Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Στο 50% η ανεργία για τους νέους κάτω των 24 ετών

Στις στρατιές των ανέργων προστέθηκαν 344.913 άτομα (μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Ιανουαρίου 2012) και ο συνολικός αριθμός τους έφθασε τα 1.084.668 άτομα. Από την έναρξη της κρίσης το 2009 ο αριθμός των ανέργων έχει αυξηθεί κατά 152,3%
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ξέφρενη ανοδική πορεία της ανεργίας, η οποία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Τον Ιανουάριο εκτινάχτηκε στο 21,8% από 14,8% ένα χρόνο πριν.

Η ανεργία «σαρώνει» τους νέους και πλέον έσπασε το... φράγμα του 50%. Ανήλθε στο 50,8%, κάτι που σημαίνει ότι ο ένας στους δύο νέους αδυνατεί να βρει εργασία. Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό ανεργίας στους νέους αυξήθηκε μέσα σε ένα χρόνο περίπου κατά 14 μονάδες.

Η υπόθεση της Ελλάδας από τη σκοπιά ενός Γερμανού πολίτη


  Το παγκόσμιο σύστημα, το οποίο συστήνει την τοποθέτηση ενός Επιτρόπου για την Ελλάδα, το ίδιο αποσυντίθεται...
Υπάρχουν πολλά που γράφονται για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία και κάποια από αυτά είναι φιλικά και κάποια άλλα απόλυτα αρνητικά έως υβριστικά. Από εχθές, παρεμπιπτόντως, έχει αρχίσει η Γερμανία -μέσω Spiegel- ένα φραστικό πόλεμο και με την Ιταλία… Εντόπισα όμως σήμερα, σε μια απλή ιδιωτική ιστοσελίδα, το κείμενο ενός Γερμανού, το οποίο φανερώνει, πως δεν είναι οι Γερμανοί (ο λαός) αυτοί που τα έχουν βάλει με του Έλληνες -και τώρα με τους Ιταλούς- αλλά ότι και αυτοί οι ίδιοι έχουν αρχίσει να βλέπουν τα μαύρα σύννεφα να τους πλησιάζουν. Ότι υπάρχουν ανάμεσα στον γερμανικό πληθυσμό και άνθρωποι, οι οποίοι δεν αναμασούν την τροφή που τους σερβίρουν τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης, αλλά που χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να σκέπτονται.

Ξαναμέτρησαν τους Δημ.Υπαλλήλους.. και λείπουν πολλοί!!





"Πάνω από ένα εκατομμύριο Δ.Υ. - ένας στους δύο στο Δημόσιο".. και άλλα πολλά.
Τότε που έπρεπε να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός.
Να το χάψουν οι του Ιδιωτικού τομέα, και να κάτσουν σπίτι... Τώρα που μακελεύουν τους Ιδιωτικούς, μας έβγαλαν σαν ανακάλυψη, ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, είναι 636.000 !!!
Δεν το ξέρανε πριν την απογραφή Ραγκούση;...
ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ.... ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ....
Όμως έπρεπε να προχωρήσουν με το Plan "Διαίρει και βασίλευε".
Από χθές ανακοίνωσαν τα νούμερα που ήταν γνωστά εδώ και χρόνια.
Αλλά τα παπαγαλάκια του MEGA του ANT1 του SKAI του STAR.. κλπ. δεν τα ήξεραν.....
Περίμεναν να τους μετρήση ο Ραγκούσης.. οκ τους μέτρησε. Και τους έβγαλε όσους ακριβώς έλεγαν οι βουλευτές Λαφαζάνης και Δρίτσας στις ομιλίες τους στη βουλής το 2009!!.

Δοξάστε τους

ΘΡΗΝΟΣ Μ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Aidonidis-Karantzi)

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με τη Λουκά Κατσέλη.

 Συνάντηση με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας, κυρία Λουκά Κατσέλη είχε  αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων στο πλαίσιο των επαφών που έχουν ξεκινήσει με στόχο την ισοτιμία των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο.

Κατά τη συνάντηση η οποία έγινε στα γραφεία των ΟΠ, η κυρία Κατσέλη εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία της στην ανάγκη να ..
διασφαλιστεί ότι κανένα κόμμα δεν θα τύχει ειδικών προνομιών μπροστά στις εξαιρετικά κρίσιμες επικείμενες εκλογές. Παράλληλα έθεσε σειρά ζητημάτων, στα οποία θεωρεί ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων των δύο κομμάτων.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και η βιώσιμη παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας.
Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων στην οποία συμμετείχαν ο συντονιστής της γραμματείας του κόμματος, Γιώργος Τσέκος, το μέλος της γραμματείας, Γιώργος Δημητρίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας Φίλιππος Δραγούμης και Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης, δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τις θέσεις της προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας στα όργανα του κόμματος τα οποία θα αποφασίσουν για τη συνέχεια του διαλόγου και ενδεχόμενες κοινές πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.

Η Ν.Δ. ΕΒΓΑΛΕ "ΛΑΔΙ" ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ !...


logoplokies.blogspot.com
΄Εχοντας πιστέψει, μέσα στην αφέλειά τους, πως θα πάρουν αυτοδυναμία, οι αδέξιοι δεξιοί της Συγγρού, περνούν, μέρα με τη μέρα, σε κινήσεις και αντιδράσεις εμφανώς σπασμωδικές και ανερμάτιστες.Δεν είναι, μόνο, οι κάθε είδους φρούδες υποσχέσεις, για παροχές και επαναδιαπραγματεύσεις, που μοιράζουν, είναι και ο τρόπος, που επέλεξαν να μεθοδεύσουν τις επιθέσεις τους κατά του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πέρα από το ό,τι βρωμάει παλαιοκομματίλα, βρίθει από ψευτιές και ανοησίες.
Η υπόθεση της δίωξης κατά του Τσοχατζόπουλου ήρθε στους ξενηστικομένους και καταρρέοντες σαμαράδες, ως ευκαιρία να φάνε κάτι και βλέποντάς την ως "μάνα εξ ουρανού", όρμησαν σαν τα όρνια και ...όποιον πάρει ο χάρος !

Κοινωνική Συμφωνία: «Συγκυβέρνηση συν μνημόνιο, ισοδυναμεί με χάος»

 «Η συνέχιση της συγκυβέρνησης Βενιζέλου – Σαμαρά, με αυτόματο πιλότο το μνημόνιο, οδηγεί σε βαθιά ύφεση» είπε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την παρουσίαση πρότασης νόμου για το Κοινωνικό Τιμολόγιο.

«Συγκυβέρνηση συν μνημόνιο ίσον χάος», υποστήριξε η κ. Κατσέλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας είπε ότι πρέπει να φύγουμε το γρηγορότερο από το «φοβικό σύνδρομο της συγκυβέρνησης» και τάχθηκε υπέρ της διαπραγμάτευσης για τον διακανονισμό του χρέους, τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου και τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.
«Το χρέος μπορεί να πληρωθεί μόνον από αύξηση του εισοδήματος και όχι από την εξαθλίωση του πολίτη» σημείωσε.