Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: «Δώστε μου τη δύναμη να τα αλλάξω όλα»



Tις τέντες μου μπορεί να μου τις αλλάξει? ΓΖ

Επαναφέρει τη διαπραγμάτευση με εταίρους και δανειστές και επιτίθεται στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς στη δήλωσή του την Τετάρτη με αφορμή την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Ο κ. Σαμαράς επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ γιατί από το 2009 εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, επέστησε την προσοχή στους πολίτες για τις κρίσιμες εκλογές του Μαΐου και ζητά την συγκρότηση ισχυρής κυβέρνησης που να μπορέσει να τα αλλάξει όλα.

«Με τις εκλογές ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάποιοι δεν ήθελαν τις εκλογές. Σήμερα παίρνουν την απάντησή τους. Κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα γίνουν εκλογές. Κι αυτοί σήμερα παίρνουν την απάντησή τους…».

Απάντηση στη Δήλωση της Γερμανίας για το Κατοχικό Δάνειο και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.




Την 1η Απριλίου 2012 το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε:

"Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.
Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα."

Τι κάνουμε; Πρόταση για την έξοδο από την κρίση

Ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Θεόδωρος Δηληγιάννης

Στην ελληνική πολιτική σκηνή του τέλους του 19ου αιώνα, ο Θεόδωρος Δηληγιάννης, αρχηγός του τότε Εθνικού κόμματος, απόγονος κοτζαμπάσηδων και κλασικός εκπρόσωπος της πολιτικής φαυλότητας, αντιπολιτευόταν με πάθος το μεγάλο πολιτικό ηγέτη Χαρίλαο Τρικούπη. Όταν ο τελευταίος, ο οποίος το 1893 υποχρεώθηκε να πει το ιστορικό «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», τον ρώτησε «τελικά, ποια είναι η δική σας πολιτική κύριε Δηληγιάννη», εκείνος του απάντησε : « Η πολιτική μου είναι ακριβώς η αντίθετη της ιδικής σας κύριε Τρικούπη»!
Η έλλειψη πολιτικής πλατφόρμας, η αοριστολογία, η αντιφατικότητα, είναι συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων και μάλιστα σε χώρες με έντονο κοινωνικό παρορμητισμό και ευκολοπιστία όπως η δική μας. Βολεύει την πολιτική πατρονία και ανακολουθία πονηρών πολιτευτών που οσφυοκάμπτουν πρόθυμα στους ισχυρούς της παραεξουσίας, εγχώριας και διεθνούς. Οφείλεται επιπλέον σε σύγχυση ιδεών, πείσματος, ανεπάρκεια γνώσεων, πείρας και πολιτικού οράματος. Στην εκ του πονηρού στάση, να μην γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες μπορεί να δυσαρεστήσουν κάποιους. Άλλωστε, όταν δεν υπάρχουν προτάσεις, μπορεί όταν κερδηθεί η εξουσία, να παρθούν οποιαδήποτε μέτρα, που θα είναι χειρότερα από τα προϋπάρχοντα ! Μια ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση, δεν μπορεί να στέκεται μόνο στον καταγγελτικό λόγο.

Independent: Χρωστάμε μία συγνώμη στον ελληνικό λαό

  «Πληρώνοντας το τίμημα για ένα ηλίθιο οικονομικό πείραμα» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Independent το οποίο αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα σκληρά μέτρα της λιτότητας. «Το μαρτύριο είναι ορατό παντού. Δεν μπορείς να φας το μεσημεριανό σου σε ένα καφέ χωρίς οι επαίτες να συρρέουν γύρω σου, οι άστεγοι να μαζεύονται σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου...» αναφέρει ο αρθρογράφος ο οποίος γράφει και για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα υπογραμμίζοντας ότι «ένα τρομερό μαρτύριο έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής κρίσης». «Τι χρωστάμε στον ελληνικό λαό; Συμπόνια, αλληλεγγύη και υποστήριξη και μία συγνώμη επίσης, εάν κάνουμε εκστρατείες υπέρ του ευρώ. Ακριβώς στο κατώφλι μας στην Ευρώπη η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία» υπογραμμίζει ο ο αρθρογράφος.
Independent

Ποιος θα τιμήσει τους Πακιστανούς;

ήταν τέσσερα τα παιδιά. Και οι νεκροί έχουν ονόματα : Humayun Awar και Wakar Ahmed. Είμαι υπερήφανος που βρήκα τις φωτογραφίες, τα ονόματα τούς και που έκανα τις ενέργειες να μεταφερθούν οι σοροί τους στην πατρίδα τους.) 
Εκεί που λές "ολα μαύρα είναι". Εκεί που λές "χάθηκε η συλογικότητα,   η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά".   Έρχονται τρια 19/χρονα παιδιά. Μελαμψοί. Απο το Πακιστάν. Βλέπουν δυο ηλικιωμένους Ελληνες να κινδυνεύουν στις γραμμές του τρένου. Αψηφούν τον κίνδυνο και τρέχουν να βοηθήσουν. Τα δυο απο τα τρία Πακιστανάκια παρασύρονται και αφήνουν την τελευταία τους πνοή στις ράγες....  Τώρα πια μπορείς να πείς "Υπάρχει ελπίδα". Και αναρωτιέσαι "ποιοι πρέπει να μαντρωθούν στα "ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ?".  Με λίγη προσπάθεια εχεις την απάντηση " ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΟΙ", αλλά "ΟΙ ΑΛΛΟΙ", αυτοί που τα εμπνεύστηκαν και τα κατασκευάζουν..ΓΖ.
Διαβάσατε, ακούσατε την είδηση -εκτός αν χάθηκε μαζί με τις ειδήσεις των καναλιών. Στο Κρυονέρι, στις γραμμές του τρένου, την Παρασκευή το μεσημέρι. Ι.Χ. αυτοκίνητο με επιβάτες δύο ηλικιωμένους βρέθηκε στις γραμμές του τρένου σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση – ίσως από ατύχημα.

Aerial viewing of Greece - Η Πατρίδα μας

Οι ομορφιές της Ελλάδας αναδεικνύονται μέσα σε ένα βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου μέσω Internet. Υπέροχες εικόνες, μαγευτικά τοπία τραβηγμένα από ψηλά, μαγνητίζουν το βλέμμα!
Τα πλάνα έχουν γυριστεί μέσα απο ελικόπτερο ύστερα απο πτήση 85 ωρών.Η υψηλή ανάλυση της εικόνας κάνει το αποτέλεσμα θεαματικό!

Στρασβούργο: Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η ρίψη δακρυγόνων…


Η ρίψη δακρυγόνων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, κατά την εκδίκαση προσφυγή του εκπαιδευτικού Αλί Γκιουνές σε βάρος της Τουρκίας, το Δικαστήριο απεφάνθη πως η ρίψη δακρυγόνων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και ιδιαίτερα εναντίον μεμονωμένων προσώπων, συνιστά παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το οποίο απαγορεύεται η πάσης φύσεως κακομεταχείριση....
Ο 44χρονος σήμερα εκπαιδευτικός Αλί Γκιουνές είχε δεχθεί στο πρόσωπο δακρυγόνο από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε ειρηνική διαδήλωση κατά της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούνιο του 2004 στην Κωνσταντινούπολη.

Oι γέροι αυτοκτονούν, οι νέοι μεταναστεύουν… ή σαπίζουν

  Oι γέροι αυτοκτονούν, οι νέοι μεταναστεύουν… ή σαπίζουν Αλλη μια αυτοκτονία χθές απελπισμένου ανθρώπου, 52 χρόνων. Γράφτηκε πως είχε ψυχολογικά προβλήματα, κατάθλιψη. Καθημερινά σχεδόν και σε ολη την Ελλάδα της κρίσης και της εξαθλίωσης καταγράφονται παρόμοια ”περιστατικά”… Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν και άλλες δύο, εκτός του 52χρονου, αυτοκτονίες συνανθρώπων μας πάνω απο 75 χρόνων. Ολοι σίγουρα θα είχαν “ψυχολογικά προβλήματα” τα οποία κάτω απο το βάρος της διάλυσης της ζωής τους είτε για οικονομικούς λόγους είτε γιατί δεν αντέχουν αυτό τον αβίωτο βίο,αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το μάταιο τούτο κόσμο. Προηγήθηκαν και άλλες αυτοχειρίες τα δύο τελευταία χρόνια, και η πρόσφατη συμβολική πολιτική αυτοχειρία του Δημήτρη Χριστούλα στην Πλατεία Συντάγματος.

Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι Ακούστε




Ακούστε!
Εφόσον τ’ αστέρια λάμπουν –
πάει να πει πως αυτό χρειάζεται σε κάποιον;
Πάει να πει πως κάποιος θέλει να υπάρχουν αυτά;
Πάει να πει πως κάποιος αποκαλεί αυτά τα φλέ-μα-τα
μαργαριτάρια;
Και, πέφτοντας

CIA: Κούρεμα ή πόλεμος (Απόρρητη έκθεση προς το ΔΝΤ για την Ελλάδα)

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς των ΗΠΑ προς στήριξη της Ελλάδας συνιστούν αμερικανικές υπηρεσίες και επιτελείς του Ομπάμα, εκτιμώντας ότι, λόγω της βαθιάς δημοσιονομικής – οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, μπορεί να καταστεί παράγοντας αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή.
Έκθεση της CIA επισημαίνει ότι αυτός ο κίνδυνος μεγαλώνει λόγω των περιπλοκών με τα πετρέλαια και υποδεικνύει ως λύση την παροχή υποστήριξης προς την Ελλάδα, προκειμένου να επιτύχει ένα ακόμη «κούρεμα» χρέους.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, με την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου η χώρα θα εξασφάλιζε πολιτική σταθερότητα και θα απέφευγε τον «πειρασμό» σπασμωδικών κινήσεων εξωτερικής πολιτικής, που θα δημιουργούσαν κινδύνους ανάφλεξης στην περιοχή.