Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Σε τροχιά σύγκρουσης…

 Σε τροχιά σύγκρουσης…

Στις 23 Μαίου, στο συμβούλιο της ΕΕ για την ανάπτυξη θα εμφανιστούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις Γερμανίας - Γαλλίας στη διαχείριση της κρίσης. Ευρωομόλογα, δάνεια από την ΕΚΤ, όχι στον Σόιμπλε.

Σε μετωπική τροχιά φαίνεται να κινούνται Γερμανία και Γαλλία. Λίγες μέρες πριν την έναρξη του έκτακτου συμβουλίου κορυφής για την ανάπτυξη η Γαλλία θα θέσει επί τάπητος προτάσεις που είναι κόκκινοι πανί για τη Γερμανία όπως το ευρωομόλογο και η χορήγηση δανείων άμεσα από την ΕΚΤ. Διαφωνίες εκφράζει το Παρίσι και για τον Σόιμπλε ως υποψήφιο για επικεφαλής του Γιουρογκρουπ.

Ευρωομόλογα και δάνεια από ΕΚΤ

Χειραψίες για αρχή

Στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη


Γιατρός, αθλητής, πολιτικός, μα πάνω απ’ όλα αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Γεννήθηκε στην Κερασίτσα Αρκαδίας στις 3 Απριλίου 1912. Μετά το τέλος των εγκύκλιων σπουδών του μετέβη στην Αθήνα και εισήλθε στην Ιατρική. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και αναδείχθηκε δέκα φορές βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος, ενώ επί 23 χρόνια (1936-1959) κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος.
Έλαβε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Το 1943 ίδρυσε την «Ένωση των Ελλήνων Αθλητών» και διοργάνωσε αγώνες, από τα έσοδα των οποίων τροφοδοτούσε τα λαϊκά συσσίτια. Μετά την απελευθέρωση ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική και το 1950 αναγορεύθηκε υφηγητής στην έδρα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

Περιμένοντας τους…Ρώσους

Οι δύσκολοι οικονομικοί καιροί έχουν αλλάξει σημαντικά το ευρωπαϊκό τουριστικό τοπίο. Νέα δεδομένα και για την Ελλάδα, η οποία δείχνει να είναι ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός για τους Ρώσους. Σουβλάκι αντί κεμπάπ..
Το ομιχλώδες πολιτικό και οικονομικό τοπίο στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου έχει επιφέρει σημαντικές μεταβολές τόσο στο τουριστικό προφίλ τους όσο και στις τάσεις των προτιμήσεων ιδιωτών και τουριστικών πρακτόρων. Στην ανατολική Μεσόγειο παραδοσιακά κυριαρχούν η Ελλάδα και η Τουρκία στο παιχνίδι των τουριστικών κρατήσεων. Τόσο η οικονομική κρίση στην Ελλάδα όσο και η Αραβική Άνοιξη αποτέλεσαν δύο καθοριστικούς παράγοντες, οι οποίοι άλλαξαν άρδην τις μεταβλητές των τουριστικών συσχετισμών.

Τρεις νεκροί απο το σεισμό 5,9 Ρίχτερ στην Ιταλία

Τρεις άνθρωποι που εργάζονταν στη διάρκεια της νύχτας σε εργοστάσια στη περιοχή της Μόντενα και της Φεράρα έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό που σημειώθηκε στην βορειοανατολική Ιταλία, ανακοίνωσαν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική.

Ένας εργάτης σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε υπόστεγο σε εργοστάσιο παραγωγής πολυστυρενίου στο Μπόντενο, κοντά στην Φεράρα και άλλοι δύο σε εργοστάσιο κατασκευής κεραμικών στο Σαντ Αγκοστίνο, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.
ΦΩΤΟ corriere della sera
Ο σεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών, έγινε αισθητός σε όλη την βορειοανατολική Ιταλία. Η διάρκειά του ήταν περίπου 20 δευτερόλεπτα και το επίκεντρο του με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, εντοπίστηκε 36 χιλιόμετρα βόρεια της Μπολόνια στην περιοχή της Μόντενα.

Πρεμιέρα πανελλαδικών με Νεοελληνική Γλώσσα

Η ώρα έναρξης των εξετάσεων είναι στις 8:30 το πρωί, και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 το πρωί.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την επομένη, Τρίτη 22 Μαΐου με το ίδιο μάθημα.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να αλλάξουν ημερομηνίες λόγω της διεξαγωγής των εκλογών στις `17 Ιουνίου.

Τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα πρότεινε ο Γιάννης Μιχελάκης


 Τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα πρότεινε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος -θέμα που ανέκυψε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια- ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα καθώς -όπως είπε- ο λαός έδωσε συγκεκριμένη εντολή για αλλαγή του μνημονίου.
Η πρόταση του κ. Μιχελάκη για ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός αντίπαλος του προέδρου της ΝΔ στη μάχη για την εκλογική πρωτιά.

Η πονηρή πρόταση της Μέρκελ


 Η είδηση ότι η Άνγκελα Μέρκελ ...πρότεινε, στην τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή... ή μη της Ελλάδας στο ευρώ, εκ παραλλήλου με τη διενέργεια των εκλογών της 17ης Ιουνίου, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, σοκάρει.
Μετά την πρώτη ανάγνωση ωστόσο, ακολουθεί μια αλληλουχία αναλύσεων, δεύτερων σκέψεων και ομφαλοσκόπησης. Γιατί, και γιατί τώρα, λοιπόν; Ουσιαστικά, η Γερμανίδα Καγκελάριος έρχεται, με καθυστέρηση αρκετών μηνών, να προτείνει η ίδια στην Ελλάδα, το δημοψήφισμα για το οποίο “αποκεφαλίστηκε” πολιτικά ο Γιώργος Παπανδρέου, τον περασμένο χειμώνα. Τότε που η σχετική πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού, θεωρήθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες έμμεσος πολιτικός εκβιασμός, και οδήγησε στη “βάρβαρη” απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Εκδήλωση στο Σύνταγμα για την γενοκτονία των Ποντίων

Εκδήλωση στο Σύνταγμα για την γενοκτονία των ΠοντίωνΜε πορεία προς την Τουρκική πρεσβεία και τη θυροκόλληση ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ποντική Ομοσπονδία Ελλάδας στην πλατεία Συντάγματος. Πλήθος κόσμου σε μία έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, συγκεντρώθηκε μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου κόκκινα τριαντάφυλλα σχημάτιζαν τον αριθμό 353.000 εις μνήμην του αντίστοιχου αριθμού δολοφονημένων,από την Τουρκία, Ποντίων το 1919. Μετά την κατάθεση στεφάνων από τον πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χάρη Χρυσοστόμου, αντιπροσωπία εκπροσώπων Ποντιακών Ομοσπονδιών, και του εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής κ. Χάρη Πασβαντίδη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατόπιν το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας "Αθάνατοι", ενώ δεκάδες μαύρα μπαλόνια πέταξαν προς τον Αττικό ουρανό.