Κυριακή 8 Απριλίου 2012

«Θα ψηφίσω αυτό που θα τους πονέσει περισσότερο»!


Φωτογραφία για «Θα ψηφίσω αυτό που θα τους πονέσει περισσότερο»!Το σύνολο των άμεσα πληττόμενων από τις επιπτώσεις του μνημονίου δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα και μία μάζα ψηφοφόρων που κινείται με δεδομένα και προβληματισμούς στους οποίους το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να απαντήσει.Η μάζα αυτή αριθμεί όπως γράφει ΤΟ ΒΗΜΑ κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια πολίτες. Πιο συγκεκριμένα 1.033.507 ανέργους, 360.820 υποαπασχολούμενους, 400.000 απλήρωτους και 100.000 νέους ψηφοφόρους.Η συμπεριφορά τους, σύμφωνα με τους δημοσκόπους είναι απελευθερωμένη από όλα σχεδόν τα διλήμματα που τίθενται εν όψει των εκλογών, το «ευρώ ή δραχμή» δεν σημαίνει τίποτα και δεν τους απασχολεί και η στάση πληρωμών γιατί την υφίστανται ήδη.Και αναλυτές τονίζουν ότι η λογική που επικρατεί σε αυτούς του πληθυσμούς περιγράφεται από τη φράση: «θα ψηφίσω αυτό που θα τους πονέσει περισσότερο»!

http://www.newsnow.gr/



Αυτά είναι τα πέντε χαράτσια που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων


Φωτογραφία για Αυτά είναι τα πέντε χαράτσια που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτωνΣύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα και στην περίπτωση που δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αμέσως μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος του χρόνου, θα κληθούν να πληρώσουν πέντε χαράτσια.
Αμέσως μετά τις εκλογές εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν έως και πέντε φόρους για την ακίνητη περιουσία τους. Συνολικά μέχρι το τέλος τους έτους θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία περί τα 3,5 δισ. ευρώ.
 Αναλυτικά τα χαράτσια:
Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) 2009: Αφορά περίπου 1,28 εκ. φορολογούμενους. Συγκεκριμένα, εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ για το 2009 υπολείπεται να λάβουν πρώτον οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και κατά δεύτερον οι έγγαμοι που στην κατοχή τους βρίσκονται ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η αποστολή των εκκαθαριστικών αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Μαΐου.

Το Μνημείο του Άγνωστου Πολίτη

image «Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκκαλο
με το λουρί στο σβέρκο
Νάτη πετιέται απο ξαρχής
κι αντριεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό
με το καμάκι του ήλιου»
Γιάννης Ρίτσος

Πάντα βρίσκει τρόπους η Ρωμιοσύνη και μένει ζωντανή. Εκεί που λες ότι πνέει τα λοίσθια, νάτη πετιέται από ξαρχής κι ανασταίνεται και ξαναρχίζει να ζει. Είναι η Ρωμιοσύνη αυτή που ζει κουρνιασμένη μέσα στον καθένα από μας, στην κάθε ελληνική ψυχή κι ας είναι η πατρίδα σκλαβωμένη. Και με μια πράξη, μια θυσία βγαίνει απ’ το λήθαργο και φωνάζει: «Εδώ είμαι!Τσακισμένη, μα ζωντανή στους αιώνες των αιώνων! Ποτέ δεν ξεχνώ ποια είμαι, μη με ξεχνάτε κι εσείς!».

Kοσμοπολίτες, όχι απάτριδες

image Tου Χρήστου Γιανναρά 
Mέσα σε ατμόσφαιρα και σε συνθήκες κρίσης (που πιθανόν να υποδηλώνει και συντελεσμένο πια ιστορικό τέλος της οργανωμένης ελληνικής συλλογικότητας) εμφανίστηκαν δυο γόνιμες προκλήσεις αναμέτρησης με το αδιόρθωτα καθυστερημένο ερώτημα: Tι νόημα μπορεί να έχει, ακόμα σήμερα, η ελληνική ιδιότητα;
 Eνα από τα κλινικά συμπτώματα του ιστορικού μας τέλους είναι και η απώθηση παρόμοιων ερωτημάτων στο περιθώριο του ενδιαφέροντος, δηλαδή στα άχρηστα του κοινού βίου. Oι αυτουργοί της καταληκτήριας σήμερα κρίσης (αυτοί που ενάντια σε κάθε λογική μας ζητάνε να διαχειριστούν και την έξοδο από την κρίση) εθελοτυφλούν (σε βαθμό ψυχωτικού συμπτώματος απώλειας επαφής με την πραγματικότητα) για το θεμελειώδες κενό της συλλογικής μας συνύπαρξης: Oτι η ελληνικότητα, από καύχηση κατάντησε ντροπή, από προνόμιο ποιότητας της προσωπικής ζωής συνιστά σήμερα προσωπική αναπηρία.

Βίντεο σοκ για το AIDS! Οι 90 ημέρες της Σαλίνα

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι πέρα για πέρα αληθινό και δείχνει την εξέλιξη που έχει το AIDS στους ανθρώπους που νοσούν. Θα δείτε μια νέα γυναίκα από την Αφρική, την Σελίνα, η οποία νόσησε από την ασθένεια. Η Σελίνα δέχτηκε να την κινηματογραφήσουν, κάθε ημέρα, επί 90 μερόνυχτα, προκειμένου να βοηθήσει και η ίδια όπως είπε, να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για το AIDS.
Τοποθέτησαν μια κάμερα επάνω από το κρεββάτι της, η οποία κατέγραφε κάθε λεπτό της Σαλίνα. Στη συνέχεια όταν συμπληρώθηκαν και οι 90 ημέρες, αυτό που υπάρχει πλέον στην κάμερα, δεν είναι η Σαλίνα... Δείτε αν αντέχετε

Άλλες 89 νέες εντάξεις στο Digi Retail

 Apollon Press   pollonpress.blogspot.com

H εταιρία «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» ανακοινώνει την ένταξη 89 νέων επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-retail» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», η οποία αφορά στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της λιανικής.
Τα 89 νέα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται, έχουν συνολικό προϋπολογισμό 3,9 εκατ. ευρώ και η συνολική επιχορήγηση (δημόσια δαπάνη) που εγκρίθηκε ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ευρώ και προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013. Τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στη δράση «digi-retail» από τις αρχές Ιουλίου έως σήμερα ανέρχονται σε 1.956 και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 89 εκατ. ευρώ.

Για γέλια ή για κλάματα;


  Η εναγώνια προσπάθεια του Σαμαρά να διαψεύσει ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει την επικινδυνότητα στην πολιτική γραμμή που χαράζει η σημερινή ΝΔ.
Αποκαλύπτει επίσης το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί με την επιλογή του να στηρίξει την Κυβέρνηση Παπαδήμου και να συνυπογράψει το νέο μνημόνιο.
Την ίδια στιγμή που η δημοσκοπική κατηφόρα συνεχίζεται, επανέρχεται είτε με την απειλή αλλεπάληλων εκλογικών αναμετρήσεων μέχρι την επίτευξη της πολυπόθητης αυτοδυναμίας είτε με φθηνά επιχειρήματα για να πείσει (ποιους άραγε;) ότι είναι ικανό το κόμμα του να κυβερνήσει μόνο του.

Ρ. Μπενίνι: «Δεν χρωστάει η Ελλάδα, αλλά όλος ο κόσμος σε αυτήν»

«Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα».

Kάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία του μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό ο ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ρομπέρτο Μπενίνι, ο οποίος αναγορεύτηκε την Τετάρτη επίτιμος διδάκτορας  του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
«Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει. Όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα» είπε.

Όπως πάντα εκδηλωτικός, ο Ρ. Μπενίνι δεν δίστασε να σκαρφαλώσει στα έδρανα και να ανέβει στο βήμα καταχειροκροτούμενος.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ* : "ΣΚΑΝΔΑΛΑ" KAI ΣΚΑΝΔΑΛΑ...


Γιατί τώρα οι ... αποκαλύψεις για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ; 
Είναι αυτονόητο ότι για κάθε περίπτωση που υπάρχει υπόνοια για παράνομες πράξεις πρέπει να επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει για να αποδειχτεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να αποδοθούν ευθύνες.
Διαχρονικά ως Αυτόνομο, ριζοσπαστικό, ταξικό ρεύμα ιδεών και δράσης στο Συνδικαλιστικό κίνημα οφείλουμε να καταγγέλλουμε και να βρισκόμαστε σταθερά απέναντι σε κάθε πρακτική διαφθοράς και συνδιαλλαγής προς ίδιον όφελος από τη μεριά συνδικαλιστικών στελεχών.
Εφόσον λοιπόν αποδειχτεί η όποια ευθύνη στην συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς αυτή πρέπει να καταλογιστεί με κάθε αυστηρότητα.
Πάντως δεν είναι τυχαία η ανακίνηση του θέματος αυτή την περίοδο που ετοιμάζονται μεγάλα σχέδια για το ενεργειακό και προωθείται η εκποίηση της ΔΕΗ.

Μετανάστες έδωσαν τη ζωή τους δίχως να σώσουν τελικά ζευγάρι Ελλήνων


Τώρα τι θα πουν όλοι εκείνοι που θεωρούν εγκληματίες, ληστές και, γενικώς, μιάσματα τους μετανάστες;
Πώς θα σχολιάσουν το γεγονός ότι δυο μετανάστες από το Πακιστάν έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ελλήνων, το αυτοκίνητο των οποίων είχε κολλήσει στις γραμμές του τραίνου;
Η είδηση είναι, πραγματικά, συγκλονιστική.
Σκοτώθηκαν γιατί δεν αδιαφόρησαν. Το τραγικό δυστύχημα, την Παρασκευή το μεσημέρι στο Κρυονέρι, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και δύο αλλοδαπούς-υπήκοους Πακιστάν- που παρασύρθηκαν από διερχόμενη αμαξοστοιχία, αναδεικνύει μέσα από την τραγικότητά του το μεγαλείο της ανθρώπινης αυτοθυσίας που δεν γνωρίζει χρώμα, φυλή και καταγωγή. Οι δύο μετανάστες έσπευσαν να βοηθήσουν τους παγιδευμένους επιβάτες στο ΙΧ και το πλήρωσαν με τη ζωή τους.

Ο αποχαιρετισμός της Εμμυς προς τον πατέρα της Δημήτρη Χριστούλα


 Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής έστειλαν τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον 77χρονο, που έβαλε... «εμβληματικά» τέλος στη ζωή του, την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος.
Συνθήματα, όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία/ η Χούντα δεν τελείωσε
το ΄73», διέκοπταν τους ομιλητές που έστελναν το τελευταίο "αντίο" στον 77χρονο.

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !...


Οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία είναι καταιγιστικές: Η νίκη του Ολάντ στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 6/5 θεωρείται πλέον ως μια μη αντιστρέψιμη δυναμική με αποτέλεσμα απεσταλμένοι της Μέρκελ να έχουν ήδη αρχίσει διερευνητικές άτυπες επαφές με τους συνεργάτες του υποψηφίου των Σοσιαλιστών, ενώ την ίδια στιγμή πρόσφατη δημοσκόπηση καταγράφει πρόθεση ψήφου σε ποσοστό 15% υπέρ του υποψηφίου της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς Μελανσόν. Στην τρίτη θέση μετά τους Ολάντ-Σαρκοζί ο Μελανσόν εκτοπίζει την Ακροδεξιά της Λεπέν στην τέταρτη θέση ενώ πριν από λίγους μόνο μήνες πολλοί πιθανολογούσαν μια μονομαχία της με τον απερχόμενο πρόεδρο στο δεύτερο γύρο.

Δέκα μύθοι για τον Καπιταλισμό

  Η νεοφιλελεύθερη εκδοχή του καπιταλισμού έχει εξαντληθεί. Οι καρχαρίες, μη θέλοντας να χάσουν τα κέρδη τους, ρίχνουν όλο το βάρος της κρίσης στους ώμους των φτωχών, και των συνταξιούχων. Το φάντασμα μιας «ευρωπαϊκής άνοιξης» πλανάται πάνω από την Ευρώπη.
Υπάρχει μια άποψη, που θέλει τους λαούς να έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα. Οι λαοί παραπλανώνται από την προπαγάνδα, και οι απόψεις τους χειραγωγούνται και διαμορφώνονται κατά το δοκούν.
Τα ψέματα αποτελούν ένα σύγχρονο όπλο μαζικής καταστροφής και καταπίεσης. Είναι εξίσου αποτελεσματικά με τον πόλεμο. Πολλές φορές αλληλοσυμπληρώνονται. Αποτελούν μεθόδους εκλογικής επιτυχίας, και καταστροφής όσων κρατών δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις.

Ο φόβος του πολιτικού (για αναρχία) πριν από το πέναλτι...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου (press-gr)

Ο πολιτικός της μεταπολίτευσης έκανε φάουλ μέσα στην μικρή περιοχή της λαϊκής κυριαρχίας, ανατρέποντας – άλλοι λένε εκουσίως και άλλοι ακουσίως – τον Έλληνα πολίτη. Το πέναλτι είναι γεγονός, αλλά ο πολιτικός κάνει ακόμη ότι δεν άκουσε το σφύριγμα του διαιτητή (για προκήρυξη εκλογών) που τοποθετεί την μπάλα στα... έντεκα βήματα από τον τερματοφύλακα. Είναι τέτοια η τρομάρα τους που αυτογελοιοποιούνται διαρκώς παίζοντας με την ημερομηνία των εκλογών και υποτίθεται με τα νεύρα του πολίτη.
Άθλια εικόνα, απολύτως εξευτελιστική για το πολιτικό σύστημα και την χώρα διεθνώς. Φοβούνται, λέει, ότι η εκτέλεση του πέναλτι θα προκαλέσει χαοτικές καταστάσεις στην Ελλάδα. Σκέφτονται με την κλασσική θεωρία των πολιτικών ισχύος, σύμφωνα με την οποία στον βαθμό που διαταράσσεται ο διπολισμός ισχύος, το σύστημα περιπίπτει σε περισσότερο ή λιγότερο άναρχη δομή.