Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΔΗΜ. ΓΛΗΝΟΣ : ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1932!

''1932: ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ''
''ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ'' - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ''ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ''!
''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΩΝ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ''
Αναδημοσιεύουμε ένα συγκλονιστικό κείμενο του Δημήτρη Γληνού, του μεγάλου κομμουνιστή παιδαγωγού, πρωτεργάτη του δημοτικιστικού κινήματος
και κορυφαίας προσώπικότητας της πνευματικής Ελλάδα στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.
Ένα κείμενο γραμμένο στην κορύφωση της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 1932, που οδήγησε στην επίσημη πτώχευση της χώρας.

ΜΑΣ ΕΔΕΣΑΝ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Η νέα δανειακή σύμβαση, που πέρασε πανηγυρικά τη νύχτα της Τρίτης από τη Βουλή με 213 ψήφους βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κάποιων διαγραμμένων ομοϊδεατών τους, προκαλεί φρίκη σε όποιον επιχειρήσει έστω και μια απλή ανάγνωση των επαχθέστατων όρων της. Η Ελλάδα και η Τράπεζα της Ελλάδος «παραιτούνται αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορούν να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι νομικών διαδικασιών σχετικά με την παρούσα σύμβαση» ορίζει ωμά το 15ο κεφάλαιο, παράγραφος 4 της σύμβασης που ψήφισε ανενδοίαστα η Βουλή των Ελλήνων. «Αμετάκλητη» παραίτηση από «κάθε δικαίωμα ασυλίας» του ελληνικού κράτους! Ολα στο σφυρί!
Στο έλεος των δανειστών δηλαδή περνάει οτιδήποτε κατέχει το ελληνικό κράτος - από το περιεχόμενο των κρατικών ταμείων και το κτίριο... της Βουλής ως τον... Παρθενώνα, τα εδάφη και τα νησιά της πατρίδας μας! Δεν έχει σημασία αν οι δανειστές δεν επιχειρήσουν ποτέ να κατασχέσουν την Ακρόπολη. Σημασία έχει ότι οι βουλευτές δεν ντράπηκαν να τους δώσουν αυτό το δικαίωμα!

Τρίκαλα - Με ιπτάμενο πανό και συνθήματα το «μήνυμα» στην Κυβέρνηση!!

Mε συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η παρέλαση στα Τρίκαλα, με τον κόσμο πίσω από κάγκελα και μακριά από την εξέδρα!!
Ένα μπλόκο Αριστερών στο ύψος της πλατείας «Κιτριλάκη», με πανό και συνθήματα διαμαρτυρίας για την Κυβέρνηση και για την αστυνομοκρατία της πόλης των Τρικάλων, έδωσε το δικό της «χρώμα» στην σημερινή παρέλαση…
Την παράσταση έκλεψε ένα τεράστιο πανό που σηκώθηκε με μπαλόνια πάνω από την όχθη του Ληθαίου από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Rossonero», στέλνοντας το δικο του μήνυμα αντίστασης!
Φώτο από την Παρέμβαση της ομάδας του στεκιού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου..










Οι Έλληνες αξίζουν καλύτερη κυβέρνηση, είπε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο ανδρών
Mάθαν πως πηδιόμαστε...πλακώσαν και οι Πορτογάλοι..ΓΖ 
Με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο συναντήθηκε σήμερα, Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του σε Ισπανία και Πορτογαλία.
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά ενόψει των εκλογών. «Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες αξίζουν καλύτερη κυβέρνηση και ισχυρή πλειοψηφία για την αλλαγή στη χώρα σας. Φυσικά, είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος, για να κάνει τη δουλειά».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει σε δύο καλούς φίλους, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
«Είναι κοινή η μοίρα μας, κοινά τα προβλήματα, κοινή η αγωνία για το θέμα της οικονομίας, για την ανάγκη της ανάπτυξης και για την ανάγκη της πάταξης της λαθρομετανάστευσης.

Θεσσαλονίκη: Συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου στη παρέλαση

Θεσσαλονίκη: Συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου στη παρέλαση
Αλήθεια πως αναγνωρίζονται οι πολιτες ποιου κόματος μέλη είναι? 
Στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει παραταχθεί μπροστά τους και τους εμποδίζει να φτάσουν στο οδόστρωμα της εξέδρας των επισήμων.
Τα αστυνομικά μέτρα είναι δρακόντεια, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση των πολιτών σε ακτίνα 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ήδη και πριν από την παρέλαση έξι προσαγωγές.
http://www.tsantiri.gr 

Ανοίγει και πάλι το Ασφαλιστικό - Η μείωση των εσόδων λόγω της ανεργίας και των περικοπών στους μισθούς ανατρέπει τα δεδομένα

Ανοίγει και πάλι το Ασφαλιστικό Aυτή την πολιτική την ασκούν υπουργοί προερχόμενοι απο το λαό...
Νέα επώδυνα μέτρα στο ασφαλιστικό σύστημα αναμένονται εντός του 2012, καθώς τα Ταμεία οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο εξαιτίας των νέων μέτρων του μνημονίου για τη δραματική μείωση των μισθών και της πρωτοφανούς έκρηξης της ανεργίας, τα οποία θα επιφέρουν δραματικές απώλειες εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία και θα καταστήσουν απολύτως αναγκαία την αναθεώρηση των δεδομένων του συστήματος.
Ηδη το 2011 τα ταμεία κύριας ασφάλισης παρουσίασαν απώλειες 4,5 δισ. ευρώ, όταν η ανεργία κινούνταν σε χαμηλότερα επίπεδα και οι μειώσεις μισθών ήταν σαφώς μικρότερες από την υφιστάμενη καταιγίδα μέτρων του δεύτερου μνημονίου. Σύμφωνα με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις για το 2012, οι απώλειες εσόδων θα φθάσουν τα 6,5 δισ. ευρώ, με δεδομένη και τη «στενότητα» του κρατικού προϋπολογισμού για την παροχή επιπλέον επιχορήγησης, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα ενέκρινε η τρόικα.

ΠΟΡΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΙΡΑΝ


Ενωμένοι οι λαοί να αντιμετωπίσουμε τη βία των κυβερνήσεων. Τη βία των αγορών. Τη βία του αδίστακτου κεφαλαίου.  ΓΖ 
Εκατοντάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους του Τελ Αβίβ ενάντια σε μία ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση της κυβέρνησης Νετανιάχου στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Η διαδήλωση ήλθε εν μέσω μίας διαδικτυακής εκστρατείας με διεθνή απήχηση που συνδέει Ισραηλινούς και Ιρανούς πολίτες συγκεντρώνοντας μηνύματα ειρήνης, φιλίας και αγάπης.
 Ουδεμία σχέση έχουν, όμως, με τη διαδήλωση οι εμπνευστές της διαδικτυακής πρωτοβουλίας Israel loves Iran που χωρίς να το γνωρίζουν ξεκίνησαν ένα φαινόμενο στο Facebook με τη φράση «Ιρανοί, δεν θα βομβαρδίσουμε ποτέ τη χώρας, σας αγαπάμε».
 Το διαδικτυακό κάλεσμα σε ειρήνη είναι μία πρωτοβουλία που ανήκει σε ένα ζευγάρι Ισραηλινών με στόχο να κινητοποιήσουν την ισραηλινή κοινή γνώμη ενάντια σε μία ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του Ιράν.

Στα 293 ευρώ ο μισθός για μερική απασχόληση

Στα 293 ευρώ ο μισθός για μερική απασχόλησηΤου Γιώργου Γάτου
Στα 255,47 ευρώ μεικτά (για νέο ηλικίας κάτω των 25 ετών) και στα 293,04 ευρώ (για εργαζόμενο πάνω από 25 ετών) «κλειδώνουν» οι πρώτοι - εισαγωγικοί μισθοί για τους μερικώς απασχολούμενους, με τετράωρη εργασία, μετά τις μειώσεις των κατώτατων ορίων της ΕΓΣΣΕ κατά 22% και 32% που ισχύουν αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και το ν. 4046/2012.
Απάντηση
Την αναλογική μείωση των μισθών και για τους ευέλικτα απασχολούμενους (με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία κ.ά.) καθώς και τα νέα όρια των αμοιβών τους προκύπτουν από έγγραφη απάντηση της γενικής γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Α. Στρατινάκη σε ερώτημα της ΓΣΕΒΕΕ.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει η «Η»:
1Σε εργασιακές σχέσεις που υπάγονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο μισθός και το ημερομίσθιο μπορούν να μειωθούν μέχρι και 22% (για τους εργαζόμενους με ηλικία πάνω από 25 ετών) και μέχρι 32% (για εργαζόμενους με ηλικία κάτω των 25 ετών) μονομερώς με απόφαση του εργοδότη, ενώ λοιπές αποδοχές (π.χ. επιπλέον συμφωνημένος μισθός που καταβαλλόταν πριν από το νέο νόμο) δεν θίγονται.