Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Έρευνα σοκ: Σχεδόν 7 στις 10 γυναίκες είναι μόνες


  Όπως έδειξε έρευνα της ΕΜΑΣ (Εταιρία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας), του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, το 69% των Ελληνίδων φαίνεται να είναι χωρίς σύντροφο. Παράλληλα, με τη μελέτη της συγκεκριμένης έρευνας οι ειδικοί καταλήγουν ότι το ίδιο ισχύει και σε μεγάλο ή και ανάλογο ποσοστό ανδρών. Ο Κωνσταντίνος Κωσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος και Πρόεδρος της ΕΜΑΣ και η Ελεάνα Ελευθερίου, ψυχοθεραπεύτρια και κλινική θεραπεύτρια ψυχοσεξουαλικών διαταραχών, υπεύθυνη του ψυχολογικού τμήματος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου όπως και του Ινστιτούτου Γυναικείας Σεξουαλικής Υγείας, μιλούν στο tvxs με την Κρυσταλία Πατούλη για ένα κοινωνικό πρόβλημα που η βάση του μοιάζει να είναι κυρίως η αδυναμία ή και ανωριμότητα των δύο φύλων να επικοινωνήσουν και να σχετιστούν.

Η εβραϊκή εξέγερση στο γκέτο της Βαρσοβίας



Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1943, την παραμονή του εβραϊκού Πάσχα, οι δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας εισέβαλλαν στο εβραϊκό γκέτο της Βαρσοβίας στην Πολωνία για να καταπνίξουν την εξέγερση των εγκλείστων. Οι ξεσηκωμένοι Εβραίοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν την μεταφορά των εναπομείναντων κατοίκων του Γκέτο σε στρατόπεδα εξόντωσης από τον Ιανουάριο του 1943. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξέγερση των Εβραίων στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
Στο Γκέτο γνώριζαν πλέον ότι τα τρένα, που έφευγαν καθημερινά με προορισμό το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Τρέμπλινκα, δε μετέφεραν τους συγγενείς και οικείους τους σε στρατόπεδα εργασίας. Ήξεραν πια πως εκεί που τους έπαιρναν οι ναζί, θα έβρισκαν φρικτό θάνατο σε θαλάμους αερίων, καθώς υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των Εβραίων. Άρχισαν, λοιπόν, μια γενναία αντίσταση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ...TABLE D' HOTE !...




Και για όποιον δεν κατάλαβε ο Μπαρόζος βγήκε χθες και παρουσίασε αναλυτικότατα το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης …ελληνικής Κυβέρνησης. Με τους στόχους, τα μέσα και τις διαδικασίες που θα εφαρμοστούν, ένα πλήρες πρόγραμμα μέτρων και πολιτικών, η κεντρική ουσία του οποίου μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση σύνθημα : Μαζί θα πετύχουμε, μόνοι σας θα υποφέρετε !...
Από τη μια πλευρά, ο πορτογάλος παίζει το ρόλο του και κάνει τη δουλειά του, από την άλλη οι εδώ συνοδοιπόροι του τι κάνουν ; Λένε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, παρουσιάζουν την αλήθεια ή προσπαθούν, ακόμα και τώρα, να βαδίσουν στην πεπατημένη, του παραμυθιάσματος και του ψεύδους ;
Ο ένας, μάλλον, έχει κατεβάσει ταχύτητα, έχοντας ζήσει κι από μέσα τα πράγματα κι έχοντας αντιληφθεί το «παιχνίδι», αποφεύγει κάθε πρόταση και κάθε αναφορά σε μέτρα και πολιτικές, που θα μπορούσαν να κριθούν εκτός πραγματικότητας και επιτρεπτών ορίων. Ο Βενιζέλος έχει επιλέξει το ρόλο του καλού και υπάκουου μαθητή, χωρίς αυτοσχε-διασμούς και επικίνδυνες πρωτοβουλίες…

Εχει πλάκα να είναι αλήθεια!!


ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΨΥΧΑΡΗ!!!Πόσοι υποψήφιοι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν προεκλογικές εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής; Κανένας. Με μια...
μοναδική εξαίρεση. Ο Ανδρέας Ψυχάρης (κλικ)!...
http://www.fimotro.blogspot.com

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΤΟ «ΜΕΤΩΠΟ» ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.... ή η αναχρονιστική καθαρότητα του ΚΚΕ

 Την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μαΐου ζήτησε από τους πολίτες η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τους παράλληλα να μην «παραπλανηθούν» από τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Οι εκλογές μπορεί να ωθήσουν σε θετικές εξελίξεις, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να οδηγήσουν σε ένα «νέο χαντάκωμα» του λαού, προειδοποίησε η κ. Παπαρήγα, κάτι που, όπως είπε, μπορεί να συμβεί αν τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρασυρθούν από την «πολυχρωμία» του «ψευδεπίγραφου μετώπου των αντιμνημονιακών δυνάμεων». «Τι θα προκύψει π.χ. αν έχουμε μια κυβέρνηση των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων με τη συμμετοχή ή όχι του ΠΑΣΟΚ ή με τη συμμετοχή ή όχι της ΝΔ; Λένε ότι θα διαπραγματευτούν μέσα στην ΕΕ, διακηρύσσοντας ότι, όλες οι δυνάμεις το λένε αυτό, θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει ενσωματωμένη στην ΕΕ. Και μόνο που διακηρύσσουν αυτό το στόχο κάνουν τη διαπραγμάτευση ένα κενό χαρτί», παρατήρησε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Υποστήριξε ακόμη ότι η ύπαρξη πολλών κομμάτων δεν συνιστά μόνο ένα «δίχτυ προστασίας του συστήματος», αλλά συνιστά και το κανάλι μέσα απ’ το οποίο η άρχουσα τάξη της χώρας θα δοκιμάσει την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, δηλαδή την αλλαγή της μόστρας, τη δημιουργία ακόμα και νέων κομμάτων, όπως είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε επίσης ότι η μόνη πολιτική δύναμη που είναι διατεθειμένη «να παλέψει και να καταθέσει θυσίες για μια Ελλάδα που θα εξασφαλίσει την κοινωνική λαϊκή ευημερία» είναι το ΚΚΕ 

Σαμαράς: Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας

 «Η Ελλάδα σήμερα έχει γίνει κέντρο λαθρομεταναστών. Χρειάζεται να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, στις οποίες οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία, το παρεμπόριο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία που μεταδόθηκε στην σελίδα που διατηρεί στο facebook.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιστρέψει, όπως είπε, ο νόμος στις πόλεις.
«Πρέπει επιτέλους να βάλουμε μία τάξη, να υπάρχει νόμος. Σήμερα ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει γίνει ότι ο απλός πολίτης θεωρεί ότι οι συμμορίες αυτές, που είναι γνωστό ότι υπάρχουν, έχουν γίνει ένα κατεστημένο», δήλωσε.


Εγκρίθηκε ο μηχανισμός επιμερισμού κινδύνου για τα μεγάλα έργα

Ψηφίστηκε και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροποποίηση του Κανονισμού σχετικά με τα μέσα επιμερισμού του κινδύνου για τέσσερα κράτη-μέλη που πλήττονται από την οικονομική κρίση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μεγάλα αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομών που συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείο Συνοχής).
Πρόκειται για τα έργα περιφερειακής ανάπτυξης, τα οποία έχουν σταματήσει στις χώρες που πλήττονται από την κρίση, καθώς οι τράπεζες δεν προτίθενται να δανείσουν χρήματα για την ολοκλήρωσή τους, είτε γιατί δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα είτε γιατί θεωρούν ότι έχουν μεγάλο ρίσκο, και θα μπορούν να λάβουν νέα χρηματοδότηση, εφόσον γίνει επιμερισμός του κινδύνου μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτών επενδυτών.

Το Ψυχολογικό πείραμα του Milgram: Η Ελλάδα υπό καθεστώς υπακοής


Ακούγεται από στόμα σε στόμα ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ένα οικονομικό πείραμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Καθώς κανείς από τους Ευρωπαϊκούς εταίρους δεν έχει αντιμετωπίσει μία παρόμοια κατάσταση τις τελευταίες δεκαετίες, δεν μπορεί να δώσει και μια ξεκάθαρη λύση για το μέλλον της Ελλάδας.

Πίσω όμως από τα δις ευρώ που μνημονεύει το μνημόνιο (chic), τη χρεωκοπία και το κούρεμα του χρέους, βρίσκεται ο Ελληνικός λαός. Ένας λαός που βρέθηκε ξαφνικά να επωμίζεται όλες τις "αναγκαίες" διαρθρωτικές αλλαγές που συμβαίνουν στην χώρα, επιβαλλόμενες από τις πολιτικές "αυθεντίες" της Ευρώπης και της Ελλάδας. Ο Ελληνικός λαός "αναγκάζεται" να υπακούσει... ή τον αναγκάζουν μέσω ενός οργανωμένου ψυχολογικού πειράματος;
Πριν αναφερθώ στο πασίγνωστο πείραμα του Stanley Milgram για την υπακοή, αξίζει να ειπωθεί ότι η λέξη "υπακοή" αναφέρεται σε αλλαγή κάτω από άμεση πίεση. Η πίεση αυτή μπορεί να ασκείται με τιμωρία ή αμοιβή. Μπορεί να απορρέει από το κύρος αυτού που της ασκεί ή από τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζει το άτομο. Επηρεασμένος από τις φρικαλεότητες της ναζιστικής εποχής και τη συστηματική εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων στους θαλάμους αερίων, ο Milgram, γράφει για την υπακοή*: " H υπακοή είναι ένας ψυχολογικός μηχανισμός που συνδέει την ατομική πράξη με την πολιτική σκοπιμότητα. Είναι η συνδετική δύναμη που δεσμεύει τους ανθρώπους σε συστήματα εξουσίας. Τα γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας (σ.σ. ΒΠΠ) δείχνουν ότι για πολλούς ανθρώπους η υπακοή είναι μία βαθιά ριζωμένη μορφή συμπεριφοράς, ένα δυνατό ένστικτο που υπερβαίνει την ηθική αγωγή του ατόμου, τα αισθήματα συμπάθειας και γενικά την ηθική του συμπεριφορά".

Κατσέλη: "Το ΔΝΤ ομολογεί την αποτυχία των οριζόντιων μέτρων και της μονόπλευρης λιτότητας..."



Το ΔΝΤ ομολογεί την αποτυχία των οριζόντιων μέτρων και της μονόπλευρης λιτότητας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε...ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα προτείνει καθιέρωση κατώτατου μισθού, όταν η τρόικα και η Κυβέρνηση Παπαδήμου επέλεξαν οι μισθοί στην Ελλάδα να είναι βαρέλι δίχως πάτο.

Μόνοι ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς επιμένουν μνημονιακά.

Οι πολίτες στις εκλογές γνωρίζουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ λέει όχι στο μονόδρομο της λιτότητας.

Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση, με ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς κοινωνική εξαθλίωση. Με τους πολίτες όρθιους και όχι γονατισμένους.
Πηγη: Tromaktiko.gr

οικονομική αυτοκτονία της Ευρώπης



Tο Σάββατο οι Times έγραψαν για ένα φαινόμενο που διευρύνεται στην Ευρώπη: τις «αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης», αυτοκτονίες από απελπισία λόγω ανεργίας ή επιχειρηματικής αποτυχίας. Ήταν ένα πολύ συγκινητικό δημοσίευμα. Όμως είμαι βέβαιος πως δεν ήμουν ο μοναδικός αναγνώστης, ιδίως μεταξύ των οικονομολόγων, που αναρωτήθηκε μήπως οι αυτοκτονίες δεν περιορίζονται σε ατομικό επίπεδο, αλλά σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες μοιάζουν αποφασισμένοι να οδηγήσουν το σύνολο της Ευρώπης στην οικονομική αυτοκτονία.

Μέχρι και πριν λίγους μήνες ένιωθα κάποιες ελπίδες για την Ευρώπη.....