Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη. Του Jose Manuel Lamarque


Με αφορμή τις επερχόμενες κρίσιμες εκλογές τις 17ης Ιουνίου, ο Γάλλος δημοσιογράφος φιλέλληνας Jose Manuel Lamarque, που έχει δημιουργήσει τοwww.helpthegreekpeople.blogspot.com, με άρθρα που δημοσιεύονται καθημερινά σχετικά με τα προβλήματα της χώρας μας, συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο για την ελληνική κρίση, που ξεκίνησε και συνεχίζει στο tvxs.gr, η Κρυσταλία Πατούλη με την έρευνα "Τι πρέπει να κάνουμε;"
"Ειλικρινά θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι εκφέρω τη γνώμη μου για αυτή την υπέροχη χώρα, ενώ ζω μακριά από την Αθήνα, στο Παρίσι, σε μια χώρα πλούσια και ισχυρή. Κάποιοι μπορεί να μου ασκήσουν κριτική λέγοντας μου ότι ζω μεγαλοπρεπώς.
Ωστόσο, υποστηρίζω τον ελληνικό λαό, και είμαι δυστυχισμένος, όταν οι Έλληνες φίλοι μου δεν μπορούν πλέον να πάνε στο γιατρό ή να κάνουν μια εξέταση αίματος, ρισκάροντας να έρθουν αντιμέτωποι με τις χειρότερες ασθένειες, τις οποίες δεν θα αντέξουν για οικονομικούς λόγους να πολεμήσουν.

Φ. Φράγκος: Δεν θα διαλύσω τις Ένοπλες Δυνάμεις επειδή το λέει το μνημόνιο!


Ο Φράγκος «άστραψε και βρόντηξε»!
Κάθετο και απόλυτο «ΟΧΙ» από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλη Φράγκο στην περαιτέρω μείωση του αριθμού των εισακτέων σε όλες τις στρατιωτικές σχολές κατά 20%.
Η πρόβλεψη του Μνημονίου, να υπάρξει περιορισμός κατά 20%, δηλαδή ο συνολικός αριθμός των εισακτέων να… κυμανθεί στους 900, συμπίπτει πλήρως με τις προτροπές της τρόικας που διατυπώθηκαν στις αρχές του έτους να εφαρμοστεί η αναλογία ένας εισερχόμενος προς πέντε συνταξιούχους και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το θέμα αυτό είχε διαψευστεί τότε από την κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε μιλήσει για απόφαση μείωσης των εισακτέων κατά 10% μόνο, αλλά στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι είχε γίνει δεκτή στο Μνημόνιο από την κυβέρνηση Παπαδήμου η μείωση κατά 20% επιπλέον!

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ


Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Λίγες μέρες, λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από τη στιγμή που θα βρεθούμε μπροστά στη μεγάλη και κρίσιμη στιγμή της κάλπης.

Και λέω κρίσιμη γιατί σε τούτη την εκλογική μάχη κρίνονται πολλά, όχι μόνο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και για την Ελλάδα.
Η πιο κρίσιμη εκλογική μάχη μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι εκλογές που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Ο καθένας έχει την ιστορία του και την πολιτική του διαδρομή.
Γνωριζόμαστε όλοι σε αυτή τη χώρα.
Και ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει ότι κάθε τι θετικό που έχει γίνει μετά το 1981 έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Συμβολή στη διαφώτιση αρχάριων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ


ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Υπάρχουν ερωτήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνουν και ξαναμπαίνουν σ’ αυτή την εκλογική μάχη. Άλλοτε από αρχάριους ψηφοφόρους και άλλοτε από παραδοσιακούς αντιπάλους. Ερωτήσεις μάλιστα εντελώς πρωτοφανείς για την Αριστερά. Διότι δεν αναφέρονται όπως επί δεκαετίες στην αγωνιστική της συνέπεια, στην τακτική της στα συνδικάτα και στους δήμους, στην άποψή της για τον μαρξισμό - λενινισμό και τον υπαρκτό σοσιαλισμό ή σε δυσκολότερα θέματα, όπως αν ο Άρης πρέπει να αποκατασταθεί. Αλλά αναφέρονται σε θέματα που μέχρι σήμερα απασχολούσαν μόνο τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα, τα οποία κατείχαν ex officio το μαχαίρι και το πεπόνι της κυβερνητικής εξουσίας. Άρα αντικείμενό τους είναι ακριβώς το συγκεκριμένο μαχαίρι και το συγκεκριμένο πεπόνι.
Ως συμβολή λοιπόν στο έργο της κομματικής διαφώτισης προς τους αρχάριους ψηφοφόρους παρατίθενται ορισμένες από τις πιο κοινές ερωτήσεις, μαζί φυσικά με μια έγκυρη γνώμη για την αντίστοιχη απάντηση. Διότι στην Αριστερά ως γνωστό όλες οι γνώμες πρέπει να λέγονται και να ακούγονται -αρκεί φυσικά να είναι σωστές.


Τις θέσεις που αποφάσισε στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση στελεχών του κόμματος, επανεπιβεβαίωσε η "Κοινωνική Συμφωνία", σε σημερινή συνεδρίαση της Ιδρυτικής Διοικούσας Επιτροπής της.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Κοινωνική Συμφωνία "διατηρεί την πολιτική και οργανωτική της αυτονομία και ταυτόχρονα, με τις πρωτοβουλίες της, αγωνίζεται να συμβάλει στη συμπαράταξη όλων των γνήσια προοδευτικών αριστερών δυνάμεων, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης, με στόχο μια προοδευτική διακυβέρνηση στις 18 Ιουνίου".
"Γι' αυτό άλλωστε δεν επέλεξε ούτε προσχωρήσεις, ούτε διμερείς προεκλογικές συμπράξεις", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΩΝ

 Ζητούν παρέμβαση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων


Με καθυστέρηση και αφού έχει προηγηθεί η κατακραυγή και ο σάλος από την κοινή γνώμη και τους μαζικούς φορείς για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και τα πλήρη στοιχεία ιερόδουλων οροθετικών γυναικών, η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έκανε παρέμβαση σ' αυτό το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε έγγραφο στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζητώντας να γνωμοδοτήσει για το θέμα, ενώ καταγράφει και τους προβληματισμούς που αναδείχτηκαν σε σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων από τον μέχρι τώρα δημόσιο διάλογο. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου εμμέσως θέτει και ζήτημα τροποποίησης του σχετικού νόμου.

Από τον παππού στον εγγονό


«Επειδή δεν θυμόμαστε και πολλά από την στατιστική στο πανεπιστήμιο, και επειδή αυτό αποκλείεται να γίνει ποτέ θέμα στις πανελλαδικές εξετάσεις, Άσκηση 1: Να βρεθεί η πιθανότητα να συμβεί τρεις φορές σε 189 χρόνια ζωής του Ελληνικού κράτους, στην ίδια χώρα, με πληθυσμό 8.000000 (έστω) να γίνουν πρωθυπουργοί... Παππούς, Γιος και Εγγονός της ίδιας οικογένειας. Ξαναλέμε τρεις φορές όχι μια! Άσκηση 2: Να βρεθεί η πιθανότητα να συμβεί επτά φορές σε 189 χρόνια ζωής του Ελληνικού κράτους, στην ίδια χώρα, με πληθυσμό 8.000.000 (κατοίκων έστω) να γίνουν πρωθυπουργοί Πατέρας και Γιός

Έτσι αρχίζει το ηλεκτρονικό μήνυμα που μου κοινοποιήθηκε πριν αρκετό καιρό από ένα άγνωστο αποστολέα. Ευρηματικό και απολύτως κατατοπιστικό κρύβει μέσα του μια μεγάλη αλήθεια που λίγοι γνωρίζουν έτσι όπως παρουσιάζεται στην πραγματική της διάσταση. Ονόματα, ημερομηνίες που ενδεχομένως η ανάγνωση τους να κουράζει, αλλά αξίζει τον κόπο, εν μέσω μάλιστα άλλης μιας προεκλογικής περιόδου, να τα γνωρίζουμε καλύτερα. Ιδού και οι απαντήσεις λοιπόν:

Μήνυμα του Ν. Τσόμσκι για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

 «Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι δύσκολες κι οδυνηρές. Πλην όμως είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης και για ολόκληρο τον κόσμο», τονίζει ο Νόαμ Τσόμσκι στο μήνυμα που στέλνει μέσω της εφημερίδας «Αυγή», ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Στο μήνυμά του ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής ασκεί δριμεία κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν, οι οποίες «θα υπονομεύσουν το κοινωνικό συμβόλαιο που κατακτήθηκε ύστερα από πολύχρονους λαϊκούς αγώνες».