Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

«Διμερή» συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, «εάν αυτή είναι εφικτή», εισηγήθηκε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη στην κεντρική τοποθέτησή της στην 1η πανελλαδική συνάντηση στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη συζήτηση για τη θέση του κόμματος εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση για την πορεία του κόμματος θα ληφθεί το προσεχές διάστημα και αφού τοποθετηθούν τα ιδρυτικά μέλη και τα στελέχη του.

Ειδικότερα, η κ. Κατσέλη είπε ότι η Κοινωνική Συμφωνία τάσσεται ανεπιφύλακτα στον «προοδευτικό, αριστερό πόλο», απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους, σε ανένταχτους και κοινωνικά δίκτυα.Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της, η κ. Κατσέλη έθεσε το ερώτημα εάν η Κοινωνική Συμφωνία θα πρέπει να προχωρήσει σε αυτόνομη κάθοδο προς τις εκλογές ή εάν θα επιδιώξει συνεργασίες.

Δικαστική απόφαση για χιλιάδες Έλληνες που "κατεβάζουν" από το internet


Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπούν στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των χρηστών.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με την απόφαση 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτό αίτημα οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων επί μουσικών και οπτικοακουστικών έργων ώστε να υποχρεωθούν, εκτός άλλων, οι ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο να λάβουν τεχνολογικά μέτρα προκειμένου να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση των συνδρομητών τους σε διαδικτυακές τοποθεσίες μέσω των οποίων πραγματοποιείται παράνομη παρουσίαση και ανταλλαγή έργων.

19 Μαίου.Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.Βίντεο



Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.

Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.

Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.



Παπανδρέου: Δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ»

Παπανδρέου: Δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» Είπε το αυτονόητο και τον καρατόμησαν στεγνό. Είναι φανερό ότι τα γεράκια της Μέρκελ, του Δ.Ν.Τ. , των αγορών τρέμουν τη λαϊκή ετυμηγορία. Ματαίωσαν το δημοψήφισμα, καθαίρεσαν τον Παπανδρέου, "επέτρεψαν" εκλογές και όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει, επιχειρούν με άλλο τρόπο να ανακόψουν την πορεία που λαού για αντίσταση και ανατροπή της πολιτικής και των σχεδίων τους. ΞΕΔΙΆΝΤΡΟΠΑ δίνουν εντολές στον πρόεδρο της δημοκρατίας για δημοψήφισμα, ελπίζοντας μέσα από σύγχυση "εκλογές-δημοψηφίσμα" να παρουν παράταση. Γιατί για αυτό μιλάμε. Για παράταση. Τι απάντησε ο Πρόεδρος? Δυστυχώς ..... Για απαντήσεις χρειάζονται ΗΓΕΤΕΣ!!! ΓΖ 

Παπανδρέου: Δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ»

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου των Μέρκελ - Σαρκοζί, ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου με το ερώτημα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.

ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΟΕΔΡΕ: Εντολή Μέρκελ στον Παπούλια για δημοψηφισμα

Τι ακριβώς είπαν Μέρκελ - Παπούλιας για το δημοψηφισμα Να ποιοι μας κυβερνούν..ΓΖ.... 
Μυστήριο καλύπτει το τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα στο Βερολίνο, την Αθήνα, την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την πρόταση που φερεται να έκανε η Ανγκελα Μέρκελ για διενέργεια δημοψηφίσματος, παράλληλα με τις εκλογές, με ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Ελληνες την παραμονή στην ευρωζώνη. Όλα ξεκίνησαν με το πρωινό τηλεφώνημα της καγκελαρίου στον Κάρολο Παπούλια, στο οποίο - σύμφωνα με το Μαξίμου - προτάθηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όταν το θέμα δημοσιοποιήθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, τα κόμματα αναθεμάτισαν το δημοψήφισμα - για να το διαψεύσει το βράδυ η Καγκελαρία. Ωστόσο κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέμειναν ότι η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα.

Ο Τσίπρας... προειδοποιεί!

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τελεσίγραφο στους δανειστές της χώρας ότι αν αποφασίσουν την μονομερή διακοπή της χρηματοδότησης, η Ελλάδα θα σταματήσει την αποπληρωμή του χρέους!
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στην Wall Street Journal, η οποία παίζει... πρώτο θέμα! Ο Τσίπρας τονίζει ότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα οικονομικά θα πάρει μαζί της και την υπόλοιπη Ευρωζώνη, ενώ τονίζει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει ένα πλάνο με κύριο άξονα την ανάπτυξη, προκειμένου να σταματήσει η ύφεση και να μπει στο επίκεντρο η ανθρώπινη κρίση.