Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ

kartesios.com
Στην ανάγκη αλλαγής της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής εστίασε ο Φώτης Κουβέλης, θέτοντας ως διεκδίκηση «λιγότερους φόρους από τον καθένα, περισσότερους φόρους από τους οικονομικά ισχυρούς».
Μετά από συνάντηση που είχε με ανέργους ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρατήρησε ότι «η φοροεπιδρομή στους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη έφερε κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, ενώ η φοροδιαφυγή θριαμβεύει».
Για το λόγο αυτόν τόνισε ότι είναι αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής για τον έλεγχο των ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών, χαρακτηρίζοντας εγκληματική την αδρανοποίησή της, καθώς και άλλων μηχανισμών ελέγχου σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Πανελλήνιες 2012: Δύσκολα τα θέματα στην Φυσική κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2012: Δύσκολα τα θέματα στην Φυσική κατεύθυνσης. Θέματα και λύσεις : Πανικός έγινε σήμερα στην Φυσική Κατεύθυνσης! Οι μαθητές απογοητεύτηκαν αρκετά με τα δύσκολα και απαιτητικά θέματα.
Μάλιστα και ο σύλλογος Ελλήνων Φυσικών παρενέβη ζητώντας μέχρι να  Πανικός έγινε σήμερα στην Φυσική Κατεύθυνσης! Οι μαθητές απογοητεύτηκαν αρκετά με τα δύσκολα και απαιτητικά θέματα.
Μάλιστα και ο σύλλογος Ελλήνων Φυσικών παρενέβη ζητώντας μέχρι να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση, να μην προχωρήσουν οι εξεταστές στη διόρθωση των γραπτών!!!
Πιο συγκεκριμένα σημειώνουν πως το ένα θέμα ήταν διατυπωμένο λάθος ενώ τα υπόλοιπα θέματα απαιτούσαν πολύ μεγάλη εμπειρία δυσανάλογη αυτής που έχουν αποκτήσει οι μαθητές. Η άμεση συνέπεια ήταν να μην επαρκεί ο χρόνος των τριών ωρών για την επίλυση όλων των θεμάτων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν εντός διδαχθείσας ύλης .

Νταλάρα: Παγκόσμια αποσταθεροποίηση εάν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποσταθεροποιούσε την παγκόσμια οικονομία, εκτιμά ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα και καλεί την Ευρώπη να θεσπίσει επειγόντως μηχανισμό εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων.
«Είναι εσφαλμένο να σκεφτόμαστε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εξαιτίας της μετάδοσης. Εξάλλου, αυτό θα αποσταθεροποιούσε το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας», προειδοποιεί ο Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος καλεί τους Ευρωπαίους να θεσπίσουν ένα μηχανισμό εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων, μέτρο που θεωρεί ότι έχει «επείγοντα» χαρακτήρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012: Εξέταση στο μάθημα ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (θεωρητική κατεύθυνση)




Πανελλήνιες: Τα θέματα της Φυσικής


 

Russia Today – Alex Jones για τις Εξελίξεις στην Ελλάδα.

Guardian: H τρομοκράτηση των Ελλήνων .


«Ποιος θα τρομάξει, πρώτος, πιο πολύ; Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζουν Ευρώπη και Ελλάδα. Κι αν ο στόχος της συζήτησης για σχέδια εκτάκτου ανάγκης στις χώρες της ευρωζώνης, εν όψει ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είναι να τρομοκρατηθούν οι Ελληνες και να παραμείνουν εντός, φαίνεται ότι αυτή η στρατηγική έχει αποτέλεσμα», γράφει ο Λάρι Ελιοτ στον Guardian.
«Η επόμενη φάση της μπλόφας, αν πρόκειται πράγματι για μπλόφα, θα είναι το καρότο, που θα ακολουθήσει μετά το μαστίγιο. Θα ακουστούν, ίσως, κάποια πράγματα υπέρ μιας χαλάρωσης των όρων του μνημονίου ως μέρος μιας πανευρωπαϊκής επιχείρησης για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Αλλά όχι ακόμη. Οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν τον Ιούνιο, και είναι νωρίς για να σταματήσει ο πόλεμος της προπαγάνδας. Εξ ου και η έκθεση από την Bundesbank που λέει ότι μια ελληνική αποχώρηση από το ευρώ θα ήταν «διαχειρίσιμη». Εξ ου και η διαρροή στο Reuters ότι μέλη της ευρωζώνης καταστρώνουν σχέδια εκτάκτου ανάγκης για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις στις δικές τους οικονομίες.

Ο Θουκιδίδης δίνει τον ορισμό του προδότη πολιτικού.