Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Έλληνες μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Αυστραλίας – τα “σκλαβοπάζαρα των μεταναστών” (1953)

 Εφημερίδα "Αυγή", 24 6 1953 - κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Πριν λίγο καιρό, με αφορμή το πογκρόμ των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, είχαμε αναρτήσει ένα βίντεο-ντοκυμαντέρ με θέμα Το προγκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο του Καναδά (1918)
Είχαμε υποσχεθεί τότε ότι θα επανέλθουμε και με με άλλα δημοσιεύματα που καταδεικνύουν τη ζωή και την αντιμετώπιση των Ελλήνων μεταναστών σε διάφορα μέρη της γης, ελπίζοντας πως θα διδαχθούμε από το παρελθόν και θα οπλιστούμε κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Σήμερα λοιπόν, αναρτούμε ένα σχετικό άρθρο της “Αυγής” για τους Έλληνες μετανάστες της Αυστραλίας. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Διαβάστε και διαδώστε το…
http://erodotos.wordpress.com

Φ. Γεννηματά: «Για το χαράτσι της ΔΕΗ σύμφωνη και η ΝΔ»

«Η κατάργηση του ειδικού αυτού τέλους σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί άλλο ισοδύναμο μέτρο»

Η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, «αποτελεί μέρος του ήδη συμφωνημένου και υπογεγραμμένου και από το κόμμα της ΝΔ μνημονίου με τους εταίρους μας» απαντά το ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες της ΝΔ περί κατάργησης του εν λόγω φόρου.
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε ότι «τα έσοδα που προβλέπει είναι απολύτως κρίσιμο στοιχείο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Η κατάργησή του ειδικού αυτού τέλους σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να επιβάλει άλλο ισοδύναμο μέτρο που θα αποφέρει έσοδα για το κράτος ύψους δύο δισ. ευρώ».

ΝΔ: "Θα καταργήσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ"

ΝΔ: "Θα καταργήσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ" : ​Κατάργηση για το «χαράτσι», το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, αλλά και δημιουργία του ΕΤΑΚ με διευρυμένο  ​Σεμνά αδελφέ Αντώνιε. Μας βλέπουν και λίγο νοήμονες..... μην μας υποτιμάτε τόσο. Άλλο κατάργηση. Άλλο μετονομασία (και ας είχα 9 στην έκθεση!!)

Κατάργηση για το «χαράτσι», το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, αλλά και δημιουργία του ΕΤΑΚ με διευρυμένο πεδίο εφαρμογής και εξαίρεση των αγροτικών εκτάσεων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, προβλέπουν, μεταξύ άλλων οι προτάσεις της ΝΔ για τη φορολογία ακινήτων.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε χθες Τρίτη, με τον πρόεδρο και το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων και στη συνέχεια παρουσίασε τις βασικές προτάσεις του κόμματος.

Τα μυστικά της κάλπης


εκλογεςΠως θα ψηφίσουμε στις εκλογές; Πότε ευνοείται το πρώτο κόμμα; Τι θα συμβεί εάν μπουν πολλά κόμματα στη βουλή; Μπορεί το πρώτο κόμμα να μην πάρει το bonus των 50 εδρών; Τι θα συμβεί εάν η αποχή ξεπεράσει το 50%; Διαβάστε τις απαντήσεις σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ του iPop.gr.
Με μαθηματικό τύπο που προκύπτει από πολλαπλασιασμούς και διαρέσεις γίνεται η κατανομή των εδρών στις εκλογές. Υπάρχει περίπτωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί να πάρουν ποσοστό που δεν θα τους επιτρέπει να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας αφού δεν θα έχουν πλειοψηφία εδρών.
Όσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή,τόσο αποδυναμώνεται το πρώτο κόμμα και μαζί οι πιθανότητες αυτοδυναμίας.Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των κομμάτων που δεν μπαίνουν στη Βουλή, όσο περισσότερα είναι τα άκυρα, τα λευκά και η αποχή, τόσο ενισχύεται το πρώτο κόμμα. Επομένως η ψήφος σε κόμμα που μπαίνει στη Βουλή πιάνει τόπο με την έννοια ότι πηγαίνει εκεί που θέλει ο ψηφοφόρος και όχι με καραμπόλα στο πρώτο κόμμα.

Μετανάστες, οι Εβραίοι της μνημονιακής εποχής

 Του Γιάννη Αλμπάνη

Αν κάποιος είχε αμφιβολίες για το κατά πόσο η μνημονιακή εποχή μας έχει αναλογίες με το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων του Μέγκα το βράδυ της 26ης Μαρτίου, σίγουρα θα άλλαζε άποψη. Η παρουσίαση της ανακοίνωσης για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών έγινε με τους όρους του κλασικού φασισμού. Οι μετανάστες σταθερά συσχετίζονταν με τις χωματερές, οι δε αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης έβρισκαν την αναλογία τους στα τοπικά κινήματα ενάντια στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ. Οι μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάστηκαν «σαν υγειονομική βόμβα που απειλεί την υγεία μας», καθώς και σαν φορείς (εννοείται) της εγκληματικότητας. Η συνάφεια με τον τρόπο που αντιμετώπιζαν οι ναζί τους Εβραίους είναι προφανής: άνθρωποι-σκουπίδια που στην πραγματικότητα έχουν εκπέσει της ανθρώπινης ιδιότητας, μολυσματικές εστίες που απειλούν την καθαρότητα και την υγεία του εθνικού σώματος, στυγεροί εγκληματίες που ληστεύουν τους φιλήσυχους γηγενείς εργαζόμενους. Σήμερα, ξέρουμε από την ιστορική εξέλιξη, ότι η απανθρωποποίηση των Εβραίων αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την εξόντωση τους.

Le Figaro: Έρχεται μια επανάσταση χωρίς όπλα στην Ελλάδα

 tvxs.gr
Σε άρθρο του στην Le Figaro ο απεσταλμένος της γαλλικής εφημερίδας στην Αθήνα Philippe Gélie κάνει λόγο για μεγάλη επερχόμενη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. «Αυτό που θα συμβεί, είναι μια επανάσταση χωρίς όπλα», κατά το σχόλιο του Μανώλη Γλέζου.
 «Η Ελλάδα είναι ένα καζάνι που βράζει στη φωτιά της φτώχειας του λαού, η οποία υποδαυλίζεται από την προδοσία των ελίτ», σχολιάζει ο δημοσιογράφος. Τρεις δεκαετίες πελατειακής διαχείρισης αλλοτρίωσαν ολοκληρωτικά τη λειτουργία του κράτους, το οποίο είναι χρεοκοπημένο ως το λαιμό.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΪΚΑ: ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ (150 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ)

Απαντήσεις της Τρόικα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή

ΡΕΝ: ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ Η ''ΛΑΘΟΣ'' ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ! ΤΟΜΣΕΝ: ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΠΕΡΑΤΑΙΡΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ!

Σήμερα Τρίτη στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποι της Τρόικα, (Όλι Ρέν, Γιοργκ Άσμουσεν και Πολ Τόμσεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι σκοπός του είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ομιλία του, αφού τόνισε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, μέσω του Μνημονίου, έχει αποτύχει πλήρως και δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων, ζήτησε από τους εκπροσώπους της Τρόικα να δεσμευτούν κατηγορηματικά, και να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό, ότι δεν είναι σκοπός τους να φτάσουν οι μισθοί στην Ελλάδα, στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Βουλγαρίας και την Ρουμανία.

Ζωή «σκουπίδι»: Η φτώχεια επελαύνει και στη Γερμανία

 http://tvxs.gr

Την ίδια ώρα που οι γερμανικοί δείκτες για την οικονομία και την ανάπτυξη ευημερούν, ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι της κοινωνίας του Βερολίνου φαίνεται πως… δυσ-ημερεί! Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο Βερολίνο καταφεύγουν στη συλλογή άδειων πλαστικών ή γυάλινων φιαλών από τα σκουπίδια, τις οποίες ύστερα επιστρέφουν σε σουπερμάρκετ και τοπικά καταστήματα για λίγα μόλις σεντς, ώστε να καταφέρουν να συμπληρώσουν το γλίσχρο εισόδημά τους.
Αυτό που προκαλεί βέβαια αίσθηση είναι το γεγονός πως δεν πρόκειται για άστεγους ή εξαθλιωμένους ρακοσυλλέκτες ή ακόμα και τοξικομανείς όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα. Πρόκειται για συνταξιούχους ή ανέργους στο Βερολίνο οι οποίοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην και καταφεύγουν ολοένα και περισσότερα σε αυτή τη πρακτική προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Κλάους Ρέγκλινγκ: Η διάσωση της Ελλάδας δεν κοστίζει στη Γερμανία

 http://www.tovima.gr

Το Βερολίνο ωφελείται από την κρίση λέει ο επικεφαλής του μηχανισμού διάσωσης

Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει ευρώ στο γερμανό φορολογούμενο δηλώνει στο περιοδικό «Focus» ο επικεφαλής του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Γερμανού φορολογούμενου» δηλώνει ο κ. Ρέγκλινγκ. «Στη Γερμανία έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι κάθε μεμονωμένη μεταφορά χρημάτων προς Ελλάδα βαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας και χρηματοδοτείται από τα χρήματα των φορολουμένων. Η άποψη ότι τα χρήματα δόθηκαν και θα δεν θα επιστραφούν ποτέ είναι λάθος. Πρόκειται για δάνεια – χωρίς καμία εξαίρεση – τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν».

Νίκος Κοτζιάς: «Με γεια το κούρεμα - Καλώς το δούλεμα»

 Τα νέα δάνεια ελήφθησαν για να ενισχυθούν οι τράπεζες, οι μεγαλοδανειστές και μεγαλοομολογιούχοι. Χαμένοι είναι εκείνοι που «κουρεύονται» χωρίς να λαμβάνουν στήριξη, κυρίως οι συνταξιούχοι και τα ταμεία τους.
ο πρόσφατο «κούρεμα» γέννησε πολλά «παράδοξα»:
Ένα πρώτο «παράδοξο» είναι το γεγονός ότι, ενώ θα υπάρξει «κούρεμα» μεγαλύτερο των 95 δις του χρέους, ταυτόχρονα το συνολικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί. Ο λόγος είναι ότι δεν έγινε μόνο «κούρεμα», αλλά υπήρξε και νέα δανειο δότηση. Δεν έχει κανείς παρά να μελετήσει με προσοχή το «κούρεμα» και τα νέα δάνεια, για να κατανοήσει ποια είναι η λύση του αρχικού «παράδοξου». «Κούρεμα» έχουν υποστεί οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι μικροί ομολογιούχοι. Αντίθετα, τα νέα δάνεια ελήφθησαν για να ενισχυθούν οι τράπεζες, οι μεγαλοδανειστές και μεγαλοομολογιούχοι. Με άλλα λόγια, αν εξετάσει κανείς τρεις κατηγορίες διάδρασης θα διαπιστώσει ότι χαμένοι είναι εκείνοι που «κουρεύονται» χωρίς να λαμβάνουν στήριξη, κυρίως οι συνταξιούχοι και τα ταμεία τους. Κερδισμένοι είναι εκείνοι τα ομόλογα των οποίων «κουρεύονται», αλλά λαμβάνουν δεκάδες δισεκατομμύρια νέου και, μάλιστα, φτηνού δανεισμού, δηλαδή οι τράπεζες – ορθότερα, οι τραπεζίτες.

Σύμβουλοι Χωρίς Σύνορα: Oμάδες Υποστήριξης Ανέργων


Η Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής (ΕΛ.Ε.ΣΥΜ.) και η ομάδα εθελοντικής δράσης "Σύμβουλοι Χωρίς Σύνορα", αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας, επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους άνεργους της πόλης μας.
Από την Κρυσταλία Πατούλη, δημοσιογράφο - Σύμβουλο Ανθρώπινων Σχέσεων, μέλος της ΕΛ.Ε.ΣΥΜ.
Οι "Σύμβουλοι Χωρίς Σύνορα", ως σύμβουλοι ψυχικής υγείας είναι εξειδικευμένοι στο συντονισμό ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης και στη διαχείριση συναισθηματικών δυσκολιών. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουν ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης για τους ανέργους συμπολίτες μας.