Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Όταν ο λαός δεν θα ‘χει τίποτα πια να φάει, θα φάει τους πλούσιους (Ζαν-Ζακ Ρουσσώ)

Τρώμε φτηνά στην Αθήνα!

Τρώμε φτηνά στην Αθήνα!Ένας πλήρης οδηγός της LIFO για τα μαγαζιά που κρατούν ψηλά τη σημαία της σχέσης ποιότητας-τιμής.

ΝΕΑ ΚΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ
Ο Μάνος στη Λεωχάρους, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, σερβίρει ένα-δύο φαγητά την ημέρα (κοκκινιστό με €5), παίζοντας αποκλειστικά Καζαντζίδη (ανάμεσα σε δεκάδες αποκόμματα με φωτογραφίες του Στελάρα), στο καφενείο στη στοά της οδού Θησέως (δίπλα από το κομμωτήριο The Box) μαγειρεύουν επίσης σπιτικά και φτηνά (το καλοκαίρι φάγαμε γεμιστά με €4,50), το Δωρίς, που λειτουργεί από το 1900 στην Πραξιτέλους 30 (210 3232671) με την παραπλανητική ταμπέλα «Δωρίς λουκουμάδες», έχει ένα αρκετά μεγάλο μενού με μαγειρευτά για όλα τα γούστα (από αυγά τηγανητά και φακές μέχρι ψαρόσουπες, πίτες και κρέατα), τον κύριο Θανάση, τον καλτ ενορχηστρωτή της κουζίνας και της σάλας, και τιμές ξεχασμένες σε προηγούμενη δεκαετία, στο all time classic υπόγειο Δίπορτο στη Σωκράτους και Θέατρου πίσω από την Κεντρική Αγορά ο αειθαλής κύριος Δημήτρης ψήνει σαρδέλες, βράζει ρεβίθια και σ’ τα σερβίρει σε τραπέζια κάτω από τα βαρέλια (εννοείται ότι, αν δεν βρεις τραπέζι, κάθεσαι με αγνώστους), ο Όλυμπος Νάουσα της Περικλέους 30 (210 3216149) έχει στάνταρ μενού, ανάλογα με την ημέρα (τη Δευτέρα σπανακόρυζο με €4,40, την Τρίτη ρολό κιμά με €6,

Υποκατάστατο του σεξ το... internet!

Απίστευτα είναι τα συμπεράσματα έρευνας της Boston Consulting Group που δείχνουν την «αφοσίωση» του μέσου Αμερικανού στον μαγικό κόσμο του ίντερνετ. Έτσι, το 77% των Αμερικανών δηλώνουν διατεθειμένοι να μην φάνε επί έναν χρόνο σοκολάτα προκειμένου να μην χάσουν την πρόσβαση στο ίντερνετ, ένα 7% θα μπορούσε να μην κάνει μπάνιο για έναν χρόνο προκειμένου να «χάσει» τη σύνδεσή του κι ένα άκρως εντυπωσιακό 21% δηλώνει πως θα μπορούσε να απέχει από το σεξ για να μην χάσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο!!!
Το Internet συνεισφέρει περισσότερο στην αμερικανική οικονομία απ’ όσο ΟΛΗ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, με τις υπηρεσίες της και τους υπαλλήλους της! Για την ακρίβεια, ο κόσμος του διαδικτυακού επιχειρείν προσέθεσε, το 2010, το 4,7% στο σύνολο της αμερικανικής οικονομίας, στο ΑΕΠ της χώρας.

Σχεδιάζεται συμψηφισμός του εφάπαξ με τα δάνεια στις τράπεζες

Το μέτρο θα είναι προαιρετικό για τον δικαιούχο και στοχεύει στην ανακούφιση των δανειοληπτών, στην ταχύτερη καταβολή του εφάπαξ και στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ρευστότητας για τα ταμεία
"Η" Online

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Βασίλη Ράπανο, είχε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το θέμα του συμψηφισμού μέρους ή και ολόκληρου του ποσού του εφάπαξ με τις οφειλές των δικαιούχων προς τις τράπεζες. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχε τις προηγούμενες ημέρες, για το ίδιο θέμα, επαφές με τη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

"Αθώος" δηλώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα!

Σε υπόμνημα προς τα μέλη της εξεταστικής παρουσιάζει τη δική του εκδοχή

Στις ευθύνες της ΝΔ θα σταθεί ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου προκειμένου να αποφύγει για μια ακόμα φορά την κριτική για τους δικούς χειρισμούς ως υπουργός Οικονομικών την κρίσιμη περίοδο για την χώρα 2009-2010, πράξεις που για πολλούς από τους μάρτυρες που κατέθεσαν στην εξεταστική είχαν ολέθρια αποτελέσματα για την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας.
Λίγα λεπτά πριν περάσει την πόρτα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του φουσκωμένου ελλείμματος του 2009 και του κατά πόσο τα στοιχεία παραποιήθηκαν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών συνομίλησε με τους δημοσιογράφους που παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας. "Η απουσία της ΝΔ από την εξεταστική είναι ξεκάθαρη απόδειξη ενοχής", υποστήριξε ο κ. Παπακωνσταντίνου θέλοντας να μεταφέρει το σύνολο των ευθυνών για τη δημοσιονομική κατάρρευση στις κυβερνήσεις του Κώστα αραμανλή.
Επι της ουσίας δηλαδή ο υπουργός δεν «έβγαλε» είδηση επιβεβαιώνοντας την κοινή παραδοχή που θέλει τον ίδιο να αποτελεί είδηση με τους χειρισμούς του.

“Τα Κινούμενα” ̵ On line games στο Θέατρο Βαφείο


Κινουμενα σχεδια live, ένα διαδραστικό παιχνίδι από την Καίτη Μανωλιδάκη για όλη την οικογένεια. Μέχρι να στείλεις τον Cheater στα έγκατα της Αβύσσης, κατεβαίνεις κι εσύ μαζί του. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σταθώ στο ύψος της μετριοφροσύνης των συντελεστών αυτής της παράστασης, αλλά δεν θα μασήσω τα λόγια μου. «Τα Κινούμενα» είναι ένα μικρό (70 λεπτών) αριστούργημα. Από τις θεατρικές παραστάσεις που σου αφήνουν πολλά.
Παράδειγμα, όταν ο Σπυρος Ξενος, από gothic Παππούς, εμφανίζεται ξαφνικά ως Cheater (ήρωας των role playing games) και προκαλεί το γέλιο με το μαγιό που φοράει. Προσωπικά δεν μπόρεσα να γελάσω. Υπερίσχυσε μέσα μου η σκέψη «ενδυματολόγος respect» (Σάββας Πασχαλίδης!). Kι όταν αρχίσει να χορεύει ως εκπρόσωπος του Κακού ενάντια στο Καλό, αναγκάζεσαι να ψάξεις και να μάθεις ότι ο συγκεκριμένος Cheater έχει κάνει σωματικό θέατρο στη Βουλγαρία.