Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Κουβέλης: Ναι στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές

Θετικός εμφανίζεται ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης στο ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Ιουνίου.
Σε συνέντευξή του σε διεθνές μέσο ενημέρωσης, ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως κάθε συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από το αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Βάζουμε δύο «κόκκινες γραμμές» στο ενδεχόμενο συνεργασίας, τονίσε ο κ. κουβέλης εξηγώντας ότι αναφέρεται στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και στη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο.
«Κάθε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σαφής και γραπτή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης.

iefimerida.gr

Παιδιά προσέξτε!!!. ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΜΕ "ΣΚΟΝΑΚΙ"

Ηλεκτρονικό σκονάκι θα βοηθούσε 17χρονη μαθήτρια στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αντί βοηθείας όμως εισέπραξε μία σύλληψη αφού έγινε αντιληπτή. Οι ύποπτες κινήσεις της 17χρονης μαθήτριας, ενώ ήταν στην τουαλέτα την πρόδωσαν.
Η μαθήτρια συνελήφθη με ηλεκτρονικό σκονάκι στο 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας και ενώ έδινε βιολογία.
Η ανήλικη κοπέλα προφασίστηκε ότι θέλει να πάει στις τουαλέτες του σχολείου, ωστόσο η επιτηρήτρια που την συνόδευσε αντιλήφθηκε κάποιες ύποπτες κινήσεις και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.
Πάνω της βρέθηκε μία ηλεκτρονική συσκευή υποκλοπής και το κινητό της τηλέφωνο.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο ενήλικες συνεργοί της οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή.
Το γραπτό της 17χρονης μηδενίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο δικαστήριο ανηλίκων Κοζάνης.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

Πανελλαδικές: Κανονικά η βαθμολόγηση στη Φυσική

Πανελλαδικές: Κανονικά η βαθμολόγηση στη Φυσική Ελάτε να οργανωθούμε, να κάνουμε μια βαθμολόγηση  της προκοπής!!

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων ανακαλεί την προηγούμενη απόφασή της και εξέδωσε νέα, με την οποία, οριστικά, βαθμολογείται κανονικά η «δύσκολη ερώτηση» στο μάθημα της Φυσικής
 Ενα «παιχνίδι για γερά νεύρα» και μάλιστα αυτά των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, παίζεται από το μεσημέρι της Παρασκευής. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, μετά από ανακοίνωση της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, ακύρωσε το απόγευμα της Παρασκευής, την ερώτηση Γ4 του τέταρτου ζητήματος, στο μάθημα της Φυσικής κρίνοντας ότι έχει πρόβλημα στη διατύπωση και ως εκ τούτου στη σωστή κατανόηση και επίλυσή της. Σήμερα Δευτέρα _και μετά από πολλές διαμαρτυρίες γονέων αλλά και εκπαιδευτικών και υποψηφίων που είχαν λύση το «επίμαχο» ερώτημα_ ανακαλεί την προηγούμενη απόφασή της και έδωσε στη δημοσιότητα νέα και τελική.

Πανελλαδικές: Δύσκολα τα θέματα των Μαθηματικών


Για δύσκολους λύτες ήταν τα σημερινά θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων στο μάθημα των Μαθηματικών. Αν και δεν υπήρχαν θέματα στα οποία υπήρχαν ασάφειες ή ήταν λανθασμένα, όπως της Φυσικής και της Βιολογίας, ωστόσο οι ειδικοί τα χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα δύσκολα για μαθητές της Γ’ Λυκείου.
«Είναι καλά θέματα μόνο… για μαθηματικούς» αναφέρουν μαθηματικοί σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι ορισμένες ασκήσεις ήταν δύσκολες στις μεθοδολογίες αλλά ήταν και περίεργα δοσμένες στην διατύπωση τους.
Μάλιστα, αναφέρει η citypress.gr, οι εξεταζόμενοι έπρεπε να θυμηθούν και πράγματα από ύλη προηγούμενων ετών και σχεδόν όλα τα θεμάτα τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν θέλανε αρκετή δουλειά κατά την διάρκεια της εξέτασης, με αποτέλεσμα τα παιδιά να πιεστούν από θέμα χρόνου.


http://www.inews.gr

Τα πραγματικά διλήμματα.. Το πρόβλημα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το μνημόνιο


 Το νέο προεκλογικό σκηνικό έχει ήδη αρχίσει να στήνεται. Ο Σαμαράς έδωσε το στίγμα του. Επιδιώκει να μετατρέψει τις νέες εκλογές σε σύγκρουση της ευρείας Κεντροδεξιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εμφανίζει σαν ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό. Για να ενισχύσει, μάλιστα, τη θέση του, προσθέτει και το διακύβευμα της παραμονής στην Ευρωζώνη.
Με άλλα λόγια, επιχειρεί να εμφανίσει τη Ν.Δ. ως το κόμμα που επιδιώκει να συγκροτήσει ένα μέτωπο ευρωπαϊστών με σκοπό την ανάσχεση της εκλογικής ανόδου του –κατ’ αυτόν– αντιευρωπαϊκού ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, η Ν.Δ. έχει στρέψει όλα τα πυρά της προς τον Τσίπρα και το κόμμα του.

Η στρατηγική του Σαμαρά φαίνεται να έλκει την έμπνευσή της από τη μετεμφυλιακή διάκριση σε εθνικόφρονες και κομμουνιστές. Αυτή τη φορά δεν είναι οι παραδοσιακοί εθνικόφρονες, αλλά οι νοικοκυραίοι που θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στην άλλη όχθη δεν είναι οι σοβιετόφιλοι κομμουνιστές, αλλά –όπως το παρουσιάζουν– ένα άθροισμα αριστερών ριζοσπαστών, νεοκομμουνιστών και αριστεριστών, το οποίο πρεσβεύει πολιτικές που οδηγούν σε έξοδο της Ελλάδας.

Δημήτρης Παπαδημούλης: “Οι επόμενες εκλογές θα δώσουν κυβέρνηση, ή δεξιά μνημονιακή ή προοδευτική αντιμνημονιακή”

1) Tι μέλλει γενέσθαι στις επόμενες εκλογές, μπορείτε να διαχειριστείτε την πίεση των δημοσκοπήσεων που σας δίνουν 1ο κόμμα; Ποιο το σχέδιο σας για τη διακυβέρνηση του τόπου; 
           Όσο μεγαλώνουν τα ποσοστά μας τόσο μεγαλώνει και η ευθύνη μας. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα φανεί και στις κινήσεις που θα κάνουμε μέχρι τις εκλογές. Και στην μεγαλύτερη επάρκεια και πληρότητα του προγράμματος μας και στην συνετή προσπάθεια μας να αναζητήσουμε ακόμα και πριν τις εκλογές  κατάλληλες συμμαχίες.
           Το γεγονός ότι αναπτύσσεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και κυρίως από τα μιντιακά κέντρα που τους υποστηρίζουν, το δόγμα «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» δημιουργεί τη βάσιμη υποψία ότι το φθαρμένο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο με την ευθύνη  γιατί η χώρα βρέθηκε στα μνημόνια, νιώθει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια απειλή.
            Χωρίς να «καβαλήσουμε το καλάμι», αυτό που για αυτούς είναι απειλή για κάποιους άλλους είναι ελπίδα.

Φοβούνται οι αγορές και "η Ευρώπη" την Αριστερή κυβέρνηση;


 -Ενα άρθρο των FT, Του Γιώργου Σαρρή


Διάβασα πριν από μερες αυτο το άρθρο των FT ("Everybody chill – Grexit is not really imminent" (Xαλαρώστε- H έξοδος της Ελλάδας δεν έιναι προ των πυλών)  και το αναδημοσίευσα όπως ήταν στα Αγγλικά στο "εδώ και τώρα". Βρήκα λίγο χρόνο και το μετέφρασα σημερα και το δημοσιεύω εδώ.

Αυτο που λεει και που είναι ενδιαφερον, ειναι το οτι δεν καταλαβαίνει αυτούς τους "φόβους " για τον ΣΥΡΙΖΑ  και την Αριστερή αντι-μνημονιακή κυβέρνηση ,ότι  δηλαδή θα προκαλέσει έξοδο από την Ευρωζώνη(GREXIT), αφού ουσιαστικά, όπως περιγράφει, θα αναγκαστεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να κανουν οι προηγουμενοι "νεκροί πλέον" κυβερνώντες τους οποίους οι πάντες διεθνώς σιχαίνονται!.

Τι είπε η σακαφιορα για τα παιδάκια στην Αφρική??.....


....Και τότε ακολουθούν οι υποβαθμίσεις από τους περιβόητους οίκους αξιολόγησης με αποτέλεσμα όλα να κατακρημνίζονται και οι οικονομίες τους πάνε στα αζήτητα. 

Σε πτωτική τροχιά οι φετινές βάσεις



Μια σαφώς πτωτική τροχιά σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές διαφαίνεται στις βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των φετινών εξετάσεων με τη συμπλήρωση τριών μαθημάτων και οι ενδείξεις από τη βαθμολόγηση των γραπτών είναι ότι οι επιδόσεις κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2011
Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας ώστε να αναδεικνύονται οι άριστοι αλλά, κατά γενική ομολογία, πιο δύσκολα από πέρυσι. Μάλιστα, στη Φυσική κατεύθυνσης τα θέματα θεωρήθηκαν τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας. Τα έως τώρα δεδομένα προδιαγράφουν πτώση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, όμως εκτιμήσεις για την τελική πορεία των βάσεων είναι πρόωρες καθώς από αύριο αρχίζει η εξέταση των τριών πολύ κρίσιμων μαθημάτων για τους υποψηφίους κάθε επιστημονικής κατεύθυνσης.

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες.

 Του Στέλιου Κούλογλου

Από την ακατάσχετη αρθροδιάρροια των τελευταίων ημερών για την Ελλάδα και την αριστερά, ξεχωρίζει στην εφημερίδα Les Echos το άρθρο του Jacques Delpla, συμβούλου του Γάλλου πρωθυπουργού(*), με τον εύγλωττο τίτλο: «πρέπει να ευχαριστήσουμε τους Ελληνες ψηφοφόρους. Επιτάχυναν την εξέρευση επιλογών και αφύπνισαν». Πως εξηγείται τότε ότι είμαστε μάρτυρες μιας χωρίς προηγούμενο προπαγανδιστικής τρομοκρατικής επίθεσης, με τον χάρο να παραμονεύει ακόμη και στις γελοιογραφίες;

«Βέλη» από τη Γαλλία δέχεται η Λαγκάρντ για τις δηλώσεις για τους Έλληνες


Το σκληρό ύφος που χρησιμοποίησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στέλνοντας μήνυμα προς τους Έλληνες να μην περιμένουν καμία συμπόνια και να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν επικρίνει η γαλλική κυβέρνηση διά της εκπροσώπου Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, η οποία κάνει λόγο για υπεραπλουστευτικές δηλώσεις και στερεότυπα. Σε οξείς τόνους η αντίδραση της γαλλικής Αριστεράς με τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν να καταγγέλλει τις «αναξιοπρεπείς» δηλώσεις της Λαγκάρντ ρωτώντας με ποιο δικαίωμα μιλά κατ' αυτό τον τρόπο για τους Έλληνες.
Το «μήνυμα» που έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ στους Έλληνες μέσα από τις σελίδες της βρετανικής εφημερίδας The Guardian προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις στην Ελλάδα και «έκρηξη» στα κοινωνικά δίκτυα με το προφίλ της Λαγκάρντ στο Facebook να «βομβαρδίζεται» από χρήστες.