Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δεν θα μιλήσουν για τα σημαντικά



Σήμερα και αύριο γίνεται στις Βρυξέλλες η διήμερη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ. Τα σημαντικότερα θέματα δεν περιλαμβάνονται στην ατζέντα, δηλώνει ο Αμερικανός πρώην πρεσβευτής Κ. Φόλκερ.


Oι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα αποφασίσουν στη σύνοδο κορυφής του Μαΐου στο Σικάγο για τη στήριξη πολλών δισεκατομμυρίων, που θα παράσχουν στο στρατό και στην αστυνομία του Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Αυτό δήλωσε το πρωί ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στις Βρυξέλλες, κατά την έναρξη των διήμερων εργασιών της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 του ΚΩΣΤΑ ΉΣΥΧΟΥ *

Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης της Αργεντινής και της Πρόεδρου της Μαρία Χριστίνα Φερνάντες για επίσπευση νομοθετικής διάταξης που προβλέπει την εθνικοποίηση της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρίας της Αργεντινής Y.P.F.-REPSOL, η πλειοψηφεια των μετοχων της οποίας βρίσκεται στα χέρια ιδιωτικών Ισπανικών εταιριών, ανοίγει ένα νέο και ενδιαφέρον κεφάλαιο για τον υπό συνεχή διαμόρφωση παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που έχει οδηγήσει την συντηρητική Ισπανική κυβέρνηση Ραχόι αλλά και την αντιπολίτευση ( Σοσιαλιστικό Κόμμα Ισπανίας) στα πρόθυρα ενός διπλωματικού πολέμου, σε πρώτη φάση, με την Αργεντινή. Οι δυνάμεις της Αριστεράς και στην Ισπανία αλλά και στην Αργεντινή στηρίζουν δυναμικά την απόφαση της Πρόεδρου Μ.Κ.Φερνάντες και δήλωσαν ότι θα πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία που φέρνει σε κοινωνικό και εθνικό έλεγχο της ενεργειακές πηγές της χώρας.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ !...



logoplokies.blogspot.com

Τα πολλαπλά αδιέξοδά του κατέγραψε, με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, ο Α. Σαμαράς, στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών, που διαμόρφωσε.

Από τη μια η απόπειρα εμφάνισης της Ν.Δ. ενωμένης και σε συνέχεια, από την άλλη η …αναγνώριση του Συμπιλίδη ! Αλήθεια όλοι αυτοί που, κατά καιρούς, έχουν στολίσει τον ως άνω «προδότη», πως θα δικαιολογήσουν το σημερινό εναγκαλισμό του ; Ο «κουμπάρος» Τσιτουρίδης κατάπιε όλα όσα έχει σούρει στον τύπο, για να μπει στο ψηφοδέλτιο μαζί του και να εξυγιάνει τις δικές του αμαρτίες ! Αυτό κι αν δεν μοιάζει με αλλαξοκωλιά !...
Η …συνέχεια της παράταξης αποδεικνύεται και με την συμπερίληψη των Βατοπεδινών, την ίδια, ακριβώς, ώρα, που το σαμαρέϊκο ωρύεται, για τα Τσοχατζοπουλικά. Είναι φανερό πως η Ν.Δ. εμμένει στην …κάθαρση του πολιτικού σκηνικού !

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Παναγούλης



Την πολιτική και εκλογική συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Μέτωπο ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης, το πρώην μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Άρματος Πολιτών, Παναγούλης Στάθης. Η συνεργασία αυτή έρχεται μετά και την σφοδρή σύγκρουση που ξέσπασε στο εσωτερικό του Άρματος Πολιτών, μετά την απόφαση του Γ. Δημαρά να κατέβει στις εκλογές μαζί με τον Πάνο Καμμένο, απόφαση που προκάλεσε οριστική ρήξη του Δημαρά με το κόμμα του.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε:

«Η Τρόϊκα, οι διεθνείς τοκογλύφοι και το ντόπιο κατεστημένο που τους εκφράζει, με τα όλο και αυξανόμενα μέτρα οδηγούν στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Κανένας πολίτης, δεν πρέπει να απουσιάσει από τη μάχη για την ανατροπή τους.

Ολάντ υπέρ "ρεαλιστικού" Συμφώνου




Στην ανάγκη για αναπτυξιακή διάσταση, απορρίπτοντας την συνταγή της λιτότητας που ευαγγελίζεται για την Ευρώπη το ΔΝΤ, στάθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος των Σοσιαλιστών, 5 μέρες πριν την έναρξη του πρώτου γύρου των εκλογών στη Γαλλία.

Ο Ολάντ δηλωσε ακόμη ότι εαν εκλεγεί πρόεδρος η πρώτη επίσκεψη του στο εξωτερικό θα είναι στη Γερμανία για συνάντηση με την Αγκελα Μερκελ, ενώ παράλληλα επικρατεί αναταραχή στο στρατόπεδο του νυν προεδρου Σαρκοζί, εξαιτίας νέας δημοσκόπησης που τον εμφανίζει να χάνει στον πρώτο γύρο με 5 μοναδες διαφορά από τον Ολάντ, με την αντίστοιχη να εκτοξεύεται στις 16 μοναδες στον δευτερο γυρο της 6ης Μαϊου.

Προσφυγή κατά της Αργεντινής στον ΠΟΕ θα ζητήσει από την ΕΕ η Ισπανία

 Διαστάσεις λαμβάνει η εμπορική διένεξη Ισπανίας-Αργεντινής εξαιτίας της εθνικοποίησης του 51% του ενεργειακού κολοσσού YPF-Repsol. Η Μαδρίτη απειλεί με οικονομικά και διπλωματικά αντίποινα, και πηγές της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι δηλώνουν ότι θα ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφύγει κατά της Αργεντινής στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Την Παρασκευή συνεδριάζει επί των αντιμέτρων το υπουργικό συμβούλιο στην Ισπανία, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ θα εξετάσουν πως θα χειριστούν την εμπορική διένεξη Ισπανίας-Αργεντινής στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων την προσεχή Δευτέρα.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤHΣ VPRC

  ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !

H iskra αναδημοσιεύει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC η οποία έγινε για λογαριασμό του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» (19/04)

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η εκτίμηση εκλογικής επιρροής για τον μήνα Απρίλιο διαμορφώνεται ως εξής :

Ε ναι λοιπόν… Φταίει η αριστερά!

Από υποψήφια βουλευτής του ΛΑΟΣ … μοναχή στο μοναστήρι!


Από το http://piazzadelpopolo.blogspot.com/ 

Το 2007 ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΛΑΟΣ. Τώρα, εν έτει 2012 αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική και να αφοσιωθεί στον … θεό (το «θ» με μικρό)! Ο λόγος για την Έφη Σαρρή.
H πρώην τραγουδίστρια, με συνέντευξη που παραχώρησε στο...
«Down Town Κύπρου» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» τόνισε ότι το ... θείο ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της και όταν πήρε από συνάδελφό της τα συγγράμματα της Μοναχής Γαβιηλίας αποφάσισε να μονάσει!

Την προτιμούσαμε υποψήφια στο ΛΑΟΣ…

Με Νασράλα ξεκινά ο Ασάντζ τις εκπομπές του

Με Νασράλα ξεκινά ο Ασάντζ τις εκπομπές του Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ μίλησε στον δημιουργό του Wikileaks

Ο δημιουργός του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, πήρε συνέντευξη από τον ακριβοθώρητο για τα μέσα ενημέρωσης Χάσαν Νασράλα, τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, στην πρώτη από μια σειρά εκπομπών που μεταδίδεται από το αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.
Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο από τη Βρετανία, όπου ζει σε κατ΄οίκον περιορισμό ο Ασάνζ. Ο Νασράλα μιλούσε «από μια μυστική τοποθεσία στο Λίβανο», διευκρίνισε ο δημιουργός του WikiLeaks.
Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ ερωτήθηκε για την κατάσταση στη Συρία και δήλωσε πως το κίνημά του είχε επιχειρήσει να ευνοήσει το διάλογο.
«Ήρθαμε σε επαφή με την αντιπολίτευση για να την ενθαρρύνουμε και για να διευκολύνουμε το διάλογο με το καθεστώς, αλλά απέρριψε το διάλογο», είπε ο Νασράλα.

Αγγλοσαξωνικές συνταγές κατά της κρίσης


 Ο Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος μίλησε στο συνέδριο του Ινστιτούτου INET για λανθασμένη αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης. Στο επίκεντρο της κριτικής του βρέθηκε η γερμανική κυβέρνηση.
Δεδηλωμένος στόχος του συνεδρίου, που οργάνωσε στη γερμανική πρωτεύουσα το χρηματοδοτούμενο από τον Τζορτζ Σόρος και άλλους Αμερικανούς πολυεκατομμυριούχους Institut for New Economic Thinking (ΙΝΕΤ), ήταν η παρουσίαση μίας νέας οικονομικής σκέψης γύρω από τις εθνικές οικονομίες, η οποία είναι σε θέση να σκιαγραφήσει καλύτερα την περίπλοκη πραγματικότητα της οικονομικής συγκυρίας.Οι οικονομικοί επιστήμονες που έδωσαν το «παρών» συνέκλιναν στις θέσεις του Τζον Μέιναρντ Κέινς, που συνοψίζονται στον αυξημένο κρατικό παρεμβατισμό, ως εργαλείο αντιμετώπισης κρίσεων. Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε στο συνέδριο ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης. Οι μετέχοντες δεν παρουσίασαν νέα μοντέλα, αλλά κυρίως περισσότερες μεθόδους διαχείρισης για τους εκπροσώπους της πολιτικής τάξης.


Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΖΑΝ-ΛΙΚ ΜΕΛΑΝΣΟΝ

 Αγαπητέ σύντροφε

Τολμάς να αναδείξεις το γεγονός ότι η δύναμή μας προέρχεται από τις πολλαπλά μπολιασμένες ρίζες μας. Και επέλεξες να το κάνεις αυτό, από μια κάθε άλλο παρά τυχαία πόλη. Από ένα εμβληματικό λιμάνι. Από τη Μασσαλία. Από τη Μεσόγειο.
Τη Μεσόγειο. Την κατ’ εξοχήν θάλασσα-σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών, αξιών, θρησκειών, ανταλλαγή αγαθών, τρόπων ζωής. Την «ετερόκλητη Μεσόγειο που παρουσιάζεται ως συνεκτική εικόνα, ως ένα σύστημα όπου όλα ανακατεύονται και ανασυντίθενται μέσα σε μια πρωτότυπη ενότητα», όπως παρατηρεί στην εισαγωγή του βιβλίου «Μεσόγειος» ο Φερνάν Μπροντέλ.
Επέλεξες από τα λιμάνια της Μεσογείου, να απευθύνεις τη μεγαλειώδη προεκλογική σου ομιλία σε πάνω από 120 χιλιάδες πολίτες, από τη Μασσαλία. Την κατεξοχήν πόλη της πολυμορφίας, του πολύχρωμου, της αναίδειας στην εκάστοτε εξουσία, της πόλης που κτίστηκε σε μια ένωση διαφορετικών. «Η Μασσαλία ήταν και είναι μια αποθήκη Ιστορίας, όπως άλλωστε όλα τα μεγάλα λιμάνια του κόσμου», έλεγε πρόσφατα άλλο ένα γνήσιο τέκνο της πόλης, ο Γαλλοαρμένιος σκηνοθέτης Ρομπέρ Γκεντιγκιάν.