Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Κούβα, η χώρα που «νικά» το AIDS

  H Κούβα είναι από τις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα AIDS στον κόσμο, σε επίπεδο μόλις 0,1% του πληθυσμού. Η δωρεάν βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα υψηλά ποσοστά των τεστ για τον ιό HIV, τα δωρεάν προφυλακτικά στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι εκδιδόμενες γυναίκες, και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι μερικά από τα μέτρα που καταπολεμούν τη μετάδοση του ιού.
Η Κούβα έχει πλέον ένα από τα μικρότερα ποσοστά επιδημίας στον κόσμο. Έχει μόλις 14.038 περιπτώσεις, δηλαδή ποσοστό0,1% επί του πληθυσμού, στο ίδιο επίπεδο με τη Φινλανδία, τη Σιγκαπούρη και το Καζακστάν. Αυτό είναι το 1/6 του ποσοστού των Ηνωμένων Πολιτειών και το 1/20 της Αϊτής.

Το φάντασμα του Τσίπρα

 Κώστας Βαξεβάνης  www.koutipandoras.gr


Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ευρώπη. Δεν είναι το φάντασμα που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο. Είναι το φάντασμα του Τσίπρα. Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη, η Ευρώπη ολόκληρη- η Ελλάδα σίγουρα- κινδυνεύει από την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι έφτιαξαν με επιμέλεια τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πάει κατά διαόλου. Η χώρα δεν θα είναι η ίδια. Το τιμόνι της δεν θα είναι στα στιβαρά χέρια της Τόνιας Αντωνίου, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του καπετάνιου του Τιτανικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η καρέκλα της εξουσίας δεν θα τρίζει πια, κάτω από το πολιτικό βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Άκης δεν μπορεί πια να βοηθήσει γιατί είναι φυλακή.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μπορεί Συνέδριο Επανίδρυσης Εδώ και Τώρα

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν για το ΠΑ.ΣΟ.Κ οδυνηρό. Η δημοκρατική παράταξη συρρικνώθηκε στο εύρος της εκλογικής επιρροής του 1974.Στην πλειοψηφία του το εκλογικό σώμα μέσα από την επιλογή του μεταχειρίστηκε κυρίως τα κόμματα της λαϊκίζουσας αριστεράς για να στείλει ένα ύστατο και ηχηρό μήνυμα, για να δηλώσει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ των τελευταίων χρόνων δεν πείθει και δεν είναι ελκυστικό.

Χάσαμε την καθαρή ιδεολογική μας ταυτότητα και μετεξελιχθήκαμε σ' ένα νεοφιλελεύθερο μηχανισμό εξουσίας χωρίς μέριμνα για τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων. Το 2012 είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά μιας ύφεσης που συνδυάστηκε με τη δραστική μείωση του εθνικού πλούτου. Μεγάλο τμήμα του ενεργού πληθυσμού της χώρας βρίσκεται στην ανεργία. Η καταναλωτική δυνατότητα του έλληνα σημείωσε αισθητή πτώση ενώ τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις αντικρίζουν το φάσμα της χρεωκοπίας. Οι τράπεζες δεν δανείζουν πλέον αλλά ούτε στηρίζουν τις επενδύσεις. Η φτώχεια αυξάνεται και η εξαθλίωση απειλεί άμεσα την πλειοψηφία του πληθυσμού. Οι νέοι εγκαταλείπουν την χώρα. Ο κυβερνητισμός που μας διέκρινε τα δύο τελευταία χρόνια οδήγησε την χώρα σε πολλαπλά αδιέξοδα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην απομόνωση.

Απορρίπτουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την πρόσκληση Τσίπρα για διάλογο


 

Αρνητικές ήταν οι απαντήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Σε ανακοινώσεις τους απορρίπτουν το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αλ.Τσίπρα, στην παρούσα φάση, επισημαίνοντας πως ως συνδικαλιστικοί φορείς δεν εμπλέκονται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ επισημαίνεται πως «ως εκ τούτου παρέλκει η συμμετοχή της σε συγκέντρωση που κάλεσε ο εντολοδόχος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α.Τσίπρας 'για να συζητήσει τους προγραμματικούς στόχους της νέας κυβέρνησης'».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «ασφαλώς εάν και εφόσον η νέα αυτή κυβέρνηση σχηματισθεί, η ΓΣΕΕ θα προσέλθει σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της προκειμένου να θέσει τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων που είναι τα πρώτα και μεγάλα θύματα των άδικων, άνισων και αναποτελεσματικών πολιτικών που κατ’επιταγή και των δανειστών ασκούνται στη χώρα μας καθώς και γενικότερα τα προβλήματα της χώρας και της ευρωπαϊκής της προοπτικής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ BONUS ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ


Σχέδιο δράσης με απώτερο στόχο την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη επεξεργάζεται το επιτελείο του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου την ίδια ώρα που παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida στόχος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι:Η δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου αριστερών δυνάμεων. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε στις πρώτες δηλώσεις του την Κυριακή των εκλογών μιλώντας για επανίδρυση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Για το λόγο αυτό άλλωστε ξεκινά τις διερευνητικές του επαφές με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, τους Οικολόγους Πράσινους και την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη, «σνομπάροντας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Στη συνέχεια, στόχος της Κουμουνδούρου είναι να απευθυνθεί στο εκλογοδικείο και να ανακοινώσει επισήμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται πλέον σε ενιαίο κόμμα, από συνασπισμός δυνάμεων. Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μόρφωμα που αποτελείται από συνιστώσες (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ κ.λπ.) οι οποίες είναι κόμματα αναγνωρισμένα από τον Αρειο Πάγο και εσωκομματικές τάσεις («Κοκκινοπράσινο Δίκτυο κ.α.).

Είναι αδύνατο να προβλέψουμε τον χρόνο και την πρόοδο της επανάστασης. Κυριαρχείται από τους δικούς της μυστηριώδεις νόμους (Β. Ι. Λένιν)


Γράφει ο Δευκαλίων  - http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Αφού έχει τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε σε μία αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2009.
· Από το 2009 έως το 2012 η εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ μειώθηκε κατά 2.179.013 ψήφους.
· Από το 2009 έως το 2012 η εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας μειώθηκε κατά 1.103.658 ψήφους.
Πρώτο συμπέρασμα
Από το 2009 έως το 2012 η εκλογική δύναμη των δύο κομμάτων -Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ- μειώθηκε κατά 3.282.671 ψήφους.
Που πήγαν αυτές οι ψήφοι
· Από το 2009 έως το 2012 τα έγκυρα ψηφοδέλτια μειώθηκαν κατά 534.317.
· Από το 2009 έως το 2012 ο εκλογική δύναμη των μη εκπροσωπούμενων στην Βουλή κομμάτων αυξήθηκε κατά 648.708 ψήφους.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Mε αθρόες προφυλακίσεις, διαπόμπευση, παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και του ιατρικού απορρήτου, επιχείρησαν οι άνθρωποι της συγκυβέρνησης να αποπλανήσουν προεκλογικά τους «νοικοκύρηδες» ψηφοφόρους τους. Στο όνομα ενός δήθεν «συλλογικού συμφέροντος» κατακρεούργησαν με...τον πλέον απεχθή ρατσιστικό, σεξιστικό και απάνθρωπο τρόπο γυναίκες βαριά ασθενείς και τοξικοεξαρτημένες. Και σα να μην έφτανε η διαπόμπευσή τους, τις οδήγησαν στη φυλακή, αποστερώντας τους ουσιαστικά κάθε δυνατότητα πλήρους και αξιοπρεπούς θεραπείας. Με τη στάση τους αυτή, τόσο οι πρώην υπουργοί Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος όσο και οι υπεύθυνοι του ΚΕΛΠΝΟ απέδειξαν πως οι φασιστικές πρακτικές δεν είναι «προνόμιο» αποκλειστικά των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Έχουν ενσωματωθεί πλήρως στον κυρίαρχο πολιτικό λόγο των μέχρι πρότινος κομμάτων εξουσίας καθώς και στο λόγο των ΜΜΕ, εν αντιθέσει μάλιστα προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Είναι πρακτικές κάθε σκληρού θιασώτη του πατριαρχισμού που, αντί να προστατεύει, εξοντώνει ανερυθρίαστα θύματα του τράφικινγκ και ασθενείς ενώ ταυτόχρονα χαϊδεύει τα αυτιά των «οικογενειαρχών» πελατών τους αλλά και τον κάθε μαστροπό.

Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση των προφυλακισμένων γυναικών, την εξασφάλιση για αυτές στέγης και θεραπείας.
από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
"indymedia"

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας

thumb
ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά και το πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε τέρατα και σημεία τις τελευταίες δεκαετίες φτάνοντας την κοινωνία και τη χώρα στο μη περαιτέρω, βρίσκεται ανάσκελα στο καναβάτσο. Ωστόσο, το κατά πόσο τα δυο μεγάλα κόμματα αποτελούν μακρινό παρελθόν, είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να κρατήσουμε μια σοβαρή επιφύλαξη. Σημαντικό ρόλο για το πώς θα διαμορφωθεί το νέο πολιτικό σκηνικό – αν διαμορφωθεί τελικά – θα παίξουν τα κόμματα της Αριστεράς. Καθώς όλα δείχνουν, το ΚΚΕ δεν θέλει να μετάσχει πουθενά και με κανέναν και ήρθε η ώρα να μας διευκρινίσουν, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η νεοσυσταθείσα ΔΗΜΑΡ, αν στις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις που επικαλούνται, συμπεριλαμβάνεται και το ΚΚΕ.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ επαναφέρουν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από Ε.Ε

Τα αμερικανικά ΜΜΕ επαναφέρουν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από Ε.Ε Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει με την Ελλάδα, ούτε μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τις εξελίξεις για την πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας μας.
Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται μέσα από πληθώρα δημοσιευμάτων, αναλύσεων και ραδιοτηλεοπτικών ρεπορτάζ σε αμερικανικά ΜΜΕ, για την κατάσταση που διαμορφώνεται, μετά τις προχθεσινές βουλευτικές εκλογές.
Την ίδια στιγμή, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γαλλία και Ελλάδα, καθώς και τα μηνύματα που έρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επαυξάνουν τη δυναμική για Συνολική αναθεώρηση της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής για λιτότητα.

Δεν θα καταβάλλουν οι αεροπορικές τέλη χρήσης στα περιφερειακά αεροδρόμια


... Για να απαλαγουν οι μελοντικοί ιδιώτες απο βάρη ΓΖ 
Πρόκειται για τα τέλη που πληρώνουν οι αερογραμμές ως ανταπόδοση των υπηρεσιών που τους παρέχονται κατά τη διαδικασία προσγείωσης και παραμονής αεροσκαφών σε όλα τα κρατικά αεροδρόμια της Ελλάδας, πλην του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος του μέτρου είναι η αύξηση των πτήσεων, τακτικών, τσάρτερ και εμπορικών, προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για την ενίσχυση του τουρισμού.
«Το ύψος του Τέλους Χρήσης Αερολιμένος, το οποίο τελικά δεν καταβάλλεται, εξαρτάται από το αεροδρόμιο προορισμού, τον τύπο και το μέγεθος του αεροσκάφους, τη διάρκεια παραμονής του στο αεροδρόμιο, ακόμη και την ημέρα άφιξης και αναχώρησης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μ.Βορίδη, που προβλέπει την απαλλαγή των αεροπορικών εταιρειών από την πληρωμή τελών χρήσης αερολιμένα στα περιφερειακά αεροδρόμια έως το τέλος του 2012, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ : ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ

 Επιστολές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να αποστείλει την Τετάρτη το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες...
ο A. Τσίπρας θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύσουν, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε το μνημόνιο. Όπως θα αναφέρει, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού - επομένως οι εγγυητικές επιστολές τους καθίστανται άκυρες. Τονίζεται ότι σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η ετυμηγορία της 6ης Μαΐου καθιστά με σαφήνεια άκυρο το μνημόνιο και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα βάλει από το παράθυρο αυτούς που ο λαός έδιωξε από την πόρτα. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους από το μνημόσυνο. Διαβάστε ΕΔΩ τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων στις δηλώσεις Τσίπρα.