Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

30 ΜΑΡ 2012 - Η γυναίκα "σατανάς" , Μις Ευρώπη 1930, που εισέβαλε στο άγιο όρος, μεταμφιεσμένη !!!

Α. Διπλαράκου: Ελληνίδα Μις Ευρώπη (1930).


Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε σήμερα για τα σύγχρονα καλλιστεία ομορφιάς. Ορισμένοι τα θεωρούν ένα, ακόμα, θέαμα, ενώ άλλοι ένα χαζό θέαμα. Σίγουρα, όμως, δεν είχαν πάντα την ίδια απήχηση στην Ελληνική κοινωνία.

Τα καλλιστεία ομορφιάς στην Αθήνα του 1930 ήταν ένα μέγιστο πολιτικό γεγονός και η Μις Ελλάς κουβάλαγε στις όμορφες πλάτες της την «τιμή» του Έθνους.
Ο πρώτος διαγωνισμός έγινε το 1929.
Το πόσο σοβαρή υπόθεση ήταν για τη ζωή των Αθηναίων φαίνεται και από το ότι τα πρώτα χρόνια τα καλλιστεία τα διοργάνωνε η «Ένωσις των Συντακτών».
Η πρώτη Μις Ελλάς ήταν η ...Ασπασία Καρατζά, εγγονή του αγωνιστή του 1821, Παναγιώτη Καρατζά, η οποία μάλιστα διακρίθηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στο Παρίσι, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Τον επόμενο χρόνο ο κόσμος είναι περισσότερο ενημερωμένος γύρω από τα καλλιστεία. Ο ίδιος ο Δήμαρχος των Αθηναίων Σπυρίδων Μερκούρη (ο παππούς της Μελίνας) πήρε μέρος στην επιτροπή για την ανάδειξη της Μις Ελλάς, ενώ, κατά τον Δημ.Λαμπίκη, ο δήμαρχος προώθησε την εκλεκτή του Αλίκη Διπλαράκου.

Μία πραγματικά όμορφη ιστορία...

Θα πάρει μόλις 37 δευτερόλεπτα να το διαβάσεις και θα αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου.
Δύο άνδρες, και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου..
Ο ένας άνδρας αφηνόταν να σηκωθεί όρθιος στο κρεβάτι του για μία ώρα κάθε απόγευμα για να κατέβουνε υγρά από τα πνευμόνια του.
Το κρεβάτι του βρισκόταν δίπλα στο μοναδικό παράθυρο του δωματίου.
Ο άλλος άνδρας έπρεπε να περνάει όλη την ώρα του ξαπλωμένος.
Οι άνδρες μιλούσαν για ώρες αδιάκοπα. Μιλούσαν για τις γυναίκες τους και τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τη θητεία τους στο στρατό, πού πήγαν διακοπές.

"Καρφιά" Μπαμπινιώτη για Διαμαντοπούλου

"Αν ο νόμος εφαρμοζόταν, ίσως εγώ να μην ήμουν σε αυτή τη θέση" απαντά ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινίωτης, στην κριτική περί "οπισθοχώρησης" στην εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της προκατόχου του.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να αποσυνδέσει τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων - τουλάχιστον για φέτος - με την εφαρμογή του νόμου και επανέλαβε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, αν θεωρηθεί ότι δεν καλύπτει επαρκώς τη θέση του.
Πρόσθεσε ότι "το μείζον θέμα είναι" ότι δεν έχει εφαρμοστεί από την πλειοψηφία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.
"Η Πολιτεία δεν μπορεί να εκβιάζει τα πανεπιστήμια και να τα απειλεί, για να εφαρμοστεί ένας νόμος" ανέφερε.
Όσον αφορά την απόφασή του για χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, που υπέστησαν απώλειες με το "κούρεμα" στα αποθεματικά τους, τόνισε ότι πρόκειται για την υπόλοιπη επιδότηση ώστε να βγάλουν τη χρονιά και να κλείσουν τους προϋπολογισμούς.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «ΑΠΟΡΡΙΨΤΕ ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ»

Κάλεσμα στο λαό «να απορρίψει στις κάλπες τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων τους» απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια περιοδείας της στο Βόλο. Παράλληλα, κάλεσε το λαό «να μην υποκύψει σε ροζ σύννεφα και ροζ όνειρα ότι αρκεί μια αντίσταση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, μέσω διαπραγματεύσεων και μάλιστα με την ΕΕ».
«Στις κάλπες δυο πράγματα πρέπει να συμβούν ταυτόχρονα: Πανίσχυρο ΚΚΕ και εξαιρετικά αδυνατισμένα τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
Είπε ακόμη ότι το ΚΚΕ «βαδίζει προς τις εκλογές έχοντας ένα από τα βασικά του συνθήματα: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». «Αυτό», συμπλήρωσε, «βγαίνει κι από τη σημερινή περιοδεία. Και δίπλα στον εργάτη βλέπουμε και τον φτωχό αγρότη και το φτωχό μικρομάγαζο».