Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πυρά Μ.Θεοδωράκη κατά κυβέρνησης: «Η 25η Μαρτίου δεν σας ανήκει»

«Δεν μπορείτε να την τιμήσετε έχοντας παραδώσει την εθνική ανεξαρτησία μας»
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Π. Καψή, ο οποίος είχε επισείσει τον κίνδυνο πλήγματος στη Δημοκρατία και επιστροφής σε άλλες εποχές από τις πρακτικές βίας κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «αγανακτισμένων», ενώ είχε καταγγείλει τους προπηλακισμούς κατά του Γ. Νταλάρα.
Ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε να γράψει άρθρο με τίτλο «Περί ”τραμπούκων”, ”προβοκατόρων” και 25ης Μαρτίου» στο οποίο κατηγορεί τον κ. Καψή και την κυβέρνηση ότι επιχειρούν να εξομοιώσουν όσους διαμαρτύρονται κατά της μνημονιακής πολιτικής με «τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς».

Υπάρχει ζωή και χωρίς το ΔΝΤ… Δείτε την Ισλανδία

Παναγιώτης Κουρουμπλής
Τι σημαίνει άραγε χρεοκοπία; Ποιος ορίζει το περιεχόμενο του όρου στη συνείδηση των συμπολιτών μας; Ο καθένας επιλέγει το παράδειγμα στο οποίο θα αναφερθεί στη βάση σκοπιμοτήτων. Τα ΜΜΕ και η πλειοψηφία των πολιτικών καταστροφολογούν προσπαθώντας να δημιουργήσουν στο μυαλό των ελλήνων χολιγουντιανές συνθήκες καταστροφής και χάους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα κάπου ‘χάθηκε’ από τα ελληνικά ΜΜΕ και την ελληνική δημόσια συζήτηση το πρόσφατο παράδειγμα της Ισλανδίας, που σε κάθε περίπτωση είναι πραγματικό και όχι υποκειμενική προβολή στο μέλλον και θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εικόνα του τι σημαίνει χρεωκοπία σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Οι Ισλανδοί αρνήθηκαν να πληρώσουν το χρέος που τους φόρτωσαν οι τράπεζες. Έριξαν με μαζικές διαδηλώσεις την κυβέρνηση που τους έμπλεξε σε αυτή την περιπέτεια. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε οδηγήθηκε πρόσφατα στο δικαστήριο, κατηγορούμενος για αμέλεια κατά τη διάρκεια της σαρωτικής οικονομικής κρίσης του 2008, η οποία προκάλεσε την κατάρρευση εν μία νυκτί του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Πρόκειται για τον πρώτο ηγέτη διεθνώς που οδηγείται στο εδώλιο με φόντο την οικονομική κρίση.

Περιβάλλον & Επιστήμη - Το Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό προτείνει


Σχεδόν δύο δις. άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και υγειονομική περίθαλψη. Με το σύνθημα «Ώρα για λύσεις» πολιτικοί συζητούν με ειδικούς στο 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Μασσαλία το 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για το Νερό. Αντιπροσωπείες από 180 χώρες συμμετέχουν φέτος στο μεγαλύτερο παγκόσμιο φόρουμ για τα προβλήματα που σχετίζονται με το νερό υπό τον συντονισμό του Παγκόσμιου Συμβουλίου για το Νερό. Στις συναντήσεις που διοργανώνει το Συμβούλιο κάθε τρία χρόνια συμμετέχουν εκπρόσωποι των πολιτικών ηγεσιών των συμμετεχόντων κρατών, ειδικοί επιστήμονες, διεθνείς οργανισμοί καθώς και εταιρίες διαχείρισης και επεξεργασίας νερού από όλο τον κόσμο.

«Κοινωνική Συμφωνία» το όνομα του κόμματος των Κατσέλη - Καστανίδη

«Κοινωνική Συμφωνία» το όνομα του κόμματος των Κατσέλη - ΚαστανίδηΣτη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη

Δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος που ιδρύουν η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης.
Πρόεδρος του κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» θα είναι η κ. Κατσέλη, ενώ πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο κ. Καστανίδης.
Κατά την ομιλία της στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου κόμματος, η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι το νέο κόμμα σκοπεύει να αναδείξει τις δυνατότητες που υπάρχουν μεταξύ εκβιαστικών διλημμάτων και καλλιέργειας πανικού και φόβου και τόνισε ότι στην πορεία προς το δεύτερο μνημόνιο υπήρχαν διαπραγματευτικές δυνατότητες αλλά δεν υπήρξε το αναγκαίο πολιτικό θάρρος.

Παραιτείται από το ΥΠΟΙΚ ο Ευ. Βενιζέλος μόλις εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

NAFTEMPORIKI.GR
«Δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω ένα διπλό ρόλο. Εφόσον αναλάβω και μόλις αναλάβω τα καθήκοντα του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος αυτής της Βουλής, πρέπει να αφοσιωθώ στα καθήκοντα αυτά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών μόλις αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του απόψε σε εκπομπή του Alpha, μικρό τμήμα της οποίας μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εν όψει της εκλογικής διαδιακασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 18 του μηνός, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει: «Μόλις κλείσει ο κύκλος των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, έχω την υποχρέωση να οδηγήσω το κόμμα στις εκλογές με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Νομίζω δε, ότι η παρουσία μου στο Υπουργείο Οικονομικών, τα έφερε η τύχη έτσι και κυρίως τα έφερε η επιθυμία του ελληνικού λαού να επωμιστεί θυσίες, ή η ανοχή του, ή η συμπαράστασή του, η αγωνία του, έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος αυτός με ένα πολύ σημαντικό γεγονός, με την αλλαγή των όρων του δημοσίου χρέους, με την ελάφρυνση των νέων γενιών από ένα τεράστιο βάρος».

Εγκρίθηκε η νέα δανεική σύμβαση - Τον προγραμματισμό για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων ενέκρινε το Υπουργικό


 Την Παρασκευή 6 Απριλίου, ή το αργότερο στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες της κυβέρνησης Παπαδήμου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που συμφωνήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Με βάση αυτόν τον προγραμματισμό, η εντύπωση που μεταφέρουν οι περισσότεροι υπουργοί είναι πως η Βουλή θα έχει διαλυθεί σε χρόνο, ώστε οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν ακόμη και στις 29 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ημερομηνία των εκλογών αναμένεται να προσδιοριστεί στο τέλος Μαρτίου.
Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, μάλιστα, όπως σημειώνει Το Βήμα, υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, εκφράζουν την άποψη ότι ο χρόνος αυτός θα είναι εν τέλει και ο προσφορότερος για τη διενέργεια εθνικών εκλογών, προκειμένου να μην προηγηθούν οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, οι οποίες πιθανώς να επηρεάσουν με καθοριστικό τρόπο το κλίμα της εκλογικής αναμέτρησης, αν αυτή επρόκειτο να διεξαχθεί μία ή δύο εβδομάδες αργότερα.

Δημοσκόπηση Pulse: ΝΔ+ΠΑΣΟΚ= 27%


Πολυκερματισμό του πολιτικού συστήματος και οκτακομματική Βουλή δείχνει νέα δημοσκόπηση τηςPulse για την εφημερίδα το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί αύριο.
Πρόθεση ψήφου






ΝΔ 17%

ΠΑΣΟΚ 10 %

ΚΚΕ 9,5%

ΣΥΡΙΖΑ 9,5%

Δημοκρατική Αριστερά 8 %

Ανεξάρτητοι Έλληνες 5 %

Χρυσή Αυγή 3,5%

ΛΑΟΣ 3%

Οικολόγοι Πράσινοι 2%

ΔΗΣΥ 2%

Άρμα Πολιτών 2%.

ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ...ΔΡΑΧΜΗ ΒΛΕΠΕΙ Η UBS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 "μετά το PSI και το «κούρεμα» κατά 53,5% στα ελληνικά ομόλογα, η πραγματική μείωση του χρέους δεν θα ξεπεράσει τα 27 δισ. ευρώ ή 8%,"!   ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΆΝΟΥΝ.. Γ.Ζ

Δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και πιθανή επιστροφή στη δραχμή προβλέπει σε έκθεσή της η UBS. Η νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απίθανο να συμβεί το 2012, αλλά είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2013 ή το αργότερο πριν το τέλος του 2014. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι πιθανόν η Ελλάδα να «εξαναγκαστεί» σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

Στο σενάριο του οίκου UBS αναφέρεται ότι, μετά το PSI και το «κούρεμα» κατά 53,5% στα ελληνικά ομόλογα, η πραγματική μείωση του χρέους δεν θα ξεπεράσει τα 27 δισ. ευρώ ή 8%, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί και νέα αναδιάρθρωση (στα ομόλογα που εκδόθηκαν για την ανταλλαγή, αλλά και στα διμερή δάνεια στήριξης από τις Ευρωπαϊκές χώρες).


Κύμα απολύσεων και μειώσεων μισθών το επόμενο εξάμηνο

Ξεπερνά πλέον το 21% το ποσοστό της ανεργίας στη χώραΚύμα απολύσεων, μειώσεων αποδοχών αναμένεται να πλήξει την αγορά εργασίας στην Ελλάδα τουλάχιστον το επόμενο εξάμηνο. Αυτό προέκυψε από την έρευνα «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας», σύμφωνα με την οποία 4 στις 10 εταιρείες θα μειώσουν το προσωπικό τους, άλλες τόσες θα μειώσουν τους μισθούς, ενώ μόλις μία στις 7 θα κάνει προσλήψεις.
Ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας, για το α' εξάμηνο του 2012, σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποίησε το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, παραμένει χαμηλός και για το επόμενο εξάμηνο.
Ο Δείκτης συνεχίζει, για 6ο εξάμηνο, να είναι κάτω από την τιμή του 100 (82.1), γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση και στασιμότητα των δραστηριοτήτων προσέλκυσης και επιλογής νέων στελεχών.

Η χώρα δεν μπήκε στο Μνημόνιο λόγω δηλώσεων, απαντά ο Γ.Παπακωνσταντίνου για τα περί Τιτανικού

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε το έλλειμμα όπου ήθελε, αλλά εκεί που ήταν πραγματικά
Πράγματι η χώρα δε μπήκε στο μνημόνιο λόγω δηλώσεων. Μπήκε στο μνημόνιο επειδή οι αγορές και τα εκτελεστικά τους όργανα δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες λεηλασίας της χώρας..ΓΖ

Μετά τις αιχμές που άφησε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009, χαρακτηρίζοντας ατυχείς δηλώσεις του Γ.Παπακωνσταντίνου και του Γ.Παπανδρέου, ο υπουργός Περιβάλλοντος υπεραμύνθηκε των χειρισμών του και τόνισε: «Η χώρα δεν μπήκε στο Μνημόνιο λόγω δηλώσεων, αλλά λόγω ψεμάτων. Οι αβλεψίες και η απόκρυψη στοιχείων οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο».
Στην κατάθεσή του, ο Π.Χριστοδούλου ανέφερε: «Ενώ είχαμε βγάλει μια πολύ επιτυχημένη έκδοση ομολόγων δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι αν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία θα πάμε στο ΔΝΤ. Οι αγορές φρίκαραν», ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του σημείωσε: «Εκεί που είχαν αρχίσει να μαζεύονται τα spreads, ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε αναθεώρηση στοιχείων και μου ήρθε ταμπλάς».

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.....

Πολιτικό μέτωπο κατά των πράξεων βίας ζητεί ο Π. Καψής


Συμφωνούμε με το σύντροφο Καψή.. Να σταματήσει οποιαδήποτε βία. Αλλά η μεγαλύτερη βία από την απελευθέρωση είναι η βία της σημερινής εξουσίας ενάντια στο λαό..ΓΖ


Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Καψής τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αναδειχθεί, όχι μόνο το πραγματικό και το ενωτικό, όπως είπε, νόημα αυτών των εορτασμών, «αλλά και ότι οποιαδήποτε πράξη βίας ουσιαστικά έρχεται σε αντίθεση με αυτό ακριβώς το ενωτικό πνεύμα των εορτασμών».
Σε κοινό μέτωπο κατά οποιουδήποτε φαινομένου βίας εν όψει της 25ης Μαρτίου κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής ή ματαίωσης των παρελάσεων.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Καψής τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αναδειχθεί, όχι μόνο το πραγματικό και το ενωτικό, όπως είπε, νόημα αυτών των εορτασμών, «αλλά και ότι οποιαδήποτε πράξη βίας ουσιαστικά έρχεται σε αντίθεση με αυτό ακριβώς το ενωτικό πνεύμα των εορτασμών».

«Καρφιά» κατά Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα


    «'Cash never lies -το χρήμα δεν ψεύδεται» . 
Όχι μόνο... Στην Ελλάδα τίποτε δε μένει κρυφό. ΓΖ

«Καρφιά» κατά του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τους χειρισμούς τους σε ό,τι αφορά το έλλειμμα «έριξε» ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009.

«Το βασικό στοιχείο αποκλεισμού της Ελλάδας απ' το δανεισμό το 2010, δεν ήταν άλλο απ' τις συνεχόμενες επανεκτιμήσεις του ύψους του ελλείμματος του 2009, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το καλοκαίρι του 2010» δήλωσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου.

Την κατάσταση επιδείνωσαν ιδιαίτερα, «ατυχείς» δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Γ. Παπανδρέου -σύμφωνα με τον ίδιον- ωστόσο η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων ήταν αναπόφευκτη υπό την πίεση της EUROSTAT, ύστερα από την εξάντληση των χρονικών περιθωρίων που είχαν δοθεί στην Ελλάδα να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της στοιχεία.

Fitch: Απρόσμενη αναβάθμιση της Ελλάδας


Ξαφνικά 7 μονάδες πάνω. Αυτοί οι οίκοι είναι ικανοί να παίζουν τις χώρες μονά ζυγά. τους μονούς μήνες υποβάθμιση σε χρεοκοπία, τους ζυγούς σε ευημερία. Το μόνο που μένει σταθερό είναι τα μέτρα τελικά. Και τους μονούς και τους ζυγούς το ίδιο πήδημα. ΓΖ


Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε την Ελλάδα, τοποθετώντας την στη βαθμίδα «B-», από τη βαθμίδα της «μερικής χρεοκοπίας» (RD) όπου την είχε βάλει, μετά την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας.
Κατά την υποβάθμιση στη βαθμίδα RD, ο οίκος είχε διευκρινίσει ότι θα επαναξιολογούσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας όταν ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή ομολόγων.