Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Περίληψη Α.Ο.Δ.Ε.

Μία σύντομη παρουσίαση της εξεταζόμενης ύλης για το μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΟΔΕ)

Το κρυφό συμβολικό μήνυμα της ταινίας “2012”

 The Vigilant Citizen

Η ταινία καταστροφής "2012" είναι μια ταινία για την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του πλανήτη Γη, σύμφωνα με τις προβλέψεις που έγιναν από τους Μάγιας, χιλιάδες χρόνια πριν. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας επικεντρώνεται γύρω από θεαματικές εκρήξεις και εντυπωσιακά ειδικά εφέ, το "2012" μεταφέρει μηνύματα και συμβολισμούς για τα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ για ένα Νέο Κόσμο και τον ερχομό της Εποχής του Υδροχόου.

Η ταινία του Ρόλαντ Έμεριχ που κυκλοφόρησε το 2009, ποντάρει πάνω στους φόβους και τον πανικό που προκλήθηκαν από τον φόβο του "Ω, Θεέ μου, οι Μάγιας το είπαν ότι όλοι θα πεθάνουν το 2012". Το αποκαλυπτικό σενάριο της ταινίας απεικονίζει τους χειρότερους φόβους των ανθρώπων σχετικά με το 2012: Η καταστροφή των πάντων και ο θάνατος όλων ... ή τέλος πάντων, σχεδόν όλων. Ενώ ένα μεγάλο μέρος της διάρκειας δυόμισι ωρών ταινίας δίνει βάρος στην καταστροφή με την χρήση εντυπωσιακών εφέ, το 2012 περιέχει πολλά βιβλικά, μυθολογικά και ιστορικά στοιχεία που δίνουν στην ιστορία ένα βαθύτερο υπόγειο νόημα. Επιπλέον, ένα συγκεκριμένο μήνυμα μπορεί να γίνει κατανοητό από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η κρίση στην ταινία. Το μήνυμα λέει βασικά: "Αν συμβεί κάτι, οι πλούσιοι και οι ισχυροί θα ζήσουν και οι υπόλοιποι από εσάς τα κοροΐδα θα πεθάνουν".

Να γίνει ο Κωτσόβολος υπουργός εργασίας!!


http://vathiprasino.blogspot.com
«Ψηλά το κεφάλι όσοι μπορούν να παλέψουν και για τους άλλους» (Εκβιασμός στον Κωτσόβολο)

Να σου αναφέρω κι εγώ την εμπειρία μου από τη δουλειά μου. Δουλεύω στον Κωτσόβολο και είχα μια ακόμα άσχημη εμπειρία. Μας μάζεψαν σήμερα στις 21:00 στο μαγαζί που δουλεύω σε έκτακτο meeting (το οποίο ως συνήθως δεν είχε δηλωθεί στην επιθεώρηση εργασίας) μας είπαν ότι πρέπει να είμαστε όλοι. Γύρισαν παιδιά από άδεια ή ρεπό. Μας είπαν τα εξής:
Έχετε 2 επιλογές:
Η μια είναι να υπογράψετε μια μείωση της τάξης του 12% στα μικτά σας έσοδα, άσχετα πόσα παίρνετε.
Η 2η να υπογράψετε ότι δεν δέχεστε και να απολυθείτε.

Έκθεση Goldman Sachs: "Μνημόνιο & δάνεια, ΤΕΛΟΣ για Ελλάδα - Μένει όμως στο ευρώ"

Έκθεση αξιολόγησης κινδύνου της Goldman Sachs επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που υποστήριζε σε πρωινό του σημείωμα το defencenet.gr: Μνημόνιο, τέλος για την Ελλάδα, αλλά και παραμονή εντός του ευρώ!

Συγκεκριμένα στην έκθεση που φέρνουμε στην δημοσιότητα αναφέρεται ότι

"'Οποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα (σ.σ.: θεωρουν δεδομένη τουλάχιστον τρικομματική κυβέρνηση) μετά από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, θα επιλέξει να κινηθεί εντός ευρωζώνης, αλλά δεν πρόκειται και να εφαρμόσει το Μνημόνιο.

http://redskywarning.blogspot.com

Koυβέλης στο Blooberg: "Έχουμε δύο "κόκκινες γραμμές"

"Η Δημοκρατική Αριστερά, ενός κόμματος, που ενδέχεται να καθορίσει τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στις 17 Ιουνίου δήλωσε πως η στήριξή του στο μεγαλύτερο αντιμνημονιακό κόμμα εξαρτάται από την παροχή εγγυήσεων για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ", αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη ο Φώτης Κουβέλης.

"Έχουμε δύο "κόκκινες γραμμές": η μια αφορά μια πολιτική που θα εξασφαλίζει τη σταθερή παρουσία της χώρας στην Ευρώπη, το ευρώ, την Ευρωζώνη και η άλλη αφορά στη σταδιακή απαγκίστρωση της χώρας από τους όρους του Μνημονίου" ανέφερε ο κ. Κουβέλης.
"Όλα τα παραπάνω πρέπει να ξεκαθαριστούν, καθώς οι "κόκκινες γραμμές" μπορεί να υπάρχουν, αλλά οι πολιτικές, που ακολουθεί κανείς είναι που έχουν τελικά σημασία", συμπλήρωσε.
"Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη σημαίνει πολλά και σημαντικά προβλήματα", τόνισε ο κ. Κουβέλης. "Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι είναι μία πιθανή επιλογή των εταίρων μας. Ένα τέτοιο γεγονός, ανεξαρτήτως των τεράστιων συνεπειών για την Ελλάδα, θα δημιουργήσει επίσης προβλήματα σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης".

ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ

Σημαντική επιβάρυνση θα δουν εκατομμύρια φορολογούμενοι που υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Οι επιβαρύνσεις αυτές προκύπτουν από τη μείωση του αφορολόγητου και τα τεκμήρια διαβίωσης. Επιπλέον, έχει καταργηθεί η έκπτωση με αποδείξεις, έχουν μειωθεί οι εκπτώσεις των φοροαπαλλαγών, ενώ συνυπολογίζεται η επιβολή έκτακτης εισφοράς επί των εισοδημάτων.

Ωστόσο, οι φορολογούμενοι πρέπει να προσέξουν ενδεχόμενα λάθη στον υπολογισμό των αποδείξεων και των τεκμηρίων.
Τι ισχύει για τις αποδείξεις
Συγκεκριμένα το ποσό των αποδείξεων που απαιτούνται για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ υπολογίζεται στο 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.

GUARDIAN: ΑΝ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ…

Με τίτλο «Κρίση στην Ευρωζώνη: Αν η Ελλάδα φύγει, θα ακολουθήσει και η ευρημερία της Γερμανίας» ο βρετανικός Guardian περιγράφει τις όχι και τόσο θετικές συνέπειες μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ για την μεγαλύτερη δύναμη της Ευρώπης.

«Αν η ευρωζώνη συρρικνωθεί, η κάποτε κυρίαρχη αγορά της Γερμανίας θα γίνει πάρα πολύ φτωχή για να εισάγει: και η ταχεία ανατίμηση του ισχυρότερου ευρώ θα καταστήσει τις εξαγωγές της, πολύ πιο ακριβές» σημειώνεται.
«Η Γερμανία την περασμένη εβδομάδα δανείσθηκε με το εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο 0,07%! Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι το κοινό νόμισμα δεν λειτουργεί».
Οι ηγέτες της Ευρωζώνης είχαν δείπνο την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και όλοι έφυγαν νευριασμένοι.
Ο Ισπανός Μαριάνο Ραχόι κραυγάζει ότι η χώρα του δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώνει επιτόκιο 6% για να δανειστεί πάνω από 10 χρόνια. Οι Φρανσουά Ολάντ και Μάριο Μόντι θέλουν την εισαγωγή των ευρωομολόγων. Αλλά οι προσευχές τους έχουν μείνει αναπάντητες, επειδή η Γερμανία δεν έχει πειστεί, ακόμη και μετά τη σύνοδο της G8 το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ.

Θεσσαλιώτικο τραγούδι για τον Αρη (Βίντεο)




Σηκώνομαι πολλά πρωί τρείς ώρες πριν να φέξει
παίρνω νερό και νίβομαι και ζώνω τ’ άρματά μου
και παίρνω δίπλα τα βουνά,
κρυφά τα κορφοβούνια.


Βρίσκω λημέρι αντάρτικο πολλά χορταριασμένο,
βρίσκω τον Άρη αρχηγό βαριά τραυματισμένο.
Για σήκω απάνω Αρη μου, σήκω βρε καπετάνιο
γιατί μας πιάσαν ζωντανούς οι παλιομπουραντάδες.

Βοηθάτε με να σηκωθώ και βάλτε με να κάτσω
 και δώστε μου τ’ αυτόματο να το γλυκολαλήσω,
να κάνω μάνες δίχως γιους, γυναίκες δίχως άντρες
να κάνω τα βουνά να κλαίν…

Τραγούδι: Νάσος Δήμτσας.

 Υ.Γ: Το τραγούδι μας το έστειλε αναγνώστης μας (τον οποίον ευχαριστούμε γ’ αυτό) και το φτιάξαμε σε βίντεο

http://tsak-giorgis.blogspot.com

LE MONDE: ΔΡΑΣΤΕ ΠΡΙΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΤΟ ΒΥΘΟ!

 Το άρθρο υπογράφει η Καρολίν Φουρές, η οποία στην αρχή του άρθρου σημειώνει: «Πρόκειται για την ιστορία μιας τραγωδίας που θα μας πάρει όλους στο βυθό αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δράσει πριν τις 17 Ιουνίου, πριν οι Έλληνες επιστρέψουν στις κάλπες». Η αρθρογράφος τονίζει ότι μια ελληνική κατάρρευση θα έπαιρνε μαζί της στο βυθό την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές τράπεζες. «Το πρόβλημα είναι ότι όταν αυτό συμβεί θα είναι αργά», αναφέρει και προτείνει να ληφθούν μέτρα πριν τις 17 Ιουνίου.

«Πρέπει άμεσα να προτείνουμε στους Έλληνες ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα δίνει χρόνο και οξυγόνο για να αποπληρώσουν τα χρέη. Αυτό το πρόγραμμα είναι πιο επείγον από τα ευρωομόλογα. Μόνο αν προκύψει αυτό το πρόγραμμα οι Έλληνες θα είχαν διάθεση να εκλέξουν μια δημιουργική κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συνυπήρχαν η δίκαιη οργή του ΣΥΡΙΖΑ και ο απαραίτητος ρεαλισμός του ΠΑΣΟΚ» σημειώνει.