Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Προς ΔΗΜΑΡ οι 5 από την ομάδα των 6 διαγραφέντων. Ο Παραστατίδης μένει στο ΠΑΣΟΚ

parastatidisΤο γενόσημο ΠΑΣΟΚ εκπληρει απόλυτα το ρόλο του.ΓΖ 
Έτοιμοι να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Αριστερά δηλώνουν οι πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους κ.κ. Γιάννη Αμοιρίδη (βουλευτή Πιερίας), Ηλία Θεοδωρίδη (βουλευτή Πέλλας), Τσετίν Μάντατζη (βουλευτή Ξάνθης), Γιάννη Μιχελογιαννάκη (βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης) και Γιώργο Παπαμανώλη (βουλευτή Κυκλάδων). Η σημερινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη έγινε με δική τους πρωτοβουλία και διαπίστωσαν «σε μεγάλο βαθμό ταυτόσημες απόψεις σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα».
Ο βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης αποφάσισε να μη μετακινηθεί από τον ιδεολογικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας πιστός στις αρχές και αξίες του κόμματος το οποίο υπηρετεί από το 1977. Παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωσή του:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ! ΣΑΡΑΝΤΑ ΞΕΝΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ - ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ- ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΩ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ"


Σε ρόλο κατ' ουσίαν πρωθυπουργού, ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα, προανήγγειλε σε χθεσινή (15.03.) συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα νέες μειώσεις μισθών τους επόμενους μήνες, προκειμένου, όπως είπε, να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας στα επίπεδα των χωρών της Βαλτικής και των Βαλκανίων. Επίσης ο Ράιχενμπαχ προανήγγειλε "αξιολογήσεις", ως πρώτο στάδιο για χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Έως το καλοκαίρι θα αφιχθούν στην Αθήνα 40 ξένοι ελεγκτές, οι οποίοι θα "ντουμπλάρουν" τους υπουργούς και τους διοικητές μεγάλων δημόσιων οργανισμών. Πρόκειται για "κυβέρνηση Ράιχενμπαχ", εξέλιξη με την οποία επιχειρείται η εξουδετέρωση της ψήφου των πολιτών στις επικείμενες εκλογές, με την υπογραφή Σαμαρά και Βενιζέλου.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ

Δημήτρης Σακελλάρης: Νέα κυβερνώσα Αριστερά

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΙΟΝΑΚΗ
Από την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη Αριστερά

Την εκτίμησή του ότι η μεγάλη κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, που είτε βρίσκεται απογοητευμένη είτε χωρίζεται σε μικρότερα πολιτικά σχήματα, «μπορούν, σε συνεργασία με την ευρύτερη Αριστερά, να αποτελέσουν τη 'μαγιά' εκείνη που θα οδηγήσει στο πολυπόθητο εγχείρημα της κυβερνώσας Αριστεράς» εκφράζει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών Δημήτρης Σακελλάρης.
Ο 35χρονος Δ. Σακελλάρης, φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα, επιρρίπτει σφοδρές κατηγορίες στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι εφαρμόζοντας τη στρατηγική «του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού» οδήγησε την κοινωνία σε εξαθλίωση και σε βαθύτερη ύφεση, καθώς και στην κυβέρνηση Παπαδήμου ότι ωθεί πιο βαθιά σε αυτή την κρίση, χωρίς μάλιστα να έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Αναφορικά με το ζήτημα συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ., υποστηρίζει ότι «κάποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την κυβερνητική διαχείριση παρά για την ανατροπή των εξοντωτικών για την κοινωνία πολιτικών» και σημειώνει ότι, αν το κόμμα «δεν περάσει στην αντίπερα όχθη των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης».