Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011

 Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι -στην πλειονότητά τους άμαχοι- έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Μαρτίου του 2011 από τις συγκρούσεις στη Συρία κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τουλάχιστον 9.183 άμαχοι, 3.072 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων και 794 αποστάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία κατά τους τελευταίους 14 μήνες και πλέον.

ΟΚΤΩ ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 Οχτώ άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν στη διάρκεια βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ, στο σπίτι τους στην επαρχία Πάκτια του ανατολικού Αφγανιστάν, ανέφεραν Αφγανοί αξιωματούχοι.Επρόκειτο για ένα ανδρόγυνο και τα έξι παιδιά τους.
Το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι ερευνά την υπόθεση και παραδέχεται ότι στην επαρχία γίνονταν επιχειρήσεις κατά ταλιμπάν.
Όπως διαβεβαιώνουν τοπικοί αξιωματούχοι, ο άνδρας δεν είχε καμία σχέσεις με εξτρεμιστικές ομαδές.
Σε ένα άλλο περιστατικό, τέσσερις στρατιώτες της Isaf σκοτώθηκαν το Σάββατο σε βομβιστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο νότιο τμήμα της χώρας.

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Υπέρ των μετεκλογικών συνεργασιών με κόμματα τα οποία υποστηρίζουν αλλαγή του Μνημονίου αλλά και ταυτόχρονη παραμονή στο ευρώ, τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», είπε πως θα επαναδιαπραγματευτεί τις περικοπές συντάξεων, την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων, τις μειώσεις φόρων, το χαράτσι της ΔΕΗ, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας από ένα σε δύο χρόνια.
Στην συνέχεια απαντώντας στο ερώτημα, με ποιούς μπορεί να κυβερνήσει μετά τις εκλογές εάν η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτο κόμμα είπε πως θα δεχθεί συνεργασίες με κόμματα τα οποία υποστηρίζουν μεν την αλλαγή του Μνημονίου, όμως επιθυμούν ταυτόχρονα και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, φωτογραφίζοντας έτσι, το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Αριστερά.

ΜΕΛΕΝΣΟΝ: ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;


Ο ηγέτης της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζαν-Λικ Μελενσόν, κατήγγειλε τις “αναξιοπρεπείς” δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα “Γκάρντιαν” με τις οποίες καλεί ευθέως τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι γονείς των παιδιών στην Ελλάδα να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώνουν τους φόρους τους” .


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι France 3 ο πρώην υποψήφιος του Αριστερού Μετώπου, αναφερόμενος στη Λαγκάρντ, δηλώνει: ”τι ακριβώς κάνει αυτή για να μιλήσει έτσι για τους Έλληνες; Εάν είχε πολιτική ηθική, η Κριστίν Λαγκάρντ θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία κατέχει στο ΔΝΤ.

Η Μάχη της Κρήτης

 Γερμανοί αλεξιπτωτιστές πάνω από την Κρήτη

αποβατική επιχείρηση, που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται στην Ελλάδα



 Etienne Balibar, Michaël Löwy και  Ελένης Βαρίκα

Η κατάσταση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι άνευ προηγουμένου από το τέλος της γερμανικής κατοχής το 1944: δραστική μείωση μισθών και συντάξεων. Ανεργία στους νέους στο 50%. Επιχειρήσεις, μικρές επιχειρήσεις, εφημερίδες, εκδοτικοί οίκοι σε πτώχευση.
Χιλιάδες ζητιάνοι και άστεγοι στους δρόμους. Υπερβολικές και αυθαίρετες φορολογήσεις και συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, χρεοκοπία των δημοσίων υπηρεσιών (υγεία, εκπαίδευση) και της κοινωνικής ασφάλισης. Οι αυτοκτονίες αυξάνονται. Θα μπορούσε κανείς να συνεχίσει με τη λίστα των καταστρεπτικών αποτελεσμάτων του «Μνημονίου».

ΔΡΑΣΗ: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ένα από τα νέα κόμματα που προέκυψαν μέσα από το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, είναι η “Δράση” του Στέφανου Μάνου. Ενός επαγγελματία πολιτικού, που περιόδευσε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και πρόλαβε να ιδρύσει στο ενδιάμεσο και τους “Φιλελεύθερους”.

Η “Δράση” με το σλόγκαν “πολίτες, όχι πελάτες” και την συνεργασία της με το “Δημιουργία Ξανά”, φιλοδοξεί να μπει στην Βουλή.

Ας δούμε μερικές από τις θέσεις τους.

Αμφιβάλλει ακόμα κανείς ότι η Γερμανία διαλύει την Ευρώπη;

 Γεώργιος Π. Μαλούχος

Λίγες ώρες πριν «σκάσει» την Παρασκευή η Καταλονία, η ισπανική «περιφέρεια» μεγέθους χώρας, προκαλώντας διεθνή πανικό, ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον της πολιτικής του Βερολίνου, κατηγορώντας ευθέως τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι οδηγεί την Ευρώπη στη διάλυση. Είπε ότι «Η Γερμανία διέθεσε σήμερα ομόλογα ύψους 4,6 δισ. ευρώ με μηδενικό επιτόκιο-ρεκόρ. Την ίδια ώρα το κόστος δανεισμού για άλλες χώρες αυξάνεται κατακόρυφα. Αυτή η ανισορροπία είναι καταστροφική για την Ευρώπη». Ο Γερμανός Σουλτς λοιπόν δεν αμφιβάλλει ότι η Γερμανία διαλύει την Ευρώπη. Εδώ, πάλι…

Σκληρή απάντηση Βενιζέλου στην Κριστίν Λαγκάρντ

Σκληρή απάντηση Βενιζέλου στην Κριστίν ΛαγκάρντΜε σκληρό τόνο απευθύνθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αναφορικά με δηλώσεις της που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο στην εφημερίδα Guardian και αφορούν στη χώρα μας. Στη διάρκεια ομιλίας του στο Ναύπλιο, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε την κ. Λαγκάρντ να αναθεωρήσει αυτά που ήθελε να πει, σημειώνοντας ότι το ύφος της προσέβαλε τον ελληνικό λαό.
«Όπως κανείς δεν μπορεί να ταπεινώνει τον λαό στην περίοδο της κρίσης και το λέω απευθυνόμενος στην κυρία Λαγκάρντ, τη διευθύντρια του ΔΝΤ που το ύφος της προσέβαλε τον λαό, και την καλώ να αναθεωρήσει αυτά που ήθελε να πει, έτσι και κανείς δεν μπορεί να προσβάλει την κοινωνική βάση της παράταξης, τον γνήσιο προοδευτικό Έλληνα πολίτη που πίστευε και πιστεύει στην παράταξη αυτή ακόμα και αν δεν την ψήφισε στις 6 Μαΐου», είπε.

4, 7 τρις ευρώ έχει «αποταμιεύσει» η Γερμανία!


 

Οι Ευρωπαίοι και ειδικά ο Νότος αγωνίζονται να επιβιώσουν, αλλά όπως δείχνουν επίσημα στοιχεία η Γερμανία είναι πλουσιότερη από ποτέ. Οι Times σε δημοσίευμά τους και σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής Bundesbank, σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει 4.7 τρισεκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου, συνταξιοδοτικά προγράμματα και μετοχές. Ο αριθμός αυτός, δεν περιλαμβάνει τα € 149 δις που κερδήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος, μεσούσης της κρίσης.
http://www.zougla.gr

Κουβέλης: Η ψήφος στη Δημοκρατική Αριστερά «θα πιάσει τόπο»

Κουβέλης: Η ψήφος στη Δημοκρατική Αριστερά «θα πιάσει τόπο»Η ψήφος της Δημοκρατικής Αριστεράς «σίγουρα θα πιάσει τόπο» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος, στέλνοντας μήνυμα στους ψηφοφόρους. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές».
 «Για να διαπραγματευτεί η χώρα και να προχωρήσει στη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο πρέπει να έχει κυβέρνηση», τόνισε.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα και επισημαίνοντας πως «η επαναδιαπραγμάτευση θα συνεχίζεται», ο Φώτης Κουβέλης έκανε λόγο για «περικοπές δημοσίων δαπανών κατά 4 δις ευρώ που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες και σε νοσοκομειακή και φαρμακευτική δαπάνη, για καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω των νέων συστημάτων ελέγχου των δημοσίων δαπανών και των διαγωνισμών, με στόχο μείωση κατά 2 δισ. του ποσού των δημόσιων προμηθειών και για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ με στόχο να συλληφθεί το 1/3 και να προστεθούν στα έσοδα 6 δισ. ευρώ».

Η απάντηση στη Λαγκάρντ για το ΨΕΥΤΙΚΟ ενδιαφέρον της για τα παιδιά της Νιγηρίας

Η απάντηση στη Λαγκάρντ για το ΨΕΥΤΙΚΟ ενδιαφέρον της για τα παιδιά της ΝιγηρίαςΔΝΤ - Νιγηρία - πετρέλαιο - θρησκευτικές συγκρούσεις.
Περίεργα παιχνίδια του ΔΝΤ και της Αμερικής στην Νιγηρία.
Η Νιγηρία αποτελεί την πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα, και τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα της μαύρης ηπείρου.
Η πρόσφατη ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να τερματίσει τις επιδοτήσεις καυσίμων, δεν αφορά μόνο στην… διαφθορά, όπως είπε ο πρόεδρος Goodluck Jonathan, αλλά έχει να κάνει και με ένα σκοτεινό παιχνίδι που παίζει το ΔΝΤ. Ο μεγάλος ηττημένος, εκτός από τον λαό της Νιγηρίας, φαίνεται πως είναι η Κίνα.
Η Νιγηρία παράγει ελαφρύ αργό πετρέλαιο υψηλής ποιότητας, και…είναι η 12η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου, επί ίσοις όροις με το Κουβέιτ, ενώ είναι και η 5η μεγαλύτερη προμηθεύτρια των ΗΠΑ. Σήμερα όμως οδεύει προς το πολιτικό και κοινωνικό χάος.

Το ευρώ δεν είναι παράδεισος - η δραχμή δεν είναι κόλαση !!!



 Ο δημόσιος διάλογος για την υπόθεση του εθνικού νομίσματος αποφέρει πρωτίστως κινδυνολογίες, γιατί αυτό είναι συμβατό με το οικοσύστημα των ωδικών πτηνών της Μαζικής Ενημέρωσης…
Ακόμη ψάχνω να μάθω το όνομα κάποιου απερίγραπτου πανεπιστημιακού (ε,ρε, τι τραβάει η φοιτητιώσα νεολαία…)που σε εκπομπή κρατικού καναλιού (παιχθείσα και ξαναπαιχθείσα, για να την εμπεδώσουμε….) υποστήριζε ότι σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, η αγορά ενός πακέτου τσιγάρων από το περίπτερο θα γίνεται με μια στοίβα χρημάτων !
Όμως είναι γεγονός ότι το «ανήκομεν εις την ευρωζώνην» έχει μετατραπεί σε σημαία ενός μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της Αριστεράς, κι αυτό βραχυκυκλώνει μια ψύχραιμη συζήτηση για την ολότητα των όρων και δυνατοτήτων που συνεπάγεται μια νομισματική επιλογή.

Ερώτημα :

Τσίπρας: "Η λιτότητα θα μας οδηγήσει στην καταστροφή"

Στη συνέντευξη στο Spiegel ο Α.Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του θέλει το ευρώ, δηλώνει υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων, διευκρινίζει ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα κι αποκαλεί τον Ολάντ φορέα ελπίδας.
Συνέντευξη στο περιοδικό der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα παραχώρησε ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας. Τίτλος: «Κινδυνεύει όλη η Ευρώπη» και υπότιτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ελπίζει στο ανέφικτο: να διατηρήσει το ευρώ και να σταματήσει το πρόγραμμα λιτότητας».
«Να μη καταστραφεί η οικονομία»

ΜΑΛΑΚΟΜΕΤΡΟ

http://kartesios.com
Σόιμπλε: «Η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ πάση θυσία». Να το ξεκαθαρίσουμε. Πάση θυσία, από ποιον; Από την Ελλάδα ή από το ευρώ; Διότι η πρόταση «Η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ πάση θυσία» περιλαμβάνει δύο μέρη
Αν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι που σίγουρα είναι περισσότεροι, μία ύφεση τόσο μεγάλη και διαρκής που δεν εμφανίζεται ούτε σε πόλεμο, μαζικοί εκβιασμοί για απολύσεις, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, αυτοκτονίες ανέργων και επιχειρηματιών που καταστράφηκαν από την οικονομική πολιτική και πολλά άλλα κακά της «μοίρας» δεν είναι θυσίες, τότε έχουμε χάσει κάθε λογική.
Από την άλλη, υπάρχει το ευρώ που πρέπει να δούμε ποιες θυσίες έχει κάνει. Κι όταν λέμε «ευρώ» εννοούμε πάντα τη Γερμανία. Δείτε σας παρακαλώ το video. Πρόκειται για ρεπορτάζ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ γερμανικής τηλεόρασης που αναπαρήγαγε η εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ.

Μπορούμε να δούμε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μας;


  Είναι πολύ συχνό φαινόμενο διάφοροι επιτήδειοι να προσπαθούν να διασπείρουν κακόβουλες εφαρμογές και άλλο επικίνδυνο λογισμικό εξαπατώντας τους χρήστες του Facebook.
Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι οι εφαρμογές και οι δημοσιεύσεις εκείνες που αναφέρουν ότι μπορείς να δεις ποιοι επισκέφθηκαν το προφίλ σου.
Π.χ. «65 άνθρωποι έχουν δει το προφίλ μου αυτή την εβδομάδα. 65 άτομα έχουν δει το προφίλ μου σήμερα. Έλεγξε το δικό σου στο...»
Όπως εξηγεί όμως το ίδιο το Facebook δεν προσφέρει σε καμία εφαρμογή ή ομάδα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για να εντοπίζει ποιος παρακολουθεί το προφίλ σας (Χρονολόγιο), ούτε για να βλέπει στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ποιος και πόσο συχνά έβλεπε ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Τα Νομπέλ στηρίζουν την Ελλάδα

Τα Νομπέλ στηρίζουν την ΕλλάδαΕίκοσι νομπελίστες υποδεικνύουν τρόπους και χρηματοδότηση για τη διάσωση της ελληνικής έρευνας, του πλέον αξιόπιστου οχήματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση

«Υποστήριξη για την Ελλάδα» (Support for Greece) είναι ο τίτλος επιστολής η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος της έγκριτης επιστημονικής επιθεώρησης «Science». Η επιστολή φέρει την υπογραφή του Harald zur Hausen, του γερμανού γιατρού και διευθυντή του Γερμανικού Κέντρου Ερευνας για τον Καρκίνο ο οποίος το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο Νομπέλ Ιατρικής για τις εργασίες του που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του εμβολίου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Η επιστολή, η οποία έχει επίσης σταλεί στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συνυπογράφεται από άλλους δεκαεννέα τιμηθέντες με το βραβείο Νομπέλ, καθώς επίσης και από δύο ακόμη επιστήμονες του ιδίου βεληνεκούς.