Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Φ. ΔΕΡΓΙΑΔΕ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 01/04/12


 

1. Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα είπε ότι «πρέπει να εναρμονίσουμε τη μεγάλη ψυχή της παράταξης με το σώμα της». Πως μπορεί να γίνει αυτό με 1,5 εκατομμύριο ανέργους να ακούν ΠΑΣΟΚ και να αποδοκιμάζουν; Βάσει αυτού που…. σπείρατε, με ποιο ποσοστό θα είσαστε ευχαριστημένος;
Οι πολιτικές επιλογές της τελευταίας διετίας είναι γεγονός ότι δημιούργησαν ιδεολογικό ρήγμα μέσα στο κόμμα και φυσικά στη σχέση του με την κοινωνία. Έχω επανειλημμένα μιλήσει για την πολιτική που ακολουθήθηκε. Έχω διατυπώσει δημόσια τις διαφωνίες μου και προειδοποίησα για το που θα οδηγηθούμε. Το ίδιο λέω και τώρα: Αν δεν επαναπροσδιορίσουμε πολιτικές και στόχους, αν δεν ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της θρησκευτικής προσήλωσης στις «εντολές» των Τροικανών, αν δεν κατανοήσουμε το αδιέξοδο αυτών των πολιτικών, τότε η απόσταση ΠΑΣΟΚ και κοινωνίας θα πάρει μη αναστρέψιμα χαρακτηριστικά. Δίκαια λοιπόν υπάρχει οργή και αποδοκιμασία από τον κόσμο, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι υπάρχει στο βάθος της ψυχής όλων αυτών μια ελπίδα και μια θετική προσδοκία για τη δυναμική της δημοκρατικής παράταξης που μπορεί να διορθώσει αν όχι να ανατρέψει τις πολιτικές αυτές.

Ο Αθλητικός Όμιλος «ΙΝΑΧΟΣ»


Η ομάδα του Ορεινού Βάλτου. 
Οταν δαπανώνται 30 σχεδόν εκατομμύρια για την κατασκευή ΕΝΟΣ κλειστού γυμναστηρίου σε επαρχιακή πόλη (που διαθέτει και αλλα , και που στην ουσία θα λειτρουργεί σαν εκθεσιακό κέντρο)   δε μπορούν να διατεθούν πεντακόσιες χιλιάδες για την κατασκευή ενός προπονητηρίου σε ένα ορεινό χωριό, αναγκάζοντας τα παιδιά σε διαδρομή  140 χιλιομέτρων για μια προπόνηση. 

Ιστορικό Συλλόγου

Ο Αθλητικός Όμιλος «ΙΝΑΧΟΣ» ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2000 από μια παρέα αποτελούμενη από νέους ανθρώπους, με πολλαπλούς στόχους και οράματα για το αθλητικό και πολιτιστικό μέλλον της περιοχής και πρωτεργάτες τους Χαράλαμπο Κόπανο (που ήταν ο εμπνευστής της ιδέας για την ίδρυση της ομάδας) και Σάκη Τορουνίδη (που ανέλαβε τα διαδικαστικά και την αρχική χρηματοδότηση).
Από την πρώτη αγωνιστική σεζόν έγινε αισθητό το πρόβλημα της έλλειψης γηπέδου, αφού η ομάδα χρησιμοποίησε σαν έδρα το κλειστό Νεοχωρίου Άρτας, πραγματοποιώντας όμως μια αξιοπρεπή πορεία παρά τις δυσκολίες. Το επιθετικό φορτίο σε αυτή την πρώτη σεζόν σήκωσαν οι Κόπανος (που ήταν και προπονητής) και Δ.Λαγός,συνεπικουρούμενοι από τους Μ.Καλφαγιάν,

Καβουροσαλάτα με ζυμαρικά ..και άλλα




Tώρα φταίω που έπεσα πάνω σε συνταγές?
Συνέχεια με τις σαλάτες αναμιγνύοντας κάτι θαλασσινό αυτή τη φορά.
Υλικά
5 τεμάχια καβουρόψιχα σουρίμι
200 γρ βίδες (ή κοφτό μακαρόνι, ό,τι μας βρίσκεται)
1 πράσινη πιπεριά
1-2 φύλλα φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κουταλιές μαγιονέζα (αν θέλουμε, αναμιγνύουμε με γιαούρτι)
αλάτι, κόκκινο πιπέρι
 Κόβουμε την καβουρόψιχα σε μικρά κομμάτια. Ομοίως την πιπεριά και το κρεμμυδάκι.
Βράζουμε τις βίδες - προσωπικά τις προτιμώ λίγο να "τσιμπάνε".
Όπως είναι ζεστές οι βίδες, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και από πάνω την μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι.

Γρήγορα και εύκολα. Καλή μας όρεξη!

Σαν σήμερα 2 Απρίλη ....



Σαν σήμεραΤο 1925 αποφασίζεται στην Ελλάδα η εφαρμογή του 8ώρου τμηματικά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των διαφόρων εταιριών...

1902: Ανοίγει ο πρώτος κινηματογράφος στο Λος Άντζελες, με το όνομα Ηλεκτρικό Θέατρο.

1925: Αποφασίζεται στην Ελλάδα η εφαρμογή του 8ώρου τμηματικά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των διαφόρων εταιριών.

1956: Μαθητές του Γυμνασίου και του Κολεγίου Πάφου, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας το σύνθημα «Ένωσις», έρχονται σε σύγκρουση με ισχυρές αγγλικές δυνάμεις στο Κτήμα.

Συντηρητικοί Μαρξιστές (Β' μέρος)

Συντηρητικοί Μαρξιστές (Α' μέρος)


του Γιάνη Βαρουφάκη
Μετά τους Δεσμευμένους Ελευθεριάζοντες και τους Συνθηκολογημένους Κευνσιανούς (βλ. εδώ για τοΜέρος Β), σήμερα ήρθε η σειρά των εγχώριων μαρξιστών που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έκαναν τον Καρλ Μαρξ να βγει από τα ρούχα του – ακριβώς όπως οι Δεσμευμένοι Ελευθεριάζοντες θα εκνεύριζαν τον γκουρού τους Friedrich von Hayek, και οι Συνθηκολογημένοι Κευνσιανοί τον John Maynard Keynes.

Πριν προχωρήσω, επιτρέψτε μου να θυμίσω τον σκοπό αυτών των τριών άρθρων: Να εξετάσουν κατά πόσον οι έλληνες διαμορφωτές της κοινής γνώμης (πολιτικοί, επιστήμονες, σχολιαστές) είναι συνεπείς με τις αρχές, και την ιδεολογία, που οι ίδιοι δηλώνουν ότι έχουν. Στόχος μου δεν είναι να αμφισβητήσω τον νεοφιλελευθερισμό, τον Κευνσιανισμό ή, σήμερα, τον Μαρξισμό. Στόχος μου είναι να καταδείξω τον τρόπο με τον οποίο οι κυρίαρχοι εκπρόσωποι, στην Ελλάδα, αυτών των τριών ιδεολογικών ρευμάτων πέφτουν σε αντιφάσεις με αυτά που οι ίδιοι λένε ότι πιστεύουν.

Αντιπολεμικό "ντου" στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Και στις δύο ακτές του Ατλαντικού η αστική Δημοκρατία δείχνει το σύγχρονο επαίσχυντο πρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, επιστρατεύοντας τις δυνάμεις καταστολής, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και την δική τους δικαστική και τυφλά αστική δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά κινήματα και την αμφισβήτηση.

Στις ΗΠΑ «για λόγους «Ασφάλειας» δικαστήριο του Σικάγο απαγόρευσε τη διεξαγωγή διαδηλώσεων κατά του ΝΑΤΟ στην πόλη, προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Νοέμβριο οπότε και θα λάβει χώρα η σύνοδος του ΝΑΤΟ. Αρχικά, η αντιπολεμική πορεία θα γινόταν στα μέσα Μαΐου, οπότε και θα κλείσει μία άλλη σύνοδος, επίσης στο Σικάγο, αυτή των G8, αλλά και για αυτήν πήρανε αρνητική απάντηση οι διοργανωτές. Το Τμήμα Μεταφορών της πόλης υποστηρίζει ότι δεν ενέκρινε την πορεία επειδή, λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού προσωπικού, θα προκαλούνταν κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους. Από την πλευρά τους, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters υποστηρίζουν πως τα επιχειρήματα δικαστή και αρχών δεν είναι λογικά και λένε με βεβαιότητα ότι η πορεία του Μαΐου θα γίνει κανονικά.