρίση διαπερνά και το ΠΑΣΟΚ. Τόσο ως προς την ανάλυση όσο και ως προς τις ορθές επιλογές για τη έξοδο από τη κρίση. Από το συγκεκριμένο «μπλοκ», η υποψηφιότητα μου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δεν έγινε αποδεκτή, προκειμένου να τεθεί υπό την κρίση του εκλογικού σώματος. Πρόκειται για έναν καθαρά πολιτικό αποκλεισμό μιας υποψηφιότητας με σαφείς ιδεολογικές, πολιτικές και οικονομικές αρχές, στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής.

Τη συγκρότηση Ρεύματος Ανανεώσης εντός του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Γιάννης Ραγκούσης



Με τόσα ρεύματα θα πάθουμε ρευματισμούς στο τέλος και θα ψάχνουμε για γενόσημα φάρμακα. Γ.Ζ

Με μια μακροσκελή όσο και σαφή διακήρυξηστην προσωπική του ιστοσελίδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσηςανακοίνωσε την επίσημη ίδρυση ρεύματος εντός του ΠΑΣΟΚ, κατά τις διατάξεις του καταστατικού.

Όπως ο ίδιος αναφέρει:

Σήμερα για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη έχει σημάνει η ώρα της ευθύνης.Είχα τονίσει πως σε ό,τι με αφορά, αυτή την ...ευθύνη είμαι έτοιμος να την αναλάβω, με τη δημόσια διατύπωση απόψεων για το μέλλον του τόπου και της παράταξης, με τη συστράτευση με όρους ισοτιμίας και ειλικρινούς αλληλεγγύης με όσους μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες και προτεραιότητες, είτε ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ είτε όχι.
Σήμερα, είναι η ώρα για το πρώτο βήμα. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια πρωτοβουλία που στρέφεται στο μέλλον και επιχειρεί να απαντήσει στις προκλήσεις του.Πρέπει να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός ρεύματος, όπως προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος μας.

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΣΟΚ 10/03/12

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι μόλις δυόμιση χρόνια μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη του 2009, θα ζούσαμε την πλήρη ανατροπή των πάντων;
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ελπίδα ενός ολόκληρου λαού για ένα καλύτερο αύριο θα μετατρεπόταν σε αγωνία για την καθημερινή επιβίωση;
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι το δυνατό ΠΑΣΟΚ θα καταντούσε περίγελος των ίδιων των ανθρώπων που το εμπιστεύτηκαν;
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα είχαμε υποστεί τέτοιου μεγέθους ιδεολογική και στρατηγική ήττα που σήμερα να μην μπορούμε να μαζέψουμε ούτε τα κομμάτια μας;
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι σήμερα θα μιλούσαμε για μια χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής και ένα κόμμα απαξιωμένο, διαλυμένο και χωρίς προοπτική;
Και όμως τα καταφέραμε!
Αφού διαψεύσαμε κάθε ελπίδα των πολιτών, αφού οδηγήσαμε τη χώρα στην πιο βαθειά εξάρτηση για τα επόμενα πολλά χρόνια, αφού διακωμωδήσαμε ακόμα και την έννοια της δημοκρατίας, αφού ευτελίσαμε την ψυχή και την καρδιά ενός λαϊκού κινήματος, αφού προδώσαμε τα πιστεύω μας, ερχόμαστε να κάνουμε άραγε τι;

Ένας χρυσαυγίτης στο κρεβάτι μου!

του κοριτσιού του διπλανού portal

Παίδες σόρι αλλά έχω κακά νέα. Πήγα προχτες σ΄ένα πάρτι ενός παλιού συμφοιτητή μου, λίγο μαλάκα, από τη σχολή. Το σπίτι του ήταν στη Νέα Ιωνία (που μεταξύ μας δεν έχει τίποτα νέον)- μονοκατοικία, περιποιημένο κηπάκι, ξέρετε τώρα, νοικοκυρεμένα πράματα. Ο κόσμος ήτανε πολύς, τα ποτά σε αφθονία, ο DJ γαμώ τους κούκλους. Παρά το γεγονός ότι εξαρχής ήμουν μουντρούχα, κάτι ζεστό και χαμογελαστό άρχισε να μιλάει στο κεφάλι μου (ναι, είναι αλήθεια παίδες, τελευταία ακούω φωνές. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι οι περί ων ο λόγος φωνές φωνάζουν κιόλας). Κορίτσι, έλεγε η πιο δυνατή φωνή, θα περάσεις φίνα και ωραία. Καλά έκανες και αποφάσισες να ρθεις στο πάρτυ του λίγο μαλάκα. Στο κάτω κάτω μην είσαι απόλυτη. Ο λίγο μαλάκας δεν μπορεί να εξομοιωθεί με τον πολύ μαλάκα.

Ο Στάθης γράφει στον Γ. Νταλάρα

 Αγαπητέ Γιώργο, σπανίως απευθύνομαι γράφοντας σε δεύτερο πρόσωπο υπό μορφήν ανοικτής επιστολής προς κάποιον, αλλά σήμερα, ας κάνουμε μιάν εξαίρεση, χάριν μιας παλιάς… (εκ των πραγμάτων) σχέσης αφ’ ενός μεταξύ ενός καλλιτέχνη κι ενός σχολιαστή, αφ’ ετέρου μεταξύ δύο φίλων, έστω πρώην φίλων. Αν είμαστε πρώην φίλοι, διότι, όσο κι αν χώρισαν οι δρόμοι μας (όταν οι φίλοι δεν τροφοδοτούν τη φιλία τους, η σχέση τους χλωμιάζει) ορισμένες πέτρες, απ’ αυτές που θεμελιώνουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους, παραμένουν στη θέση τους – και, με τα χρόνια, ........ γίνονται ιερές.
Εξακολουθώ λοιπόν να πιστεύω, αγαπητέ μου Γιώργο, όπως κι εκατομμύρια άλλοι Ελληνες, ότι «έχεις πια εγγραφεί στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, ότι έχεις κοσμήσει τα ελληνικά γράμματα», όπως είχε η ταπεινότης μου την τιμή να δηλώσει για σένα, όταν ρωτήθηκε από καλούς ανθρώπους, θεράποντες της ιστορίας μας – πες τους καταγραφείς, συναξαριστές, «Αλεξανδρινούς», έρχεται απ’ τα πολύ παλιά η σκούφια του γένους μας – πες τον λαό, πολίτες, συμπατριώτες σου.

Σημαντικές οι συνέπειες εις βάρος ταμείων, ασφαλισμένων


Σάββας Ρομπόλης http://www.avgi.gr

Σημαντικές συνέπειες, πέρα από την απομείωση της περιουσίας τους κατά τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ, θα έχει το (αναγκαστικό όπως εξελίχθηκε) “κούρεμα” των ομολόγων για τα ασφαλιστικά ταμεία, τονίζει στην “Αυγή” της Κυριακής ο Σάββας Ρομπόλης, επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προσθέτοντας ότι η διαδικασία του PSI προσθέτει ένα ακόμη επιβαρυντικό παράγοντα στις νομοθετημένες υποχρεώσεις των ταμείων, δηλαδή στην καταβολή των συντάξεων και των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Όπως επισημαίνει:

1. Οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από τις αποδόσεις των αποθεματικών τους εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 500 εκ. ευρώ το χρόνο, λόγω της μείωσης των τοκομεριδίων. Ετσι θα μειωθεί η δυνατότητα αυτοτελούς χρηματοδότησης μέρους των υποχρεώσεών τους.

Οι δεσποτάδες λένε «δώσαμε, δώσαμε» ενώ ο κόσμος στενάζει από τη φτώχεια

Μαρία Παπουτσάκη
 Γράφει: Μαρία Παπουτσάκη
Απορώ με τους ιεράρχες της Εκκλησίας. Μαζεύτηκαν εκτάκτως στη Μονή Πετράκη και επί δύο μέρες συζητούσαν για την οικονομική κρίση, τις συνέπειες, και την αντιμετώπισή τους.
Περίμενα, λοιπόν, κι εγώ- αφελώς όπως απεδείχθη- ότι στο τέλος θα έβγαιναν και θα απαριθμούσαν τις δράσεις και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν (επιπλέον όσων μέχρι τώρα έχουν κάνει), για να ανακουφίσουν το λαό, απ΄τα δυσβάσταχτα προβλήματά του. Περίμενα δηλαδή να ανακοινώσουν νέα φιλανθρωπικά έργα, έστω νέα σημεία διανομής τροφίμων. Όμως, τίποτα απ΄όλα αυτά δεν έγινε. Αντίθετα . Οι αρχιερείς, αντί να βάλουν το δάχτυλο στον τύπο των ήλων, έφτασαν στο σημείο να αναλύουν ετυμολογικά την λέξη «κρίση» .
Ακόμη και το λεξικό του Μπαμπινιώτη κατέβασαν, αλλά για νέα μέτρα και επιπλέον βοήθεια στον κόσμο, κουβέντα…

Όταν ο Πάγκαλος μίλησε με θέρμη για τον Βενιζέλο!

Πόσοι περίμεναν να στηρίξει ανοιχτά τον Βαγγέλη Βενιζέλο ο Θόδωρος Πάγκαλος;
Σχεδόν κανείς. Όχι τόσο γιατί είχε δώσει σκληρή μάχη εναντίον του το 2007, όσο διότι είχε συμμετάσχει τους τελευταίους μήνες στις διαβουλεύσεις για την ανάδειξη μιας εναλλακτικής, ισχυρής υποψηφιότητας.
Κάποια στιγμή είχε θεωρηθεί ότι ο αντίπαλος του Βενιζέλου θα ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος ή κάποιος εκ των Διαμαντοπούλου -Ραγκούση. Ήταν η εποχή της τρόικας.
Όταν, όμως, ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να βάλει στη μπάντα τις προσωπικές του φιλοδοξίες και να στηρίξει ανοιχτά τον Βενιζέλο, όλα ουσιαστικά τελείωσαν.
Η Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά καν να θέσει υποψηφιότητα και απέμεινε μόνο ο Ραγκούσης που, όμως, δεν αποφάσισε να κάνει το άλμα.

Αρχίζει ραδιοθεραπεία ο Τσάβες - Δεύτερη τηλεοπτική εμφάνιση σε μία εβδομάδα του προέδρου της Βενεζουέλας

Αρχίζει ραδιοθεραπεία ο Τσάβες Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε την Κυριακή ότι θα αρχίσει ραδιοθεραπεία τις επόμενες εβδομάδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου.
Ο Τσάβες έκανε την Κυριακή τη δεύτερη τηλεοπτική του εμφάνιση μέσα σε μία εβδομάδα από την Κούβα, όπου αναρρώνει μετά τη νέα επέμβαση αφαίρεσης καρκινικού ιστού από την πυελική περιοχή στην οποία υποβλήθηκε.
Η συνομιλία του Τσάβες μέσω τηλεδιάσκεψης με στελέχη της κυβέρνησής του μοιάζει να είχε στόχο να δώσει την εικόνα ότι ο πρόεδρος διατηρεί τον έλεγχο παρά την ασθένειά του, εκτιμά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
Ο σοσιαλιστής πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.
«Τις ερχόμενες εβδομάδες θα αρχίσουμε όπως είχε ήδη ανακοινωθεί τη φάση της ραδιοθεραπείας», είπε ο Τσάβες.