Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Nέες συλλήψεις μελών του κινήματος «Occupy Wall Street»


Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές του κινήματος «Occupy Wall Street» απομακρύνθηκαν σήμερα τα ξημερώματα από ένα πάρκο της Νέας Υόρκης, έπειτα από αντιπαράθεση με την αστυνομία που οδήγησε στη σύλληψη έξι από αυτούς.
Η αστυνομία έκλεισε το πάρκο Γιούνιον Σκουέαρ, στα βόρεια του Γκρίνουιτς Βίλατζ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, και έδωσε εντολή στους καταληψίες να το εγκαταλείψουν. «Τους προειδοποιήσαμε να φύγουν από το πάρκο γιατί έκλεινε», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι στο χώρο ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 διαδηλωτές, αλλά η αστυνομία απέφυγε να δώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό.

Με πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο δίμηνο του 2012

Θετικά τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου
Ενώ οι προβλέψεις "έδειχναν" έλλειμμα, πλεόνασμα τελικά παρουσιάζει το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο του 2012.
Αν και αρχικά προβλεπόταν έλλειμμα 22 εκατομμυρίων ευρώ, τελικά το πρωτογενές αποτέλεσμα είναι θετικό με πλεόνασμα 367 εκατομμυρίων ευρώ.
Το έλλειμμα την ίδια ώρα περιορίζεται στα 495 εκατομμύρια ευρώ έναντι στόχου για 879 εκατομμύρια ευρώ.
Αναλυτικά, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2012 ανήλθε σε 9.258 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο που προέβλεπε έσοδα 9.239 εκατομμύρια ευρώ.

Παπαδήμος: Κάντε υπομονή για τις εκλογές


To σκέφτονται....Γ.Ζ.

Mε τη φράση "κάντε λίγο υπομονή" απάντησε ο Λουκάς Παπαδήμος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ημερομηνία των εκλογών μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Κάρολο Παπούλια.
Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε μετά την ορκωμοσία του Φίλιππου Σαχινίδη στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ήταν και ο χρόνος των εκλογών.
Με βάση αυτή τη δήλωση και σε συνδυασμό με τα όσα μεταδίδουν από το βράδυ της Τρίτης συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ο χρόνος των εκλογών δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί αφού διασφαλιστεί ότι θα δρομολογηθούν και θα ολοκληρωθούν όλες οι προαπαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος και της δανειακής σύμβασης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 33 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Αίτημα παρουσίας του Πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων στην από κοινού συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών...
Υποθέσεων, με θέμα τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, κατέθεσαν σήμερα 33 βουλευτές ύστερα από πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή.
«Θεωρούμε χρήσιμο, κρίσιμο και αναγκαίο να αποκτήσει την απαραίτητη πολιτική βαρύτητα η συζήτηση με θέμα την εθνική εκκρεμότητα τωναποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα», αναφέρουν σε επιστολή τους οι 33 βουλευτές.
Το πλήρες κείμενο έχει ως ακολούθως:
«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, αξιότιμοι κ.κ. αρχηγοί των κομμάτων,

ΑΘΗΝΑ: Mάζεψαν τα νεράντζια


Δεν το πιστεύω....ΓΖ
Υπό τον φόβο επεισοδίων στις 25 Μαρτίου, συνεργεία του Δήμου Αθηνών, τις
βραδινές ώρες, αφαίρεσα νεράντζια από τα δέντρα που βρίσκονται γύρω
απ’ το Σύνταγμα. Στην αρχή ακουγόταν ως φήμη, αλλά αν κάνει κανείς μια βόλτα στους δρόμους κοντά στη βουλή θα διαπιστώσει ότι οι νεραντζιές είναι κλαδεμένες και γυμνές
από νεράντζια…
  tromaktiko

Πρόσθετους φόρους 5,4 δισ. ζητεί το ΔΝΤ

Για το διάστημα από το 2013 έως το 2016

Τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε βασικές κατευθύνσεις, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τους μισθούς και την ανεργία, μετά το Μάιο έχουν επισημάνει στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα στα μεγάλα κόμματα. Ο διεθνής οργανισμός τονίζει πως οι αλλαγές θα πρέπει να εστιάσουν στις εξής βασικές κατευθύνσεις:
-Ο δημόσιος τομέας είναι μεγάλος και προσφέρει «γενναιόδωρες» αποδοχές σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα.
-Στον ιδιωτικό τομέα ο βασικός μισθός είναι υψηλός σε σύγκριση με άλλες χώρες, ενώ η αύξηση των μισθών υπερβαίνει την αύξηση της παραγωγικότητας.
-Η ανεργία κινείται σε υψηλά επίπεδα καθώς το μη ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον δεν ενθαρρύνει την αύξηση της απασχόλησης.

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 40 ΔΙΣ. ΤΑ 'ΚΟΚΚΙΝΑ' ΔΑΝΕΙΑ

Πάνω από 40 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα δάνεια που δεν πληρώνουν στην ώρα τους τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, εκτινάσσοντας το ύψος των επισφαλειών για τις ελληνικές τράπεζες στα υψηλότερα επίπεδα μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ποσοστό των καθυστερήσεων στα δάνεια άνω των 90 ημερών κατέγραψε σοβαρή επιδείνωση ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2011, όπου σταματούν τα επίσημα στοιχεία, καθώς εκτινάχθηκε στο 14,7% των συνολικών δανείων από 10,5% τον Δεκέμβριο του 2010.
Η αύξηση του δείκτη επισφαλειών στο 14,7% ανεβάζει τα δάνεια σε καθυστέρηση στα 37,3 δισ. ευρώ στο σύνολο των 252,9 δισ. ευρώ που ήταν οι συνολικές οφειλές προς τις τράπεζες τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ οι συνθήκες εξυπηρέτησης των οφειλών επιδεινώθηκαν περαιτέρω το τρίτο τρίμηνο του 2011, αλλά και το πρώτο δίμηνο του 2012.

Γ. Παπανδρέου: Η Μέρκελ ήξερε για το δημοψήφισμα από τον Ιούνιο του '11


Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Les Echos ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν για την πρόθεση του να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός για το μνημόνιο από τον περασμένο Ιούνιο. ‘Γνώριζαν’, τονίζει, όλοι αυτοί, μεταξύ των οποίων η Άγκελα Μέρκελ, που έκαναν ότι εξεπλάγησαν.
Το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας αναφερόμενο στον Γιώργο Παπανδρέου γράφει ότι «δεν φαίνεται να έχει καταβληθεί ιδιαίτερα από την απίστευτη πίεση στους ώμους του καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο χρόνων χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ούτε από το γεγονός ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο από το ίδιο του το Κόμμα αφού προηγουμένως είχε θελήσει να οργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη».

Με 213 υπέρ ψηφίστηκε η δανειακή σύμβαση

Picture 0 for Ένταση στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση
Με ψήφους 213 «ναι» έναντι 79 «όχι» υπερψηφίσθηκε, χθες αργά το βράδυ, από την Ολομέλεια της Βουλής η νέα δανειακή σύμβαση. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκαν υπέρ, ενώ την καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Ηχηρές απουσίες από την ψηφοφορία ήταν από το ΠΑΣΟΚ η Βάσω Παπανδρέου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σπύρος Κουβέλης και ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ από τους άλλους διαγραφέντες του κόμματος υπέρ του νέου Μνημονίου τάχθηκαν η Μιλένα Αποστολάκη, ο Χρήστος Κατσούρας, ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο Χρήστος Μαγκούφης και ο Βασίλης Τόγιας.
Από τη Νέα Δημοκρατία υπήρξαν επτά βουλευτές από τους διαγραφέντες που ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση: οι Γ. Βλάχος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κ. Γκιουλέκας, Μ. Τζίμας, Γ. Καρασμάνης, Γ. Βαγιωνάς και Κ. Παπασιώζος.

ΧΥΤΗΡΗΣ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  Στη χώρα δεν προσφέρουν οι κακοί πολιτικοί ΓΖ
Την άποψη ότι δε θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο. «Θεωρώ ότι όλοι οι πολιτικοί θα έπρεπε να σκεφτούν ότι οι εκλογές, τη στιγμή που γίνονται, δεν προσφέρουν στη χώρα. Θεωρώ ότι η επόμενη βουλή θα είναι χειρότερη από την παρούσα και θα υπάρξει και μια αποσταθεροποίηση», είπε. Επίσης, εκτίμησε πως τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων δεν θα φθάσουν στα ποσοστά 45% του παρελθόντος, αλλά θα διαμορφωθούν πολύ χαμηλότερα και πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι θα παρατηρούμε πολλές φωνές μεν, αλλά έλλειψη συνεργασιών και αυτό με φοβίζει, όσον αφορά τη σταθερή πορεία που έχει ανάγκη η χώρα».
Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, απάντησε ότι «σε περίπτωση που κρίνω ότι μπορώ να είμαι θετικός, έστω και κατ' ελάχιστον, στις εξελίξεις, τότε θα είμαι».

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

  Αυτός φαίνεται δε διάβασε  ούτε το σύνταγμα (δυστυχία σου Ελλάς...) ΓΖ


Την επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου ως την ανοιξη του 2013 ζητεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη που παραχωρεί στο σημερινό φύλλο της γερμανικήςεφημερίδας «Handelsblatt». Ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει ότι αναμένει οικονομική ανάπτυξη ως...
2% το επόμενο έτος, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί νομοθεσία, η οποία θα απλοποιεί τις διαδικασίες που απαιτούνται για τους ξένους επενδυτές.
«Δεν χρειαζόμαστε περιπέτειες μέσω πρόωρων εκλογών. Χρειαζόμαστε γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Δεν θα ήταν αντιδημοκρατικό, εάν μπορούσε να επιμηκυνθεί ο χρόνος της θητείας του κ. Παπαδήμου», δηλώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης και προτείνει οι εκλογές να γίνουν την άνοιξη του 2013.

Να αγοράσουν τα ελληνικά λιμάνια θέλουν οι Τούρκοι

  Μάθανε πως πηδιόμαστε πλακώσανε και οι τούρκοι...ΓΖ
Tweet Παράθυρο ευκαιρίας για επενδύσεις στην Ελλάδα αναζητούν τουρκικές εταιρείες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της τουρκικής εταιρείας Global Investments στελέχη της οποίας εξέφρασαν ενδιαφέρον για μακροχρόνια μίσθωση ελληνικών λιμένων, αλλά και για επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας στην Ελλάδα.
«Η Global Investments αναζητά ευκαιρίες στην Ελλάδα, εστιάζοντας κυρίως στα λιμάνια», δήλωσε στο Reuters το μέλος του Δ.Σ της εταιρείας, Adnan Nas.
«Mπορούμε να ολοκληρώσουμε τις επενδύσεις με λιγότερο από 1 δισ. δολάρια και αναζητούμε συνεργάτες για πιο ακριβές επενδύσεις», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί και αν με το ποσό αυτό αποτιμά την αξία κάποιων λιμανιών.
Ο κ. Nas είπε ακόμα ότι η εταιρεία του αξιολογεί τις επιλογές της για επενδύσεις στους τομείς ενέργειας και υποδομών στην Ελλάδα.
Η τουρκική Global έχει ήδη τρία λιμάνια στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου, καθώς και επενδύσεις στην ενέργεια, το real estate και τον χρηματοοικονομικό κλάδο.