Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γιώργος Παπανδρέου και δηλώσεις Parker


Ανακοίνωση γραφείου Γιώργου Α. Παπανδρέου για τις δηλώσεις Parker και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα που ερμηνεύουν κατά το δοκούν δηλώσεις του καθηγητή Richard Parker, υπενθμίζεται ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επί Πρωθυπουργίας του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εξέτασε, ως όφειλε, και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το Ευρώ. Ο ίδιος, μάλιστα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε κάνει δημόσια αναφορά στο θέμα, σε ομιλία του στη Βουλή, στις 19 Ιουνίου 2011, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τα ύστερα του κόσμου! Ο Δήμος και η Βουλή του


Δηλαδή είχαμε φθάσει στο σημείο ο κ.Αδωνις Γεωργιάδης να ζητάει απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει!!


Σε έναν πλανήτη που «όταν όλοι χρωστούν σε όλους, κανείς δεν μπορεί (πραγματικά ) να πληρώσει», καλείται ο Μήτσος ο Ελληνας που του έκοψαν τον μισθό, να κάτσει να του τον ξανακόψουν, διότι αλλοιώς τίθενται σε κίνδυνο τα μπόνους των γκόλντεν μπόυς! (αν θα είναι 1.000 δολάρια την ώρα ή 999,99).
Παράλογο;
Οχι! Οταν, ας... πούμε, ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι αν δεν πάρει αυτοδυναμία, θα πάμε σε επόμενες εκλογές ώσπου να πάρει, οι θεοί τον άκουγαν σοβαροί, ενώ τώρα, που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ως υπεύθυνο που θα πάει η χώρα σε εκλογές, οι θεοί δεν τραντάζονται απ’ τα γέλια.

Τέλος η κινδυνολογία. Ξεκινάει ο αποφασιστικός δεύτερος γύρος.


Του Σ. Κούλογλου

Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα αποδιοργάνωσης της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα, είναι η ευρώ-κινδυνολογία: από την ψήφιση των μνημονίων μέχρι τον σχηματισμό κυβερνήσεων, κάθε φορά που η Βουλή ή οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να πάρουν μια σοβαρή απόφαση, πολιτικοί και ΜΜΕ ξεκινούν μια ακατάσχετη κινδυνολογία για την επερχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Με τη σειρά της, η εκπαραθύρωση από την ζώνη του ευρώ, που υποτίθεται ότι είναι θέμα ημερών, παρουσιάζεται ως η απόλυτη επιβεβαίωση της πρόβλεψης ότι επίκειται το 2012 η συντέλεια του κόσμου, η οποία θα ξεκινήσει με την καταστροφή της Ελλάδας.

Προς τον κ. Παπούλια: Είστε πρόεδρος της Δημοκρατίας;



Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι του Κλεάνθη Γρίβα. Είναι κείμενο ενός πολίτη (Χρήστος Μαγγούτας). Ο Κλεάνθης Γρίβας το ανακάλυψε και το έστειλε στη zougla.gr προς δημοσίευση.

Προς τον κ. Παπούλια: Είστε πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αν είχα τη δύναμη, θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε τη δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.

Αλέκα Παπαρήγα: Παιχνίδια με τη σύνθεση της υπηρεσιακής





«Το πολιτικό εκλογικό παιχνίδι δεν έλειψε και από τη συζήτηση για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και το θεωρώ απαράδεκτο» τόνισε η γγ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο. Η κυρία Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι αυστηρά υπηρεσιακού σκοπού.

«Αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία ενέργεια, ούτε στα πλαίσια της ΕΕ ούτε στο ΝΑΤΟ, κάποια ενέργεια που να δεσμεύει το λαό, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει να μην υπάρχει δέσμευση εναντίον του λαού.

Τσίπρας: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υλοποιήσει μέτρα


«Στην σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήσαμε η υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υλοποιήσει μέτρα που αφορούν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων και δημοσίων δαπανών, που αφορούν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και σε ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.



Στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας τόνισε, επίσης, τα εξής:

«Πιο συγκεκριμένα, ζητήσαμε στο βαθμό που απαιτούνται για την εφαρμογή του Ν 4051, που αφορά σε περικοπές μισθών και συντάξεων, έκδοση υπουργικών αποφάσεων και διαταγμάτων η υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία τέτοια ενέργεια έως ότου σχηματιστεί κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Γιατροί: "Όχι στα διαπιστευτήρια Λοβέρδου στην Χρυσή Αυγή"

thumb Σάλος έχει ξεσπάσει στους κόλπους των νοσοκομειακών μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με την οποία απαγορεύει την περίθαλψη όσων βρίσκονται παράνομα στη χώρα με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να παραβλέψουν την εντολή Λοβέρδου τον οποίο μάλιστα κατηγορούν ότι με την εγκύκλιό του δίνει …διαπιστευτήρια στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής.
Μετά από σχετική απόφαση του συνδικαλιστικού τους φορέα (ΟΕΝΓΕ), θα συνεχίσουν να περιθάλπουν κανονικά τους λαθρομετανάστες καθώς όπως τονίζεται από την ΟΕΝΓΕ: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαντούν για πολλοστή φορά στον αμετανόητο υπουργό Υγείας ότι δεν πρόκειται να αποποιηθούν το ιατρικό τους επάγγελμα και να μεταβληθούν σε ανθρωποφύλακες, ασχολούμενοι με το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή και τα νομιμοποιητικά έγγραφα οιουδήποτε ανθρώπου ζητά εξέταση και νοσηλεία».